✖️گناه را به یقین نرسان...
خيلى نگو من گناهكارم. اين را ادامه نده تا به يقين برسد. روى صفات خوب و كارهاى خوب كار كن تا به يقين برسند. معصيت را به يقين نرسان. ايمان را به شك تبديل نكن.
اينكه به شما روزى داده، خلق كرده، اينجا نشانيده، هيچكدام دست ما نبوده است، همه را خدا كرده است. در اين يقينها شك نكنيد. از آن طرف پشت بام نيفتيد! بعضیها احتياط میکنند عقبعقب مىروند، از آن طرف پشت بام مىافتند.
✍حاج محمداسماعیل دولابی
#سخن_بزرگان
@achegan🌴
🌷گزیده ای از سخنرانی رهبر معظم انقلاب در پایان محفل انس با قرآن کریم در روز اول ماه مبارک رمضان
🔸قرآن کتاب زندگی است. اگر آحاد بشر قواعد زندگی را با قرآن تطبیق کنند، سعادت دنیا و آخرت نصیب آنها خواهد شد. مشکل ما این است که ما زندگی را با قواعد قرآن تطبیق نمیدهیم؛ مثل کسی که به پزشک مراجعه میکند و نسخهی پزشک را میگیرد، لکن به این نسخه عمل نمیکند؛ این مراجعه به نسخهی پزشک بدون عمل به نسخه اثری نخواهد داشت. امروز وضع ما این جوری است.
🔸قرآن کتاب معلّم و معرفت است؛ یعنی دل را و اندیشهی انسانی را سیراب میکند. قرآن برای آن کسانی که اهل معرفتآموزی هستند یک سرچشمهی تمامنشدنی است. لکن علاوه بر اینها، قرآن دستور زندگی هم هست.
🔸یک دسته از دستورهای کاربردی قرآن، نحوهی قاعدهسازی در زندگی است. اگر این قاعدهسازی بر مبنای قدرت و پول و شهوت باشد، انسان از زندگی واقعی و اخروی بینصیب خواهد ماند اما اگر انسانها بنای زندگی خود را در دنیا بر اساس نیکی و حسنه قرار دهند، علاوه بر منافع دنیوی قطعاً به مقاصد واقعی و حقیقی زندگی نیز خواهند رسید.
🔸به قارون نمیگفتند که هر چه را داری یا نداری دور بریز؛ میگفتند آنچه را داری وسیله قرار بده. پول و ثروت دنیا وسیله برای رسیدن به مقامات معنوی است. شما با پول میتوانید زندگیهای انسانها را نجات بدهید، تبعیض را برطرف کنید، فقرا و ضعفا را از حالت فقر و ضعف بیرون بیاورید.
🔸بخشی از دستورات کاربردی قرآن مربوط است به مناسبات اجتماعی؛ مثلاً غیبت نکنید. شما وقتی غیبت میکنید، دل خودتان و برادرانتان را چرکین میکنید؛ واقعیّت یک برادر و خواهر مؤمنی را که پنهان است، بیخودی به رخ این و آن میکشید؛ یک کار غلط و نادرست! او هم نسبت به شما ممکن است این کار را بکند. این، زندگی و روابط اجتماعی را از نظم صحیح خارج میکند.
🔸قرآن میگوید اگر با کسی مخالفید، این موجب بیانصافی دربارهی او نشود. این یک دستور کاربردی است. شما ممکن است با کسی مخالف باشید؛ امّا این موجب نشود در آنجایی که حق با او است، این حق را پنهان کنید یا بیانصافی کنید.
🔸 «پیروی نکردن از موضوعاتی را که نسبت به آنها یقین وجود ندارد» از جمله دستورهای قرآن است و یکی از مشکلات ژورنالیسم(روزنامه نگاری و رسانه های خبری) رایج در دنیا عمل نکردن به این دستور و تلاش برای شایعهپردازی و خبرسازی است. متأسفانه در داخل جامعهی ما هم از این موارد به چشم میخورد.
🔸«نترسیدن از دشمن و محکم ایستادن در مقابل او» از دستورهای مهم قرآن است و وضعیت امروز برخی دولتهای اسلامی و تحقیر آنها بهوسیلهی قدرتهای ظالم نتیجهی ترسیدن آنها از دشمنان اسلام است.
🔸هراس از آمریکا نتایج تلخی به بار خواهد آورد و ما در سالهای گذشته در برخی دولتهای خودمان مشاهده کردیم که ترس از آمریکا، آنها را دچار چه مشکلات سختی کرد.
🔸اقامهی نماز «با توجه و برای یاد خدا» و «توبه و درخواست عفو و استغفار از خداوند بخصوص در ایام ماه مبارک رمضان» زمینهساز اعتلای روحی است و امیدواریم ان شاء الله آحاد ملت و مسلمانان و بویژه دولتهای اسلامی و مسئولین، توفیق عمل به دستورهای کاربردی قرآن را بیابند زیرا نسخهی شفابخش مشکلات است. ۹۹/۲/۶
@achegan🌴
﷽؛
🌙 ماه رمضان و آداب روزهداری در کلام رسول خدا (صلیاللهعلیه و آله) :
... به بزرگان خود ، احترام کنید و بر کوچکهایتان ترحّم نمایید و به بستگانتان نیکی کنید ، زبانتان را نگه دارید و چشم و گوشتان را از آنچه حلال نیست ، فرو بندید ...
#وسائلالشیعه_جلد10صفحه313
@achegan🌴
❤️ پاداش عجیب خواندن سوره قدر در زمان افطار و خوردن سحری
🌟 عن أَبِي يَحْيَى الصَّنْعَانِيِّ عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ علیه السلام قَالَ: مَا مِنْ مُؤْمِنٍ صَامَ فَقَرَأَ إِنَّا أَنْزَلْنَاهُ فِي لَيْلَةِ الْقِدْرِ عِنْدَ سَحُورِهِ وَ عِنْدَ إِفْطَارِهِ إِلَّا كَانَ فِيمَا بَيْنَهُمَا كَالْمُتَشَحِّطِ بِدَمِهِ فِي سَبِيلِ اللَّهِ.
🔺 حضرت صادق علیه السلام فرمود: هیچ مؤمن روزه داری نیست که در هنگام خوردن سحری و افطارش سوره قدر را بخواند، مگرآنکه بین این دو زمان ثواب کسی را خواهد داشت که در راه خدا در خون خود غلطیده باشد.
📚 بحارالأنوار، ج۹۷، ص۳۴۴ به نقل از اقبال الأعمال
#رزق_معنوی
@achegan🌴
شرح حکمت دوم.mp3
9.64M
📒حکمت دوم نهج البلاغه:
👇👇
چگونگی ذلیل شدن و حقارت نفس
◀️قال علی علیه السلام:
أَزْرَى بِنَفْسِهِ مَنِ اسْتَشْعَرَ الطَّمَعَ، وَرَضِیَ بِالذُّلِّ مَنْ کَشَفَ عَنْ ضُرِّهِ، وَهَانَتْ عَلَیْهِ نَفْسُهُ مَنْ أَمَّرَ عَلَیْهَا لِسَانَهُ.
✅ امام(علیه السلام) فرمود:
هرکس لباس طمع به تن کند خود را کوچک شمرد، و هرکس مشکلاتش را بازگو کرد رضایت به ذلیل شدن خود کرد و هرکس زبانش را بر خودش مسلط کرد خود را حقیر نمود
سخنران:
حجت الاسلام والمسلمین حاج اقا جلیلی
#حکمت_دوم
ادامه دارد...
تشکرفراوان که را ما همراهی نمودید ...
امید که ویژه برنامه نهج البلاغه مورد رضایت واستفاده شما روزه داران عزیز قرار گرفته باشد -روزهای بعد، همچنان با ما همراه باشید .
والسلام علیکم
التماس دعای فرج 🙏