اسرار روزه _8.mp3
8.47M
#اسرار_روزه ۸
💥غلبهی یک قوه از قوای طبیعی (حس، خیال، وهم، عقل) بر بخش انسانی (فوقعقلانی)،
قطعاً سیرِ حرکت انسان را در مسیر کمالات انسانی، کند میکند!
※ روزه، توانایی تنظیمِ این تعادل بهم ریخته را داشته، و قدرت را به بخش انسانی باز میگرداند.
#استاد_شجاعی 🎤
📚 خون دماغ شدن هنگام روزه داری
#احکام_روزه #مبطلات_روزه
📚 خون دماغ شدن هنگام روزه داری
💠 سوال: شخصی هنگام روزه #خون_دماغ شده و تلاش کرده است که خون به حلقش فرو نرود اما از روی بی احتیاطی خون وارد حلق شد، آیا #روزه او باطل شده است؟
✅ جواب: اگر قصد فرو بردن #خون را نداشته و بی اختیار وارد حلق شده است، روزه صحیح است.
#احکام_روزه #مبطلات_روزه
اَعوذُ بِاللهِ مِنَ الشَّيطانِ الرَّجيم
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ
♦️ شرح دعای روز نهم ماه مبارک رمضان
آیتالله مجتهدی تهرانی در شرح فراز «اَللّهُمَّ اجْعَلْ لی فیهِ نَصیباً مِنْ رَحْمَتِکَ الْواسِعَةِ» میگوید: خدایا، من را از رحمت واسعه خودت نصیب گردان. برای استجابت این دعا باید چه کنیم؟ باید به زیردستمان کمک کنیم. اگر وضع مالی کسی خوب است، برای دختران دمبخت مستمند جهاز تهیه کند. در این صورت دعا درباره او مستجاب میشود و اگر زلزله شود، زیر آوار نمیماند؛ چون رحمت خدا شامل حال او شده است.
🔹«وَاهْدِنی فیهِ لِبَراهینِکَ السّاطِعَةِ»
خدایا من را هدایت کن به ادله روشن خودت. خدا دلیلهای روشنی دارد که ما را به آن ادله روشن، هدایت میکند. هر ظالمی که به جزای اعمالش میرسد، عبرتی برای ما است، آدم با دیدن این عبرتها میتواند خداشناس شود.
🔸«وَخُذْ بِناصِیتی اِلی مَرْضاتِکَ الْجامِعَةِ»
من را به سمت موجبات خوشنودی و رضایت خودت ببر. از من راضی باش، هر چند که بد کردم و عمرم را به بطالت مصرف کردم. حالا آمدهام و من را به سمت رضایت خودت ببر. از من خشنود شو و رضایت جامع داشته باش.
باید تمام عیبها را از خود دور کنم، و با غیبت نکردن، حلال کردن مال و... این دعا دربارهام مستجاب شود. تا مردم از ما راضی نشوند، خدا از ما راضی نمیشود.
🔹«بِمَحَبَّتِکَ یا اَمَلَ الْمُشْتاقینَ»
این دعاها را درباره من مستجاب کن، به حق دوستی خودت ای آروزی مشتاقان. اینطور میگوییم چون خدا نسبت به ما دوستی دارد و خدا صد برابر محبت والدین به اولاد، ما را دوست دارد. روایت است که دوستی صد درجه دارد که ۹۹ بخش آن مخصوص خدا است و یک درجه آن بین مخلوقات تقسیم شده و خدا در همان یک بخش نیز، سهم دارد. خدایا این دعاها را به محبت خودت درباره ما مستجاب کن
اَعوذُ بِاللهِ مِنَ الشَّيطانِ الرَّجيم
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ
🍀 دعای روز نهم ماه مبارک رمضان
«اَللّهُمَّ اجْعَلْ لی فیهِ نَصیباً مِنْ رَحْمَتِکَ الْواسِعَةِ وَاهْدِنی فیهِ لِبَراهینِکَ السّاطِعَةِ وَخُذْ بِناصِیتی اِلی مَرْضاتِکَ الْجامِعَةِ بِمَحَبَّتِکَ یا اَمَلَ الْمُشْتاقینَ»
خدایا قرار ده برایم در این روز بهرهای از رحمت وسیعت و راهنماییام کن در این ماه بهسوی دلیلهای درخشانت و مرا به سوی موجبات خوشنودی همه جانبهات سوق ده به حق محبتت ای آرزوی مشتاقان.
