💠 #عبرت_هاى_عاشورا و شاخصه های اخلاقی آن (۱۶)
۴ـ #كشتن_زنان_و_كودكان:
✍ رحـم آوردن بـر زنـان و كـودكـان و مـعـاف كـردن آنـان از جـنـگ و كـشـتـار، يـكـى از اصـول آيـيـن جـوانـمـردى اسـت. ولى در واقـعـه كـربـلا ايـن اصـل نـيـز نـاديـده گـرفـتـه شـد و گـرگـان بـنـى امـيـه زن و كـودك را نـيـز در مـعـركـه به قتل رساندند.
✅ قـاسـم و عـبـدالله، فـرزنـدان امـام حـسـن (علیهالسّلام) بـودنـد كـه هـمـراه اهـل بـيـت امـام حـسـيـن (علیهالسّلام) در كـربـلا حضور داشتند و به سبب علاقه به امام حسين (علیهالسّلام)، هر يك در مـقطعى از جنگ خود را به ميدان رساندند تا از آن حضرت دفاع كنند، ولى به گونه اى فجيع بـه دسـت مـزدوران بـنـى امـيـه بـه قـتـل رسـيـدنـد در حـالى كـه هـنـوز بـه سـن بـلوغ نرسيده بـودنـد.(1)
✅ امـويـان حـتـى بـه كـودك شـيـرخـوار امـام حـسـين (علیهالسّلام) نيز رحم نكردند. نـقـل اسـت كـه آن حضرت در آخرين لحظه ها به خيمه ها نزديك شد و به خواهرش حضرت زينب (سلاماللهعلیها) فـرمود: (فرزند كوچكم را بياور تا با او وداع كنم !) وقتى كودك را آوردند، امام او را در آغـوش گـرفـت، حـرمـلة بـن كـاهـل، تيرى به گلوى كودك زد و آن را پاره كرد. امام (علیهالسّلام) مشت خويش را زير خون گلوى كودك گـرفـت و سـپس آن را به آسمان پاشيد و از بى عاطفگى و درندگى دشمن به خدا پناه برد و عـرض كـرد: چـون در مـنظر تو چنين مصيبتى روى داد تاب آوردم. امام باقر(علیهالسلام) در اين باره مى فـرمـايـد: (از خـون طـفـل شـيـرخـوار، قـطـره اى بـه زمـيـن نـچـكـيـد.) (2)
✅ طـبـرى نـقـل كـرده اسـت كـه همسر يكى از شهيدان كربلا بر بالين شوى شهيدش حضور يافت، خاك و خـون را از چـهـره اش زدود و گـفـت: (بـهـشـت بر تو گوارا باد!) چون شمر بن ذى الجوشن اين مـنـظـره را ديـد، غـلامـى را فـرمـان داد كـه آن زن را بـه قـتل برساند. او نيز عمودى بر سر آن بانوى باوفا كوبيد، سرش را شكافت و بدين سان، او در كنار پيكر همسر شهيدش به شهادت رسيد.(3)
📚 (1) ابصار العين فى انصار الحسين، ص 72 ـ 74.
(2) لهوف ، ص 169.
(3) تاريخ طبرى ، ج 5، ص 438.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
💠 حدیث روز 💠
💎 #دو_خصلتی كه بالاتر از آنها چيزى نيست
🔻امام حسن عسكرى عليهالسلام:
خِـصْلَتانِ لَيْسَ فَوْقَـهُما شَـيْءٌ: أَلايمـانُ بِاللّهِ وَ نَفـْعُ الإخـوانِ
دو خصلت است كه بالاتر از آنها چيزى نيست:
۱. ايمان به خدا
۲. سودرسانى به برادران دينى.
📚 بحارالانوار ۷۸: ۳۷۴ ح ۲۶
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
💠 #نگرانی_های_پیامبر(صلياللهعليهوآلهوسلم)
۱۷- #شرک_به_خدا
✍ یکی از مهمترین خطراتی که انسان در دنیا با آن مواجه است شهوات خفیه است که یکی از مصادیق آن حب جاه و مقام است.
حب جاه و مقام به عنوان یک بیماری در کسانی رشد می کند که حقایق هستی بر ایشان پوشیده است و به جای محبت خدا و آخرت، گرفتار محبت دنیا و زینت ها و آرایه های دنیوی می شوند.
🌸رسول گرامی اسلام(صلياللهعليهوآلهوسلم)، کار برای غیر خدا و حب جاه و مقام را در ردیف شرک به خدا می داند و آن را به عنوان یکی دیگر از نگرانی های امت بعد از خود مطرح می کند.
🌷قال رسولالله (صلياللهعليهوآلهوسلم):
ترسناكترين چيزي كه از آن بر امت خود بيمناكم شرك به خداست. هان! نميگويم كه آنها خورشيد و ماه و بت ميپرستند، بلكه بخاطر كارهايي كه براي غير خدا انجام ميدهند و گرفتار شهوت پنهاني(جاه و مقام) ميگردند.
🌹 «إنَّ أخوفُ ما أخافُ علي اُمّتي الإشراكُ بالله اما إنّي لستُ اقول يعبُدونَ شمساً و لاقمراً و لاوثناً ولكن أعمالاً لغيرالله و شهوه خفيةً »
📚 نهج الفصاحة، ج 1، ص 271.
کنزالعمال، ج3، ص473.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
❓ قبل از فرا رسیدن #مرگ چگونه خود را مهیا کنیم؟ (۱)
✍ در كتاب: «اثنی عشریة فی المواعظ العددیة» صفحه ۳۲۵ روایتی است که در آن برای تهذیب نفس و جمع کردن زاد و توشه یک برنامه ریزی خوب و منظمی وجود دارد و از همه مهمتر می توان با آن دستور العمل اعمال خود را در طول زندگی قبل از این که مرگ به سراغ ما آید آسیب شناسی کنیم. بنابراین هرگز از خداوند، مرگ را نخواهیم مگر این که چهل عمل را که در این روایت آمده است، انجام داده باشیم. از این رو یکی از حاجات مهم و دائمی ما این باشد که نَمیریم مگر پس از انجام آن چهل عمل.
🔹 شخصی خدمت پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله رسید و عرض کرد: آیا اذن میدهید که تمنای مرگ کنم؟ حضرت فرمود: مرگ چیزی است که از آن چارهای نیست و سفری بسیار طولانی است، سزاوار است کسی که اراده مرگ دارد، ده هدیه آماده کند (و با خود ببرد).
🌷«جاءَ رَجُلٌ اِلی النَّبِیِ صَلّی اللهُ عَلَیهِ وَ آلِهِ فِقالَ أتَاذَنُ لِی اَن اَتَمَنّی اَلمَوتَ، فَقالَ صَلّی اللهُ عَلَیهِ وَ آلِهِ: الْمَوْتُ شَیْءٌ لَا بُدَّ مِنْهُ وَ سَفَرٌ طَوِیلٌ یَنْبَغِی لِمَنْ أَرَادَهُ أَنْ یَرْفَعَ عَشْرَ هَدَایَا: فَقالَ وَ ماهِیَ؟».
عرض کرد: آن ده هدیه چیست؟ حضرت فرمود:
۱- هدیهی عزرائیل
۲- و هدیهی قبر
۳- و هدیهی منکر و نکیر
۴- و هدیهی میزان
۵- و هدیهی پل صراط
۶- و هدیهی مالک خزینه دار جهنم
۷- و هدیهی رضوان خزینه دار بهشت
۸- و هدیهی پیامبر اعظم صلی الله علیه و آله
۹- و هدیهی جبرائیل
۱۰- و هدیه خداوند تعالی.
قال: هَدیَةُ عِزْرائیل وَ هَدیَةُ الْقَبر وَ هَدیَةُ مُنْكَر وَ نَكِیر وَ هَدیَةُ الْمِیزان وَ هَدِیَةُ الْصِراط وَ هدیة مالك وهدیة رضوان وهدیة النبی وهدیة جبرئیل وهدیة الله تعالى.
📗اثنی عشریة فی المواعظ العددیة» صفحه ۳۲۵.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
💠 حدیث روز 💠
💎 #گناهانى كه باعث #نزول_عذاب مىشوند
🔻امام سجاد عليهالسلام:
وَ الذُّنُوبُ الّتى تُنْزِلُ النِّقَمَ عِصْيانُ الْعارِفِ بِالْبَغىِ وَ التَطاوُلُ عَلَى النّاسِ وَ الاِستِهْزاءُ بِهِمْ وَ السُّخْريَّةُ مِنْهُمْ
🔹گناهانى كه باعث نزول عذاب مىشوند، عبارتاند از:
➖ ستم كردن شخص از روى آگاهى،
➖ تجاوز به حقوق مردم و
➖ دست انداختن و مسخره كردن آنان.
📚 معانى الاخبار، ص ۲۷۰
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
❓ قبل از فرا رسیدن مرگ، چگونه خود را مهیا کنیم؟ (۲)
✍ پس از آنکه رسول گرامی اسلام صل الله علیه و آله فرمود: سزاوار است انسان قبل مرگ ده هدیه و توشه برای آخرت خود فراهم کند، حضرت ضمن بیان کلی آن ده هدیه، برای هر کدام از آن ده هدیه، چهار هدیه بیان می کند که مجموعا چهل هدیه می شود.
🌷اَمّا هَدِیَهُ عِزرائیل فَاَربَعَةُ اَشیَاءَ»: و اما هدیه عزرائیل چهار چیز است:
۱- رِضاءُ الخُصَمَاءِ: رضایت حقداران و کسانی که طرف دعوا بودهاند.
۲- وَ قَضاءُ الفَوَائِتِ: قضای واجباتی که از انسان فوت شده است.
۳- وَ الشُّوقُ اِلَی اللهِ: شوق به سوی پروردگار.
۴- وَ التّمَنَّی لِلمَوتِ: و آرزو داشتن و آرزو کردن برای مرگ.
📗اثنی عشریة فی المواعظ العددیة، ص۳۲۵.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
💠 #نگرانی_های_پیامبر (صلّیاللهعلیهوآلهوسلم)
۱۸- لغزش عالمان و استدلال منافقان به قرآن بر مدعای خود و......
رسول خدا (صلياللهعليهوآلهوسلم) در ادامه نگرانی های خود، درباره امت بعد از خود چنین می فرماید:
🌷 ترسناك تر از هر چيز بر امت من سه چيز است لغزش دانشمند يا استدلال منافق با قرآن بر مدعاي باطل خود يا دنيايي كه شما را تا سرحد مرگ ببرد. به دنيا در باره خود بدبين باشيد.
🌹 أَشَدُّ مَا يُتَخَوَّفُ عَلَى أُمَّتِي ثَلاَثَةٌ زَلَّةُ عَالِمٍ أَوْ جِدَالُ مُنَافِقٍ بِالْقُرْآنِ أَوْ دُنْيَا تَقْطَعُ رِقَابَكُمْ فَاتَّهِمُوهَا عَلَى أَنْفُسِكُمْ.(1)
✅ و آن حضرت در روایت دیگری می فرماید:
🌸 من پس از خود برای امتم از سه چیز می ترسم: لغزش عالمان، حکومت ستمگران و از هوی و هوس ها پیروی کردن.
🌺 وَ قَالَ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ: إِنِّي أَخَافُ عَلَى أُمَّتِي مِنْ بَعْدِي ثَلاَثَةً زَلَّةَ عَالِمٍ وَ حُكْمَ جَائِرٍ وَ هَوًى مُتَّبَعٌ.(2)
📚 (1) خصال، ج 2، ص 163
(2) مستدرک الوسائل ، ج 17، ص
358
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
💠 حدیث روز 💠
💎 دو توصیه کلیدی از أمیرالمؤمنین (علیهالسلام)
🔻أمیرالمؤمنین علی علیه السلام:
لا يَرْجُوَنَّ اَحَدٌ مِنْكُمْ اِلاّ رَبَّهُ وَ لا يَخافَنَّ اِلاّ ذَنْبَهُ؛
❇️ هیچ يك از شما نبايد جز به پروردگار خويش اميد بندد و جز از گناه خويش بترسد.
📚 نهجالبلاغه: ح۸۲، ص۱۱۲۳
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
💠#وقایع روز اول ماه #صفر سال 61 ق 💠
✍ سرانجام در روز اول ماه صفر سال 61 ق، اُسراى خاندان اهل بیت(علیهم السلام) را پس از گردش در شهرها و آبادى ها همراه با سرهاى شهدا، از کوفه به منطقه شام رساندند. وقتى که نزدیک دمشق رسیدند، ام کلثوم از شمرخواست که آنها را از دروازه اى که کمتر محلِّ اجتماع مردم است، وارد شهر کنند و همچنین سرهاى شهدا را از محمل ها دور نمایند، تا مردم متوجه آن سرها شوند و نوامیس خاندان پیامبر(صلى الله علیه وآله) را نظاره نکنند؛ ولى شمر برخلاف خواسته آن حضرت، دستور داد که سرها را دقیقاً در میان محمل ها حرکت دهند تا جلب نظر بیشترى کند!
✅ نخست آنها را کنار دروازه ساعات، نگه داشتند و مردم با طبل و شیپور، شادى کنان و کف زنان به استقبال کاروان اسیران آمدند. در مقاتل آمده که چون اسرا را وارد شام کردند، یزید در قصر خود در مکانی مشرف بر «جیرون» (مکانى نزدیک مسجد اموى) نشسته بود، و کاروان اسیران و سرهاى شهدا را نظاره مى کرد.
✅ اوضاع شام و جوّ آن براى اهل بیت (علیهم السلام) بسیار سخت و دشوار بود و آنقدر به امام سجاد و اهل بیت (علیهم السلام) در آنجا سخت گذشت که این بیت شعر از آن حضرت نقل شده است:
«فَیالَیْتَ لَمْ اَنْظُرْ دِمَشْقاً وَلَمْ اَکُنْ * یَرانی یَزیدُ فِى الْبِلادِ اَسِیرُهُ»
اى کاش چشمم به دمشق نیفتاده بود و یزید مرا با این وضع در اسارت نمى دید.
📗 مقتل الحسين مقرّم، ص 348.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani