🔷️نخستین مرکز باستان شناسی زیرآب کشور در بوشهر
▫️معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان از ایجاد نخستین مرکز باستان شناسی زیرآب در بندر بوشهر با همکاری پژوهشگاه میراث فرهنگی کشور خبر داد.
▫️معاون میراث فرهنگی اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان بوشهر، گفت: دارا بودن بیشترین مرز آبی بوشهر با خلیج فارس باعث شده تا شاهد وجود تعداد زیاد بنادر تاریخی از جمله نای بند، سیراف، نجیرم، ریشهر، شیف، جناوه، سینیز و مایروبان در طول نوار ساحلی بوشهر باشیم.
▫️وی ادامه داد: با پیگیریهای صورت گرفته توسط اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان بوشهر و همکاری پژوهشگاه میراث فرهنگی کشور، مرکز باستان شناسی زیرآب کشور در بوشهر راه اندازی خواهد شد.
▫️نصرالله ابراهیمی اذعان داشت: در حال حاضر تعداد زیادی کشتی تاریخی مغروق در اعماق خلیج فارس وجود دارند که با راه اندازی مرکز مذکور و حضور باستان شناسان متخصص میتوانیم این کشتیها را مورد کاوش و اطلاعات دقیق تری نسبت تاریخ خلیج فارس و تجارت دریایی کسب کنیم.
📎https://b2n.ir/n16229
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
⚓️ ابریشم آبی
📱 @Abrishamabi_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔷️شهر زیر آب بایا، ناپل پارک باستان شناسی سیل زده باجا ثروت خارق العاده ای از یافته های باستان شناسی است که عمق آن از 5 تا 7 متر است
🔷️بوشهر میزبان مسابقات قایقرانی آسیا شد
▫️به نقل از روابط عمومی اداره کل ورزش و جوانان استان بوشهر، مهدی زارعی اظهار کرد: در حال حاضر ۶ تیم خارجی و ۱۲ باشگاه کشوری برای حضور در فستیوال بینالمللی قایقرانی در بوشهر اعلام آمادگی کردهاند.
▫️وی افزود: این استان با توجه به ظرفیت دریا و قابلیتهایی که در رشته قایقرانی دارد هر سال میزبان هزار و ۲۰۰ قایقران از سراسر کشور برای برگزاری اقامت، اردوی تیم ملی یا رقابتهای قهرمانی است.
▫️زارعی بیان کرد: هیئت قایقرانی این استان طی ۲ سال اخیر، تا کنون ۱۰ عنوان ملی را کسب کرده است.
▫️وی گفت: در زمان حاضر تیم رشته دراگون بوت بوشهر به تنهایی برای رقابتهای جام جهانی تایلند انتخاب شده است.
▫️رئیس هیئت قایقرانی استان بوشهر شمار ورزشکاران سازمان یافته در رشته قایقرانی استان را ۷۵۰ نفر اعلام کرد.
📎https://b2n.ir/u91330
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
⚓️ ابریشم آبی
📱 @Abrishamabi_ir
5.8M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔷️ پایان رزمایش روسیه و چین در دریای ژاپن
▫️ برگزارکنندگان رزمایش «شمال، تعامل - ۲٠۲۳» هدف اصلی اين رزمایش را تقویت همکاری دریایی بین روسیه و چین و حفظ صلح در منطقه آسیا و اقیانوسیه عنوان کردند.
▫️ در مجموع، ملوانان دو کشور حدود ۲٠ تمرین رزمی را انجام دادند. علاوه بر کشتیها، ناوها و ناوشکنها، هوانوردی دریایی نیز در رزمایش شرکت داشت.
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
⚓️ ابریشم آبی
📱 @Abrishamabi_ir
🔷️پیشرفت ۵۵ درصدی مجتمع بندری نگین
▫️طرح مجتمع بندری نگین به عنوان یکی از طرحهای مهم زیرساختی بنادر استان بوشهر، در حال حاضر حدود ۵۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
▫️مدیرکل بنادر و دریانوردی استان بوشهر گفت: براساس برنامه زمانبندی، اجرای جاده دسترسی مجتمع بندری نگین در چهار قطعه پیش بینی شده که تا کنون ۲هزار و ۸۰۰ متر از طول مسیر یک لایه آسفالت آن انجام شده و آسفالت ۴ هزار و ۲۰۰ متر دیگر هم تا دو هفته آینده انجام خواهد شد.
▫️محمد شکیبی نصب افزود: در حال حاضر چندین سرمایهگذار توانمند داخلی آمادگی خود را برای سرمایهگذاری در مجتمع بندری نگین اعلام کردهاند که سعی میکنیم نهایت استفاده را از حضور آنها برای رونق بندر بوشهر ببریم.
📎https://b2n.ir/u97321
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
⚓️ ابریشم آبی
📱 @Abrishamabi_ir
🔷️رونق مسیر شرقی کریدور شمال - جنوب
▫️همزمان با انعقاد قرارداد ساخت راه آهن رشت - آستارا بین ایران و روسیه که مسیر ریلی غربی کریدور شمال - جنوب را کامل میکند، در مسیر ریلی کشورهای شرق دریای خزر نیز تکاپو برای رونق حمل کالا مشهود است.
▫️به گفته کارشناسان، مسیرهای متداول برای ارسال کالا از هند به سمت سن پترزبورگ روسیه حدود ۱۴ هزار و ۵۰۰ کیلومتر طول دارد اما کریدور ایران در این مسیر تنها هفت هزار و ۲۰۰ کیلومتر است که بهره گیری از این ظرفیت، ۴۰ درصد زمان ترانزیت و ۳۰ درصد هزینه های حمل و نقل را کاهش می دهد.
▫️این کریدور سه مسیر شامل دو مسیر زمینی و ریلی شرق و غرب دریای خزر و نیز مسیر ترکیبی زمینی دریایی: روسیه – دریای خزر – ایران را شامل می شود.
▫️در بخش ریلی شرق دریای خزر، کریدور شمال – جنوب در حال حاضر فعال است و کالاها در این مسیر با گذر از روسیه و قزاقستان از یکی از دو مرز ریلی ایران در سرخس و اینچه برون وارد کشورمان میشود و از طریق خط آهن به بندرعباس میرسد.
▫️بخشی از این طرح که راهآهن خاش – زاهدان به طول ۱۵۷ کیلومتر است، پیش از این افتتاح شده. بنابر اعلام وزیر راه و شهرسازی، کل مسیر ریلی چابهار - زاهدان بیش از ۶۰ درصد پیشرفت دارد و روند تکمیل آن در حال انجام است.
▫️به گفته مهرداد بذرپاش، این مسیر ریلی، در حقیقت، آسانترین و سهلترین راه دسترسی کشورهای آسیای میانه و نیز افغانستان به آبهای آزاد جهانی از طریق بندر چابهار خواهد بود.
📎https://b2n.ir/f64776
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
⚓️ ابریشم آبی
📱 @Abrishamabi_ir
🔷️شناورهای ایران؛ عازم روسیه
▫️امیر دریادار شهرام ایرانی که برای حضور در رژه دریایی سالانه نیروی دریایی روسیه به سنپترزبورگ سفر کرده است، اظهار کرد: یکی از ماموریتهای نیروی دریایی همه کشورها از جمله ایران، دیپلماسی دریایی و نظامی است. امروز در راستای دعوت فرمانده نیروی دریایی روسیه در این مراسم شرکت کردم زیرا نیروی دریایی یک نیروی بین المللی است و ما حتما در صحنههای بینالمللی حضور فعالی خواهیم داشت و پرچم کشورمان را در همه صحنههای بینالمللی افراشته نگاه خواهیم داشت.
▫️وی با بیان اینکه در این سفر دیدارهای دو جانبه با فرماندهان نیروی دریایی سایر کشورها و فرمانده نیروی دریایی روسیه خواهیم داشت، افزود:ما یک رزمایش مرکب به صورت سالیانه با حضور چین و روسیه در چابهار، سواحل مکران و شمال اقیانوس هند برگزار میکنیم که در جریان اسن سفر با فرماندهان نیروی دریایی این کشورها در این زمینه مذاکره خواهیم داشت
▫️همزمان با برگزاری رژه سالانه روز نیروی دریایی روسیه در سنپترزبورگ، دو فروند شناور نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران نیز در شمال دریای خزر در محل بندر کاسپیسک به مراسم رژه دریایی روسیه میپیوندند.
📎https://b2n.ir/k93613
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
⚓️ ابریشم آبی
📱 @Abrishamabi_ir
🔷️گزارش ویژه حمید معصومینژاد؛ رونمایی از نام خلیج فارس در نقشههای سنگی رم باستان
🔷️ایران؛ نوزدهمین نیروی دریایی قوی جهان
▫️در رده بندی سالانه "فهرست جهانی کشتیهای جنگی مدرن نظامی" (WDMMW) نیروی دریایی ایران با کسب امتیاز 50.3 در رده نوزدهمین نیروی دریایی قوی جهان قرار گرفت.
▫️در رده بندی سال 2023، 36 نیروی دریایی به عنوان قوی ترین نیروی دریایی جهان انتخاب شدند که ناوگان دریایی ایران در این رده بندی بالاتر از کشورهایی چون کانادا، برزیل، استرالیا، یونان، هلند،اوکراین و بلژیک در رده نوزدهم جهان قرار گرفت.
▫️بر اساس این گزارش: نیروی دریایی ایران دارای 25 زیردریایی، 7 ناوچه، 3 ناوگروه، 12 کشتی گشتی فراساحلی و 10 کشتی تهاجمی آبی خاکی است.
▫️در این رتبهبندی تعداد کل کشتیهای جنگی و زیردریاییها، در کنار عواملی مانند سن یک ناوگان، پشتیبانی لجستیکی، و قابلیتهای حمله و دفاعی بررسی شده است.
▫️همچنین به توازن در نیروها و واحدهای نیروی دریایی هر کشور و تمرکز داراییهای آن کشور در یک منطقه و تنوع دارایی های آنها نگاه ویژه ای شده است.
📎https://b2n.ir/e53303
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
⚓️ ابریشم آبی
📱 @Abrishamabi_ir