🌺 امام حسین علیه السلام:
🌷 لا یأمَن یومَ القیامَةِ إلاّ مَن خافَ الله فِی الدُّنیا،
هیچ کس در قیامت در امان نیست ! مگر کسی که در دنیا ترس از خدا در دل داشته باشد.
📚 مناقب ابن شهر آشوب، ج 4، ص 69
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے @abbasi_khorasani
💠 #نگرانی_های_پیامبر (صلی الله علیه وآله وسلم )
۱۶- مد پرستی زنان
✍ مد، در لغت به معنای سلیقه، روش و اسلوب بکار برده می شود و در اصطلاح عبارت از روش و شیوه ای موقتی که براساس ذوق و سلیقه افراد یک جامعه، سبک زندگی را تنظیم می کند. مد به خودی خود و در حد اعتدال، خوب است، اما مدزدگی بد است و مد فریبی بدتر ...
🌷 رسول گرامی اسلام در حدیثی مدگرایی زنان را یکی دیگر از نگرانی های خود بیان می کند، آنجا که می فرماید:
فتنه سخت (جنگ و فشار اقتصادی) را دیدید و صبر کردید و من از فتنه اى سخت تر بر شما بیم دارم که از طرف زنان مى آید هنگامى که با النگوهاى طلا، خود را بیارایند. لباس های نازک ابریشمی شامی و کتانی یمنی بپوشند و توانگران را به زحمت اندازند و فقیران را وادار به هزینه هایی کنندکه توان مالی ندارند.
🌹 اصابَتْكُمْ فِتْنَةِ الضَّرّاءِ فَصَبَرْتُمْ وَ إِنَّ أَخْوَفَ ما أَخافُ عَلَيْكُمْ فِتْنَةُ السَّرّاءِ مِنْ قِبَلِ النِّساءِ إِذا تَسَوَّرْنَ الذَّهَبَ وَلَبِسْنَ رُبُطَ الشّامِ وَعَصْبَ الَْيمَنِ وَأَتْعَبْنَ الْغَنِيَّ وَكَلَّفْنَ الْفَقيرَ ما لا یجد.
📗 نهج الفصاحه، ج1، ص 215.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
🌹 شهادت اویس قرنی، صحابي امام علي(علیهالسّلام) در جنگ صفين (37ق)
✍ اویس بن عامر قَرَنی، از پارسایانِ نامدار صدرِ اسلام، مُلَقب به «سیّدُ التابعین» و از اصحاب و حواریون حضرت علی علیه السلام بود. وی در قَرَن، از نواحی یمن دیده به جهان گشود و زمانی که خبر رسالت پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله به او رسید، ایمان آورد.
✅ اویس به دلیل پرستاری از مادر پیر و ناتوانش، موفق به زیارت ظاهری پیامبر اسلام نشد، ولی پیامبر او را «نَفَسُ الرحمان» نامید و فرمود: «من از سوی یمن، بوی خدا می شنوم». او سرانجام در جنگ صفین، به یاری حضرت علی علیه السلام شتافت و در نبردی سخت با سپاهیان معاویه، به درجه والای شهادت نایل آمد.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
◼️درگذشت علامه حسن زاده آملی (۱۴۰۰ ش)
✍ حسن حسنزاده طبری آملی مشهور به علامه حسنزاده آملی(زادهٔ ۱۳۰۷ آمل، درگذشته ۱۴۰۰ آمل)، حکیم، فیلسوف متأله، فقیه، عارف، منجم و مدرس که در ادبیات، علوم غریبه، ریاضی، هیئت و طب نیز تبحر داشت. وی به غیر از زبان فارسی و مازندرانی به زبانهای فرانسوی و عربی نیز تسلط داشت و اشعاری نیز به زبانهای فارسی، طبری و عربی سروده است.
✅ علامه طباطبایی، مهدی الهی قمشهای، علامه شعرانی و سید محمدحسن الهی از اساتید ایشان بوده اند.
✅ او آثار مهمی چون نهجالبلاغه، شرح منظومه، اشارات، اسفار اربعه، کشف المراد، کلیله و دمنه و شرح فصوص قیصری را تصحیح و بر آنان شرح و حاشیه نگاشته است و در دورههای متعدد تدریس کرده است و دیوان اشعاری را نیز به چاپ رسانده است. تاکنون حدود ۱۹۰ اثر از مرحوم علامه حسنزاده آملی به ثبت رسیده است.
✅ این عالم و عارف وارسته پس از عمری مجاهدت و خدمت به جهان اسلام، سرانجام در سوم مهرماه ۱۴۰۰ در ۹۳ سالگی در آمل دعوت حق را لبیک گفت.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
🌺 امام حسين عليهالسلام:
🌷 اَنَا قتيلُ العَبْرَةِ، لايَذكُرُني مؤمنٌ اِلاّ بكي.
من کشته اشک و گريهام، هيچ مؤمني نيست که مرا ياد کند جز اينکه (به ياد مصيبتهاي من) اشک او جاری ميگردد.
📚 بحار الانوار، ج ٤٤، ص ٢٧٩.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
♻️ ثواب و فضیلت گفتن " یَا لَیْتَنِی کُنْتُ مَعَکُم"
✍ جمله « يَا لَيْتَنِي كُنْتُ مَعَكُمْ فَأَفُوزَ فَوْزا عَظِيماً» (1) هم اعلام موضع و جانبدارى از برنامه و حركت عاشورايى شهداى كربلاست، هم اعلام آمادگى براى حضور در كربلاهاى مكرر تاريخ است. و نیز شعار شهادت طلبان و آرزوى وارستگان از تعلقات دنيوى است.
چرا كه نوع شهادتى كه حسين علیه السلام و اصحابش در كربلا پذيرا شدند، غبطه همه انسانهاى آزاده در تمام دورانهاست.
🌷 امام رضا علیه السلام خطاب به ريان بن شبيب می فرماید: « يَا اِبْنَ شَبِيبٍ إِنْ سَرَّكَ أَنْ يَكُونَ لَكَ مِنَ اَلثَّوَابِ مِثْلُ مَا لِمَنِ اُسْتُشْهِدَ مَعَ اَلْحُسَيْنِ فَقُلْ مَتَى مَا ذَكَرْتَهُ يَا لَيْتَنِي كُنْتُ مَعَهُمْ فَأَفُوزَ فَوْزاً عَظِيماً ».(2)
اگر دوست دارى كه ثواب شهيدان كربلا را داشته باشى، هرگاه به ياد آن حادثه افتادى بگو: كاش من نيز با آنان بودم و با آنان به رستگارى بزرگ مىرسيدم. اين آرزو، نشان دهنده زمينه تفكرات عاشورايى در دل انسان است.
📚(1) مفاتيح الجنان،ص 427.
(2) وسائل الشیعه، ج 14، ص 502.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
💠اربعین سیدالشهدا (علیهالسّلام) یکی از شعائر مختص شیعه است 💠
✍ یكي از شعائر مختصّ شيعه كه در هيچ مكتب و ملّتي نظير و مشابهي براي او نميتوان يافت مسأله اربعين حضرت أباعبدالله الحسين عليه السّلام است؛ زيارت آن حضرت در روز اربعين شعار مخصوص شيعه است، و براي هيچ فردي از ساير معصومين عليهم السّلام اين مسأله وجود ندارد. زيارت حضرت سيّد الشّهداء عليه السّلام در روز اربعين و اقامه مجلس عزا براي آن حضرت فقط و فقط اختصاص به ايشان دارد!
🌺 امام حسن عسكري عليهالسّلام زيارت اربعين را از علامت ايمان و شعار شيعه ميداند.
آنجا که می فرماید: «عَلاماتُ المؤمنِ خَمسٌ: صَلَواتُ إحدي و خَمسينَ، و زيارةُ الأربعينَ، و التَّخَتُّم بِاليَمينِ، و تَعفيرُ الجَبينِِ، و الجَهْرُ بِبسم اللهِ الرَّحمنِ الرَّحيمِ».
🌷 علامات مؤمن پنج چیز است: اقامه پنجاه و یک رکعت نماز در شبانه روز (هفده رکعت واجب و سی و چهار رکعت نافله)، زیارت اربعین، انگشتر به دست راست کردن، جبین را در سجده بر خاک گذاشتن، در نماز بسم الله الرحمن الرحیم را بلند گفتن.» که شیخ طوسی در کتاب تهذیب الاحکام و شیخ حرّ عاملی در وسائل الشیعه این روایت را آوردهاند.
----------------------------------
📚 تهذیب الاحکام، ج۶، ص۵۲
وسائل الشیعه، ج۱۰، ص۳۷۳، ح۱
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
💠بازگشت اهل بیت امام حسین علیه السلام در اربعین به کربلا💠
✍ در باره ی بازگشت اهل بیت امام حسین(علیه السلام) در اربعین به کربلا، اختلاف نظرهایی وجود دارد؛ که به مهم ترین آنها اشاره می شود:
✅ برخی از بزرگان و علمای طراز اول شیعه، معتقدند که کاروان اسرای کربلا هنگام مراجعت از شام به مدینه از راه عراق حرکت کرده و روز اربعین همان سال، یعنی چهل روز پس از واقعه عاشورا، به کربلا رسیده اند و پس از زیارت قبر شریف امام حسین(علیهالسّلام) به سمت مدینه حرکت نمودند.