اَعوذُ بِاللهِ مِنَ الشَّيطانِ الرَّجيم
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ
⭕️ علل اصلی خطاها و انحرافات فکری بشر از منظر قرآن
♦️شتابزدگى در تصدیق یا انکار بدون علم
🔻هر قضاوت و اظهار نظرى مقدارى معين مدارک لازم دارد و تا مدارک به قدر كافى در يک مسئله جمع نشود هر گونه اظهار نظر، شتابزدگى و موجب لغزش انديشه است.
🔻قرآن كريم مكرر به اندک بودن سرمايه علمى بشر و كافى نبودنش براى برخى قضاوتهاى بزرگ اشاره مى كند و اظهار نظر قطعی را دور از احتياط تلقّى مىنمايد. مثلا مىفرمايد:
«وَ ما أُوتِيتُمْ مِنَ الْعِلْمِ إِلَّا قَلِيلًا»(اسراء/ ۸۵)
آن مقدار علم و اطلاعى كه به شما رسيده اندک است و براى قضاوت كافى نيست.
🔻حضرت امام جعفرصادق عليه السلام میفرماید:
خداوند در قرآن بندگان خويش را با دو آيه اختصاص داد و تأديب فرمود:
🔸 يكى اينكه تا به چيزى علم پيدا نكردهاند تصديق نكنند (شتابزدگى در تصديق)
🔸و ديگر اينكه تا به چيزى علم پيدا نكرده اند، تا به مرحله علم و يقين نرسيده اند، رد و نفى نكنند (نهی از شتابزدگى در انكار و مخالفت)
🔻 خداوند در يک آيه میفرماید:
«أَلَمْ يُؤْخَذْ عَلَيْهِمْ مِيثاقُ الْكِتابِ أَنْ لا يَقُولُوا عَلَى اللَّهِ إِلَّا الْحَقَ» ( اعراف/ ۱۶۹)
آيا از آنها در كتاب (كتاب فطرت يا كتابهاى آسمانى) پيمان گرفته نشده كه جز آنچه حقّ است (حق بودنش واضح است) به خداوند نسبت ندهند؟
🔻در آيه ديگر میفرماید:
«بَلْ كَذَّبُوا بِما لَمْ يُحِيطُوا بِعِلْمِهِ» (يونس/ ۳۹)
انكار كردند و تكذيب كردند چيزى را كه به علم آن احاطه نداشتند (نمىشناختند)
📚 مجموعه آثار استاد شهيد مطهرى (انسان و ايمان)، جلد ۲، صفحه ۶۶ - ۶۷ با ویرایش جزئی
✍ و ...
مادری که قرنهاست اسلام، بر ستون غیرتِ او استوار مانده است !
#خدیجة_الکبری سلاماللهعلیها
📚 خون دماغ شدن هنگام روزه داری
💠 سوال: شخصی هنگام روزه #خون_دماغ شده و تلاش کرده است که خون به حلقش فرو نرود اما از روی بی احتیاطی خون وارد حلق شد، آیا #روزه او باطل شده است؟
✅ جواب: اگر قصد فرو بردن #خون را نداشته و بی اختیار وارد حلق شده است، روزه صحیح است.
#احکام_روزه #مبطلات_روزه
در مسیر بندگی.mp3
3.97M
صوت ویژه ماه مبارک رمضان
[استاد عالی ]
عاشقان اهل بیت علیه السلام
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#کلیپ_روز
✅برترین اعمال ماه مبارک رمضان⁉️
🎤حجه الاسلام فرحزاد
#ماه_مبارک_رمضان
عاشقان اهل بیت علیه السلام
4_5767188188493777453.mp3
5.01M
#تلنگری
▪️وحیِ خداوند به حضرت مسیح ، درمورد حضرت خدیجه سلاماللهعلیها.
▪️ویژگیهای متمایز کننده و خاصِ حضرت خدیجه سلاماللهعلیها .
ویژه وفات حضرت خدیجه کبری سلامالله علیها 💫
عاشقان اهل بیت علیه السلام
♦️ زیر گذر تاریخ
🔸از غزوه تبوک تا فتح اندلس
✍️ عاطفه میر افضل
❌ ماه مبارک رمضان از ماه های ویژه و بسیار متفاوت قمری است که طی سالیان سال اتفاقات تاریخی خاصی هم آن را ممتاز کرده؛ وجود شب های قدر در این ماه، شهادت حضرت امیرالمؤمنین امام علی علیه السلام و تولد حضرت امام حسن مجتبی علیه السلام، وفات حضرت خدیجه سلام الله علیها و وفات جناب ابوطالب علیه السلام، از مواردی است که به خاطر شهرتشان اکثرمان با آن آشناییم. اما در این مجال به واقعه دیگری که طبق اسناد تاریخی در ماه مبارک رمضان رخ داده میپردازیم...
❌ در رمضان سنه ۹۲ فتح اندلس به دست مسلمین به رهبری طارق بن زیاد صورت گرفت و خداوند او را بر «ملک لذریق» به پیروزی رسانید. مسلمانان عرب و بربرهای شمال آفریقا در سال ۹۲ هجری تحت فرماندهی سردار نامی طارق بن زیاد که خود از قوم سلحشور بربر و یکی از افسران لایق موسی بن نضیر فرمانروای آفریقا بود با ۱۲ هزار سپاهی از تنگه میان مراکش، و اسپانیا، (که امروز به نام این سردار نامی جبل الطارق نامیده شده) گذشت، و در اندک زمانی سراسر اسپانیا که شامل کشور پرتقال کنونی هم بود فتح کرد.
گوستاولوبون مینویسد: این فتح با نهایت سرعت انجام گرفت، تمام شهرهای بزرگ دروازه ها را به روی این سپاه گشودند، و مانند قرطبه، مالقه، غرناطه، طلیطله، و شهرهایی دیگر بدون مزاحمت فتح شد و به تصرف مسلمین درآمد و در طلیطله که پایتخت مسیحیان بود، بیست و پنج تاج از سلاطین «گت» به دست مسلمانان افتاد.
♦️ روزگار به کسی ضمانتنامه نداده است!
✍️ حجتالاسلام والمسلمین کاشانی
❌ خداوند پسر حضرت نوح علیه السلام را قرار داد که یک جهت آن این که پسر پیغمبر خدا باشی و در بیتالوحی هم زندگی کنی، اما این اختیار را داری که هدایت را نپذیری، این دنیا دار اختیار است...
و آسیه باشی و همسر فرعون، اما میتوانی خدا را عبادت کنی و «انک بیت فی الجنه» از خدا طلب کنی. اینها برای ما است که بدانیم روزگار به کسی ضمانتنامه نداده است.
اَعوذُ بِاللهِ مِنَ الشَّيطانِ الرَّجيم
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ
♦️ شرح دعای روز دهم ماه مبارک رمضان
❌ آیتالله مجتهدی تهرانی
«اَللّهُمَّ اجْعَلْنی فیهِ مِنَ الْمُتَوَکِّلینَ عَلَیکَ»
خدایا من را در ماه رمضان از کسانی قرار بده که متوکل باشم و بر تو توکل کنم و چشمم به دست دیگری نباشد.
♦️«وَاجْعَلْنی فیهِ مِنَ الْفاَّئِزینَ لَدَیکَ»
خدایا من رستگار باشم و نه شقی، اگر رستگار باشم در روز قیامت اهل بهشت میشوم.
♦️«وَاجْعَلْنی فیهِ مِنَ الْمُقَرَّبینَ اِلَیکَ»
خدایا من را از مقربان درگاهت قرار بده، اینکه آدم مقرب درگاه الهی باشد خوب است نه اینکه خدا عقب بزند او را گاهی خدا غضب میکند و بندگان باید حواسشان را جمع کنند.
♦️«بِاِحْسانِکَ یا غایةَ الطّالِبینَ»
که در پایان دعا آمده است، یعنی به حق احسانت ای کسی که نهایت طالبین تویی، یعنی از هر جا که آدم نا امید میشود پیش خدا میرود.
وی در پایان با بیان حدیثی میگوید: هر جا که میخواهی بدانی دعایت مستجاب شده است، به دلت نگاه کن، ببین اگر ناامید از همه جا هستی، بدان که آن دعا مستجاب شده است. خدا خودش میفرماید: به عزت و جلال خودم قسم که قطع میکنم امید کسی را که به غیر از من امید دارد.
اَعوذُ بِاللهِ مِنَ الشَّيطانِ الرَّجيم
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ
🍀 دعای روز دهم ماه مبارک رمضان
«اَللّهُمَّ اجْعَلْنی فیهِ مِنَ الْمُتَوَکِّلینَ عَلَیکَ وَاجْعَلْنی فیهِ مِنَ الْفاَّئِزینَ لَدَیکَ وَاجْعَلْنی فیهِ مِنَ الْمُقَرَّبینَ اِلَیکَ بِاِحْسانِکَ یا غایةَ الطّالِبینَ»
خدایا قرارم ده در این ماه از توکلکنندگان بر خودت و بگردانم در آن از سعادتمندان درگاهت، قرارم ده در آن از مقربان پیشگاهت به حق احسانت ای هدف نهایی جویندگان.
🏴اَعوذُ بِاللهِ مِنَ الشَّيطانِ الرَّجيم
🏴بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ
🖤 همسفر روزهای سخت
◾️ «جناب خدیجه الکبری سلام الله علیها حقیقتاً مظلوم است، بهخاطر اینکه شرف همسرى حضرت پیامبر اکرم صلوات الله علیه و آله پیغمبر در مورد ایشان داراى یک ارزش مضاعف است، دیگران مشرّف به شَرف همسرى پیغمبر شدند لکن این رنجهایى را که پیغمبر در عمده دوران رسالت به آنها مبتلا بودند ندیدند. ده سال در مدینه بود، خب عزّت بود، احترام بود، و زندگىِ راحت بود نسبت به آن دوره، جناب خدیجه سلام الله علیها دوران رنج پیغمبر را، دوران سختىهاى پیغمبر را تحمّل کردند و دیدند.
اوّلاً خودِ این نفْس ایمان آوردن به پیغمبر که اوّلین کسى که ایمان آورد حضرت امیرالمؤمنین امام علی علیه السلام و حضرت خدیجه بودند...
یک امتیاز بزرگ است، یک ارزش بسیار بالایى است، عبور کردن و صرف نظر کردن از عقایدى که انسان سالهاى متمادى با آنها زندگى کرده آسان نیست، براى ما پیش نیامده یک چنین چیزى تا بفهمیم چقدر مشکل و مهم است. ایشان با آن فطرت پاک، صدق قضیه را، حقّانیّت قضیّه را بلافاصله فهمید، تا پیغمبر را دید، با آن حال با آن حالت معروف و مذکور در کتابها که از غار حرا برگشته بود فهمید که یک حادثه مهم اتفاق افتاده و قلب مبارکش مجذوب شد و ایمان آورد. بعد پاى این ایمان ایستاد، حالا شما ثروت را میفرمایید، این یک کلمه به زبان آسان است، کارى است که خب، کسانى که پول دارند میتوانند بالاخره یک پولى هم مصرف کنند، خرج کنند اما اینکه انسان از همه زندگى راحت خارج بشود یعنى همه پولش را مصرف کند، همه ثروتش را صرف کند یک کار یکذره و دوذره نیست، درباره حضرت امام حسن مجتبى سلام الله علیه مثلاً میگویند که ایشان چندبار از مال خودشان خارج شدند یا چندبار از نصف مالشان خارج شدند، این جزو بزرگترین امتیازات است. این بزرگوار این امتیاز را دارد که از همه اموال خودش خارج شد و همه را صرف کرد در راه ترویج اسلام و تقویت پیغمبر. بعد هم دچار آن سختىها و آن مشکلات طاقتفرسا شد که یکىاش همین مسئله شِعب ابىطالب بود و آن سه سالى که آنجا بودند و آن سختىهایىکه این بزرگوار متحمّل شد و این ایمان را محکم نگه داشت.
خب قرآن درباره کسانى که قبل از فتح و بعد از فتح انفاق میکنند میگوید «یستَوى مِنکُم مَن اَنفَقَ مِن قَبلِ الفَتحِ وَ قاتَل»؛این «قَبلِ الفَتح»، قبل از فتح مدینه است، یعنى قبل از آنکه مدینهاى در اختیارِ پیغمبر قرار بگیرد و زندگىاى، راحتى، حکومتى، تسلّطى، قدرتى در اختیار آن بزرگوار باشد، در حال نهایت شدّت، ایشان انفاق کردند، هم مالشان را، هم جانشان را، هم راحتشان را. خب اینها واقعاً فضایل مهمّى است، اینها مغفولٌ عنه مانده؛ حضرت، مظلومه است، این بزرگوار واقعاً مظلومه است. تعبیر کردند جناب آقاى اعرافى گفتند غریب؛ واقعاً همینجور است، جناب حضرت خدیجه سلام الله علیها غریب است. حالا شما میگویید مادر یازده امام، اما در واقع مادر دوازده امام، چون ایشان مادر امیرالمؤمنین هم هست. ایشان امیرالمؤمنین را در آغوش خودش، در دامان خودش، در زندگى خودش پرورش داده تا چند سالگى
🌐 بیانات رهبر معظم انقلاب در بزرگداشت حضرت خدیجه الکبری سلام الله علیها