شب گذشته جلسه خصوصی با فرمانده نیروی دریایی ارتش بود که خدا رو شکر جلسه،بسیار خوب و کاربردی بود ،ان شاالله امروز آنچه امیر بیان کردند را روایت می کنم...
📌فردای انتخابات ترکیه و پیامد های احتمالی
مطمئنا موقعیت سیاسی اردوغان در بیست سال گذشته تاکنون به میزان رقابت انتخاباتی ۲۰۲۳ به خطر نیافتاده است.
میز شش نفره متشکل از احزاب و جریان های قدرتمند و البته متناقض ترکیه که آقای کمال قلیچدار اوغلو را برای زمین زدن اردوغان انتخاب کردند از حمایت های گفتمانی و سیاسی آمریکا و غرب برخوردار است.
اینجا اردوغان رقیب دیگری به نام ناکامی های دولت وی در بحران تورم و بدهی های سنگین برآمده از وام و زلزله سنگین و... نیز دارد و همین ناکارآمدی ها به گفتمان کمال قلیچداراوغلو مبنی بر عضویت ترکیه در اتحادیه اروپا،آزادی های مدنی ،حضور پررنگ کرد ها در فرایند سیاسی ترکیه ،کاهش ماجراجویی های ترکیه در منطقه و اصلاح نظام سیاسی ترکیه به نظام پارلمانی و.... ضریب داده است .
اما نگرانی ها در جای دیگر است که آمریکا برای ترکیهِ بعد از اردوغان چه مسیری را طراحی کرده است؟خواسته آمریکا از کمال قلیچداراوغلو ممکن است این باشد که در ترکیه همه چیز باید تغییر کند ،نکته اساسی شعاع پیامدهای چرخش در مسیر بنیادینی است که رجب طیب اردوغان در بیست سال گذشته برای ترکیه بنا نهاد و این پیامد ها برای آمریکا اهمیتی نخواهد داشت اما جغرافیای سیاسی منطقه را دگرگون خواهد کرد
ترکیه به مانند اوکراین نمی تواند صددرصد شرقی یا غربی شود این یکی از پارامترهای ژئوپلیتیکی است که اگر سیاستمداران ترکیه به مانند زلنسکی ابله لوازم آن را رعایت نکنند این کشور آینده آرامی نخواهد داشت.
چالش بعدی آینده ترکیه ساختار ائتلاف ملت است ،ائتلاف ملت یا همان میز شش نفره که فقط بر سر زمین زدن اردوغان توافق دارند چگونه میخواهند ترکیه را اداره کنند؟
احزاب کاملا متناقض که اختلافات بنیادینی دارند چالشی ترین مساله پیش روی کمال قلیچداراوغلو برفرض انتخاب وی برای ریاست جمهوری است.
حزب مردم جمهوری خواه به رهبری کمال قلیچداراوغلو(متشکل از سوسیال دموکرات ها و ملی گرایی و چپ میان رو)، حزب خوب (ملی گرای راست افراطی)حزب راست میانه رو به رهبری داود اغلو و باباجان افراد جداشده از حزب عدالت و توسعه به رهبری اردوغان ،حزب راست میانه روی حزب دموکرات و حزب سعادت که حزبی ملی گرا ،میانه و مذهبی است. ائتلاف ملت را تشکیل می دهند.
این احزاب کاملا متضاد همین که روی یک میز نشستند شروع یک سناریوی خطرناک برای دولت اردوغان و ترکیه است و باید دید برنامه آمریکا و غرب برای حفظ وحدت میز شش نفره چیست یا شاید به کلی سناریوی احتمالی آن ها برای فروپاشی میز شش نفره ائتلاف ملت(بعد از پیروزی احتمالی در انتخابات ریاستجمهوری)آغازی بر تنش های داخلی ترکیه است
ابوقاسم
امروز در نمایشگاه کتاب تهران سعی کردم یکی دو تا کتاب را انتخاب کنم.
یکی از کتاب ها معمای صلح افغانستان، نسبت نوطالبان و داعش است که نویسنده بخوبی نقطه زنی کرده و به بررسی خوانشی که از نئوطالبان شکل گرفته پرداختند و آن را با داعش مقایسه و ارزیابی کردند.
نکته جالب بازدید اعضای طالبان از این غرفه بود که دوستان این غرفه آن را نقل کردند
طالبان به این دوستان گفتند مقایسه طالبان با داعش درست نیست ...اما خب خرید می کنیم تا آسیب شناسی کنیم 😁
ابوقاسم
ابوقاسم
📌نکات مهم درباره انتخابات ترکیه انتخابات می ۲۰۲۳ ترکیه رقابتی ترین انتخابات در تاریخ صدساله ترکیه
همان طور که پیش بینی شد اردوغان متوجه شد که آراء مردمی وی ریزش قابل توجهی داشته است
ناکامی های دولت اردوغان در حل مشکلات مردم از یک سو و آراء مردمی کرد ها به نفع کمال قلیچداراوغلو از سویی دیگر منجر به کشیدن شدن انتخابات به دور دوم شد
مساله ای که در بند چهارم این تحلیل در تاریخ ۲۰ فروردین به آن اشاره کردیم
هدایت شده از غرب آسیا
🔴باتوجه به حساسیت تحولات اسیای مرکز و قفقاز کانال تخصصی مطالعات قفقاز و آسیای مرکزی با هدایت دکتر احمد کاظمی تاسیس شد
https://eitaa.com/joinchat/450887910C82174428b3
این کانال تخصصی درصدد پوشش،رصد و تحلیل حوادث آسیای مرکزی و قفقاز آن هم بعد از حضور اسرائیل در این منطقه است👇👇👇👇
https://eitaa.com/joinchat/450887910C82174428b3
اقای حسن کاظمی قمی نماینده ویژه رییس جمهور در امور افغانستان اخیرا گفته :متخصصینی که از دولت های گذشته در بدنه وزارت آب افغانستان بوده اند و امروزه نیز در حکومت طالبان حضور دارند، از موانع اصلی اجرایی سازی این اقدام هستند؛
این جریانات همچنین ارتباطاتی نیز با کشور های غربی و مقامات پیشین دارند
برید توییت های آقای کاظمی در یکسال گذشته را ببینید،چندین مرتبه خبر از آزاد سازی هیرمند و دادن حقابه ایران توسط شورشیان طالبان دادند و بعد از موج سازی های فیک برای تطهیر طالبان مشخص شد دیپلماسی آب در کار نبود و آقایون مشغول دیپلماسی تطهیر طالبان بودند و جالبه الان که از حقابه ممانعت شده می گویند مقصر بدنه مسئولین دولت های پیشین در وزارت آب افغانستان است...فکر می کنم ملت را خر فرض کردید...یا اصلا برای حرف های پیشین و پسین خود ارزشی قائل نیستید
آقای کاظمی در یکسال گذشته تازه متوجه شدید که طالبان تنها چهار درصد حقابه هیرمند را به ایران داده؟چرا تا الان نگفتید؟؟بایست کار به بحران کم آبی در سیستان و بلوچستان میکشید؟؟بایست کار امنیتی میشد تا زبان باز کنید؟چرا انفعال و بی عرضگی ها را به رقیب سازی های خیالی و متوهمانه و دشمن حواله می کنید؟
وقتی در هیرمند و طالبان درمانده شدید چه تضمینی وجود دارد و چگونه مردم باید به گرفتن حقابه ایران از دجله و فرات و ارس توسط شما امید داشته باشند؟؟چگونه میخواهید سیاست آبي ترکیه را مهار کنید؟؟
ابوقاسم
🍂بوی وسوسه انگیز کتاب
امروز هم موفق شدم صفحاتی از کتابخانه بزرگ مصلی تهران را ورق بزنم.
کتاب بزرگ ترین بهانه وسوسه انگیز برای من است که با آن کنار می آیم و این حس وسوسه آمیز را دوست دارم...
غرفه ها را به معنای واقعی مطالعه میکنم،می بینم ،میشنوم، میخوانم... از کلمات و نویسندگان حس میگیرم،گاهی می خندم...
گهی حسرت ...
گاهی هم گریه.....
جذابیت ها ،تفاوت ها،انگیزه ها ،استعداد ها و هر آنچه که در انبوه نانوشته هایی که به آن نرسیدیم غرق می شود نقش زیادی در روایت من از این تجمع علمی و نخبگانی دارد.
این یک تجمع بزرگ فرهنگی با همه سلیقه ها و تفاوت هاست که بیش از این ها باید ضریب پیدا کند.
یک جریان سازی سالم و همگانی از همه ملت که پله ای برای زیربنای یک ملت واحد است...
من نمایشگاه را با مطالعه ورق میزنم تا بگویم که اینجا یک همایش میلیونی برای کتاب است
فرهنگ علم...
فرهنگ کتابخوانی...
فرهنگ دانش
جامعه علمی
و....
ابوقاسم
ابوقاسم
شب گذشته جلسه خصوصی با فرمانده نیروی دریایی ارتش بود که خدا رو شکر جلسه،بسیار خوب و کاربردی بود ،ان
📌گردش ۳۶۰ درجه
دیالوگ ماندگار چند شب پیش با امیر ایرانی فرمانده نیروی دریایی روایت متفاوتی دارد.
ناوگروه نیروی دریایی برای اولین بار در تاریخ ایران ،۹۲ هزار کیلومتر به دور دنیا دریانوردی کرد.
هرچقدر که محافل سیاسی و رسانه ای منطقه و بین الملل این دستاورد بزرگ را پوشش دادند اما افکار عمومی داخل ایران از دامنه این دستاورد بزرگ نیروی دریایی بی خبرند و یا اینکه به راحتی از آن عبور می کنند و نمی دانند گردش ۳۶۰ درجه یعنی چه؟
اما قدرت های دریایی دنیا از جمله آمریکا و فرانسه آری...آن ها می دانند...و این سیگنال را در سیدنی استرالیا و پلی نزی فرانسه در شرق استرالیا دریافت کردند که همه چیز برای زدن آن ها مهیاست...
پهپاد های جاسوسی مزاحم که شبانه روز برفراز ناوگروه پرسه می زدند نتوانستند ابهامات آمریکایی ها درباره ناوگروه ۸۶ و ابعاد حضور عضو سوم این ناوگروه در این عملیات را برطرف کنند....
گردش جهانی ناو بندر مکران و ناوشکن هزار و دویست تنی دنا ابهامات زیادی را برای کارشناسان نظامی و سیاسی دنیا ایجاد کرده است
🔺سوخت ناوگروه ۸۶ نیروی دریایی جمهوری اسلامی ایران چگونه تامین شد؟؟فرضیه سوخت هسته ای ناوشکن دنا به چه اندازه قابل ارزیابی است؟
🔺ناوشکن دنا با وزن هزار و دویست تنی چگونه توانست امواج وحشی اقیانوس آرام و اطلس را تحمل کند؟درحالی که کارشناسان داخلی و خارجی تناژ مورد نیاز برای عبور از عرض این دو اقیانوس را بیش از صد هزار تن تخمین زدند ؟
🔺ناوشکن دنا چگونه توانست امواج ۱۲ متری در عمق اقیانوس که هزاران کیلومتر با مناطق پیرامونی فاصله داشتند را تحمل کند؟ انعطاف ۴۸ درجه ای ناوشکن تمام ایرانی دنا در برابر امواج وحشی اقیانوس که یک دستاورد نخبگانی ملی است چگونه ارزیابی می شود؟
🔺با وجود التهاب ایجاد شده در فضای داخلی کشور و اغتشاشات ،انگیزه مخالفت اکثریت قریب به اتفاق مقامات با حرکت نیروی دریایی برای گردش ۳۶۰ درجه چه بود؟
درحالیکه موافقت رهبری با تصمیم نداجا و امیر ایرانی برای شروع این عملیات آورده های بیشماری برای ایران به همراه داشت و به کلی محاسبات و تحلیل غربی ها از توانمندی های صنعتی ،نخبگانی و نیروی نظامی کشور را بهم ریخت؟؟
🔺نشانه ها و خوانش های زیادی از گردش ۳۶۰ درجه نیروی دریایی وجود دارد که انتظار بود و هست که این دستاورد تاریخی را در مقیاس و جایگاه خود به آن پرداخته شود.
دیپلماسی دریایی حلقه گمشده روابط بین الملل است که آنچه نیروی دریایی در گردش ۳۶۰ درجه انجام داد رایحه امید برای آغاز حکمرانی دریایی ایران در منطقه و فرامنطقه را به وزش درآورده است
ابوقاسم
یکی از مهم ترین المان های تاثیر گذاری که یک کشور میتونه داشته باشه جغرافیای سر راست هست
یعنی جغرافیایی که ماهیتی ترانزیتی داره و اونه که میگه کریدور باید از چه ناحیه ای شروع و به کجا ختم بشه
ایران از اون دست کشورهاست که مثلث آسیای مرکزی، قفقاز و خلیج فارس رو بهم وصل میکنه و یک شاه راه اتصالی اروپا به شرق آسیا، غرب آسیا و آسیای مرکزی و جنوب غرب آسیا حتی آفریقا است.
جغرافیایی که پهنای خشکی آن میتونه واسطه ها و کشورهای مختلف رو کنار بزاره و مستقیما مسیر اتصالی کشورهای آسیایی و اروپایی باهم بشه
این همان حکمرانی جغرافیا و تأثیرگذاری آن بر سیاست است که بیشتر درباره آن صحبت می کنیم
ابوقاسم
📌کریدور شمال جنوب پایانی بر انزوای ژئوپلیتیکی
حکمرانی راه ها و کریدور ها بر سیاست های بین المللی ضرورت انکار ناپذیری است که قدرت های منطقه ای را بر عقب گرد تاریخی به اهمیت خطوط ترانزیتی در هژمونی و شکل گیری مولفه بازدارندگی محیطی و بین المللی مجاب کرد
🔺کریدور شمال جنوب یکی از همان متغیرهای ضروری برای صلح و امنیت اقتصادی کشورهای حوزه اقیانوسیه و دور نگه داشتن تجارت منطقه ای و بین المللی از تنش های آمریکا و چین بر سر آب راه ها ،تنگه های حساس در محیط اقیانوس هند تا دریای چین است.
🔺این کریدور کشورهای اقیانوس هند را با محوریت بندر بمبئی به آسیای مرکزی، قفقاز ،افغانستان، روسیه ،دریای سیاه و در بلند مدت به شرق اروپا و بالعکس متصل می کند .
🔺ایران نقطه ثقل مسیر شمال جنوب است و بندر اقیانوسی چابهار قلب تپنده این کریدور راهبردی است.
🔺باتوجه به افتتاح قطعه خاش زاهدان و همچنین پیشرفت قابل توجه قطعه چابهار زاهدان تنها حلقه مفقوده برای تکمیل شبکه ریلی شمال جنوب در کوتاه مدت رشت آستارا است که مساله آن با حضور روس ها و سرمایه گذاری بر تکمیل این پروژه تا حدودی حل شده است
🔺نقش ژئوپلیتیکی ایران در چیدمان و ترسیم این کریدور بسیار مهم است ایران هاب تجاری کریدور شمال جنوب است همین مولفه گستره بازی ایران در معادلات منطقه ای و بین المللی را افزایش و می تواند به انزوای اقتصادی و ژئوپلیتیکی ما پایان دهد.
🔺باتوجه به تنش های هند با پاکستان و چین ،ایران یگانه راه هندی ها برای تنفس و خروج از محاصره ژئوپلیتیکی و اتصال به آسیای مرکزی و اوراسیا است.
🔺ایران تنها انتخاب شریک استراتژیک آمریکا یعنی هند برای فرار از دو غول هسته ای چین و پاکستان است ،کریدور شمال جنوب و سرمایه گذاری هندی ها در چابهار و عدم مشمولیت تحریم های آمریکا بر این بندر نشان دهنده رضایت کاخ سفید بر برنامه هند در کریدور شمال جنوب دارد.
ابوقاسم