نشر اكاذيب به معنای اشاعه و انتشار اخبار کذب و خلاف حقیقت است که شخص با قصد ضرر رساندن به دیگری یا تشويش اذهان عمومی نسبت به آن اقدام می کند. عنصر قانونی جرم نشر اکاذیب ماده 698 قانون مجازات اسلامی است که قانونگذار در این ماده اعلام داشته است:
«هر کس به قصد اضرار به غیر یا تشویش اذهان عمومی یا مقامات رسمی به وسیله نامه یا شکواییه یا مراسلات یا عرایض یا گزارش یا توزیع هر گونه اوراق چاپی یا خطی با امضاء یا بدون امضاء اکاذیبی را اظهار نماید یا با همان مقاصد اعمالی را برخلاف حقیقت رأساً یا به عنوان نقلقول به شخص حقیقی یا حقوقی یا مقامات رسمی تصریحاً یا تلویحاً نسبت دهد اعم از اینکه از طریق مزبور به نحوی از انحاء ضرر مادی یا معنوی بهغیر وارد شود یا نه علاوه بر اعاده حیثیت در صورت امکان، باید به حبس از 3 ماه تا 1/5 سال یا شلاق تا (۷۴) ضربه محکوم شود.»
همانطور که از مندرجات این ماده مشخص می گردد نشر اکاذیب زمانی محقق می شود که فرد به صورت شفاهی یا کتبی اکاذیبی را برخلاف حقیقت اظهار نماید یا به دیگری نسبت دهد. برای تحقق این جرم حتی لازم نیست به شخص ضرر مادی یا معنوی وارد شود لکن فرد باید قصد ورود ضرر یا تشویش اذهان عمومی را داشته باشد. همانطور که از مندرجات ماده 698 قانون مجازات اسلامی متوجه می شویم اگر شخصی به انتشار اعلامیه و شبنامه به صورت عمومی بپردازد و یا در یک منبر یا تریبون عمومی سخنرانی نماید به طوری که ارکان قانونی مندرج در ماده 698 احراز شود نیز این عمل جرم و دارای مجازات خواهد بود.
البته باید گفته شود که جرم نشر اکاذیب از طریق مطبوعات و در فضای مجازی نیز محقق می شود که هر یک از این موارد حسب مورد در ماده 6 قانون مطبوعات و ماده 18 قانون جرائم رایانهای تصریح شده است
♦️ستاد امربه معروف و نهی از منکر شهرستان ساوه
@Setad_abm_saveh
مصاديق جرائم انتخاباتی بر اساس قانون
(۱)
ماده۶۶- علاوه بر جرائم مندرج در سایر مواد این قانون، ارتکاب رفتارهای زیر در فضای مجازی یا واقعی جرم محسوب و مرتکب به مجازات درجه شش قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۹۲ با اصلاحات و الحاقات بعدی به استثنای حبس و محرومیت از دو دوره داوطلبی نمایندگی مجلس محکوم میشود:
۱- هرگونه خرید و فروش مستقیم یا غیرمستقیم رأی یا فعالیت و تبلیغات انتخاباتی مستقیم و غیرمستقیم از طریق توزیع اقلام و لوازمی که برای دریافتکننده جنبه انتفاعی داشته باشد، اعطای کمکهای نقدی و غیرنقدی به اشخاص حقیقی و حقوقی، اماکن عمومی و مذهبی، هیأتها و امور خیریه، اعطای وام، پاداش و یا امتیازات، از زمان دستور شروع تبلیغات انتخابات؛
۲- رأیدادن با مدارک شناسایی جعلی یا متعلق به دیگری
۳- رای گرفتن با مدارک شناسایی کسی که حضور ندارد
۴- رأیدادن بیش از یک بار
۵- تقلب، جعل، دستکاری، تخریب، از بین بردن، جابجایی، ربودن یا اختفای آراء، صورتجلسات، اسناد، مدارک، تجهیزات، برنامهها، دادههای رایانهای و یا نتایج انتخابات؛
(۲)
۶- کم و زیاد کردن آرا یا تعرفهها
۷- اخلال در امر انتخابات بهنحوی که روند عادی انتخابات را دچار ایراد نماید، از قبیل تأخیر در شروع یا اجرای انتخابات، ثبتنام و رأیگیری، تعجیل در بستن شعبه یا عدم اخذ رای از رای دهندگان
۸- تهدید یا تطمیع در امر انتخابات، از قبیل تهدید افراد جهت رأی دادن به نامزد خاص
۹- تبانی در انتخابات از جمله کنارهگیری نامزدها با أخذ هرگونه امتیاز یا مواردی که جنبه انتفاعی داشته باشد
۱۰- توهین به اعضای هیئت های نظارت و اجرایی و مجریان و ناظران انتخابات یا تهدید آنان
۱۱- دستور و یا تحریک کارکنان کلیه دستگاههای اجرائی موضع ماده (۵) قانون مدیریت خدمات کشوری برای فعالیت تبلیغاتی به نفع یا ضرر نامزدها، توسط مقامات دستگاههای مزبور (اعم از وقت اداری یا خارج از آن)؛
۱۲- دخالت در امر انتخابات با سند یا سمت مجعول و یا به هر صورت غیرقانونی؛
۱۳- ممانعت از اعمال وظایف قانونی مقامات و کسانی که مطابق قوانین و مقررات در فرآیند انتخابات و یا شعب أخذ رأی دارای وظایفی هستند.
