❇️ نماز در سخن و سیره حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها
✍ نماز از دیدگاه حضرت صدیقه طاهره(سلاماللهعلیها) اسراری دارد که ایشان در یکی از بیاناتشان به گوشه ای از آن می پردازند. حضرت زهرا (سلاماللهعلیها) نماز را سدی در برابر نفوذ خودپسندی در جان انسانهای مؤمن می داند که با ادای آن، تمرین خضوع می کنند و چه آرامشی در زندگی انسانهای خاضع جاری می کند.(۱)
✅ آن حضرت در خطبه فدكيه، تشريع نماز را دور كردن انسان از كبر و خود بزرگ بينى برشمرده است و می فرماید:
🌷 فرَضَ اللّهُ الإِيمانَ تَطهيراً مِنَ الشِّركِ، وَالصَّلاةَ تَنزيهاً عَنِ الكِبرِ. (۲)
خداوند ايمان را، براى پاك كردن از آلودگى شرك، و نماز را براى دور كردن از كِبر واجب فرمود.
✅ از اين رو، آن حضرت هر گاه در محرابش به نماز و كرنش در برابر عظمت الهى مى ايستاد، با تمام وجود به سوى خداوند روى مى آورد و با احساس عظمت او، لرزه بر اندامش مى افتاد.
🌹 در بیان چگونگی نماز حضرت فاطمه زهرا (سلاماللهعلیها) آمده است که: "در این امّت، عبادت کسی بیش از عبادت فاطمه زهرا(سلاماللهعلیها) نبود. او چندان به عبادت می ایستاد که پاهایش ورم کرده بود.
مَا كَانَ فِی هَذِهِ الْأُمَّةِ أَعْبَدُ مِنْ فَاطِمَةَ كَانَتْ تَقُومُ حَتَّى تَوَرَّمَ قَدَمَاهَا”(۳)
و نیز در مورد حال حضرت در نماز آمده است:” فاطمه زهرا(سلاماللهعلیها)، در حال نماز، به سبب ترس بسیار از خداوند بزرگ، نفسش به شماره می افتاد.”
«كانَت فاطِمةُ عليهاالسلام تَنهَجُ في الصَّلاهِ مِن خِيفَةِ اللّه ِ تعالى»(۴)
_____________
(۱) اعیان الشیعه، ج۱، ص۳۱۶.
(۲) مسند فاطمه زهرا، ص۲۲۳.
(۳) مناقب، ج۱، ص۳۴۱
(۴) بحارالانوار، ج۷۰، ص۴۰۰.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
❓در عقبات قیامت از چه چیزی هایی سوال می شود؟
✍️ به اقتضاي بعضي از اخبار، در عقبات قيامت از هفت چيز سؤال ميکنند:
1⃣ در عقبه اول از ايمان خالص سؤال ميکنند، يعني توحيد پروردگار که اعتقاد به لا اله الا اللّه از روي اخلاص است.
2⃣ در عقبه دوم از نماز که عمود دين است سؤال ميکنند.
3⃣ در عقبه سوم از زکات و خمس سؤال ميکنند که از مهمترين واجبات الهيّهاند.
4⃣ در عقبه چهارم از روزه سوال مي كنند.
5⃣ در عقبه پنجم از حج بيت اللّه سوال مي كنند.
6⃣ در عقبه ششم از طهارت ثلاث (سه گانه) وضو ، غسل و تيمّم سوال مي كنند.
7⃣ در عقبه هفتم كه شديد تر از تمام عقبات است، از مظالم مردم سوال مي كنند و حق تعالي قسم ياد كرده كه از ظلم هيچ ظالمي نگذرد مگر كه حق مظلوم را از ظالم بستاند.
📚 تفسير اثنا عشري، ج14، ص 222.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
◼️"رحلت فقيه فرزانه آيت اللَّه "ملا حبيب اللَّه كاشاني" عالم رباني و دانشمند كامل(1340 ق)
✍ ميرزا حبيب اللَّه شريف كاشاني در سال 1262 ق، در كاشان به دنيا آمد. در كودكي پدر را از دست داد و زير نظر آيت اللَّه سيدحسين كاشاني به تحصيل علوم حوزوي همت گماشت. در پرتو تلاش و کوشش، در شانزده سالگي گواهي نقل روايت و در هجده سالگي گواهي اجتهاد دريافت نمود. وی در سالهاي بعد به تهران رفت و در محضر درس شيخ محمد اصفهاني، ملاهادي مدرس تهراني، ملاعبدالهادي تهراني و حاج ميرزا ابوالقاسم تهراني كلانتر استفادهي وافر برد.
🔹 او در سال1281 ق، جهت حضور در درس شيخ مرتضي انصاري راهي عراق شد، اما ورود او به كربلا با رحلت آن استاد يگانه همزمان گرديد. پس از چند سال توقف در عتبات، به زادگاه خود، كاشان، بازگشت و به تاليف، تدوين و تكميل تحقيقات خود پرداخت.
🔸 ميرزاي كاشاني همزمان در مسند عظيم مرجعيت، به انجام وظايف شرعي خويش اشتغال داشت و به ارشاد و هدايت مردم مشغول بود. از ويژگيهاي برجستهي ميرزاي كاشاني، تنوع تاليفات و فزوني آنهاست. آثار وي را تا سيصد جلد كتاب و رساله نوشتهاند، اما تنها حدود دويست جلدِ آنها شناخته شده است.
🔹 مُنْتَقِدُ المَنافِع في شرحِ المُختَصَر النّافع به عنوان دائرةُالمعارف فقه شيعه، منظومةٌ في الفقه و دهها اثر ديگر از اوست. سرانجام اين عالم كبير و محقق دقيق در 78 سالگي در كاشان دارفاني را وداع گفت و در آن شهر به خاك سپرده شد.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
💠 بزرگترین حسرت خورندگان در روز قیامت
🌷 امام علی علیه السلام
«سُئِلَ أمیرُالْمُؤْمِنینَ مَنْ أعْظَمُ النّاسُ حَسْرَةً قالَ مَنْ رَأی مالَهُ فی میزانِ غَیرِهِ وَأدْخَلَهُ اللهُ بِهِ النّارَ وَأدْخَلَ وارِثَهُ بِهِ الْجَنَّةَ؛
🌸 از امیرمؤمنان(علیهالسلام) سؤال کردند چه کسی روز قیامت حسرتش از همه بیشتر است؟ فرمود: «کسی که در آن روز اموال خود را در میزان اعمال دیگران ببیند که خدا او را به واسطه [عدم انفاق] آن مال، وارد دوزخ کند و وارث او را به سبب [انفاق] آن مال وارد بهشت سازد».
📗 بحارالانوار، ج 70، ص 142،
باب حب المال و جمع الدينار و الدرهم و كنزهما
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
❓یوم الحسرة به چه معناست؟
✍ کلمه الحسرة از حٓسْر گرفته شده به معنای کشف و آشکار شدن است و الحَسْرَة به معنای اندوه و پشیمانی به خاطر از دست دادن چیزی است. (۱)
نکته مهم این است که انسان چیزی را که در دنیا از دست می دهد ممکن است بتواند جبران کند ولی در آخرت امکان جبران آن نیست.
🔹 شیخ طبرسی در مجمع البیان میگوید:
حسرت در قیامت مخصوص گناهکاران نیست، نیکوکاران هم حسرت میخورند که ای کاش اعمال نیک بیشتری انجام میدادیم.(۲)
✅ دلیل نامگذاری روز قیامت به روز حسرت این است که در آن روز حکم صادر میشود و جهنمی و بهشتی بودن انسانها مشخص میگردد. از دست دادن سعادت ابدی مایه حسرت گناهکاران خواهد بود. (۳) و زندگی ابدی در جهنم برای جهنمیان حسرتی بزرگ خواهد بود. (۴)
(۱) راغب اصفهانی، مفردات، ص۲۳۵.
(۲) طبرسی، مجمع البيان، ج۶، ص ۷۹۵.
(۳) طباطبایی، المیزان، ج۱۴، ص۵۰.
(۴) کاشانی، منهج الصادقين، كتابفروشى اسلاميه، تهران، ج۵، ص۴۰۸
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
♻️ سالروز شهادت " نواب صفوي"، رهبر جمعيت فداييان اسلام و يارانش (1334ش)
✍ شهيد سيدمجتبي نواب صفوي در سال 1303ش در خاني آباد تهران به دنيا آمد. او براي ادامه تحصيل به نجف اشرف مهاجرت نمود و در آنجا از محضر اساتید حوزه علميه نجف اشرف بهرهمند گرديد. وي پس از چهار سال اقامت در نجف به دستور آيت اللَّه سيدابوالحسن اصفهاني جهت مبارزه با كجرويهاي كسروي به ايران آمد و با تشكيل "جمعيت فداييان اسلام" به مبارزه با بدخواهان و بدانديشان پرداخت.
✅ ترور وابستگان استعماري مانند احمد كسروي، عبدالحسين هژير، علي رزم آرا و حسين علاء از جمله فعاليتهاي سياسي اين جمعيت مي باشد. او همچنين با حكومت دكتر مصدق به خاطر عدم عمل به احكام اسلامي به مخالفت برخاست.
✅ سرانجام اين مجاهد خستگي ناپذير به همراه سه تن از همرزمانش به نامهاي خليل طهماسبي، مظفر علي ذوالقدر و سيدمحمد واحدي در بيدادگاه رژيم پهلوي محكوم و در صبحگاه 27 دي 1334 شمسي تيرباران شد و به خيل شهدا پيوستند. بدين ترتيب پرونده ده سال فعاليت سياسي و اجتماعي جمعيت فداييان اسلام بسته شد و جنايت ديگري در پرونده سياه خاندان پهلوي ثبت گرديد.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
🌷 امام علی علیه السلام آمده است:
به راستى كه صله رحم از واجبات اسلام است و خداى سبحان، امر فرموده كه آن را گرامى بدارند و خداوند متعال با هر كس كه صله رحم كند، رابطه برقرار مى كند و با هر كس كه قطع رحم كند، قطع رابطه مى كند و هر كس كه صله رحم را گرامى بدارد، گرامى اش مى دارد.
🌺 اِنَّ صِلَةَ الاَْرْحامِ لَمِنْ موجِباتِ الاِْسْلامِ وَ اِنَّ اللّهَ سُبْحانَهُ اَمَرَبِاِكْرامِها وَ اِنَّهُ تَعالى يَصِلُ مَنْ وَصَلَها وَ يَقْطَعُ مَنْ قَطَعَها وَ يُكْرِمْ مَنْ اَكْرَمَها؛
📗 غررالحکم، ص406، ح9290.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
💠 ارحام در ردیف نام خدا
✍ قرآن مجيد در سوره نساء آیه /1، مراعات حال خويشاوندان را در رديف تقواى الهی قرار داده است و مى فرمايد:
☀️وَاتَّقُوا اللّهَ الَّذِى تَسائَلُونَ بِهِ وَالاَرْحامَ انَّ اللّهَ كانَ عَلَيْكُمْ رَقِيبا.
🌟و از خدایی بپرهیزید که (همگی به عظمت او معترفید و) هنگامی که چیزی از یکدیگر می خواهید نام او را می برید، (و نیز) از خویشاوندان خود (یعنی قطع ارتباط با آنها) پرهیز کنید، زیرا خداوند مراقب شما است.(1)
🔹جميل بن دراج می گويد: از امام صادق عليه السّلام اين قول خداى - جل ذكره - را پرسيدم:«بترسيد از خدائى كه بنام وى از همديگر تقاضا مي كنيد و از بريدن خويشاونديها پروا كنيد كه خدا مراقب شماست،» فرمود:
🌷 آن أرحام مردم است كه خداى عز و جل به صله آن امر فرموده و بزرگش داشته مگر نمی بينى كه آن را در رديف خود قرار داده است.
🌹 عَلِيُّ بْنُ إِبْرَاهِيمَ عَنْ أَبِيهِ عَنِ اِبْنِ أَبِي عُمَيْرٍ عَنْ جَمِيلِ بْنِ دَرَّاجٍ قَالَ: سَأَلْتُ أَبَا عَبْدِ اَللَّهِ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ عَنْ قَوْلِ اَللَّهِ جَلَّ ذِكْرُهُ: «وَ اِتَّقُوا اَللّٰهَ اَلَّذِي تَسٰائَلُونَ بِهِ وَ اَلْأَرْحٰامَ إِنَّ اَللّٰهَ كٰانَ عَلَيْكُمْ رَقِيباً » قَالَ فَقَالَ هِيَ أَرْحَامُ النَّاسِ إِنَّ اَللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ أَمَرَ بِصِلَتِهَا وَ عَظَّمَهَا أَ لاَ تَرَى أَنَّهُ جَعَلَهَا مِنْهُ.(2)
______
(1) ترجمه تفسیر نمونه، ج 3، ص277.
(2) اصول کافي، ج 2، ص 150.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
💎 توصیهای خاص از امام رضا (علیهالسّلام) درباره نماز
🔻امام رضا عليهالسلام:
لاَ تُؤَخِّرَنَّ صَلاَةً عَنْ أَوَّلِ وَقْتِهَا إِلَى آخِرِ وَقْتِهَا مِنْ غَيْرِ عِلَّةٍ عَلَيْكَ أَبَداً بِأَوَّلِ اَلْوَقْتِ
⏱ هرگز نمازت را بیدليل از اوّل وقت به تأخير مينداز. هميشه رعايت اوّل وقت را بكن.
📚 بحارالأنوار، ج ۸۰، ص ۲۱
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
🌷ما اهلبیت پیامبر وسیله ارتباط خداوند با خلق او هستیم، ما برگزیدگان پاک و مقدس پروردگار مىباشیم، ما حجت و راهنما خواهیم بود؛ و ما وارثان پیامبران الهى هستیم.
🌹قالَتْ فاطِمَةُ الزَّهْراء علیهاالسلام: نَحْنُ وَسیلَتُهُ فى خَلْقِهِ، وَ نَحْنُ خاصَّتُهُ وَ مَحَلُّ قُدْسِهِ، وَ نَحْنُ حُجَّتُهُ فى غَیْبِهِ، وَ نَحْنُ وَرَثَةُ أَنْبیائِهِ.
📚 شرح نهجالبلاغه ابن ابىالحدید، ج16، ص211.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani