برخی منابع ادعا کردند بشار اسد برای دیدار مقامات ایرانی وارد تهران شده است
https://eitaa.com/aboghasm
ابوقاسم
📌شروط توافقی که به عنوان مقام غربی فرضیه سازی کردم این موارد هست که اگه قرار بر توافق جدید باشه شروط
همان طور که عرض کردم جبهه حمص و قصیره به همراه دمشق به عنوان خط لجستیکی محور مقاومت نقطه عطف سیاست انتخابی(نه اعلامی) ایران درباره آینده سوریه و محور مقاومت خواهد بود
مشخص میکند که تهران به مراقبت از محور مقاومت مبادرت خواهد کرد یا خیر ،فکر میکنم در روزهای آینده روشن خواهد شد.
سقوط حمص و دمشق به معنای پایان حکومت بشاراسد ،آغاز تجزیه این کشور به تکه های قومی و حذف ارتباط زمینی ایران و حزب الله لبنان خواهد بود و عملا زمینه های خلع سلاح حزب الله و تبدیل آن به یک گروه سیاسی در لبنان فراهم خواهد شد و غزه هم در طرح های سیاسی،امنیتی و تجاری اسرائیل و اعراب حل خواهد شد.
تغییر مسیر سیاست خارجی ایران با شهادت ابراهیم رئیسی و شکل گیری نگاه تعدیلی دولت چهاردهم آغاز شد و حاکمیت برنامه های خود را در قامت دولت جدید پیش می برد.
تاخیر در امضای توافقنامه راهبردی با روسیه ،سفر لاریجانی به سوریه و لبنان و آتش بس در جنوب لبنان و پرداخت امتیازهای امنیتی به اسرائیل،بی تفاوتی نسبت به حمله اسرائیل به ایران و از دستور خارج شدن وعده صادق ۳ و آغاز مذاکرات با اتحادیه اروپا، مقاله اخیر ظریف در فارن افرز و تحولات اخیر سوریه و بی تفاوتی گروه های مقاومت نسبت به سقوط استان های این کشور همگی مسیر بسترسازی توافق سیاسی جدید(صلح بزرگ) با آمریکا و غرب یا جنگ بزرگ میان ایران و اسرائیل را نشان می دهد.
اینکه ترامپ به این سطح از انعطاف تهران قانع خواهد شد یا خیر مساله دیگری است
ایرانی که دیگه عمق استراتژیک در منطقه مدیترانه شرقی(لبنان و سوریه و فلسطین) ندارد و صرفا از اهرم فشار برنامه هسته ای و حرکت به سمت سلاح هسته ای برخوردار هست
ابوقاسم
https://eitaa.com/aboghasm
ابوقاسم
همان طور که عرض کردم جبهه حمص و قصیره به همراه دمشق به عنوان خط لجستیکی محور مقاومت نقطه عطف سیاست ا
اما اگر ایران بار دیگر از دولت مرکزی سوریه حمایت کند و اجازه سقوط دمشق و حمص و طرطوس و لاذقیه را ندهد مسیر مخاطره آمیز مقاومت ادامه دار خواهد بود.
این موضوع در روزهای آینده روشن خواهد شد.مساله این است که صرف نظر از اینکه معامله ای در کار بوده یا غافلگیری تهران در میان است یاتوجه به اینکه قفقاز جنوبی نیز محل رقابت های ژئوپلیتیکی روسیه،ترکیه و ایران محسوب می شود آثار آن را در این جبهه نیز خواهیم دید
شکل خاورمیانه بکلی در حال تغییرات ژئوپلیتیکی است و بازیگران جدیدی در حال ظهور اند و مساله به عراق و جبهه قفقاز نیز کشیده خواهد شد.
مساله این است که چه میزان خواسته های ایران از سوی دولت بشاراسد محقق شد که انتظار حمایت مجدد باشد؟ از اوایل ۷ اکتبر تا به الان دولت بشاراسد جز همگرایی با سیاست های روس ها و دوری از برنامه های ضداسرائیلی در جولان اشغالی چه کمکی به محور مقاومت کرد؟ تهران با کدام انگیزه به بقای چنین حکومتی کمک کند؟عیار توان روس ها در تحولات میدانی سوریه روشن شد اما سهم آن ها از منافع سوریه بیش از ایران بود که این هم از بی عرضگی ما بود.
اوکراین با آموزش های فنی و انتقال تجربیات جنگ اوکراین به گروه های ترویستی در سوریه انتقام خود را از روسیه و ایران می گیرد.
ابوقاسم
https://eitaa.com/aboghasm
📌خط بوکمال_التنف_جولان مساله انتقال انرژی کردها به اسرائیل
کردهای سوریه که مناطق شرقی فرات را در دست دارند با عقب نشینی ارتش سوریه گذرگاه بوکمال در استان دیرالزور را نیز به تصرف خود در آوردند.
خط بوکمال به سمت تنف که در اختیار نیروهای آمریکایی قرار دارد به درعا و قنیطره و در نهایت جولان اشغالی خواهد رسید.
گروه های مسلح درعا و سودان نیز کنترل مناطق جنوبی و در مرزهای فلسطین اشغالی رو بدست گرفتند
اسرائیل نیز آماده ایجاد منطقه حائل در اراضی سوریه می شود
مسیری امن برای انتقال نفت مناطق شرقی سوریه و احتمال زیاد اقلیم کردستان به اسرائیل و مسیر ترانزیتی و کریدور انرژی جدید برای اسرائیل
ابتکارات ژئوپلیتیکی اینجوری شکل می گیره نه با شعار
ابوقاسم
https://eitaa.com/aboghasm
رشته مطالب زیر رو برای اینکه به فهم عمومی مخاطبان عزیز کمک کنه فوروارد مجدد میکنم👇
هدایت شده از ابوقاسم
برخی برای توجیه اینکه ایران پاسخ نظامی به اسرائیل رو نده می گویند رفتار نتانیاهو تله گذاری برای تهران است
این ادعا خودش جزء کوچکی از تله بزرگ تری است که آمریکا برای حضور در خاورمیانه و تسلط بر شبه جزیره عرب طراحی کرده بود.
ریگان در بحبوحه جنگ ایران و عراق در توجیه کمک های اطلاعاتی و نظامی که آمریکایی ها به صدام کردند گفت ما نگران پیروزی ایران در این جنگ بودیم چراکه باعث می شد ایرانی ها عراق رو کامل بدست بگیرند و نفوذ شان در خلیج فارس رو بیشتر کنند و موازنه قدرت جوری تغییر می کرد که عربستان و اعراب مجبور به همکاری با ایران می شدند.
صدامی که در نهایت با حمله آمریکا به عراق سرنگون شد ،آمریکا تلاش می کرد برای مهار ایران دولت متحدی را جایگزین صدام کنه اما موفق نشد و نتونست مانع نفوذ ایران در عراق بشه.
سوال این بود که با ایران اونم در مرکز انرژی دنیا چیکار کنیم؟ این سوال تا به الان ادامه پیدا کرد.
این خاصیت هژمون ها و بازیگران جهانی است که می تونن با استفاده از امکانات و عمق نفوذشون(اعم از سیاسی و ژئوپلیتیکی و نظامی و اقتصادی) میدان داری کنند و اصطلاحا بازی سازی کنند.
امریکا بعد از پایان جنگ سرد و فروپاشی شوروی به دنبال این بود که خلاء های به وجود آمده از فورپاشی شوروی را پرکند.
خاورمیانه به خاطر ویژگی های ممتاز در اولویت برنامه های آمریکا قرار گرفت.
در چنین شرایطی که قدرت ها بازی سازی می کنند یا وارد بازی میشی، اینکه حالا در هر مرحله از نقشه به چه میزان آگاهانه نقش ایفا کنی و دقیقا کی وارد بازی بشی و عملکرد شما در بازی چجوری باشه و چجوری بتونی باری رو مهندسی معکوس کنی حرف دیگه است.
مثال بارز این موضوع توی جنگ اوکراین و روسیه است،روسیه سال ها با توسعه ناتو در شرق اروپا کنار اومد اما از یه جایی به بعد دیگه امنیت ملی رو در خطر میدید.
رسیدن به دروازه های روسیه از خاصیت یه هژمون هست که برای روس ها تصمیم سازی کرد روسیه می تونست نسبت به توسعه ناتو بی تفاوت باشه تا اوکراین رو هم بگیره و بعدش وارد بازی بشه اما سقف تهدید امنیت ملی در محاسبات روس ها اوکراین بود. در قفقاز هم چنین نگاهی دارند
نمی خوایم وارد جزئیات این مثال بشیم شرایط سیاسی و اقتصادی و نظامی ما و از همه مهم تر ژئوپلیتیک ما به هیچ عنوان قابل مقایسه با روسیه نیست.
ابوقاسم
https://eitaa.com/aboghasm
هدایت شده از ابوقاسم
یا اینکه اساسا نباید وارد بازی بشی،خب باید چرتکه انداخت و هزینه فایده کرد که چجوری باید با نقشه بزرگان جهان روبه رو شد. انتخاب حساب شده و دور اندیشانه.
فرض کنیم ایران برای مقابله با آمریکا وارد عراق نمی شد آمریکا هم نهایتا دولت پرقدرت و همسو باخودش رو حاکم می کرد و هر زمانی که می خواست جنگ بزرگ تری رو به ایران تحمیل کنه. از طرف دیگه حضور شما در عراق هم دغدغه هایی رو برای آمریکا و عربستان ایجاد کرد و بعدها که این حضور در سوریه و لبنان برجسته شد اسرائیل هم به آمریکا و عربستان اضافه شد و هر یک از این سه قدرت دغدغه های خاص خود را دنبال کردند.
یه بخشی از این دوگانه ای که عرض کردم متوجه جبر تاریخی و جغرافیایی ماست دقیقا مانند همان اتفاقاتی که برای اوکراین افتاد و تحولاتی که در جنگ جهانی اول و دوم برای کشورمان شکل گرفت.بی طرفی ما هم نتونست ضامن صلح و امنیت کشور باشه
و یه بخشی هم متوجه حد و اندازه ما است ما تاریخ و فرهنگ و تمدن بزرگی داریم ویژگی ها و پیشینه ما اندازه بزرگی داره اما سلطه بازیگران جهانی اجازه پرواز به این کشور رو نمیده اصطلاحا دخل و خرج مون با نگاه بلند پروازانه مون و تاریخ مون نمی خوره.
یا اینکه بتونی برای طرف مقابل بازی سازی بکنی یقینا تنها کشوری که الان میتونه چنین نقشی رو نسبت به آمریکا داشته باشه چین هست ،روسیه و اتحادیه اروپا سرجمع هم نمیتونن چنین نقشی رو داشته باشند
ابوقاسم
https://eitaa.com/aboghasm
هدایت شده از ابوقاسم
سلاح اتمی در دنیا سقف نهایی بازدارندگی است
کسی نگفته بمب اتم خلاء های امنیتی و اطلاعاتی و...ما را می پوشاند
پایین تر از سقف تنش هسته ای مولفه امنیت و تسلیحات نظامی و موشکی و متغیرهای دیگه هرکدام متناسب با اثربخشی خودشون باید بازدارندگی نقطه ای و مرحله ای رو خلق کنند.
قدرت نظامی اگه منجر به تولید قدرت ملی نشه یعنی اگه ما نتونیم بازدارندگی نظامی رو به دستاوردهای اقتصادی و سیاسی و فرهنگی بسط بدیم اون بازدارندگی عمر طولانی نخواهد داشت.
این قانونی کلی و وحی منزل نیست البته
بارم عرض بکنم اینها جنبه های مختلفی است که عرض می کنم
اینکه ایران تصمیم به ساخت سلاح اتمی بگیره یانه در یک سال و نیم آینده روشن میشه اما ایده آل منطقه ای آمریکا چیه؟ به این فکر کنیم که آیا انتخاب آمریکا این نیست که تهران رو به سمت ساخت سلاح اتمی ببره و منطقه رو ازش بگیره؟ رقابت تسلیحاتی در چنین شرائطی معنا پیدا می کنه
موازنه هسته ای میان ایران و اسرائیل در شرائطی که حضور ایران در لبنان و سوریه و عراق وجود نداشته باشه چه تهدید وجودی برای اسرائیل داره اونم سلاحی که برای استفاده نکردن هست؟اینجوری دیگه فرضیه نابودی اسرائیل هم برای همیشه باید کنار بزاری چراکه عمق منطقه ای دیگه ای هم نداری که به صورت نیابتی بخوای اسرائیل رو از بین ببری.
این صرفا یه فرضیه است که بهش فکر کنیم که سقف متصور امریکایی ها برای ما اینه که اولویت شون هسته ای نشدن تهران هست و ممکنه از ابزارهای خودشون برای از بین بردن برنامه هسته ای ایران یا طرح سیاسی جدید اقدام کنند. اما اگه نشد یا نتونستند برنامه هسته ای ایران رو از بین ببرن مساله ای که عرض کردم قابل تامل خواهد بود.
صحبت های کیسینجر و جورج فریدمن و سایر کارشناسان آمریکایی متوجه نفوذ منطقه ای ایران بود
آیا قراره هم منطقه رو از دست بدیم و هم به سلاح هسته ای دست پیدا نکنیم؟ طبیعتا این مهم ترین فرضیه است که جنگ بزرگ رو نشون میده؟
یا اینکه تهران در نهایت میتونه هسته ای بشه اما در لبنان و سوریه و عراق تضعیف خواهد شد؟ فرضیه دیگه اینکه وقتی تهدید به ساخت سلاح هسته ای عملا اثر خود را از دست داده و اتحادیه اروپا و آمریکا نگران این تهدید ها نیستند نشانه های مهمی داره که شما باید ببینی اولویت شما همون عمق استراتژیکی هستش که در عراق و سوریه و لبنان وجود داره و الان باید ازش دفاع کنی
ابوقاسم
https://eitaa.com/aboghasm
هدایت شده از ابوقاسم
موازنه هسته ای با اسرائیل موافقینی خواهد داشت مخالفینی خواهد داشت و معترضانی هم برای ایران هسته ای شکل خواهد گرفت
اول اینکه برای کشورهایی نظیر عربستان، و ژاپن تابو شکنی می کنه
دوم اینکه رقابت تسلیحاتی در خاورمیانه رو به اوج میرسونه و بازار کمپانی های تسلیحاتی آمریکا رونق پیدا میکنه
سوم اینکه تهران رو با یک انزوا روبه رو میکنه
چهارم اینکه محاسبات همسایگان و کشورهای منطقه تغییر میکنه
پنجم صدای ترکیه و عربستان بلند میشه
ششم موازنه هسته ای مشمول پاکستان و روسیه و هند هم خواهد شد و باید دید این کشورها چه کار خواهند کرد
هفتم اینکه آمریکا و اتحادیه اروپا و سایر بازیگران عربی و اسرائیل مخافت خواهند کرد و مسیر انزوای بیشتر را دنبال می کنند.
ممکنه بگید خب وقتی ایران با تهدید وجودی روبه رو شده به درک که رقابت تسلیحاتی شکل بگیره یا تابو شکنی بکنه و حتی به درک که صدای کشورهای منطقه رو در بیاره
مگه قدرت های دیگه مثل روسیه و هند و پاکستان و اسرائیل و.. که الان سلاح هسته ای دارند ارزشی برای قوانین بین المللی قائل بودند؟
من همه این حرف ها رو قبول دارم اما یه تفاوتی این وسط وجود داره،تفاوت کره شمالی با روسیه و پاکستان و هند اینه که این کشورها از اقتصاد جهانی کنار گذاشته نشدند و منزوی نشدند.
ما اگه بخواهیم سلاح هسته ای داشته باشیم اما کره شمالی نشیم باید حضور منطقه ای خودمون رو حفظ کنیم و بر اساس این دو مولفه وارد مذاکره با طرف مقابل بشیم.
الان منطقه در جنگ بزرگ به سر می بره طرف مقابل داره با چماق و هویج جلو میاد.
حفظ حضور منطقه ای برای موازنه با آمریکا و اسرائیل است و اگه از بین بره سلاح هسته ای اون رو جبران نمی کنه هر ابزاری در موضع خودش برای امنیت ملی کارایی داره.
اینها در صورتی است که حاکمیت چنین اراده ای را داشته باشد و طرف مقابل هم بگذارد.
ابوقاسم
https://eitaa.com/aboghasm
هدایت شده از غرب آسیا
📌گروه های تروریستی شهر القصیره در مرز با لبنان را تصرف کردند و کاروان های حزب الله بدون مقاومت خاصی این منطقه را ترک کردند
نیروی هوایی اسرائیل کاروان های حزب الله که در حال عقب نشینی از قصیره بودند را هدف حمله قرار داد
ترویست ها مدعی پیشروی در دمشق پایتخت سوریه شدند
https://eitaa.com/westanews
📌برخی منابع خبری می گویند هواپیمایی که حامل بشاراسد و همراهان بود در اطراف حمص سوریه سقوط کرد،برخی نیز احتمال سرنگونی هواپیما را مطرح کرده اند
هواپیما به سمت لاذقیه در پرواز بود که به علت نامعلومی با کم کردن ارتفاع مجبور به بازگشت شد
آخرین سیگنال راداری هواپیمای حامل بشار اسد در نزدیکی حمص گزارش شده است
ابوقاسم
https://eitaa.com/aboghasm
📌ارتش اسرائیل در منطقه جولان اشغالی در حال پیشروی در قسمت هایی از سوریه و تصرف قنیطره است
ابوقاسم
https://eitaa.com/aboghasm
📌ظاهرا درگیری ها بین کُرد ها و تروریست ها در دیرالزور آغاز شده است
https://eitaa.com/aboghasm
پیامد های سقوط
بعد از فروپاشی عثمانی و شکل گیری توافقنامه سایکس پیکو سلطه تمدن غرب بر مسلمانان آغاز شد و این سلطه در حال پوست اندازی دوباره است.
سکولاریزه شدن ممالک اسلامی که بر اساس یک سری توافقنامه هایی نظیر سایکس پیکو و معاهده سور تشکیل شد و از هویت جمعی تهی بودند کار سختی برای کشورهای اروپایی نبود
همیشه این نکته رو گفتم ما در محله بازسازی انتظارات و تصورات از استراتژی ها و راهبردهای انتخابی خود هستیم
دولت بشاراسد با تمام تحلیل ها و خوانش هایی که درباره او شکل گرفته است و این روزها مطرح میشه ساقط شد
شکل سیاسی و امنیتی سوریه تغییر کرده و امنیت اسرائیل در مرزهای لبنان و سوریه برای مدت طولانی تامین شده است
مهم ترین پیامد سقوط دولت بشار اسد شکست محاصره زمینی اسرائیل و غلبه روانی اسرائیل بر مرزهای شمالی فلسطین و فراتر از آن هست
شرایط به دوران بعد جنگ های چهارگانه اسرائیل و اعراب شباهت دارد که منجر به غلبه روانی صلح و سازش بر مقاومت شد و خروجی آن کمپ دیوید و صلح اردن اسلو ۱ و ۲...شد
در کمال تاسف قد و اندازه مشاوره ها و تحلیل ها در سطح کلان در وضعیت فاجعه آمیزی قرار دارد
قبلا هم گفتم این همه خطای محاسباتی در پرونده های مختلف که به امنیت ملی ما بر می گردد کشور را به قربانگاه ابدی برده است
وضعیت میدانی گروه های مقاومت اعم از فلسطین و لبنان در وضعیت کاملا شکننده ای قرار دارد و اگر سوریه را صرفا در مقیاس یک گذرگاه امن برای انتقال سلاح به جنوب لبنان جزئی از مقاومت بدانیم این گذرگاه از دسترس ایران خارج شده است.
اندازه قدرت بازدارندگی گروه های مقاومت همان چیزی است که تاکنون دیده اید،فراتر از آن توانی وجود ندارد.
عقب نشستن ایران از جنگ و تکیه بر گروه های نیابتی شک و تردید های زیادی را در فلسطین و لبنان و سوریه و عراق ایجاد کرد،تهران حاضر نشد در کنار سایر گروه های مقاومت با اسرائیل درگیر شود.
سرانجام اخوان المسلمین بعد از ۵۰ سال نزاع و درگیری با علویون، با حمایت آمریکا و اسرائیل و ترکیه و قطر قدرت را در سوریه بدست گرفتند
موازنه قدرت در خاورمیانه مسیر تغییر را دنبال می کند
سوریه هاب لجستیکی ایران و گروه های مقاومت تا شرق مدیترانه بود،سقوط نظام بشاراسد به معنای پایان دسترسی زمینی ایران به سوریه و لبنان و مدیترانه است،این چیزی نیست که با شعار و گفتار درمانی بشود آن را توجیه کرد.
شعار به مثابه کف روی آب است که در کوران حوادث و چالش ها سریع تر از آنچیزی که فکر می کنید رنگ می بازد و خود را نشان می دهد
اسرائیل مخالف شکل گیری هرگونه قدرت متمرکز و مقتدر در سوریه است.
پایان کریدور انتقال زمینی سلاح از ایران به لبنان،حزب الله را در شرایط بسیار پیچیده ای قرار خواهد داد و اسرائیل مجددا جبهه لبنان را فعال خواهد کرد
ابوقاسم
https://eitaa.com/aboghasm
ابوقاسم
🟣کریدور انتقال گاز قطر_ترکیه 🔴کریدور عرب مد 🟡کریدور راه توسعه عراق 🔵کریدور زنگزور
اسرائیل مانع شکل گیری هرگونه قدرت مرکزی قدرتمند در سوریه برای طرح های ترانزیتی و کریدوری کشورهای ترکیه و قطر و عربستان و امارات خواهد شد
ترکیه و آمریکا بر سر موضوع کردها به اختلاف خواهند خورد ،گروه های تروریستی و کردها به جان هم خواهند افتاد و آمریکا بر اساس منافع مشترک خود و اسرائیل به تحولات سوریه می نگرد
کردها یک سوم از اراضی سوریه رو در اختیار دارند،حجم زیادی از چاه های نفت در مناطق تحت تصرف کردها هست
و از همه مهم تر آمریکا از کردها حمایت های ویژه ای داره
با توجه به خط بوکمال_التنف_جولان که می تونه کریدور انرژی اسرائیل و کردها رو تشکیل بده عملا تشکیل دولت کردی در سوریه و عراق اعلان جنگ به ترکیه خواهد بود و ترک ها باید مشغول جنگ پر هزینه در مرزهای خود با عراق و سوریه و ایران و حتی مناطق شرقی ترکیه بشن
روسیه به صورت کلی از سوریه به عنوان مرکز لجستیکی و هدایت طرح های امنیتی و اقتصادی خود در خاورمیانه و آفریقا و پشتیبانی از واگنرها استفاده می کرد.
این مساله موازنه قدرت رو میان روسیه و کشورهای غربی در آفریقا تحت تاثیر قرار میده
خروج روس ها از سواحل مدیترانه که از زمان شوروی تا به الان راهبرد دائمی روس ها محسوب می شد آسیب بزرگی به منافع راهبردی روس ها هست
آسیب دیگر تغییر شرایط در سوریه،گمانه زنی ها درباره کریدور گازی قطر_عربستان_اردن_سوریه_ترکیه_اروپا است
راه اندازی خط لوله گاز قطر_ترکیه عملا موازنه جنگ انرژی روسیه و اروپا را برهم می زند و وابستگی اروپا به انرژی روسیه رو کاهش خواهد داد.
ابوقاسم
https://eitaa.com/aboghasm
ابوقاسم
اسرائیل مانع شکل گیری هرگونه قدرت مرکزی قدرتمند در سوریه برای طرح های ترانزیتی و کریدوری کشورهای ترک
این طرح یه جورایی راهبرد روسیه در کریدور زنگزور که بدنبال کریدور گازی از مسیر آذربایجان_زنگزور_ترکیه به اروپا بود رو به چالش می کشه و ترک ها در حال ایجاد موازنه با روس ها هستند تا بتونند امتیازات بیشتری از مسکو دریافت کنند.
سیاست های ترکیه در سوریه روس ها را متحمل خسارتهای اقتصادی و امنیتی و تجاری قابل توجهی با غرب در پروند خاورمیانه و آفریقا میکنه ،ایران نیز متحمل خسارت های زیادی در موضوع فلسطین شد.
با این جود کارت های فشار روسیه بر ترکیه بیشتر است و علی رغم حضور تروریست ها در لاذقیه و طرطوس امنیت پایگاه های روسیه تامین شده و زمینه های گفتگو و همکاری ها میان ترکیه و روسیه و کانال های ارتباطی میان گروه های مسلح و روسیه برای ادامه حضور در سوریه وجود دارد.
اسرائیل نمی خواد از این چاه به چاه دیگه ای بیافته و یقینا در کنار آمریکا با طرح ترکیه و قطر که یجورایی اسرائیل رو دور میزنه مقابله میکنه یا در نهایت با مشارکت اسرائیل انجام خواهد شد.
ایده آل اسرائیل و آمریکا تضعیف قدرت مرکزی سوریه و تقسیم این کشور برای جنگ های داخلی است که در بلند مدت منجر به تضعیف ترکیه و عراق بشه و اردن رو برای اسرائیل آسیب پذیر تر از گذشته بکنه
طبیعتا کردها برای چنین راهبردی نقش مهمی برای برنامه های آمریکا و اسرائیل دارند
ابوقاسم
https://eitaa.com/aboghasm
ابوقاسم
این طرح یه جورایی راهبرد روسیه در کریدور زنگزور که بدنبال کریدور گازی از مسیر آذربایجان_زنگزور_ترکیه
سوریه سه اولویت مهم برای بازیگزان موثر خواهد داشت
تضمین امنیت ملی اسرائیل
عدم تشکیل دولت کردی در سوریه و عراق
عدم تشکیل قدرت مرکزی مقتدر
این سه اولویت همزمان برای ترکیه و اسرائیل و آمریکا قابل جمع نیست
اسرائیل و آمریکا برای تامین امنیت ملی و کریدور انرژی خود(خط بوکمال_التنف_جولان)قائل به تشکیل دولت یکپارچه سوریه نیست و از تقسیم سوریه استقبال میکند تا بتواند از طریق خط بوکمال_التنف_جولان به چاه های نفت شرق سوریه که در اختیار کردها قرار دارند دسترسی پیدا کنند و راهبرد نیل تا فرات و کریدور داوود خود را پیش ببرند و آمریکا هم از چنین برنامه ای حمایت خواهد کرد.
کردها دیرالزور و بوکمال و مناطق مرزی با عراق را به تصرف در آوردند تا بتوانند برای برنامه های احتمالی در خط بوکمال_التنف_جولان آمادگی کامل داشته باشند اسرائیل نیز مناطق زیادی را در قنیطره و ریف دمشق به تصرف خود در آورد و برای رسیدن به التنف که در اختیار آمریکایی ها است صد کیلومتر فاصله دارد چنین خطی می تواند کردها را از طریق اسرائیل به بازارهای جهانی متصل کند.
ائتلاف امارات و اسرائیل در جنوب سوریه میتونه زمینه خط بوکمال_التنف_جولان رو ایجاد بکنه
نقطه خطر برای ترکیه در سوریه چنین بخشی هست که فکر میکنم درگیری کردها و گروه های ترویستی در محور بوکمال و دیرالزور و رقه همچنین حملات ترکیه برای ایجاد منطقه حائل در مرز خود با سوریه دو حادثه مهم پیش رو در سوریه خواهد بود
ابوقاسم
https://eitaa.com/aboghasm
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سخنان سید حسن نصرالله در بحران اول سوریه:اگر سوریه سقوط کند فلسطین از دست می رود
ابوقاسم
https://eitaa.com/aboghasm
حرص نخور
سهم شما از اتفاقاتی که در خاورمیانه می افته نباید ناراحتی و نگرانی باشه
ریلکس باش و به امورات زندگی ت برس
دقیقا مثل بعضی آقازاده ها و سردار زاده ها و نورچشمی ها که الان توی لابی هتل ها دارن به معامله گری ها و دلالی های خودشون فکر می کنن و حلقه های دود قلیون رو مغرورانه و حق طلبانه بیرون میدن
البته بعضی یاشون هنوز احترام ریش سفید پدر رو نگه می دارن،سعی می کنن فراتر از کافه های خانوادگی و آقازاده ها توی فرشته و زعفرانیه و الهیه و دروس و پاسداران دیگه جایی نرن تا برا پدر دردسر نشه
یا پاتوقشون توی خونه ویلایی محمودیه و جماران که بتونن پروژه ها رو تقص کنن و برنامه ها وطرح های خودشون رو کانکت کنن.بی خبر نیستیم
بعضیاشونم که دیگه باید توی هتل های دبی و تایلند و ترکیه با شلوارک های رنگارنگ و.... جمع شون کرد.
عزیزم مثل این آقازاده ها خیلی ریلکس به امورات زندگی ت برس ،اصلا کی گفته ذهن شهروند ما باید درگیر سقوط روستاهای سوریه بشه؟
نهایتا مثل آقازاده ها تعجب کنید،
مثل داستان افشاریان بود که گفت پسرم قشنگ کوچیک کرده شمام قشنگ تعجب کنید اینجوری تعجب نکنید😳😭 نهایتش اینجوری (☺️ ایشالا درس میشه)
این بچه ها که سوریه برو نبودن اینا مسئولیت سنگین دیگه ای رو توی بانک های امارات( بانک المشرق)و ترکیه بدوش کشیدن و هر روز باید با صحنه های تلخ دلارهای جمهوری اسلامی و سرمایه گذاری و پولشویی و....هزارتا چیز دیگه بازی و دلالی کنن تا پول کرسی های مجلس رو جور کنن.
سوریه برو اونی بود که با زن و بچه یک ماه پیش رفته سیده الزینب دمشق،وقتی همه شهرها سقوط کردن و اومدن سمت حرم حاضر نشد عقب بره و با وجود اینکه برخی دوستان رفتند بیارنشون هنوزم با زن و بچه حاضر نیست برگرده ایران
جامعه انقلابی از همه چیز بیخبر هم حاشیه امن خوبی برای اینا ایجاد کرده اما قربانگاه ابدی که دوسالی هست فریاد می زنیم با هیچ کس شوخی نداره و پیروزی رو هم در طبق اخلاص به ما تحویل ندادن.
ریلکس باش ،یه حسرت و ناراحتی معمولی بکش ما به پدران چنین بچه هایی اعتماد داریم همه اوضاع تحت مدیریت شون هست بحول قوه الهی
ابوقاسم
ابوقاسم
📌یه نکته ای رو درباره سکوت کشورهای عربی و اسلامی نسبت به جنایت های بی سابقه صهیونیسم عرض کنم قبلا
این سه مطلب رو قبلا درباره پیروزی اخوان المسلمین در مصر و تفاوت های تحلیلی داخل کشور درباره بهار عربی نوشتم بد نیست مطالعه بشه
https://eitaa.com/aboghasm/3878
https://eitaa.com/aboghasm/3879
https://eitaa.com/aboghasm/3880
موضوعی که ما با آن درگیریم اینه که کسی پیگیر نتایج اقدامات و سیاست هایی که تعیین میشود نیست.
اهداف رو گم کردیم یا اینکه اصرار داریم مخفی کنیم
در سیاست خارجی، فرهنگ،اقتصاد و مسائل اساسی کشور افق مشخص و ابتکار روشنی وجود ندارد
نمی دانیم آخرش با فرهنگ و اقتصاد می خواهیم چکارکنیم و مدل و ابتکارمان برای آن چیست.
در مسائل راهبردی مرتبط با سیاست خارجی و مسیرهای ترانزیتی هم فاقد ابتکار و برنامه روشن هستیم و معمولا منتظریم ببینیم دیگران چه می کنند. بجای بازی سازی در بازی دیگران قرار می گیریم
هر راهبردی طبعا یک سری هزینه هایی برای آن شده تا به فلان هدف و نتایج برسه ما پیگیر خروجی ها و نتایج نیستیم که به کجا رسیده
اینهمه ارگان و سازمان فرهنگی سال ها است هزاران میلیارد هزینه کردند سوال نمی کنیم که نتایج و خروجی آن به کجا ختم شد
سیاست هایی که هزینه های زیادی برای آن پرداخت شده ،حاشیه امنی به اسم انقلاب و جبهه انقلاب ایجاد کردن و هرکسی نقدی به این سازمان ها بکنه انگار به خدا انتقاد کرده
بدتر از همه اینه که اصل مشکل و این باگ هایی که عرض کردم رو به رسمیت نشناسیم و فکر بکنیم همه چیز در وضعیت نرمال قرار داره و کارشناسان تلوزیونی و رادیویی و سایر بخش ها برای آن جهاد تبیین هم می کنند.
مسائل جدیدی ایجاد می کنیم که معلوم نیست نتایج و اهداف آن چیست و قراره چه هزینه هایی برای آن پرداخت بشه در حالیکه تکلیف مسائل قبلی رو روشن نکردیم
همان ذهن هایی که محصول و خروجی مشاوره ها و برنامه ریزی هایشان این وضعیتی است که شده از کجا معلوم اشتباهات و هزینه ها رو تکرار نکنن؟
اگه بعد از باگ های مرگباری که جبهه مقاومت و ایران در ابعاد امنیتی و نظامی از خود نشان داد نخواهیم غربالگری کنیم و در برخی مسائل بازنگری کنیم خب بنظر میرسه مساله چیز دیگه ای است.
ایراد کار یک جایی هست که داره محاسبات غلط و سیاست های فاقد برنامه ریزی دقیق و منطبق با امکانات را
ریل گذاری می کند و آن را گفتمان سازی می کنند.
با یک حاشیه امن پرقدرتی روبه رو هستیم که اجازه نمی دهد توده های توهمی شکسته بشه
این چهارتا کلمه ای هم که ما می نویسیم برای رشد و اعتلای انقلاب اسلامی و عزت مردم هست نه چیز دیگه
یه شهروند با یه سری دغدغه هایی که شاید وقتش رسیده کوتاه بیاد و به زندگی معمولی خودش بپردازه ما رو چه به سیاست و این حرف ها
شعار و چاپلوسی هم بلد نیستیم به جایی هم وصل نیستیم و شفاف و تا زمانی که بسترش باشه صریح به مسائل اشاره می کنیم
ما با شرایط بسیار سرنوشت سازی روبه رو هستیم که باید دلسوزان نسبت به آن هوشیار باشند و کارگزاران را از خواب زمستانی بیدار کنند.
ابوقاسم
https://eitaa.com/aboghasm
هدایت شده از پیاله
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ما طاحت الخیم یاابوصالح کون موجوده
📌جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی آمریکا:
رژیم اسد در سوریه برای همیشه نابود شد. خاورمیانه در 15 ماه اخیر به میزان زیادی تغییر کرد. باید فشارها بر ایران را ادامه داد. باید از فرصت «فروپاشی» رژیم اسد در سوریه استفاده شود. حرکت اسرائیل در منطقه حائل در سوریه منطقی و مطابق با حق دفاع از خود است. پیشبینی میشود تصرف این منطقه موقتی باشد.
وی افزود: ترور رهبران حماس توسط اسرائیل همچنین به قرار گرفتن مذاکرات آتش بس در مسیر درست برای دستیابی به نتایج کمک کرد. توافق آتشبس در غزه کماکان روی میز است و امیدواریم محقق شود. باید طی ماه جاری توافقی درباره غزه حاصل شود. احساس میکنم نتانیاهو برای توافق درباره غزه آمادگی دارد. وضعیت حماس در مذاکرات پس از آتشبس در لبنان دگرگون شد.
به گفته سالیوان، وی برای «پر کردن شکاف های نهایی» به دوحه و قاهره سفر میکند که هدف از آن رسیدن به توافق در این ماه خواهد بود.
ابوقاسم
https://eitaa.com/aboghasm
📌توییت جالب و پرمفهوم الکساندر دوگین پژوهشگر روس
ابوقاسم
https://eitaa.com/aboghasm