۱۴- انجام یا عدمانجام هرگونه عملی که باعث محروم شدن از انتخابات یا مخدوششدن رأی مردم از ناحیه اعضای شعبه أخذ رأی یا مجریان و ناظران باشد؛ از قبیل خودداریکردن از ثبت نام در دستگاه احراز یا ممهور نمودن برگ تعرفه یا شناسنامه، خودداری از صدور تعرفه، یا کارت شرکت در انتخابات یا أخذ رأی؛
(۳)
۱۵- توصیه به انتخاب یا عدم انتخاب و یا تبلیغ به نفع یا ضرر نامزد یا نامزدهای معین از طرف اعضای شعبه أخذ رأی اعم از مجریان یا ناظران یا افراد متفرقه در محل أخذ رأی به رأیدهنده؛
۱۶- استفاده از نمادهای خاص نظیر لباس یا رنگ خاص جهت تبلیغات نامزدهای خاص در شعب أخذ رأی؛
۱۷- افزایش یا کاهش تعداد شعب، تعرفهها، صندوقها و یا عوامل و اسناد انتخاباتی بدون رعایت تشریفات قانونی؛
۱۸- اعلام و القاء انصراف، شکست و یا پیروزی نامزدهای انتخابات بدون رعایت تشریفات قانونی درفضای عمومی؛
۱۹- اعلام نتایج پیش از رعایت تشریفات قانونی؛
۲۰- انتقال یا جابجایی صندوق أخذ رأی به غیر از محل آگهیشده بدون مجوز قانونی؛
۲۱- بازکردن و یا شکستن قفل محل نگهداری و لاکومهر صندوقها یا تجهیزات رأیگیری بدون مجوز قانونی؛
۲۲- ایجاد رعب و وحشت برای رأیدهندگان یا اعضای شعب ثبتنام و أخذ رأی با اسلحه یا بدون اسلحه در امر انتخابات؛
(۴)
تبصره۱- مجازات تخلف از بند (۲۲) این ماده علاوهبر مجازات حبس یا جزای نقدی درجه شش قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۹۲ با اصلاحات و الحاقات بعدی بهترتیب ذیل تعیین میگردد:
الف- چنانچه مرتکب بدون اسلحه ایجاد رعب و وحشت نماید، به حداکثر مجازات شلاق درجه شش قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۹۲ با اصلاحات و الحاقات بعدی محکوم میشود.
ب- چنانچه ایجاد رعب و وحشت خواه به تحریک یا بالمباشره همراه با اسلحه باشد و محاربه صدق نکند، به حبس درجه پنج قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۹۲ با اصلاحات و الحاقات بعدی و شلاق از سی و یک تا هفتاد و چهار ضربه محکوم میشود و در صورتیکه محاربه صدق نماید به مجازات محاربه محکوم می شود.
تبصره۲- چنانچه ارتکاب هریک از جرائم فوق موجب شود که جریان انتخابات در یک یا چند شعبه ثبتنام و أخذ رأی از مسیر قانونی خود خارج شود و در نتیجه کلی انتخابات مؤثر باشد، مرتکب به مجازات حبس و محرومیت از حقوق اجتماعی درجه پنج قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۹۲ با اصلاحات و الحاقات بعدی محکوم میشود.
♦️ستاد امربه معروف و نهی از منکر شهرستان ساوه
@Setad_abm_saveh
🇮🇷 جلسه هماهنگی برگزاری راهپیمایی یومالله ۲۲ بهمن
🔷 جلسه هماهنگی برگزاری راهپیمایی ۲۲ بهمن با حضور مهدی الیاسی معاون استاندار و فرماندار ویژه شهرستان ساوه، سرهنگ مهدی فرمانده ناحیه مقاومت بسیج ساوه و اعضای مربوطه برگزار شد.
🔹راهپیمایی یوم الله ۲۲ بهمن در شهرستان ساوه راس ساعت ۱۰ در ۴ شهر ساوه ، غرق آباد ، نوبران و آوه برگزار می شود .
🔹 همچنین مردم روستاهای یاتان ، ستق ، آقچه قلعه و جوشقان در بخش نوبران و قردین ، یل آباد و مرق در بخش مرکزی نیز این روز را با برگزاری راهپیمایی گرامی می دارند.
📍مسیر راهپیمایی ساوه : میدان غدیر (معلم) ، خیابان شریعتی ، میدان مادر ، میدان سلام ، میدان امام خمینی (ره) (مخابرات)، خیابان انقلاب ، میدان انقلاب
📍مسیر راهپیمایی غرق آباد : بیت امام جمعه ، خیابان قدس ، خیابان امام خمینی (ره) ، مسجد جامع
📍مسیر راهپیمایی نوبران : مقابل آموزش و پرورش، خیابان امام خمینی (ره)، مسجد حضرت ولیعصر (عج)
📍مسیر راهپیمایی آوه : مزار مطهر شهید گمنام به سمت مزار شهدای گرانقدر شهر آوه
♦️ستاد امربه معروف و نهی از منکر شهرستان ساوه
@Setad_abm_saveh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❤️ماه شعبان شد منادی آمده
💫شیعیان ایام شادی آمده
❤️سومین روزش ز بیت حیدری
💫سر زده ماهی برای دلبری
❤️او حسین است ودل عالم برد
💫جنت از بهر محبان می خرد...
⍣──────➺𓆩᳦᳣ ᳝🦋᳤᳥ ᳝𓆪➺─────⍣
♦️ستاد امربه معروف و نهی از منکر شهرستان ساوه
@Setad_abm_saveh
✅ رییس ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان مرکزی، آیت الله دری نجف آبادی: انتخابات پیش رو از اهمیت ویژه برخوردار است و مردم باید در این آزمون حضوری پرشور و آگاهانه داشته باشند.
🔸وی بیان کرد: ۲۲ بهمن روز عزت و افتخار است و مردم با شرکت در راهپیمایی این یوم الله، آن را گرامی میدارند.
🔸رییس ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان، به آمادگی کشور برای برگزاری انتخابات اشاره کرد و گفت: انتطار است کاندیداهای انتخابات قانون و اخلاق را رعایت و از وعده غیرعملی پرهیز کنند و مبالغه نکنند.
🔸وی تاکید کرد: همگان به ویژه محققان و اندیشمندان در ابعاد فکری، انگیزشی و اعتقادی وظیفه دارند مردم را به حضور حداکثری دعوت کنند.
🔸نماینده ولیفقیه در استان مرکزی افزود: ملت بزرگ و سرافراز ایران اسلامی، امروز پای مکتب خود با همه وجود ایستاده و از آرمانهای مکتب اسلامی دفاع میکنند و این بهترین مسیر است و راه دیگری وجود ندارد.
♦️ستاد امربه معروف و نهی از منکر شهرستان ساوه
@Setad_abm_saveh
✅ ارائه مشاوره حقوقی و حمایت از آمرین به معروف
🔸 با حمایت و پیگیریهای دفتر حقوقی ستاد امر به معروف استان، پرونده آمرین به معروف به شعبه ویژه امر به معروف ارسال و در نهایت منجر به صدور حکم محکومیت هتاک آمر به معروف شد.
🔸 فرد هتاک محکوم به تحمل دو سال حبس تعزیری، پرداخت جزای نقدی به مبلغ پانزده میلیون تومان و در راستای مجازاتهای تکمیلی محکوم به عدم هرگونه فعالیت در فضای مجازی( پیامرسانها و شبکههای اجتماعی) به صورت مستقیم و یا غیرمستقیم و یا به نام غیر به مدت دو سال گردید.
🔸همچنین در خصوص اتهام فعالیت تبلیغی علیه نظام دادگاه محترم بدوی نامبرده را به تحمل یک سال حبس تعزیری محکوم نمود.
♦️ستاد امربه معروف و نهی از منکر شهرستان ساوه
@Setad_abm_saveh