💠 امام صادق عليه السلام فرمودند:
💎 اِنَّ لاِهْلِ الْجَنَّةِ اَرْبَعَ عَلاماتٍ:
وَجْهٌ مُنْبَسِطٌ وَ لِسانٌ لَطيفٌ وَ قَلْبٌ رَحيمٌ وَ يَدٌ مُعْطيَةٌ؛
💧برای اهل بهشت، چهار نشانه است:
۱. روى گشاده،
۲. زبان نرم،
۳. دل مهربان،
۴. و دستِ دهنده.
📚مجموعه ورام ج۲، ص۹۱
#یا_ابا_صالح_المهدی_عج_ادرکنی
#هفته_وحدت
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
❓بهترین بندگان خدا چه کسانی هستند؟
🌷 از امام رضـا(علیه السلام ) دربـاره بهتـریـن بنـدگـان سـوال شـد. فـرمـود:
1⃣ آنان که هر گاه نیکـى کنند خـوشحال شوند،
2⃣ و هرگاه بدى کنند استغفار می کنند،
3⃣ و هر گاه خداوند به آنها عطایی کرد شکر و سپاسگزاری می کنند،
4⃣ و هر گاه بلا بینند صبر می کنند،
5⃣ وهر گاه خشمگین شوند، عفو می کنند.
🌹 رُوِیَ اَنَّهُ سُئِلَ عَنِ عَلِیٍّ ابنِ مُو سَی الرِّضا (علیه السلام ) عَن خِیارِ العِبادِ، فقال (علیه السلام ):
اَلَّذینَ اِذا اَحسَنُوا أَستَبشَروُا وَ اِذا اَسائُوا اِستَغفَروُا وَ اِذا اُعطوُا شَکَروُا وَ اِذَا ابتَلَوا صَبَرُوا وَ اِذا غَضِبُوا عَفَوا
📗تحف العقول، ص 445.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
❓ خصوصیات و ویژگی های جامعه ی مهدوی پس از ظهور امام زمان(عج) چگونه است؟
✍ پس از ظهور حضرت حجت، انسان در اوج تعالی زندگی خواهد کرد. اين حكومت ساليان بسيار طولانى ادامه خواهد يافت و مردمان بسيارى از اين حكومت و دوران طلايى زندگى بهره مند خواهند شد.
✅ عدالت جويى و عدالت خواهى و تلاش براى برقرارى عدالت و رفع همه مظاهر ظلم و بى عدالتى، از جمله اركان حكومت امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف ) است .
✅ مبارزه ی همه جانبه و مستمر با منكرات و عوامل اجرايى و شيوع آن، از جمله برنامه ها و سياست هاى اصولى در حكومت جهانى مهدوى است. رشد و توسعه ی همه جانبه و فراگير، در همه ابعاد و شئون، اعم از اقتصادى و سياسى و فرهنگى و . . . بهره بردارى از منابع طبيعى، توزيع عادلانه فرصت هاى اجتماعى و برقرارى روابط صميمانه و صلح آميز، همراه با عظمت و شوكت جامعه ى اسلامى در سطح بين الملل، ايجاد روابط صميمانه و دوستى متقابل در بين افراد و ....، از جمله خصوصيات و ويژگى هاى جامعه ى آرمانى اسلام است و ركن اصلى همه متغيرها و الگوها، برآمده از دين و براى تحقق و تحكيم بنيان هاى دينى است كه خصيصه ى اصلى جامعه ى مهدوى است.
❇️ علاقه مندان برای مطالعه ی بیشتر به کتاب مهدویت پس از ظهور، جلد 28 از مجموعه ی پرسش و پاسخ دانشجویی مراجعه نمایند.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
#اطلاع_رسانی
به دلیل حضور استاد آیت الله عباسی خراسانی دامت برکاته جهت سخنرانی در سالگرد استاد فقیدشان حضرت علامه حسن زاده آملی قدس الله نفسه الزکیه، مراسم روضه و ملاقات دفتر معظم له امروز 7.7.1402 برگزار نمی شود.
@abbasi_khorasani
@abbasiaghavi
💠 ضمانت بهشت در مقابل ضمانت شش چیز
🌷پيامبر صلى الله عليه و آله:
شش چيز را براى من ضمانت كنيد تا من بهشت را براى شما ضمانت كنم، راستى در گفتار، وفاى به عهد، بر گرداندن امانت، پاكدامنى، چشم بستن از گناه و نگه داشتن دست (از غير حلال).
🌹اضْمَنُوا لِي سِتّاً مِنْ أَنْفُسِكُمْ أَضْمَنْ لَكُمُ الْجَنَّةَ اصْدُقُوا إِذَا حَدَّثْتُمْ وَ أَوْفُوا إِذَا وَعَدْتُمْ وَ أَدُّوا إِذَا اؤْتُمِنْتُمْ وَ احْفَظُوا فُرُوجَكُمْ وَ غُضُّوا أَبْصَارَكُمْ وَ كُفُّوا أَيْدِيَكُمْ.
📚 کنز الفؤاد ج 2، ص11 / بحارالانوار(ط-بیروت) ج 74، ص170.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
💠پاداش شخص عفیف و پاکدامن💠
✍ عِفَّت به معنای پاکدامنی، حالتی در وجود انسان است که آدمی را از انجام محرمات به ویژه شهوات بازمیدارد. (1) در علم اخلاق، عفت یکی از فضایل برتر اخلاقی است. این واژه در قرآن دو بار درباره امور اقتصادی و دو بار درباره امور جنسی به کار رفته است. در روایات عفتورزی را پایه و اساس هر خیری معرفی کردهاند.
✅ عفت جنسی، عفت در گفتار، عفت مالی و اقتصادی و عفت شکم و عفت چشم از اقسام عفت بیان شده و آثار و نتایجی مانند استحکام در خانواده، آرامش روانی جامعه و آمرزش گناهان برای آن برشمرده شده است.
✅ در برخی روایات شخص عفیف بالاتر از شهید معرفی و از او به عنوان ملکی از ملائکه الهی نام برده شده است. امام علی (علیهالسلام) در این خصوص می فرماید:
🌷 وَ قَالَ(ع) مَا اَلْمُجَاهِدُ اَلشَّهِیدُ فِی سَبِیلِ اَللَّهِ بِأَعْظَمَ أَجْراً مِمَّنْ قَدَرَ فَعَفَّ لَکَادَ اَلْعَفِیفُ أَنْ یَکُونَ مَلَکاً مِنَ اَلْمَلاَئِکَهِ (2)
پاداش مجاهد شهید در راه خدا، بزرگتر از پاداش عفیف پاکدامنی نیست که قدرت بر گناه دارد و آلوده نمیگردد، همانا عفیف پاکدامن، فرشتهای از فرشته هاست
_______________
(1) راغب اصفهانی، مفردات، ۱۴۱۲ق، ذیل واژه عفت.
(2) نهج البلاغه، حکمت۴۷۴.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
💠"بناي مسجد "قُبا" نخستين پايگاه عبادي در اسلام توسط پيامبر در نزديكي مدينه (1ق)
✍ مسجد قُبا نخستین مسجد جهان اسلام است که در بیرون شهر مدینه قرار دارد. نخستین سنگ های بنای این مسجد توسط پیامبر گرامی اسلام(صلّیاللهعلیهوآلهوسلم) پس از مهاجرت ایشان از مکه به مدینه گذاشته شد. قبا نام قریهای در نزدیکی مدینه بودهاست. مسجد در سال اول هجری، توسط پیامبر اسلام(صلّیاللهعلیهوآلهوسلم) و به پیشنهاد عمار یاسر و یا به تقاضای ساکنان محل در قبا بنا شد.
🔹 آوردهاند که پیامبر(صلّیاللهعلیهوآلهوسلم) شخصاً کار میکرد و خشتها را حمل و تعبیه میکرد. پیامبر(صلّیاللهعلیهوآلهوسلم) همچنین یک مرتبه در هفته در آنجا نماز میخواند. این مسجد بارها بازسازی شده است. نخستین مرتبه در زمان عثمان و آخرین بار در سال ۱۴۰۵ هجری قمری. در آخرین بازسازی، رواق ها گسترش یافتند، چهار گلدسته به ارتفاع ۴۷ متر ساخته شد، شش گنبد بزرگ به قطر ۱۲ متر ساخته شد و در نهایت، مساحت شبستان به ۵۰۳۵ افزایش یافت.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
💠 علت فتنه ها
🌷عنه عليه السلام:
سَبَبُ الفِتَنِ الحِقدُ.
امام على عليه السلام: سبب و علت فتنه ها، كينه توزى است.
📗 غرر الحكم، ۵۵۲۲.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
💠 برخی از راهکارهای مقابله با فتنه
1⃣ بصیرت و هوشیاری:
امام علی(علیهالسّلام) فرمود: «در فتنه ها چونان شتر دو ساله باش، نه پشتی دارد كه سواری دهد و نه پستانی تا او را بدوشند». کُنْ فِی الْفِتْنَهِ کَابْنِ اللَّبُونِ لَا ظَهْرٌ فَیُرْکَبَ وَ لَا ضَرْعٌ فَیُحْلَبَ(1). این مطلب اشاره دارد به این كه انسان در شرایط فتنه با زیركی و هوشمندی حركت كند نه فتنه گران از او سواری بگیرند، و نه به آنها باج بدهد.
2⃣ آگاهی از اوضاع و شرایط زمانه:
انسان هر چند هوشمند و زیرك باشد اگر از جریانات اجتماعی و رگه های نفاق و فتنه آگاهی نداشته باشد ممكن است ناآگاهانه وارد آن شود، به این جهت لازم است نسبت به اوضاع زمانه آگاه بود. علی(علیهالسّلام) می فرماید: « از مستی های نعمت بپرهیزید، و از سختی های عذاب الهی بترسید و بگریزید و در فتنه های در هم پیچیده، به هنگام پیدایش فتنه ها و آشكار شدن باطن آنها، و برقرار شدن قطب و مدار آن، با آگاهی قدم بر دارید..».(2).
3⃣ تمسك به سنت پیامبر و اهل بیت علیهم السلام:
امام علی(علیهالسّلام) برای محفوظ ماندن از فتنه ها می فرماید: «پس باید بر سنت پیامبر(صلّیاللهعلیهوآلهوسلم) باقی بمانید كه برپاست و بر آثار رسالت تكیه نمایید كه آشكار است، به عهد نزدیكی كه بسته اید وفادار بمانید كه یادگار پیامبر بر آن تكیه دارد...».(3). در جای دیگر می فرماید: «ای مردم امواج فتنه ها را با كشتی های نجات در هم بشكنید و از راه اختلاف و پراكندگی بپرهیزید»(4).
کشتی های نجات اهل بیت علیهم السلام و تبعیت از ولایت فقیه است.
📗(1) نهج البلاغه، ترجمه محمد دشتی، حكمت 1، ص 624.
(2) همان، خطبه 151، ص 277، شماره 4.
(3) همان، خطبه، 138، ص 258، شماره 6.
(4) همان، خطبه 5، ص 50، شماره 1.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani