eitaa logo
ابوقاسم
45هزار دنبال‌کننده
1.1هزار عکس
211 ویدیو
5 فایل
ارتباط @aboghasem
مشاهده در ایتا
دانلود
اما برجام... این روزها در وین مذاکرات فشرده ای میان تیم مذاکره کننده کشورمان با طرف های عضو برجام در جریان است همان طور که مشخص شد کشورهای غربی عضو برجام بدون آمریکا توان خاصی برای انجام تعهدات خود ندارند. اما مساله مهم این است که آمریکایی ها دقیقا از مذاکرات برجام چه اهدافی را دنبال می کنند و در صدد تامین چه منافعی برای خود هستند. آمریکایی ها تصور می کنند مهار کردن ایران در قالب یک توافق، آسان تر و کم هزینه تر از آزاد نگه داشتن آن است. مطمئنا برجام بخشی از برنامه آمریکا برای مهار ایران است اما چالش های حل نشده دیگری نظیر بحث موشکی و برنامه های منطقه ای ایران به عنوان نقطه تیره میان طرفین باقی می ماند، مساله ای که براساس برنامه تعریف شده از جانب آمریکا وغرب به برجام2 موسوم است آمریکایی ها در صدد حفظ حفره ها در متن برجام برای سوء استفاده های خود هستند. دقیقا باید گفت آمریکا از ایران چه می خواهد؟ آمریکا از ایران می خواهد که هیچ الزامی نسبت به تعهدات آمریکا در برجام وجود نداشته باشد، یعنی برجام تنها برای ایران الزام آور باشد. آمریکا چه می تواند انجام دهد؟ همان طور که عرض شد، انگیزه آمریکایی ها از برجام مهار ایران در قالب یک پروسه بین المللی (هرچند در چند موضوع محدود) است، این یعنی آمریکایی ها نمی خواهند کار خاصی برای ایران انجام دهند البته ممکن است یک سری منافع محدودی را برای ایران تعریف کنند اما مهم نگه داشتن پاشنه ایران در برجام و بهره گیری از حفره های این معاهده است‌ تا اینکه بتوانند براساس منافع خود به شکل یک طرفه از معاهده خارج شوند یا تحریم های جدیدی وضع کنند و برخلاف تعهدات در برجام عمل کنند. آمریکا تاکی می تواند تعهدات خود را انجام دهد؟ تاریخ ثابت کرده که معیار سیاست ورزی ایالات متحده آمریکا برمدار منافع نهادینه شده است و اساسا در تقابل میان معاهده و منافع، گزینه بهره گیری از منافع را انتخاب می کنند برای همین نمی‌توان برای التزام آمریکا به معاهدات بين المللی زمان تعیین کرد مثال آن رفتار ترامپ نسبت به برجام بود که از بیخ توافقنامه برجام را به سخره گرفت حال به نظر شما برجام چک قابل نقد است؟ یا چک بلامحل؟
🔸عبرت تاریخی از جنگ روسیه با اوکراین شاید روس ها هیچ وقت گمان نمی کردند که کار آن ها با ناتو و آمریکا به جایی برسد که برای بقاء هژمونی خود در سطح اول جهان مستقیما وارد یک جنگ تمام عیار با اوکراین(شما بخوانید آمریکا) شوند. درتاریخ 9 فوریه سال1990 میلادی جیمز بیکر وزیر امورخارجه وقت آمریکا به مقامات دولت گورباچف قول داد که اتحاد آلمان غربی و شرقی یقینا به توسعه ناتو در شرق اروپا منجر نخواهد شد، جیمز بیکر به مقامات شوروی تاکید می کند ناتو حتی یک اینچ به سمت شرق توسعه پیدا نخواهد کرد. بعد از اتحاد آلمان شرق و غربی هیچ چیز بر وفق مراد روس ها اتفاق نیفتاد، بدعهدی آمریکایی ها بعد از فروپاشی شوروی ادامه پیدا کرد، آلمان شرقی نیز بعد از الحاق به آلمان غربی به عضویت ناتو در آمد تا مشخص شود که آمریکایی ها هیچ ارزشی برای معاهدات و قول و قرار های خود با دیگر کشورها قائل نیستند بعد از گذشت سی سال از فروپاشی شوروی شرق اروپا به حیات خلوت ناتو مبدل شد و کشورهای اروپایی یکی پس از دیگری به عضویت ناتو در آمدند تا روس ها با خطر محسوسی برای گستره امنیتی خود در شرق اروپا روبه رو شوند و آن ها را در عمل انجام شده قرار بدهد(حمله به اوکراین) همین بدعهدی آمریکا بود که مقامات حاکمه بر مسکو را به مقابله با غرب و آمریکا وادار کرده است روس ها به خوبی متوجه این مساله شده بودند که توسعه ناتو در شرق با هیچ انگیزه ای به غیر از محاصره روسیه انجام نشده و به عمق تهدید آن در بلند مدت پی بردند. روس ها به این نتیجه رسیدند که اگر دراوکراین با ناتو مقابله نکنند ممکن است پروژه اوکراین سازی روسیه از جانب غرب و آمریکا جدی تر دنبال شود و منجر به تبدیل روسیه قوی به یک روسیه بی خطر و ضعیف برای غرب شود. روس ها برای پیروزی در این جنگ تمام عیار از همه ابزارهای لازم استفاده خواهند کرد.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸انتقاد آقای نبویان رئیس ستاد انتخاباتی سید ابراهیم رییسی در مازندران از روش تیم مذاکره کننده دولت برای احیای این صحبت ها می تونه قابل تامل باشه اما همه ماجرا نمیتونه باشه
🔸چند نکته مهم درباره تحولات روسیه و اوکراین 1_ خیلی زود است گفته شود جنگ با فرسایشی شده و روس ها در باتلاق جنگ وارد شده و به دام افتاده اند به نظر بنده این نظر ناشی از خطای محاسباتی تحلیلگران است و آن را به روس ها نسبت می دهند که روس ها خطای محاسباتی کردند دستگاه های امنیتی و اطلاعاتی کشورهای غربی معتقدند هنوز روسیه حمله مرگبار خود به شهرهای اوکراین را آغاز نکرده است روس ها هنوز حجم زیادی از توان نظامی خود، همچنین نیروهای اعزامی به شمال کیف را درگیر جنگ در اوکراین نکرده اند. 2_اینکه گفته شده روس ها به خاطر عدم شناخت از فرهنگ و هویت ملی اوکراینی ها غافلگیر شدند و پیش بینی نمی کردند با این حجم از مقاومت رو به رو شوند پذیرفته نیست نمی توان پذیرفت که روس ها که به خاطر قرابت تاریخی، فرهنگی و نژادی که با مردم اوکراین دارند در این فقرة دچار خطاي محاسباتی شدند. طبیعتا ارتش اوکراین نیز به خاطر سابقه طولانی تنش ها با روسیه چنین روزهای سختی را پیش بینی می کردند و برای این روزها آمادگی های لازم را پیدا کردند. 3_برخی معتقدند روسیه گرفتار بازی از پیش تعیین شده توسط ناتو و آمریکا شده است و برای همین وارد جنگ با اوکراین شد، مساله ای که شاید در ادبیات مقامات کرملین نیز قابل فهم است (چاره جز جنگ نداشتیم) اما نکته مهم این است که روسیه با آمادگی کامل وارد این درگیری شد، صرف حضور در جنگ تحميل شده به معنای شکست نیست آن هم برای روس ها، سال ها ایران اسلامی در جنگ های نيابتی منطقه که از جانب آمریکا و متحدینش طراحی شد جنگید و اتفاقا به نتایج خیلی خوبی رسید، این نتایج در عراق و سوریه و لبنان و یمن قابل مشاهده است طبیعتا روس ها نیز با برنامه کامل و جامع وارد تنش ها با غرب شدند. 4_یکپارچگی ارتش روسیه، مقامات کرملین و حمایت اکثریت مردم روسیه از تصمیم پوتین همواره وجود دارد و این به معنای استمرار عمليات نظامی روس ها در اوکراین تا رسیدن به اهداف از پیش تعیین شده خود هستند. 5_ نمی توان حکم کلی داد که جنگ با به نفع يا ضرر است، در کوتاه مدت ممکن است به سود ما باشد، مثل افزایش قیمت نفت که به ما کمک می کند یا توافق احتمالی با آمریکا در قالب احیای برجام و آزاد شدن صادرات انرژی به بازارهای جهانی اما در بلند مدت به ضرر ما است، روسیه این روزها موی دماغ آمریکایی ها شده و آمریکایی ها حاضر هستند برای مهار روسیه به ایران امتیازاتی بدهند، اما مطمئن باشید بعد از مهار ، به سراغ ایران خواهد آمد. در نگاه کلی شکست روس ها در جنگ (چه نظامی و چه اقتصادی) در بلند مدت به ضرر ما و به معنای تضعیف ما است. برای همین اوضاع بسیار پیچیده است.
🔸جنگ انرژی روسیه و اروپا و تعارض احیای توافق هسته ای ایران با منافع روس ها روس ها با این جنگ درحال تحميل جایگاه مهم خود در بازار های انرژی در سطح جهانی به خصوص اروپا هسنتد همان طور که می دانید قیمت نفت و گاز به صورت ساعتی در حال افزایش بی سابقه است و این پیام واضحی از جانب روس ها به اروپا است، اگر روسیه صادرات نفت و گاز خود را به اروپا قطع کند کشورهای اروپایی باید مانند سال های ماقبل تاریخ با هیزم روزگار خود را بگذرانند، این اهرم فشار روس ها اگر محقق شودافزایش قیمت ها در انرژی و فراتر از آن سرسام آور خواهد شد. البته ضررهای پیش بینی شده ای برای روس ها نیز خواهد داشت که به نظر می رسد آن ها می توانند با آن کنار بیایند. اما روسیه هرگز نمی پذیرد که این اهرم فشار یعنی دراختیار داشتن انحصار انرژی اروپا توسط سایر صادرکنندگان نفت و گاز از بین برود یا از تاثیرگذاری کم تری برخوردار شود. این روزها آمریکایی ها که خود را کدخدای اروپا می دانند و در صدد حل و فصل این مشکل هستند وارد مذاکره با ونزوئلا، ایران و قطر برای افزایش صادرات نفت این کشورها به بازارهای جهانی شدند، مساله ای که در نگاه کلی با منافع روس ها همخوانی ندارد. برای همین این دیدگاه مطرح هست احیای توافق برجام در زمانبندی کنونی صددرصد به ضرر روس ها است و ممکن است به بهانه های مختلف در آن سنگ اندازی کنند. یقینا تزریق روزانه دومیلیون و نیم بشکه نفت ایران به بازارهای جهانی از نوسانات بازار وافزایش قیمت نفت به شکل قابل توجهی جلوگیر می کند و اگر قطر و ونزوئلا نیز صادرات را افزایش دهند یقینا بیش از پیش به ضرر روس ها خواهد بود به نظر می رسد روس ها هیچوقت فکر نمی کردند مقامات دولت جدید در ایران این همه تمایل به احیای مجدد برجام داشته باشند.
بزرگ ترین صادر کنندگان به روسیه ایران که شریک استراتژیک روس ها در مناسبات مختلف منطقه ای و بین المللی محسوب می شود در بازار روسیه از جایگاه خاصی برخوردار نیست به آمار حجم صادرات ترکیه، ایتالیا، آلمان و... به روسیه نگاه کنید نیازی به تحلیل اضافی هم ندارد. از همه مهمتر اینکه ایران سالانه کمتر از یک میلیارد دلار به روسیه صادرات دارد.
هدایت شده از غرب آسیا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸درگیری در مرز ایران و افغانستان برخی منابع محلی خبر از درگیری بین نیروهای طالبان و سربازان ایرانی در منطقه مرزی دربیشک ولسوالی کنگ دادند. به گفته این منبع ، براثر این درگیری دو مرزبان ایرانی شهید شدند وستانیوز این خبر را تاکنون تایید یا رد نمی کند @westanews
احسان کربلایی پور از نیروهای مدافع حرم ایرانی در حمله اخیر رژیم صهیونیستی به سوریه به شهادت رسید این شهید متولد شهر اهواز است
🔸نگاه راهبردی به جنگ روسیه و اوکراین شکست روسیه در اوکراین هرگز به نفع ایران نیست، این حرف به معنای موافقت ایران با حمله روسیه به اوکراین نیست در نگاه کلان و استراتژیک جهت تامین منافع بلند مدت و راهبردی ، منافع کوتاه مدت جایگاهی برای ما ندارند، آن هم زمانی که طرف مقابل، آمریکا باشد، آمریکایی که به فرموده سید حسن نصرالله بدعهدی آن ها نسبت به معاهدات بين المللي و پیمان نامه ها روزانه در حال اثبات و تکرار شواهد تاریخی است. اگر هدف راهبردی و استراتژیک جمهوری اسلامی ایران تسریع در افول هژمونی آمریکا و فروپاشی نظام تک قطبی باشد(که هست) یقینا شکست روس ها در تقابل با غرب آرمان های جمهوری اسلامی را به تاخیر خواهد انداخت و فراتر از آن حیات آمریکا در سطح بین الملل و جهان بیش از پیش مستحکم تر خواهد شد. به عبارت دیگر نتیجه طبیعی شکست روس ها در اوکراین تضعیف ایران و چین و سایر قدرت‌های شرقی در تقابل شان با نظام تک قطبی جهان خواهد بود. در نگاه استراتژیک به تحولات منطقه و جهان وبه صورت ویژه تحولات روسیه و اوکراین منافع کوتاه مدت نباید محاسبات جمهوری اسلامی ایران را بهم بریزد
ابوقاسم
🔸نگاه راهبردی به جنگ روسیه و اوکراین شکست روسیه در اوکراین هرگز به نفع ایران نیست، این حرف به معنای
به خاطر منافع راهبردی وبلند مدت ایران اسلامی، امیدوار هستم روس ها پیروز جنگ در اوکراین شوند
مگه حذف صدای منتقد یا مخالفِ منصف به پروپاگاندای اصلاحات اختصاص نداشت؟ مگه سانسور و بستن رسانه ها کار دولت تدبیر نبود؟؟ مگه رسانه ستیزی دولت قبل با واکنش جبهه انقلاب روبه رو نمی شد؟؟ خب این رفتارها یکجا شب گذشته برای برنامه ثریا اجرا شد و برنامه با موضوع توافق وين روی آنتن نرفت اما خب چون دولت اصولگرا این اقدام را انجام داده، حتما یه مصلحتی درکار بوده که ما بی اطلاعیم این جمله کلیشه ای عدالتخواهان بی خطر و مصلحت اندیشی است که سهم خود را از دولت دریافت کردند تا با ملایمت خاص از دولت انتقاد کنند تا اینکه جریان های دیگر را تندرو نام گذاری کنند.
هدایت شده از روح المقاومة
عجب دنیای عجیبی است! دنیای عجیبی است، علی لاریجانی را بخاطر تصویب 20 دقیقه ای برجام رد صلاحیت کردند اما توافق پیش روی آقای رئیسی به مراتب بدتر از آن توافق برجام است چرا که اولا آن توافق را یک دولت صریح اللهجه با شعار و به وسیله مذاکره رای آورده بود بست و این توافق را یک دولت که خانواده های شهدا و مردم دغدغه مند دلسوز انقلاب برای بازگشت به ارزش های انقلاب و اتکا به داخل با شعار دولت مردمی و انقلابی می بندد دوما حال امروز ما به مراتب بهتر از حال آن روز ماست، ما نفت مان را می فروشیم، گران هم می فروشیم و وزیر می گوید مشکلی در فروش آن نیست، شریک های تجاری خوبی پیدا کردیم، بسیاری از تحریم ها را به راحتی دور می زنیم و بسیاری دیگر را به خنثی کردیم، قراداد ها و پیمان نامه های راهبردی بستیم که ما را از گوشه رینگ درآورده و... خلاصه شاید آن موقع دولت آقای روحانی برای برجام مشکل آب خوردن را گره می زد و ادعا داشت که در مضیقه است اما این دولت که خودش می گوید بدون توافق هم می تواند به خوبی کشور را اداره کند پس این عجله خیلی بدتر از آن عجله است سوما حالا که ما طرف شاکی برجام هستیم باید سعی کنیم امتیازات بیشتری و مهمی بگیریم نه آنکه همان دیکته غربی ها به قبلی ها را بی غلط بلکه احتمالا بدتر را رونویسی کنیم چهارما آمریکا در این روزها واقعا گوشه رینگ است و آنقدر همه کس و همه گروه را تحریم کرده که الان بسیاری از کشور های و گروه های مهم دنیا داخل تحریم های او هستند و همین دلیل باعث می شود دیوار تحریم ها از هر زمانی شکننده تر باشد زیرا نمی تواند که همه دنیا را از تعامل با ایران، روسیه، چین،کوبا، ونزوئلا و... محروم کند،آمریکا بسیار خشنود می شود که این دایره کوچک تر شود تا راحت تر کنترلش کند و ایران هم باید بداند قطعا روی قول و تعهدات کشورهای تحریم شده به دلیل نیاز متقابل بسیار بیشتر می تواند حساب کند تا قول امضای بی رنگ امثال جان کری به علاوه که فعلا عدم توافق از لحاظ دو دو تا چهارتای اقتصادی هم بسیار به نفع ماست، افزایش قیمت نفت(طیق پیش بینی ها عدم توافق ایران باعث افزایش قیمت نفت خواهد بود) ،دائمی بودن روابط اقتصادی و توان یافتن برای خنثی سازی همیشگی تحریم ها و توان مراوده آزاد با کشور های مهم تحریم شده و... پنجم آقای علی باقری چند سال پیش در برنامه رو در رو درباره برجام نمی گفتید مهم توافق به هر قیمتی نیست بلکه توافقی مهم است که منافع ایران را تامین کند و مثال مفت فروشی یک تومانی ماشین دویست تومانی را می زدید که نفروختنش بهتر است؟ حالا چه شده که همه حرف های گذشته تان را فراموش کرده اید؟ آیا منافع ایران در توافقی که نه تحریم های اصلی مانند یوترن، آیسا، کادسا مطرح شده اند و نه همان هایی که مطرح شده اند لغو نمی شوند تامین می شود؟ حالا باید روسیه بیاید به شما هشدار بدهد که حواستان به معاملات و روابط اقتصادی با ما باشد و تضمین حفظ روابط بخواهد یا شما که باید از تیم مقابل این مطلب را بخواهید؟ راستش این توافق چه بشود چه نشود سه چیز را خیلی خوب نشان داد آنکه دولت آقای رئیسی با همه احترام و دوست داشتنی که نسبت به او داریم رفتار فرا گاز انبری را بلد است و گویا دوست و دشمن اش را هم برعکس شناخته است( و ثریا و نبویان رئیس ستاد مازندران خود و یا براتی توجیه گر کلمات آقای رییسی در انتخابات را هم تحمل نمی کنند و دستور توقف می دهند) و همچنین واقعا بنیاد محکمی در سیاست خارجه ندارد البته امیدوارم حداقل در سیاست داخله داشته باشد و قرار نباشد از هر شخصی به شکل جزیره ای گرته برداری کنند آقایان عزیز انقلابی هم که این متن را می خوانید قبل از آنکه به بنده حمله کنید و خانواده ام را نثار سخنان گهربارتان کنید کمی به متن فکر کنید بعد من و خانواده ام درخدمتیم @dolateenghlabi
ابوقاسم
پوتین: آمریکا از ایران و ونزوئلا خواسته است که در ازای رفع تحریم، روسیه را از بازار انرژی جهان، خارج کنند.
27.93M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 آمریکا در تلاش است تا برای جایگزینی نفت روسیه بر سر تامین نفت از ونزوئلا و ایران مذاکره کند.
ابوقاسم
مگه میشه این بزرگ مرد رو فراموش کرد؟ من می دانم سردار دلها یک حجت الهی بود مردی که بدون ادعا همیشه بهترین بود
ابوقاسم
هدایت شده از صوت المقاومه
4_5909014124641126040.mp3
8.01M
نگاه مهربان تو پناه آخر من
در جوار رفیق تنهایی ها دعاگوی شما عزیزان هستم سلام شما را به این شهید عزیز رساندم
رهبر انقلاب اسلامی در پیام به نشست اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان در اروپا: بسم الله الرحمن الرحیم دانشجویان عزیز رویدادهای سیاسی و نظامی در این روزها، تشکیل‌دهنده‌ی بخشی از همان پیچ تاریخی جهان است که گمان آن رفته بود. نخبگان و زبدگان ملت بزرگ ما در این مرحله، حامل مسئولیت‌های ویژه‌اند. شناخت جبهه‌بندی‌ها و صف‌آرائی‌ها و انتخاب موضع درست، مسئولیت کوته‌مدت، و آمادگی برای نقش‌آفرینی در تحولات به سود جبهه‌ی حق، وظیفه‌ی میان‌مدت آنان است. شما جوانان عزیز میتوانید در هر دو بخش بدرخشید و امید به انجمن‌هائی را که مزیّن به نام مبارک اسلام است، بارور نمایید. توفیقات روزافزون شما را از خداوند قدیر و حکیم مسألت میکنم. سیّدعلی خامنه‌ای ۲۰ اسفند1400
ابوقاسم
رهبر انقلاب اسلامی در پیام به نشست اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان در اروپا: بسم الله الرحمن الرح
🔸بیانیه رهبر انقلاب حامل چند فکت مهم هست که به نظر میاد توجه به آن ها ضروری است ♦️تنش ها و درگیری ها میان روسیه و آمریکا باید با یک نگاه کلان و راهبردی تر به آن پرداخته شود ،یعنی قالب اساسی جنگ و انگیزه شکل گیری آن را بفهمیم و طبیعتا براساس همین نگاه عمیق است که رهبرانقلاب مسئولیت نخبگان را در پیچ تاریخی کنونی مورد اشاره قرار می دهند. ♦️آن چه در شرق آغاز شده می تواند آغازی بر ابعاد جدیدی از تقابل با نظام تک قطبی در جهان و تسریع در سرعت افول هژمونی آمریکا باشد، البته اگر ما و دیگر شرکا که تاحدودی طرفدار نظام چند قطبی و درصدد تمرکز زدایی از قدرت هستیم هوشيار نباشیم این مساله ممکن است منجر به پیروزی و افزایش حیات آمریکا در سطح اول جهان کمک کند. ♦️نگاه رهبر انقلاب به این تحولات در نهایت فهم راهبردی است، یعنی به خوبی می دانند درگیری ها میان و در چه ابعاد کلانی وارد شده و بیش از این نیز به چه موضوعات دیگری وارد خواهد شد و پیروزی روس ها در این درگیری به چه میزان می تواند در تحقق افول آمریکا در سطح بین الملل که از منظر ما یک آرمان الهی است وبرای تحقق آن درحال فعالیت هستیم موثر باشد برای همین رهبرانقلاب در مرحله جدید برای نخبگان وظیفه اساسی تر و سنگین تر تعریف می کنند. ♦️به همان اندازه که تحولات کنونی میان و می تواند برای ما فرصت طلایی باشد چنانچه اشتباه محاسباتی از جانب مسئولین سربزند می تواند ورق به نفع آمریکا بازگردد از صمیم قلب برای تصمیم گیران کلان کشور دعا می کنم که بتوانند اوضاع پیچیده پیش آمده را به خوبی تحلیل و مدیریت کنند.