💎 عملی اميدواركننده
🔻امام علی عليهالسلام:
قَليلٌ تَدومُ عَلَيهِ، أرجى مِن كَثيرٍ مَملولٍ مِنهُ
✳️ عمل اندك كه بر آن مداومت ورزى، از عمل بسيار كه از آن خسته شوى اميدواركنندهتر است.
📚 نهج البلاغه، حکمت ۲۷۸
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
توصیههای اخلاقی حضرت استاد
آیت الله هادی عباسی خراسانی
قبل ازدرس خارج فقه
جلسه 107 (36) 10/11/1401
بحث اخلاقی
ماه مبارک رجب است و جدّا برای این ماه برنامهریزی کنید.
قهرمانان برای مسابقات از چند ماه قبل رژیم ورزشی میگیرند. تا مراقب خوراکشان نباشند برنده نمیشوند.
ما در فاستبقوا الخیرات در حال سبقت و سرعت هستیم. السابقون السابقون. هم سارعوا هم سابقوا است. تا سرعت نباشد سبقت نیست.
ماه رجب هم ریزش دارد و هم رویش. اگر در معرض ریزش رحمت الهی باشیم رویش رخ میدهد. کاسههای گدایی را باید ببریم محضر حضرت حق. اگر انسان را عجب و غرور بگیرد و به دارایی و دانایی خود اتکا کند حد یقف انسان است. اینکه چند سال درس خواندم و چند نوشته دارم بگوید بس است. این آفت است. تنها چیزی که انسان را موظف به این میکند که ادامه راه دهد برنامهریزی است.
مدیریت زمان. مدیریت نفس بهترین مدیریت زمان است. نفس است که زمان را اتلاف میکند. من اتلف فهو ضامن. ما ضامن وقتهایمان هستیم. اگر انسان برنامهریزی کند وقت کم نمیآورد. توصیه بنده در این ماه و در همه ماهها این است که کتب علما و شهدایی که فدایی شدند بخوانید. وارستههایی هستند که تجربههای مختلفی دارند. بر شما باد که انسانهای برنامهریزی باشید. محجوب و صاحب اراده و صاحب حیاء باشید.
الحیاء یسدّ عن فعل القبیح. غرر. من لا حیاء له لا دین له.
منشأ زشتیها نبود حیا است.
دینداری ما هم نیاز به برنامهریزی دارد.
مرحوم مقدس اردبیلی هر وقت وارد شدند دیدند عمامه دارد و رو به قبله نشسته. گفتند کسی که نیست. فرمودند خودم که هستم.
آن قدر در حال ریاضت بود که شب پایش را هم دراز نمیکرد.
این قدر به مقام حضور رسیده بود.
لحظه مرگ پایش را دراز کرد. گفت اگر الآن فرمان باری تعالی نمیبود پایم را دراز نمیکرد. این قدر حضور و مراقبه. حیای از خود.
ما جلودار مردم هستیم. جلوداری به این است که خود را در این جلوداری نگه داریم. ان شاء الله وقتهایتان برکت پیدا کند. کارها را به موقع انجام دهید. التسویف مهلک. سوف سوف کردن وکارامروز رابه فرداگذاشتن هلاک کنندهاست گاهی ما طلبهها را تسویف میگیرد. حال که درس خواندیم و دیگران به مراجعه میکنند و کتاب و کارمان مطرح است شیطان شیطنت میکند. یک وقت تأسف میخوریم که فایده ندارد ودادانسان بلند میشود.
ان شاءالله تعالی
موفق باشید
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
💠 پنج سفارش امام جواد علیه السلام؛
🌷امام جواد (علیهالسّلام) می فرمایند:
در زندگي، صبر را تكيه گاه خود، فقر و تنگ دستي را همنشين خود قرار بده و با هواهاي نفساني مخالفت كن. و بدان كه هيچگاه از ديدگاه خداوند پنهان و مخفي نخواهي ماند، پس مواظب باش كه در چه حالتي خواهي بود.
«قَالَ لِلْجَوَادِ علیه السلام رَجُلٌ: أَوْصِنِي قَالَ علیه السلام، وَ تَقْبَلُ؟ قَالَ؛ نَعَمْ قَالَ علیه السلام؛ تَوَسَّدِ الصَّبْرَ وَ اعْتَنِقِ الْفَقْرَ وَ ارْفَضِ الشَّهَوَاتِ وَ خَالِفِ الْهَوَى وَ اعْلَمْ أَنَّكَ لَنْ تَخْلُوَ مِنْ عَيْنِ اللَّهِ فَانْظُرْ كَيْفَ تَكُونُ»؛
📚 بحارالأنوار، ج 75، ص 358، ح 1.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
💠 متوجه باش که چگونه ای
✍ آنچه بیشتر از همه برای انسان سالک اهمیت دارد و در تمامی لحظات نباید از آن غافل باشد، دقت در این امر است که بداند، همیشه در محضر الهی به سر می برد.
