🔅امام جعفرصادق(عليهالسلام):
عمل خالص آن عملی است که دوست نداری درباره آن، احدی جز خدای سبحان از تو تعريف و تمجيد کند.
📚اصول کافی، ج ۳، ص۲۶
🔻 استاد شفیعی کدکنی: حرفهای باستانگراها، شرمآور است
♦️ استاد محمدرضا شفیعی کَدکَنی (استاد زبان و ادبیات فارسی در دانشگاه تهران) در یکی از جلسات کلاس درسشان در دانشگاه تهران گفتند:
عدهای خیال میکنند، دوران پیش از اسلام بهشت برین بوده، هر چه خوبی در دنیا بوده در ایران باستان و دوران ساسانی بوده است و هرچه بدی بوده عربها آوردهاند...
این حرفها مزخرف است، شرمآور است. من خود را فرزند ایران ساسانی میدانم و افتخار هم به بزرگان قبل از اسلام میکنم، ولی ما در معرض خطر هستیم، ایران پیش از اسلام هم بخش مهمی از این فرهنگ را تشکیل میدهد، اما اینکه ما با یک نگاه تعصب آمیزی بگوییم هر چه خوبی بوده آنجا بوده و هر چه بدی بوده این سمت است، این ما را نابود میکند.
این تلقینات کسانی است که چشم به سرزمین ما دوختهاند، یک تکه را اگر بگیرند دیگر نمیتوانیم پس بگیریم. اسلام، افتخار ایران است و ما افتخار میکنیم که ایرانی و مسلمان هستیم و در تاریخ اسلام ما اولین ملتی هستیم که بخش اعظم افتخارات جهان اسلام را آفریدیم. اما اینگونه که بخواهیم همه چیز را در ایران پیش از اسلام ببینیم، به ضرر ماست. کسی که از چنین ایرانی صحبت میکند، دشمن ایران است.
📚 مجله فرهنگی هنری هفت راه، ۱۹ مهر ۱۳۹۶، خبرگزاری تسنیم
فضیلت سجده شکر
✍️ حضرت پیامبر اکرم صلوات الله علیه و آله و سلم هر نعمتی را که متذکر میشدند، سجده شکر به جا میآوردند. سجده شکر بعد از نمازهای واجب و مستحب خیلی تأکید شده است.
اگر به انسان بگویند که: اگر بعد از نماز سجده شکری به جا آورید، چند میلیون به شما میدهند، همه برای این کار خودکشی میکنند، اما مردم روایت را باور ندارند.
🔸در روایت آمده است که وقتی بندهای بعد از نماز سجده شکر میکند، خداوند متعال به ملائکه خود میفرماید: من با این بندهام چه کنم؟ نمازِ واجب را خوانده، با سجده کردن، توفیق انجام این نماز را به من نسبت میدهد؛ میگوید: خدایا از تو ممنون و متشکرم که به من توفیق نماز خواندن دادی.
💠 ملائکه میگویند: او را به بهشت بِبَر! مرتب ملائکه پیشنهادهای دیگر میکنند، اما خدا میفرماید:
من از او تشکر میکنم، همانطور که او مرا شکر نمود، و با فضل خود به او رو میکنم و از دیدار وجه خویش برخوردارش میسازم.
📚 منابع:
۱- من لا یحضرهالفقیه، ج ۱، ص ۳۳۴.
۲- بحارالانوار، ج ۸۳، ص ۲۰۵.
اَعوذُ بِاللهِ مِنَ الشَّيطانِ الرَّجيم
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ
🔵 درسی بزرگ از مکتب امام حسن علیه السلام
🔻از سخنان حضرت امام حسن مجتبى عليه السلام است كه مى فرمايد:
«عجب است از كسانى كه درباره مأكولات و خوردنيهاى خود فكر مىكنند اما درباره معقولات و ياد گرفتنىهاى خود هيچ گونه زحمتِ انديشهاى به خود راه نمىدهند.
🔻انسان از فقر و كمبود طبعاً گريزان است، اگر احساس نقص و فقر در يک گوشه زندگى خود مىكند، تا حد امكان تلاش مىكند كه آن نقص را تكميل و آن فقر را برطرف سازد.
🔻چيزى كه هست نقصها و فقرهاى مادى خيلى واضح و محسوس است، برخلاف فقرها و نقصهاى معنوى.
🔻 مثلاً فقر مالى را همه كس حس مىكند و لهذا طبعاً تلاش مىكند كه با اين نوع فقر مبارزه كند و گاه اين تلاش به حد افراط مىرسد و به صورت حرص و طمع در مىآيد و منشأ خرابيها و ظلمها و حق كشىهايى در اجتماع مىگردد.
🔻و همچنين فقر شأن و حيثيت؛ هركسى زود مى فهمد كه چقدر در جامعه آبرو و حيثيت دارد و چقدر از اين لحاظ كسرى دارد و لهذا دائماً در فكر جبران اين كسریها برمىآيد. و همچنين است فقر و نقصهاى عضوى و اندامى.