✅ شیخ مفید در کتاب «مسار الشیعه»ص۴۶، شیخ طوسی در «مصباح المتهجد»ص ۷۸۷، صاحب کتاب «نزهة الزاهد»ص ۲۴۱، ابوریحان بیرونی در «الآثار الباقیه»ص۳۲۹، شیخ بهایی در «توضیح المقاصد» ص۶، سید ابن طاووس در «لهوف»ص۲۲۵، و ..... بر این عقیده هستند.
✅ نقطه مقابل این نظرات، گروهی از متقدمین هستند که ضمن پذیرش اصل بازگشت کاروان اسرای اهل بیت(علیهمالسّلام) به کربلا از مسیر شام به مدینه، زمان زیارت قبر امام حسین(علیهالسّلام) از سوی اهل بیت(علیهمالسّلام) در اربعین اول(بیستم صفر سال ۶۱ قمری) را بعید دانسته؛ و اربعین دوم یا اربعین سال های بعد را مناسب دانسته اند.
✅ شهيد مطهري(ره) در مجموعه آثار، ج۱۷، ص۷۸، محدث نوری در «لؤلؤ و مرجان» ص۲۰۸ – ۲۰۹، و شیخ عباس قمی در «منتهی الآمال»ج۲، ص۵۲۴ -۵۲۵، قائل به این نظریه اند.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
💠 جابر بن عبدالله انصاری و امام حسین علیه السلام:
✍ جابر بنِ عبدِالله انصارى، صحابی جليل القدر است که از او تعداد زیادی حدیث در کتب شیعه و سنی نقل شده است. جابر به خاطر روایات خاصی که نقل نموده است و همچنین زیارت امام حسین علیه السلام در روز اربعینِ شهادت آن حضرت از صحابیان معروف در بین شیعیان و دارای جایگاه خاصی است.
✅ در واقعة کربلا و شهادت امام حسین علیه السلام، جابربن عبداللّه نگران ذریه ی رسول خدا بود. امام حسین(علیهالسّلام) در مقام احتجاج با لشکریان عبیداللّه بن زیاد، جابر را از جمله شاهدانِ سخن خود معرفی کرده است(1).
✅ در اربعین شهادت امام حسین، جابر اولین زائر قبر امام بود. که عطیه عوفی او را در این سفر همراهی می نمود. (2)
در این زمان جابر نابینا شده بود و با توجه به جایگاه رفیع او در بین مسلمانان به عنوان صحابی بزرگ پیامبر اکرم (ص) زیارت او حاوی پیام ویژه تایید قیام امام حسین علیه السلام و اهتمام به زیارت آن حضرت بوده است.
---------------------------
(1). ارشاد مفید، ج 2، ص 97.
(2). بحارالانوار، ج 98، ص 328.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
💠 اهمیت و جایگاه زیارت اربعین
✍ زیارت اربعین، که کلام و آموزه امام صادق(علیهالسّلام) به شیعه است، نوعی «تجدید میثاق» با امام حسین(علیهالسّلام) و اهل بیت و امامان معصوم(علیهالسّلام) است. ابراز وفاداری نسبت به آنان و راه و مرامشان، ابراز عداوت و برائت نسبت به قاتلان و دشمنان آنان، تولّی و تبرّی، اعلام آمادگی برای جان فشانی در راه مقدّس آنان، بیان مواضع و همبستگی با خطّ نورانی اهل بیت پیامبر(صلی الله علیه وآله وسلم )، ایمان، تبعیّت و تسلیم و نصرت، شناخت چهره های حق و باطل و رهبران «نور» و «نار» و مسئله جهاد و شهادت و خطّ ایثارگری در راه مکتب و عقیده، که دستاورد شناخت فلسفه عاشورا و قیام حسینی است، از اهم فرازهای این زیارت است.
✅ مضامین بلند زیارت اربعین، بیانگر آن است که دلدادگان حسینی این باور ها را از دل بر زبان جاری می کنند، تا زمینه رسوخ قلبی و نمود اجتماعی آن فراهم آید.
✅ توفیق الهی نصیبمان باد تا در اربعین حسینی، آن امام شهید را با این زیارتنامه زیبا و پرمعنا، در هر جایی که هستیم، بخوانیم و عرض ادب کنیم. ان شاءالله، التماس دعا
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani