💢 هزینهکرد جدید دولت از اسم رهبرانقلاب
پس از استفاده پزشکیان از نام رهبرانقلاب در بحث رای اعتماد کابینه و استفاده مجید انصاری از نام رهبرانقلاب درباره دوتابعیتیها، حالا نوبت به همتی بر سر ماجرای FATF رسید.
@Abuhossein
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 تغییر لحن جولانی درخصوص ایران: سوریه نمیتواند با کشور بزرگی مانند ایران قطع ارتباط کند
@Abuhossein
رسانه Izvestia روسیه :مریم میرزاخانی نابغه جوان ایرانی در ریاضیات و فیزیک به علت قصد برگشتن به ایران، توسط آمریکا ترور شده
@Abuhossein
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
قشونکشی طالبان به مناطق مرزی پاکستان
در ادامه تنشهای مرزی مرگبار بین طالبان و پاکستان، رسانههای محلی افغانستان, تصاویری از اعزام نیروهای نظامی جدید به مناطق مرزی منتشر کردند.
@Abuhossein
💢 زخمی شدن 6 نظامی اسرائیلی در نوار غزه
منابع عبری زبان از زخمی شدن 6 نظامی ارتش رژیم صهیونیستی در نوار غزه بر اثر اصابت یک راکت خبر دادند.
@Abuhossein
💢جناب دولت مراقب باشید؛ طالبان بهدنبال بحرانسازی برای آب
🔰سال گذشته طرح های دولت مانع از ایجاد بحران در سیستان و بلوچستان شد...
۱۱ شهر و روستای پرجمعیت افغانستان در مسیر رودخانهٔ هیرمند حدفاصل سد کمالخان تا مرز ایران زیر طوفان شن دفن شدند و آبی که طی قرنها این منطقه را آباد میکرد، اکنون روانهٔ شورهزاری لمیزرع و بدون جمعیت به نام گودزره میشود.
حالا وزارت آب و انرژی افغانستان خبر داده که قرار است کانال پایینی سد کمالخان به طول ۳۰ متر تعریض شود تا آب با سرعت بیشتر از مسیر اصلی خود به سمت گود زره منحرف برسد.
چندی پیش طالبان تاکید کرده بود که ما به ایران اطمینان دادیم حتی یک قطره از آب سد کمالخان به شورهزار گودزره نرود.
ایران پارسال کمتر از یکسوم حقابه تاریخی خود از هیرمند را دریافت کرد اما پروژههای آبرسانی بزرگ در سیستان و بلوچستان سبب شد تا نقض عهدنامه توسط طالبان مشکلی برای آب شرب مردم ایران ایجاد نکند.
افغانستان در حوزهٔ منابع آب راه ترکیه را در پیش گرفته و قصد دارد با مسدودکردن مسیر رودخانهها در بالادست از آب برای فشار علیه سایر کشورها استفاده کند.
@Abuhossein
درخواست حماس از آزادگان جهان برای همبستگی با فلسطین و فشار بر رژیم صهیونیستی
جنبش حماس از آزادگان جهان خواست که مراسم سال نو میلادی را به یک فرصت جهانی برای افزایش همبستگی با فلسطین و فشار بر رژیم صهیونیستی برای توقف تجاوزاتش به غزه تبدیل کنند.
@Abuhossein
💢علی عبدالعلی زاده، نماینده ویژه رییس جمهور:
از همان زمان انتخابات هم گفتیم که باید با ترامپ مذاکره کنیم
مجموع حاکمیت هم به [گزینه]مذاکره رو در رو رسیده
@Abuhossein
ایران ناظر انتخابات ریاستجمهوری بلاروس میشود
سفیر بلاروس در ایران از معاون سیاسی وزیر کشور دعوت کرد تا ناظر بینالمللی بر انتخابات ریاستجمهوری این کشور باشد و به مینسک سفر کند.
@Abuhossein
💢 کنفرانس ملی سوریه؛ آغاز تحول یا بذر اختلاف؟
بخش اول
قرار است در «کنفرانس ملی سوریه» در ژانویه، چارچوب دولت انتقالی و تقسیم قدرت میان گروههای مختلف مشخص شود. اما تضاد منافع داخلی و خارجی و اعلام انحلال گروههای مسلح، از جمله هیئت تحریرالشام، می تواند این فرآیند را با موانع جدی مواجه کند.
نورنیوز-گروه بین الملل: پس از سقوط دولت بشار اسد در ۸ دسامبر و واگذاری قدرت به مخالفان، سوریه وارد مرحلهای پرچالش جدیدی شده که میتوان آن را یکی از مهمترین و پیچیدهترین مقاطع پس از آغاز بحران داخلی این کشور دانست. اکنون و براساس اعلام رسانه های منطقه ای با برنامهریزی برای برگزاری «کنفرانس ملی سوریه» در روزهای ۴ و ۵ ژانویه در دمشق، روند شکلگیری ساختار جدید حکومتی در دستور کار قرار گرفته است؛ مرحلهای که احتمالاً از منظر تقسیم قدرت و مدیریت منافع، یکی از دشوارترین مقاطع تاریخ این کشور خواهد بود.
چالشهای سیاسی: تقسیم قدرت و ساختار جدید
فرآیند تقسیم قدرت در سوریه به دلیل تنوع گروههای سیاسی، قومی و مذهبی و دخالت کشورهای منطقهای و فرامنطقهای با چالشهای بسیار جدی روبرو خواهد بود. در کنفرانس ملی پیشرو، قرار است علاوه بر تصمیم گیری در مورد چگونگی آغاز تدوین قانون اساسی جدید، چارچوب دولت انتقالی و طبیعتا چگونگی تقسیم قدرت میان گروههای مختلف نیز مشخص شود. حضور نمایندگان گسترده از طیفهای گوناگون جامعه سوریه از جمله جوانان، سازمانهای مدنی و نمایندگان گروههای مذهبی، تلاش برای جامعیت این روند را نشان میدهد اما تضاد منافع ذاتی میان بازیگران داخلی و خارجی میتواند این فرآیند را با موانع جدی مواجه کند.
از سوی دیگر، اعلام انحلال گروههای مسلح، از جمله هیئت تحریرالشام، اگرچه اقدامی مهم برای کاهش تنشها تلقی میشود، اما اجرای آن به دلیل وجود سلاحهای پراکنده و نقش برجسته گروههای مسلح در ساختار قدرت، امری دشوار به نظر میرسد.
امنیت شکننده و مدیریت بحرانها
پس از سقوط حکومت اسد، وضعیت امنیتی در سوریه با وجود تهدیدهای متعدد به طرز نسبی بهبود یافته است. در مناطقی که پیشتر شاهد آشوبهای گسترده بود، آرامش نسبی برقرار شده، اما اعتراضات پراکنده در مناطق علوینشین نشان میدهد که امنیت همچنان شکننده است. مدیریت تنوع مذهبی و قومی، همراه با رفع نگرانیهای امنیتی از اولویتهایی است که هم اکنون مورد توجه هیئت حاکمه جدید سوریه می باشد.
اگرچه نقش کشورهای منطقهای و فرا منطقه ای در حمایت از حاکمان جدید، نقشی کلیدی در کنترل شرایط داشته اما این حمایتها میتواند به عاملی برای افزایش فشارهای سیاسی خارجی برای سهم خواهی در آینده شده و چالش نظام سازی در سوریه را تشدید کند.
اقتصاد و بازسازی: مسیر دشوار اصلاحات
اقتصاد ورشکسته سوریه، نتیجه سالها جنگ و تحریم بوده ویکی از بزرگترین چالشهای دولت انتقالی به شمار میرود. اقداماتی نظیر افزایش ارزش لیره سوریه، کاهش تعرفههای گمرکی و بازسازی شبکه برق، امیدهایی برای بهبود اوضاع ایجاد کرده، اما این اقدامات نیازمند تداوم حمایتهای پایدار خارجی و شرایط سیاسی و امنیتی مناسب در داخل خواهد بود که چشم انداز آن شفاف و اطمینان بخش نیست
لغو نظام سهمیهبندی کالاهای اساسی و افزایش حقوق کارکنان، سیگنالی از حرکت به سمت اصلاحات اقتصادی است، اما تثبیت و تداوم این اصلاحات در شرایطی که هنوز ساختار سیاسی مورد اجماع شکل نگرفته و بیشتر اقدامات منوط به کمکهای خارجی است، مسیری طولانی و پیچیده خواهد بود.
پایان بخش اول
@Abuhossein
💢 کنفرانس ملی سوریه؛ آغاز تحول یا بذر اختلاف؟
بخش دوم
دیپلماسی و مشروعیتسازی بینالمللی
هیئت حاکمه جدید، به رهبری احمد الشرع (جولانی)، تلاش میکند با تغییر رویکردهای سیاسی و اجتماعی، مشروعیت داخلی و بینالمللی کسب کند. فاصله گرفتن از سیاستهای مذهبی و انقلابی، لغو سربازی اجباری و اتخاذ لحن دیپلماتیک، اقداماتی هستند که در این راستا انجام شدهاند.
اما همچنان بسیاری از کشورهای غربی و منطقهای به دلیل پیشینه هیئت تحریرالشام، در به رسمیت شناختن دولت جدید تردید دارند. سیاست خارجی حاکمان جدید، با تمرکز بر کاهش تنشها با اسرائیل و جلب حمایت کشورهای عربی و غربی در حال شکلگیری است، اما در فرآیند نظام سازی و ورود بازیگران ذینفع داخلی و خارجی به این عرصه و یا تغییرات احتمالی در شرایط امنیتی و اجتماعی سوریه میتواند این روند را با خطر مواجه کند.
آیندهای مبهم اما حیاتی
سوریه در مرحلهای سرنوشتسازی قرار دارد که موفقیت یا شکست آن میتواند تاثیرات عمیقی بر کل منطقه داشته باشد. آغاز فرآیندهای سیاسی برای شکلدهی ساختار جدید حکومتی با وجود چالشهای امنیتی، اقتصادی و بینالمللی، بسیاری از معادلات نامکشوف که شرایط جدید در سوریه را رقم زده، آشکار خواهد کرد. از این رو شرایط پیش رو آزمونی برای سنجش توانایی حاکمان جدید در مدیریت بحرانها و حفظ انسجام داخلی نیز خواهد بود.
سوریه، نقطه آغازی برای تعیین مسیر آینده این کشور به شما می رود. اینکه آیا این فرآیند میتواند به نتیجهای پایدار و فراگیر منجر شود، یا زمینهساز تنشها و بحرانهای جدید خواهد شد، سوالی است که تنها زمان پاسخ آن را مشخص خواهد کرد.//نورنیوز
@Abuhossein
پیامی کوتاه اما پر از محتوای امام خامنه ای به نشست افق تحول رسانه ملی
بسمهتعالی
جناب آقای جبلی
شما و این حضرات نقش بیبدیل رسانه و تبلیغ را در پیکارهای کنونی جهان-که بیش از همیشه است- میدانید.
امروز پیروزی یک طرف را توانایی او در گرفتن و رساندنِ پیام و روایت او از واقعیت، رقم میزند؛ بسیار پیش و بیش از آنکه ابزارهای نظامی وارد میدان شوند و در آن اثر بگذارند. ما در این عرصهی مهم باید دقت و تلاش و ابتکار خود را مضاعف کنیم. این پیام من به این همایش است.
سید علی خامنهای
@Abuhossein