🔻 ولى فقرهاى معنوى از قبيل فقر در تربيت و ادب، كمتر براى خود شخص قابل ادراک است.
🔸 كسى كه فاقد ادب معاشرت و اخلاق انسانى و تربيت صحيح اجتماعى است خودش كسرى خودش را از اين لحاظ نمىفهمد، خصوصاً اگر اخلاق زشت وى در روحش رسوخ يافته باشد و به اصطلاح ملكه شده باشد
و بالاخص اگر آن طرز اخلاق در اجتماع هم معمول و شايع باشد، ديگر در اين صورت آن خُلق زشت در نظر او نیکو و قابل دفاع است و هميشه از طرز رفتار خودش و هم مسلكانش حمايت هم مىكند.
🔻 از همين قبيل است فقر علمى و فكرى، آدم جاهل و كم خرد چيزى را كه هرگز احساس نمىكند همان جهالت و كم خردى است.
🔻پس علت اينكه بشر درباره مأكولات و خوردنيهاى خود مىانديشد و تلاش مىكند اما درباره معقولات و تحصيل انديشه صحيح تلاش و كوشش نمىكند همان منتهاى جهالت و كم خردى اوست.
📚 مجموعه آثار استاد شهيد مطهرى (حكمتها و اندرزها، جلد ۲۲، صفحه: ۱۹۳-۱۹۲- با تلخیص و ویرایش
اَعوذُ بِاللهِ مِنَ الشَّيطانِ الرَّجيم
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ
🔵 کار خود و کار خلق برای خدا
🔻از نظر اسلام همچنان كه كار خود را بايد براى خدا كرد، كار خلق را نيز بايد براى خدا كرد.
🔻 اينكه گفته مى شود كار براى خدا يعنى كار براى خلق، راه خدا و خلق يكى است و براى خدا يعنى براى خلق، وگرنه كار براى خدا منهاى خلق، آخوند بازى و صوفيگرى است، سخن نادرستى است
🔻از نظر اسلام راه، راه خداست، و بس، و مقصد خداست نه چيز ديگر، امّا راه خدا از ميان خلق مى گذرد
🔻 كار براى خود كردن نفس پرستى است، كار براى خلق كردن بت پرستى است، كار براى خدا و براى خلق كردن شرک و دوگانه پرستى است، كار خود و كار خلق براى خدا كردن، توحيد و خداپرستى است.
🔻در روش توحيدى اسلامى كارها بايد به نام خدا آغاز شود. آغاز كردن كار به نام خلق بت پرستى است و به نام خدا و خلق شرک و بت پرستى است و تنها به نام خدا توحيد و يگانه پرستى است.
🔻از قرآن مجيد در مورد «اخلاص» نكته جالبى استفاده مى شود و آن اينكه :
مخلص بودن (به كسر لام) غير از مخلص بودن (به فتح لام) است. مخلص بودن (به كسر لام) يعنى در عمل اخلاص ورزيدن، عمل را پاک و خالص براى خدا انجام دادن.
🔻اما مخلص بودن (به فتح لام) يعنى پاک و خالص شده براى خدا.
بديهى است كه پاک و خالص كردن عمل، چيزى است و پاک و خالص بودن با تمام وجود، چيز ديگر است.
📚 مجموعه آثار استاد شهيد مطهرى (جهانبينى توحيدى)، جلد ۲، صفحه: ۱۳۵- با تلخیص و ویرایش جزئی
♦️🔸♦️ زیر گذر تاریخ
♦️ عریضهای به گردن ببری خان!
✍️ عاطفه میرافضل
میخواهیم از گربه بازی شاه ناصری برایتان بگوییم.
ناصرالدین شاه در طول زندگی اش ۸۵ زن داشت و یک «ببری خان».
آن ۸۵
نفر را نمی دانیم ولی این ببری خان بسیار مقرب شاه بود.
ببری اسم یک گربه آلاپلنگی بود که شاه از فرط دوست داشتن او را ببر می دید. داستان علاقه ناصرالدین شاه به این گربه هم برمی گشت به یک بیماری.
میگویند روزی که ناصرالدین شاه سخت بیمار بوده و تب تندی داشته این گربه تازه زایمان کرده مشغول جابه جایی بچه هایش بوده و دربار هم چنان بی دروپیکر بوده که این گربه در همان حرمسرا زایمان کرده و در همان جا هم بچه هایش را بزرگ می کرده.
خلاصه گربه در حالی که یکی از بچه ها را به دندان داشته از کنار بستر شاه میگذشته که کسی وارد اتاق میشود و در را میبندد.
راه خروجی گربه که بسته میشود سرگردان و بلاتکلیف یک دور، دور بستر شاه میچرخد و پایین پای او میایستد. زبیده خانم، صاحب گربه از راه چاپلوسی و خود شیرینی این رویداد را نشانه بهبودی شاه شناخته و به وی مژده بریده شدن تب را می دهد.
از قضا سپیده دم فردا تب میبرد و شاه بهتر میشود.
از آن پس گربه میشود ببری خان و محبوب و مقرب درگاه شاه ناصری.
اَعوذُ بِاللهِ مِنَ الشَّيطانِ الرَّجيم
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ
🍀 شرح دعای روز هفدهم ماه مبارک رمضان
♦️ آیتالله مجتهدی تهرانی در شرح فراز «اللّهم اهدنی فیه لصالح الاعمال» میگوید: خدایا من را راهنمایی کن تا اعمال صالح انجام دهم. برخی در این ماه وقت سحر بلند نمیشوند و نماز صبح خود را اول وقت نمیخوانند. باید سحر بلند شوید و دعا بخوانید، خودتان دعا را بخوانید نه اینکه از رادیو گوش بدهید. دعای افتتاح، دعای ابوحمزه ثمالی را بخوانید و از خدا بخواهید که شما را با بلاهایی مانند سیل و زلزله عذاب ندهد.
♦️ وی در ادامه میگوید: عالمانی که به روی منبر برای مردم صحبت میکنند، باید قالالباقر و قالالصادق بگوید و کاری به اخبار رادیو و تلویزیون و اتفاقاتی که در کوچه و خیابان میافتد، نداشته باشند.
♦️ «واقض لی فیه الحوائج و الامال»
خدایا احتیاجات و آرزوهای من را برآورده کن. هر چه احتیاجات و آرزوهای شرعی دارم را برآورده کن. مانند اینکه آرزو میکنم عروس یا داماد خوب پیدا کنم. خانهام کنار مسجد باشد و رفیق و هم مباحثه خوبی داشته باشم. اینها آرزوهای شرعی است.
اگر امید داری که کسی دیگری دعایت را استجابت میکند، دعایت مستجاب نمیشود. اگر میخواهی که دعایت مستجاب شود؛ ببین در دلت اگر به هیچ کس امید نداری، خدا را صدا بزنی، خدا حاجتت را میدهد. توسل هم پیدا کنید مخصوصاً به «نرجس خاتون» که مادر ولی وقت (عج الله تعالی فرجه الشریف) است. وقتی به پسرش بگوید که کسی به من متوسل شده، پسر مجبور است به حرف مادرش گوش دهد. البته توسل به همه خوب است اما آنها مقداری طول میکشد.
🔸 «یا من لا یحتاج الی التّفسیر و السّؤال»
ای خدایی که احتیاج نداری من شرح بدهم. خدا خودش همه چیز را میداند و احتیاجی ندارد که ما تفسیر کنیم. نه تنها خدا به تفسیر و سوال احتیاج ندارد، بلکه ائمه ما هم به آن احتیاج ندارند و از احوال ما باخبرند.
🔸 «یا عالماً بما فی صدور العالمین» یعنی «ای خدایی که ناگفته به حاجات و به اسرار خلق آگاهی» حالا چرا خدا احتیاج ندارد به سوال و تفسیر؟ برای اینکه عالم است و به هر چیزی که در دل مردم عالم است، خدا آگاه است؛ اما باید با خدا باشیم تا کار ما را درست کند.
خدایا بر محمد و آل اطهار علیه السلام درود بفرست
اَعوذُ بِاللهِ مِنَ الشَّيطانِ الرَّجيم
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ
🍀 دعای روز هفدهم ماه مبارک رمضان
«اللّهم اهدنی فیه لصالح الاعمال و اقض لی فیه الحوائج و الامال یا من لا یحتاج الی التّفسیر و السّؤال یا عالماً بما فی صدور العالمین صلّ علی محمدٍ و آل الطّاهرین. »
«ای خدا، مرا در این روز به اعمال صالحه راهنمایی کن و حاجتها و آرزوهایم را برآورده ساز. ای کسی که نیازمند شرح و سوال بندگان نیستی، ای خدایی که ناگفته به حاجات و به اسرار خلق آگاهی بر محمد و آل اطهار او درود فرست. »
🔰 اگر عدالت تأمین شد انسانها به آزادی هم میرسند
✍️ رهبر معظم انقلاب، امام خامنهای
🔻امروز مهمترین حرف نظام اسلامی عدالت است. امروز ما میخواهیم عدالت اجرا شود. همه تلاشها و مجاهدتها برای این است که در جامعه عدالت تأمین شود؛ که اگر عدالت تأمین شد، حقوق انسان و کرامت بشری هم تأمین میشود و انسانها به حقوق و آزادی خود هم میرسند. بنابراین عدالت محور همه چیز است. امروز هم در مقابل نظام اسلامی، نظام استکباری غرب و در رأس آن آمریکا قرار دارد که با عدالت دشمن است و عدالتستیز است. نه این که دنبال عدالت نیست؛ با عدالت بد است. امروز اگر قرار باشد عدالت مطرح شود و گریبان کسی را بگیرد، اولین کسانیکه زیر تازیانه عدالت قرار خواهند گرفت، سردمداران استکبار جهانیاند! اینها نمیتوانند اسم عدالت را بیاورند و دنبال عدالت باشند.