🌷 امام جواد علیه السلام فرمودند: «اِعْلَمْ أَنَّكَ لَنْ تَخْلُوَ مِنْ عَيْنِ اللَّهِ فَانْظُرْ كَيْفَ تَكُونُ»؛ بدان که در برابر دیدۀ خدایی و متوجه باش که چگونه ای.(۱)
✅ گفتار نورانی امام خمینی که فرمودند: «عالَم محضر خدا است، در محضر خدا معصیت نکنید.» برگرفته از همین معارف اهل بیت علیهم السلام است.
✅ سالک باید از دستوری که اهل سلوک، از آن با عنوان «مراقبه» یاد می کنند و آن را مایۀ سعادت و رکن عمدۀ سیر و سلوک می خوانند، کمک بگیرد و در هر لحظه و در هر جایی و در هر حالی که هست، همواره خود را در محضر الهی بداند تا بدین ترتیب غفلت را که زمینه ساز گناهان و تخلّفات است، از وجود خویش دور سازد.
🌺 امام صادق علیه السلام به اسحاق بن عمّار فرمودند:
ای اسحاق! به گونه ای از خدا بترس که گویا او را می بینی؛ هر چند تو او را نمی بینی، ولی او تو را می بیند، و اگر معتقد باشی که او تو را نمی بیند، بی شک به او کفر ورزیده ای، و اگر بدانی که او تو را می بیند و آن گاه در حضور او معصیت کنی، بی تردید او را از بی ارزش ترین بینندگان قرار داده ای.
🌹«يَا إِسْحَاقُ خَفِ اللَّهَ كَأَنَّكَ تَرَاهُ وَ إِنْ كُنْتَ لَا تَرَاهُ فَإِنَّهُ يَرَاكَ فَإِنْ كُنْتَ تَرَى أَنَّهُ لَا يَرَاكَ فَقَدْ كَفَرْتَ وَ إِنْ كُنْتَ تَعْلَمُ أَنَّهُ يَرَاكَ ثُمَّ بَرَزْتَ لَهُ بِالْمَعْصِيَةِ فَقَدْ جَعَلْتَهُ مِنْ أَهْوَنِ النَّاظِرِينَ عَلَيْكَ».(۲)
________________
(۱) بحارالانوار، ج۷۵، ص۳۵۸، ح۱
(۲) اصول کافی، تصحیح استاد حسن زاده آملی، ج ۲، ص۵۵.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
🌷 بازگشت پيروزمندانه "امام خميني"(ره) به ميهن اسلامي پس از سالها تبعيد و دوري از وطن و آغاز دهه فجر (1357ش)
✍ در 12 بهمن 1357 حضرت امام خميني پس از نزديك به 15 سال دوري و تبعيد از وطن، در ميان استقبال پرشور مردم قدم به خاك ايران اسلامي گذاشت و بزرگترين استقبال تاريخ در تهران شكل گرفت. استقبال گسترده مردم آگاه و بيدار ايران از امام، چنان بينظير بود كه تا آن زمان، مردم، از يك شخصيت محبوب خود، اين چنين استقبالی نكرده بودند.
🔸 امام، پس از يك سخنراني كوتاه تشكرآميز در فرودگاه، براي اداي احترام به شهيدان انقلاب اسلامي به بهشت زهرا رفتند. در مسير بهشت زهرا، دريايي از انسانها موج ميزد. صدها خبرنگار و عكاس، اين مراسم را پوشش خبری دادند و آن را به جهان مخابره کردند. جمعيت استقبالكننده در طول 33 كيلومتر از فرودگاه مهرآباد تا بهشت زهرا را بين 5 تا 8 ميليون نفر که از شهرهاي مختلف كشور به تهران آمده بودند، تخمين زدند.
🔹امام در بهشت زهرا، در ميان انبوه جمعيت سخنان مهمي ايراد فرمودند. ايشان در اين سخنراني كه يكي از پرجمعيتترين اجتماعات تاريخ بود، غيرقانوني بودن رژيم سلطنت پهلوي را با استدلال مطرح و خطوط آينده انقلاب و دولت اسلامي را ترسيم نمودند.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
🌟ولادت "امام محمدتقي(علیهالسّلام)، جواد الائمه(علیهالسّلام)" (195 ق)
✍ حضرت امام محمدتقي(علیهالسّلام) امام نهم، در سال195 قمری در مدينه ي منوره به دنيا آمد. ابوجعفر، كنيه و جواد، تقي، قانع، مرتضي و نجيب از القاب آن امام همام مي باشند. آن حضرت در 8 سالگي و در زمان مأمون به امامت رسيد و در عصر معتصم عباسي در 25 سالگي به شهادت رسید.
✅ فرزندان امام جواد(علیهالسّلام) را چهار تن ذكر كرده اند. آن امام بزرگوار، از محبوبيت فوق العاده اي در ميان مردم برخوردار بود. و به واسطه ي بخشندگي زيادي كه داشت به جواد به معناي بخشنده مشهور شد. خانه ي امام جواد(علیهالسّلام) پناهگاه نيازمنداني بود كه از هر سو نا اميد شده و به مساعدت امام چشم دوخته بودند.
✅ در دوران امام جواد(علیهالسّلام) حوزه ي نفوذ اسلام، پهنه ي گسترده اي را شامل مي شد. اين امر زمينه را براي انتقال و نشر آراء مختلف فراهم آورد و باب مباحثه و گفت و گو بين انديشمندان مسلمان و غيرمسلمان را باز كرد. در اين ميان، آن امام به عنوان يادگار پيامبر اسلام(صلّیاللهعلیهوآلهوسلم)، از هر فرصتي بهره مي برد تا مردم را با علوم و معارف والاي اسلامي آشنا سازد و از نفوذ انديشه هاي غير الهي جلوگيري كند.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
💎 توصیه امام جواد (علیهالسّلام) برای عبادت
🔻امام جواد عليهالسلام
اَلْقَصْدُ اِلىَ اللّه ِ تَعـالى بِالْقـُلُوبِ اَبْلَغُ مِنِ اتْعابِ الْجَوارِحِ بِالْأعْمالِ
✳️ تـوجـه قلبى بـه خـدا، رسـاتر است از زحمتدادن اعضاء و جوارح به عمل.
📚 بحـارالأنوار، ۷۸/۳۶۴
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
هدایت شده از سید محمد رضا واسعی
44.42M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🌷ماه رجب ماه خدا سلام🌷
📜اشعار حضرت آیت الله هادی عباسی خراسانی دامت برکاته در مدح ماه مبارک رجب المرجب
همراه با توصیه های اخلاقی
#کانال_استاد_عباسی_خراسانی
#آیت_الله_هادی_عباسی_خراسانی
#شعر #ماه_رجب_ماه_خدا
_______
@abbasi_khorasani
@hoval_hadi
💠 برخی از پیامدهای آزردن والدین و عاق والدین
✍ در روایات به کبیره بودن گناهِ آزردن والدین و عاق والدین تصریح شده است(1) و پیامدهایی برای آن بیان شده است؛ که عبارتند از:
1⃣ محرومیت از بهشت و استشمام بوی آن؛(2)
بر پایه روایتی از امام صادق (علیهالسّلام)، روز قیامت، پردهای از پردههای بهشت را کنار میزنند، بوی آن به مشام هر جانداری از مسافت پانصد سال راه میرسد، مگر کسانی که عاق والدین شدهاند(3) همچنین در روایات متعددی از تعبیر لایَدخُلُ الجَنّةَ (وارد بهشت نمیشود) یا ورود به جهنم.(4) برای عاق والدین استفاده شده است.
2⃣ پذیرفته نشدن نماز؛
در روایتی آمده کسی که با نظر دشمنی به پدر و مادر ستمکار خود نگاه کند، خدا نمازش را نمیپذیرد.(5)
3⃣ مستجاب نشدن دعا.(6)
در روایت آمده است کسی که پدر و مادر خود را بیازارد، دعای او مستجاب نخواهد شد.
4⃣ عذاب در دنیا؛
در روایتی از پیامبر عقوق والدین از گناهانی دانسته شده که انسان در دنیا کیفرش را میبیند.(7) ملا احمد نراقی می گوید: عاق والدین، کوتاهی عمر، تلخی زندگانی، فقر، پریشانی و سختی جاندادن و شدت سکرات موت را در پی دارد.(8)
5⃣ عذاب قبر؛
به گفته ملامهدی نراقی، کسی که مادرش از او ناراضی باشد سکرات موت و عذاب قبرش شدید است.(9)
(1) کلینی، الکافی، ۱۴۰۷ق، ج۲، ص۲۷۶.
(2) همان، ج۲، ص۳۴۹.
(3) همان، ج۲، ص۳۴۹.
(4) همان، ج۲، ص۳۴۸.
(5) همان، ج۲، ص۳۴۹.
(6) همان، ج۲، ص۴۴۸.
(7) پاینده، نهج الفصاحه، ۱۳۸۲ش، ص۱۶۵.
(8) نراقی، معراج السعاده، ۱۳۷۸ش، ص۵۳۲.
(9) نراقی، جامع السعادات، ۱۳۸۳ق، ج۲، ص۲۶۳.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani