♨️ اهمیت خطبه فدکیه
🔹 در گزارشهای تاریخی از قول جناب زید، فرزند امام سجاد علیهالسلام اینگونه نقل شده است:
🎙 «من بزرگان خاندان ابیطالب را میدیدم که خطبه حضرت زهرا سلاماللهعلیها را نقل میکردند و به فرزندان خود یاد میدادند. این خطبه توسط بزرگان شیعه نقل شده و به عنوان یک متن درسی، آموزش داده میشد».
✍️ افشای فتنه سقیفه در خطبه فدکیه
🔺 گزارشهای تاریخی نشان میدهد ابوبکر و عمربنخطاب پس از غصب خلافت برای توجیه عملکرد خود، اعلام کردند که این کارشان به دلیل مقابله و جلوگیری از بروز فتنه و فساد در میان امت مسلمان بوده است.
🔹 حضرت زهرا سلاماللهعلیها بهعنوان نخستین مدافع ولایتِ امیرالمؤمنین علیهالسلام، در خطبه فدکیه پاسخ کوبندهای به این توجیه نادرست غاصبان خلافت، ارائه میدهند.
1️⃣ افشای نیت شوم غاصبان، گام نخست صدیقه طاهره علیهاالسلام در این خطبه بود. ایشان با اشاره به اینکه: «شیطان سرش را از مخفیگاه خود بیرون آورد، در حالی که شما را دعوت میکرد»، نشان دادند که حرکت بانیان سقیفه به دلیل دلسوزی برای امت نبوده است.
2️⃣ حضرت زهرا علیهاالسلام با اشاره به توجیه غاصبان، تمام امت مسلمان را به این نکته مهم توجه دادند که در مواقع بروز فتنه، چه چیزی و چه کسی باید مرجع و شاخص باشد.
11.37M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⁉️ چه اتفاقاتی در قیامت به وقوع خواهد پیوست؟
🔹رخدادهایی که در آستانه قیامت به وقوع می پیوندد؟
🎙 استاد محمدی شاهرودی
📎 #قیامت
📎 #ایام_فاطمیه
♨️ شجاعِ صبور
⁉️ شبهه: در منابع تاریخی شیعه گزارش شده است که امیرالمؤمنین علیهالسلام از هجوم مشتاقانه مردم برای بیعت با ابوبکر ترسیدند. این نشان میدهد بیعت با خلیفه اجباری نبوده است.
✅ پاسخ:
1️⃣ با توجه به ترجمههای متفاوت، گزارش مزبور الزاماً به معنای ترس نیست و ممکن است نشان از تعجب و شگفتی امیرالمؤمنین علیهالسلام باشد.
2️⃣ حتی اگر امیرالمؤمنین نسبت به هجوم مردم برای بیعت با ابوبکر ترسیده باشند، این ترس ناشی از ضعف آن حضرت نبوده است؛ بلکه ایشان مانند یک پدر دلسوز، از سوء عاقبت فرزندان خود و منحرف شدن امت مسلمان نگران بودند.
3️⃣ پرسش چالشی این است که چرا اهلتسنن برای انکار شهادت حضرت زهرا علیهاالسلام به شجاعت امیرالمؤمنین علیهالسلام استناد میکنند؛ اما اینجا برای عادی نشان دادن شرایط خلافت ابوبکر، از ترس امیرالمؤمنین علیهالسلام نسبت به هجوم مردم برای بیعت با ابوبکر سخن میگویند؟
📎 #اعتقادات
📎 #ایام_فاطمیه
📎 #فاطمیه
✍️ بیان شایستگیهای امیرالمؤمنین (ع) در خطبه فدکیه
🔺 حضرت زهرا علیهاالسلام در خطبه فدکیه به بهانه غصب ناجوانمردانه منطقه فدک، در مسجد مدینه حاضر شدند و سخنرانی کوبندهای علیه تمام فعالیتهای غاصبان خلافت انجام داده و به زیبایی از مقام ولایت و خلافت امیرالمؤمنین علیهالسلام دفاع کردند.
🔹 گام نخست صدیقه طاهره علیهاالسلام برای دفاع از شخصیت امیرالمؤمنین علیهالسلام آن بود که ویژگیها و سوابق درخشان ایشان را برای مسلمانان منحرف یادآوری کنند؛ شجاعتها و دلیریهای وصفناپذیری که با خلوص تمام انجام شد و اسلام را در برابر لشکریان کفر و شرک نجات داد.
🔸 معرفی ویژگیهای ممتاز امیرالمؤمنین علیهالسلام به این دلیل بود که مسلمانان بدانند هر کسی شایستگی خلافت رسولالله صلیاللهعلیهوآله را ندارد و خلیفه باید برترین فرد در میان امت مسلمان باشد.
🔺 جهت مطالعه بیشتر، کلیک کنید:
🔹 https://btid.org/fa/news/270895
📎 #اعتقادات
📎 #شهادت_حضرت_زهرا
📎 #خطبه_فدکیه
📎 #فاطمیه
💢 سخاوت فاطمی
💠 حضرت فاطمه سلاماللهعلیها در زندگانی خود همیشه انفاق میکرد و هیچ فقیری را ناامید رها نمیکرد؛ همانند اعطای همه غذای خود به مسکین، یتیم و اسیر از جمله این موارد است.
📙 طبری، عماد الدین، بشارة المصطفى لشيعة المرتضى، صص ۲۱۸-۲۱۹.
📎 #فاطمیه
📎 #ایام_فاطمیه
💢 اهمیت آراسته شدن به حقیقت تقوا
حضرت فاطمه علیهاالسلام:
🌺 اتَّقُوا اللّه حَقَّ تُقاتِهِ.
🌸 از خداوند، آن گونه که شایسته پروا کردن از اوست، پروا کنید.
📚 الاحتجاج، ج۱، ص۹۷.
📎 #فاطمیه
📎 #ایام_فاطمیه
📎 #تقوا
📚 ابوبکر و عمر را مطّلع نساز
وصیت حضرت زهرا علیهاالسلام:
🚩 «اِنِّی اُوصیِکَ اَنْ لایَلِیَ غُسْلِی وَ کَفَنِی سِواکَ وَ اِذا اَنَا مِتُّ فَادْفِنِّی لَیْلاً وَ لا تُؤذِّنَّنَ بِی اَحَداً، وَ لا تُؤذِنَنَّ بِی اَبَابَکْرِ وَ عُمَرَ وَ بِحَقِّ مُحَمَّدٍ رَسولِ اللهِ صلیاللهعلیهوآله اَنْ لا یُصَلِّیَ عَلَیَّ اَبُوبَکْرٍ وَ لا عُمَرُ».
🚩 همانا من تو را وصیت میکنم که غسل و کفن کردن مرا کسی غیر از تو انجام ندهد و وقتی وفات کردم، مرا شب دفن کن و هیچ کس را خبر نکن و ابوبکر و عمر را نیز مطّلع نساز و تو را سوگند میدهم به حق رسول خدا صلیاللهعلیهوآله که ابوبکر و عمر بر جنازه من نماز نخوانند.
📚 کشف الغمة، ج۲، ص ۶۸.
📎 #حدیث_نگاشت
📎 #فاطمیه
📎 #ایام_فاطمیه
بسم الله الرحمن الرحیم
قطعهی بیمردم بیش از آن که برای مردم خوانده شده باشد، برای آنانی خوانده شده است که امروز در حکومت اسلامی، جای حکمرانان و فرمانداران و مسئولانِ حکومت أمیر المؤمنین علیه السّلام نشستهاند. این قطعه بیش از این که از مردم دعوت کند خود را در ادارهی سرنوشت خویش شریک کنند -که این کار را هم میکند-، مطالبهای مبتنی بر تاریخ از مسئولین است که از سرانجام کنار گذاشتن مردم عبرت بگیرند.
اهل سقیفه میخواستند بین حکومت و مردم فاصله بیندازند؛ اما نتوانستند و جریان تاریخ به سمت علی برگشت که حکومتش سراسر مردمسالاری بود. حال این ما هستیم که در نقش امام و امت، در همان امتحانی قرار گرفتهایم که مردم زمان أمیر المؤمنین علیه السّلام قرار گرفتند: آیا ما متفاوت عمل خواهیم کرد؟ آیا بر خلاف روزگار شهادت صدیقهی طاهره، ما مردم برای ادارهی بهتر جامعه، در کنار امام خود و نایبش میمانیم؟ آیا بر خلاف حاکمان روزگار شهادت صدیقهی طاهره، زعمای ما، مردم را در کنار خویش نگه میدارند؟
در روزگار شهادت حضرت زهرا سلام الله علیها، مردم بودند که میدان را رها کردند و سرنوشت تاریخ به محاق رفت؛ ای کاش در روزگار ما، مسئولین مردم را رها نکنند و ما مردم نیز امام خود را رها نکنیم تا سرنوشت تاریخ یک بار دیگر به محاق نرود.
مردم در حکومت اسلامی همهکارهاند؛ هم هدفند و هم وسیله. این، مهمترین درس اجتماعی فاطمیه است.
توپ تاریخ، امروز در زمین ماست. مردم را جدی میگیریم یا آنها را کنار میگذاریم؟ طرف علی و فاطمه میایستیم یا کنار دشمنانشان؟
#حاج_مهدی_رسولی
#فاطمیه
✍علامه طباطبایی:
«آنها زن را تحت عنوان آزادی بازيچه قرار دادند؛ اما دين میگويد زن گل است و نظير ابزار بازی نيست، او را ضايع نكنيد، كارهای سنگين به اينها ارائه نكنید، نگذارید با نامحرم تماس بگيرند، نامحرم با او تماس بگيرد چرا كه اين گل پژمرده میشود، اين فقط بايد در بوستان منزل باشد، آنگاه است كه میتواند پيغمبر تربيت كند».
.
📚 منبع: زن در آئینه جلال و جمال، صفحه ۴۱۸
✅کانال منبرهای عالی 👇
https://eitaa.com/joinchat/2043084812Ca801717571