💐 میلاد خجسته حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها
✍ حضرت فاطمه زهرا عليهاالسلام دختر گرامی پیامبر اسلام و حضرت خديجه، بنابر قول مشهور در سال پنجم بعثت در مکه دیده به جهان گشود.
✅ آن حضرت یکی از معصومین علیهم السلام است که ۱۱ امام شیعه از نسل اویند و در دین اسلام از منزلت و جایگاه بسیار رفیع برخوردار است.
✅ سور و آیاتی از قرآن همچون سوره کوثر، سوره انسان، آیه تطهیر و آیه مودت در حق آن حضرت و همسر و فرزندانش نازل گردیده است و دوستی و دشمنی با آن حضرت به منزله دوستی و دشمنی با پیامبر است.
✅ آن حضرت در سال دوم یا سوم هجری با امام علی علیه اسلام ازدواج نمود. در آیاتی از قرآن آن حضرت به همراه همسر و دو پسرش به عنوان اهل بیت پیامبر اکرم (صلّیاللهعلیهوآلهوسلم) خوانده شدند و به شدت مورد عنایت پیامبر اسلام (صلّیاللهعلیهوآلهوسلم) بودند.
✅ حضرت فاطمه (سلاماللهعلیها) پس از وفات پیامبر اسلام از حق خلافت و ولایت همسرش که به تعیین الهی بود به شدت دفاع نمود و در جریان هجوم به خانهاش در سال یازدهم هجری در مدینه به شهادت رسید.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
🌟دستور العملی جامع از پیامبر اسلام(صلّیاللهعلیهوآلهوسلم) به فاطمه زهرا(سلاماللهعلیها)
🌷 در وقتی که بستر خواب را گسترده بودم، رسول خدا(صلياللهعليهوآلهوسلم) بر من وارد شد، فرمود: ای فاطمه نخواب مگر آن که چهار کار را انجام دهی:
🌺 قرآن را ختم کنی، و پیامبران را شفیعت گردانی، و مومنین را از خود راضی کنی، و حج وعمره ای را به جا آوری. این را فرمود و شروع به خواندن نماز کرد، صبر کردم تا نمازش تمام شد، گفتم:
🌹یا رسول الله به چهار چیز مرا امر فرمودی در حالی که بر آنها قادر نیستم آن حضرت تبسمی کرد و فرمود:
🌷 چون قل هو الله را سه بار بخوانی مثل این است که قرآن را ختم کرده ای و چون بر من و پیامبران پیش از من صلوات فرستی، شفاعت کنندگان تو در روز قیامت خواهیم بود، و چون برای مومنین استغفار کنی، آنان همه از تو راضی خواهند شد، و چون بگویی: سبحان الله و الحمد لله و لا اله الا الله و الله اکبر حج و عمره ای را انجام داده ای.
♻️ متن حديث:
عَنْ فاطِمَةَ الزَّهْراءِ عليها السلام قالَتْ: دَخَلَ عَلَىَّ رَسُولُ اللّهِ صلى الله عليه وآله وسلم وَ قَدْ إِفْتَرَشْتُ فِراشى لِلنَّوْمِ، فقالَ: يا فاطِمَةُ لا تَنامى إلاّ وَ قَدْ عَمِلْتِ أَرْبَعَةً: خَتَمْتِ القُرآنَ، وَ جَعَلْتِ الاَْنـْبِياءَ شُفَعائَكِ، وَ أَرْضَيتِ الْمُؤْمِنينَ عَنْ نَفْسِكِ، وَ حَجَجْتِ وَ اعْتَمَرْتِ، قالَ هذا وَ أَخَذَ فِى الصَّلوةِ، فَصَبَرْتُ حَتّى أَتَمَّ صَلاتَهُ، قُلتُ: يا رَسُولَ اللّهِ أَمَرْتَ بِأَرْبَعَة لا أَقْدِرُ عَلَيها فى هذَا الْحالِ! فَتَبَسَّمَ (صلى الله عليه وآله وسلم) وَ قال: إِذا قَرَأْتِ قُل هُوَ اللّهُ أَحَدٌ ثَلاثَ مَرّات فَكَأنَّكِ خَتَمْتِ القُرْآنَ، وَ إِذا صَلَّيتِ عَلَىَّ وَ عَلَى الاَْنـْبِياءِ قَبْلى كُنّا شُفَعاءَكِ يوْمَ الْقِيمَةِ، وَ إِذا اسْتَغْفَرْتِ لِلْمُؤْمِنينَ رَضُوا كُلُّهُمْ عَنْكِ، وَ إِذا قُلْتِ: سُبْحانَ اللّهِ وَ الْحَمْدُ لِلّهِ وَ لا إِلَهَ إِلاَّ اللّهُ وَ اللّهُ أَكْبَرُ، فَقَدْ حَجَجْتِ وَ اعْتَمَرْتِ.
📚 بحـارالانـوار، جلد ۱ صفحه ۳۰۴.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
💠 گوشه ای از فضایل و مناقب فاطمه زهرا سلام الله علیها
۱۵ - ولایت حضرت فاطمه سلام الله علیها
✍ خداوند متعال در ضمن حدیث معراج به پیامبر (صلّیاللهعلیهوآلهوسلم) می فرماید: «اى محمّد! تو، على، فاطمه، حسن، حسین و امامان از فرزندان حسین علیهم السلام را از نور خودم آفریدم و ولایت شما را بر اهل آسمانها و زمین عرضه کردم، هر کس آن را پذیرفت، نزد من در جرگۀ مؤمنان داخل شده و آن که انکار کند نزد من از گمراهان خواهد بود.
🔹 اى محمد! اگر بنده اى از بندگان من، آن قدر مرا بپرستد و عبادت کند که از کار بیفتد و از لاغرى و ناتوانى مانند مشک فرسوده شود و بعد به هنگام ورود نزد من ولایت شما را انکار کند، او را نخواهم آمرزید تا اینکه اقرار به ولایت شما نماید.
🔸 اى محمد! آیا دوست دارى آنان را ببینى؟ پیامبر (صلياللهعليهوآلهوسلم) عرض کرد: آرى، خداوند فرمود: نگاه کن! پیامبر اکرم (صلّیاللهعلیهوآلهوسلم) می فرماید: به طرف راست عرش نگاه کردم. نام خود، على، فاطمه، حسن، حسین، على، محمد، جعفر، موسى، على، محمد، على، حسن علیهم السلام را دیدم و نام مهدى علیه السلام را در وسط دیدم که مانند ستاره اى می درخشید. خداوند فرمود: اینها حجتهاى من بر آفریدگانم هستند... .»
📚تأویل الایات، ج ۱، ص۹۸.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
💠 برخی از مصادیق «ایامالله»
✍ یکی از مباحث مهم در زمینهی «ایامالله»، تطبیق روزها با ویژگیهای مشخص با «ایامالله» است. اینکه انسان «ایامالله» را بتواند بشناسد و نسبت به آنها شکرگزاری داشته باشد، همواره کمک خواهد کرد تا «ایامالله»های دیگر پدید آید.
🌺 مقام معظم رهبری، قیام ۱۵ خرداد ۴۲ در اعتراض به دستگیری امام خمینی، قیام مردم قم در ۱۹ دی سال ۵۶ در اعتراض به مقالهی اهانتآمیز به امام خمینی، قیام مردم تبریز در ۲۹ بهمن ۵۶ در چهلم شهدای ۱۹ دی قم، واقعهی کشتار مردم در روز ۱۷ شهریور ۵۷ توسط رژیم طاغوت و تمامی روزهای خونین انقلاب، بیعت نیروی هوایی ارتش با امام خمینی در ۱۹ بهمن سال ۵۷، تمام روزهای دههی فجر و روز ۲۲ بهمن ۵۷ که منجر به پیروزی انقلاب اسلامی شد را جزو «ایام الله» می دانند.
🌸 رهبر معظم انقلاب نسبت به برخی از حوادث الهی بعد از انقلاب نیز تصریح به «ایامالله» بودن آنها نمودهاند:
روز رأی ۹۹ درصدی مردم به جمهوری اسلامی در ۱۲ فروردین ۵۸، روزهای هشت سال دفاع مقدس، تسخیر لانهی جاسوسی آمریکا در ۱۳ آبان ۵۸، حضور بینظیر مردم در انتخابات در دوران انقلاب اسلامی، حماسهی نهم دی ۸۸، حضور میلیونی مردم در تشییع سپهبد شهید سلیمانی و سیلی موشکی سپاه به پایگاه آمریکایی عینالاسد عراق در دیماه ۹۸ را جزو «ایامالله» برشمردهاند.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
💎گرامیداشت بانوان از کلام نورانی حضرت زهرا (سلاماللهعلیها)
🔻حضرت فاطمه علیهاالسلام:
خِیارِکُم، ألیَنُکُم مَناکِبَهُ و أکرَمُهُم لِنِسائِهِم
❇️ بهترین شما کسانیاند که با مردم نرمترند و زنان خویش را بیشتر گرامی میدارند.
📚 دلائل الإمامه، ص ۷۶
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
💠 مقام شهادت در قرآن کریم
خداوند در قرآن شریف می فرماید:
۱- وَ لَئِنْ قُتِلْتُمْ فِی سَبِیلِ اللَّهِ ...... آل عمران/۱۵۷
۲- وَ لَئِنْ مُتُّمْ أَوْ قُتِلْتُمْ...... آل عمران/۱۵۸
۳- وَ لا تَحْسَبَنَّ الَّذِینَ قُتِلُوا فِی سَبِیلِ اللَّهِ أَمْواتاً بَلْ ......... آل عمران/آیات۱۶۹-۱۷۱
۴- وَ الَّذِینَ قُتِلُوا فِی سَبِیلِ اللَّهِ ...... محمد/آیات۴-۶
۵- إِنَّ اللَّهَ اشْتَری مِنَ الْمُؤْمِنِینَ أَنْفُسَهُمْ وَ أَمْوالَهُمْ...... توبه/۱۱۱
۶- وَ مَنْ یقاتِلْ فِی سَبِیلِ اللَّهِ......... نساء/۷۴
✍ هر یک از این آیه ها، گوشه ای از عظمت مقام شهادت فی سبیل اللَّه را تبیین می نماید، مقامی که به تنهایی، حاصل یک عمر مجاهدۀ انسان وارسته ای است که خداوند یک جا به شهید عنایت می فرماید.
✅ آیۀ اوّل، به مقام مغفرت و رحمت الهی نسبت به شهید، آیۀ دوم به حشر الی اللَّهِ او و آیۀ سوم، به حیات معنوی او نزد پروردگار و بهره مندی از رزق خاصّ الهی، فرحناک بودن به عطایای الهی و دوری از خوف و حزن و بشارت به آن اشاره دارد و نیز در پایان، مژدۀ فضل و نعمت الهی به دیگران است.
✅ آیۀ چهارم به گُم نشدن اعمال آن ها و هدایت و اصلاح حال یا شأن ایشان و سرانجام ورود آنان به بهشتِ موعود اشاره دارد.
✅ در آیۀ پنجم، خداوند با وعدۀ قطعی، خود را خریدار جان های شریف آنان معرفی می نماید و آن ها را به این معاملۀ پرسود، بشارت می دهد و آن را «فوز عظیم» می داند. در آیۀ ششم، اجر عظیم اخروی را برای شهیدان ذکر می فرماید.
✅ به طور کلی، از مجموع این آیات می توان استفاده کرد؛ نعمت هایی که به شهید عطا می شود، نباید هم چون نعمت هایی باشد که به اشخاص عادی داده می شود؛ بلکه مراد، نعمت ها و کمالاتی است که تنها نصیب برگزیدگان و خواصّ از بندگان الهی می شود.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani