هدایت شده از حسینی
نظر علامه مصباح ره درباره برده داری در اسلام:
از ميان راههاى گوناگونى كه در طول تاريخ بشر و در نظامهاي مختلف به بردگى انسان منتهى مىشد، اسلام تنها يك راه را باز گذاشت كه كاملاً موجه و معقول است: تا جامعة بشرى برقرار است، دست كم جنگ هست. از ميان جنگها بعضى مشروع و عادلانه است: جنگ حق در برابر باطل که در آن کساني که از طرفداران باطل به اسارت در مىآيند، به بردگى كشيده مىشوند و بايد بشوند. اسلام هيچگاه در صدد الغاي اينگونه بردهگيرى نبوده و نيست و اين موضع اسلام كاملاً قابل دفاع و توجيه عقلانى است. بنابراين، كوشش بسيارى از روشنفكران و نويسندگان غربزدة جهان اسلام كه اسلام را نافى و ناسخ هرگونه بردهدارى قلمداد ميكنند و آيات مربوط به بردگى و بردهدارى را ناظر به امرى موقت و گذرا ميدانند كه مختص صدر اسلام بوده تلاشى بيهوده است. اسلام بردگى را مطلقاً الغا نمىكند، بلكه يكى از راههاي بردگي را صحيح مىداند. در عين حال، حسن سلوك با بردگان را به شدت توصيه مىكند و اسباب آزادى آنان را از طرق مختلف فراهم مىسازد و اين از مفاخر اين دين الهى است.
نظام بردهداري در تاريخ بشر سابقة ديرينه دارد. مصلحان اجتماعي و در رأس آنان انبياي الاهي براي لغو نظام بردگي و نظاممند کردن آن تلاش کردهاند. در قرآن کريم آيات متعددي در خصوص بردگان و چگونگي رفتار با آنان آمده است. اسلام اصل بردگي را به طور کلي نفي نميکند، بلکه در مواردي به دلايلي برده گرفتن را امري ضروري ميداند. در عين حال، نقش اسلام در زوال تدريجي نظام بردهداري بر اهل تحقيق پوشيده نيست. اسلام عوامل بردگي را محدود ساخت و برده گرفتن را فقط منحصر در جنگهاي مشروع کرد. مادام که ساختار جهان چنين باشد، نبرد ميان حق و باطل جريان دارد و طرفداران حق همانگونه که جنگ و دفاع از ارزشهاي ديني را حق خود ميداند، ميتواند پيروان باطل را اسير و برده سازند. اين بردگي به صلاح بردگان و مصلحت امت اسلامي است و اين موضع اسلام کاملاً قابل دفاع و توجيه عقلاني است. افزون بر محدود کردن راههاي بردگي، اهتمام به آزادي بردگان مورد تأکيد اسلام است.
بنابراين، اسلام هيچگاه درصدد الغاي بردگي اسيران جنگي فتنهجويان نيست. کساني که تلاش ميکنند آيات مربوط به بردهداري را ناظر به وضعيت صدر اسلام بدانند و بدين ترتيب اسلام را نافي و ناسخ هرگونه بردهداري قلمداد کنند، بايد بدانند که اين تلاشها بيهوده است و نهتنها به نفع اسلام نيست، بلکه به سود دشمنان اسلام است. بهترين خدمت به اسلام آن است که ديدگاه اين دين آسماني دربارة نظاممند کردن بردگي، آزادي بردگان و خوشرفتاري با آنان، آنگونه که هست، تبيين گردد. واقع اين است که اسلام در اين زمينه پيشگام بوده است.
https://lib.eshia.ir/10227/1/176
هدایت شده از حسینی
اینم نظر آیت الله مصباح در این زمینه
پی وی و ناشناس زیاد پیام دادید
ان شا الله تا فردا ظهر فرصت بشه همه رو به جز اونها که ثمره ای نداره رو پاسخ میدم
#پیام_ناشناس
✍🏽هر چیزی که خلاف شرع نباشه
مثلا یک شوهر کاکولدی بگه نمیخوام پوشیه بزنی
یک شوهر کاکولدی ازت بخواد تو مهمونی مختلط شرکت کنی
جلوی برادرشو و نامحرم ها پذیرایی کنی
این قبیل کارها رو حرامه اطاعت کنید
اینها خلاف شخصیت بانوی شیعه هست
#پیام_ناشناس
✍🏽بعضی ها اینقدر احمقند که اگر یک تکه چوب رو روی سرش عمامه بزارند گمان میکنند معتبر است
و بعضی ها مریض و لادینند میروند از بین عمامه بسران ببیند چه کسی دین رو اونجور که عقل ناقص و تربیتِ غلطشون قبول میکنه ،بیان میکنه و ازش تبعیت میکنند
خب نسخ شد
دلیل بر نسخ چیه؟؟؟؟
هدایت شده از محمد
پوشیه نزدن خلاف شرع نیست
بلکه چه بسا در برخی شرایط پوشیه زدن از باب لباس شهرت بودن حرمت داشته باشه
و اگه شوهری به همسرش گفت پوشیه نزن؛ کاکولدی هست؟؟!!!
و میدانیم از حیث فقهی و رساله ای زن فقط و فقط در دو موضوع موظف به اطاعت از شوهر هست؛ یکی جهت خروج باید اذن بگیره و دو اینکه باید تمکین بکنه
که همین دو وظیفه هم طبق برخی فتاواء قیودات و تبصره هایی داره
هدایت شده از أبوحیدر
پوشاندن صورت واجب قطعیِ شرعیست
شوهری که بخواهد زنش خلاف شرع انجام دهد و باقی مردان در صورت او شریک شوند کاکولد است