❇️ آیت الله جاودان حفظه الله ❇️
⁉️ سوال:
📔 زمانیکه انسان بهغلط بودن برخی کارها علم دارد، ولی توان مقابله با نفسش را ندارد، اشکال کار از کجاست؟
📙 جواب:
📘 مشکل در کمی ایمان و ضعف آن است. اگر کسی بکوشد که نماز و عبادات خود را تقویت کند و همچنین توسل بهتر و بیشتری به درگاه الهی داشته باشد، امکان غلبه بر این ضعف ایمان خواهد بود.
📚 رهنمای طریق ، ص ۱۱۱
#رهنمای_طریق 7⃣9⃣
#آیت_الله_جاودان
📍 "کانال اطلاع رسانی و نشر آثار استاد ادیبی لاریجانی"
🔗 eitaa.com/adibi_larijani
❇️ آیت الله جاودان حفظه الله ❇️
📗 انواع قاریان قرآن 📗
📕 امروزه به کسی قاری گفته می شود که یا میتواند با صدای خوش قرآن را تلاوت کند، یا کسی است که قرآن را حفظ کرده است. اما در روایات ما منظور از قاری، هر کسی است که قرآن را تلاوت می کند و با آن سر و کار دارد. با این مقدمه یک روایت را بخوانیم. حضرت امام محمد باقر علیه السلام فرمود:
قُرَّاءُ اَلْقُرْآنِ ثَلاَثَةٌ رَجُلٌ قَرَأَ اَلْقُرْآنَ فَاتَّخَذَهُ بِضَاعَةً ...و رَجُلٌ قَرَأَ اَلْقُرْآنَ فَحَفِظَ حُرُوفَهُ وَ ضَيَّعَ حُدُودَه...وَ رَجُلٌ قَرَأَ اَلْقُرْآنَ فَوَضَعَ دَوَاءَ اَلْقُرْآنِ عَلَى دَاءِ قَلْبِه...ِ
قاریان قرآن سه دسته اند:گروهی قرآن را کالا و سرمایه تجارت کردهاند و گروهی در حد الفاظ و شکل ظاهر تلاوت باقی ماندهاند در حالی که به حرفهای قرآن گوش نمی دهد و حدودش را رعایت نمی کنند. خدا این دو گروه را زیاد نکند! یعنی امام این دو دسته را نفرین فرمود. حضرت درباره دسته سوم فرمود: کسی که قرآن می خواند و آیات قرآن را همچون مرهم و دوایی برای بهبودی دردهای درونی خود استفاده می کند.البته نه این که قرآن برای این آمده است که دلدرد یا قلب درد انسان را خوب کند؛ بلکه تاثیر آن بر دردهای معنوی و روحی آدمی است. منظور از تلاوت هم این نیست که یک سوره از سوره های کوتاه قرآن را بخوانیم؛ البته آن هم خوب است و خیر دارد؛ اما آن قرآن خواندنی که برای دردهای معنوی ماشفاست، این است که دقایقی در محضر قرآن باشیم و برای تلاوت آن وقت بگذاریم؛ پانزده دقیقه یا نیم ساعت قران بخوانیم و این کار را به صورت منظم ادامه دهیم.
📚 حدیث اندرز ، ص ۵۰
#کلام_بزرگان 2⃣7⃣
#آیت_الله_جاودان
📍 "کانال اطلاع رسانی و نشر آثار استاد ادیبی لاریجانی"
🔗 eitaa.com/adibi_larijani
جرعهای از زیارت عاشورا- سخنرانی استاد ادیبی لاریجانی - جلسه دوازدهم-14010631.mp3
10.55M
🔸#بشنوید
🔹#سخنرانی
🖇 #جرعهای_از_زیارتعاشورا (۱۲)
🗓 پنجشنبه - صبح ۲۵ صفرالخیر ۱۴۴۴ هـ.ق - ۱۴۰۱/۰۶/۳۱ شمسی
📎 موضوع:« خون خواه اصلی حضرت سید الشهدا علیه السلام خود خداوند است و بعد از خداوند حضرت امام مهدی علیه السلام » و « معانی وتر الموتور؛ امام حسین علیه السلام دردانه هستی است »
استاد ادیبی لاریجانی
🖇 لینک دانلود فایل صوتی
#رفیق_شفیق #صفر #زیارت_عاشورا #امام_حسین #ثارالله #ابن_ثاره #خون_خدا #منتقم #امام_زمان #وترالموتور #دردانه_هستی
📍 "کانال اطلاع رسانی و نشر آثار استاد ادیبی لاریجانی"
🔗 eitaa.com/adibi_larijani
جلسه موعظه پنجشنبه-14010826.mp3
32.81M
🔸#بشنوید
🔹#سخنرانی
🗓 پنجشنبه - ۲۲ ربیع الثانی ۱۴۴۴ هـ.ق - ۱۴۰۱/۰۸/۲۶ شمسی
📎 موضوع:« همه کارهایمان برای خدا باشد حتی گناه نکردنمان » و « بزرگان لحظه به لحظه مراقبت کردند تا بارقه الهی نصیب آنان شد » و « انسانی که میخواهد خودش را محک بزند به نمازش نگاه کند » و « تاریخ مشروطه و روشنفکری را مطالعه کنید » و « شعارهای فعلی همان شعارهای روشنفکران عصر قاجار است »
استاد ادیبی لاریجانی
🖇 لینک دانلود فایل صوتی
#رفیق_شفیق #پنجشنبه #موعظه #برای_خدا #مراقبت_دائم #گناه_نکردن #بارقه_الهی #عنایت #رحمت #نماز #میزان_و_ترازو #اول_وقت #تاریخ #مشروطه #روشنفکری #جلال_آل_احمد #علوم_انسانی_ما_اسلامی_نیست #خاتمی #ملکم_خان #میرزا_حسینخان_سپه_سالار #شعار_های_تکراری #دعوا_سر_ولایت_فقیه_و_اسلام_است
📍 "کانال اطلاع رسانی و نشر آثار استاد ادیبی لاریجانی"
🔗 eitaa.com/adibi_larijani
🖇 قبله 🖇
📎 رو به قبله بودن در نمازهاى واجب- چه يوميه و چه غير يوميه حتى نماز ميّت- در صورت امكان واجب است
در حال نماز، بايد علم داشته باشد كه رو به قبله است و بنابر اقوى بيّنهاى (شهادت دو عادل) كه بر اساس مبادى حسى باشد جاى علم را میگيرد. و اگر علم و بيّنه ممكن نباشد، بايد تمام كوشش خود را مبذول دارد و طبق گمانش عمل نمايد.
🔗 سوال: نماز را رو به قبله نخواندهام (به خاطر طرز قرار گرفتن تخت بيمارستان كه رو به قبله نبود) آيا بايد آن نمازها را قضا كرد؟ و فرقى بين اين كه ممكن بوده رو به قبله نماز بخوانم و يا امكان نداشته هست يا نه؟ و اگر ندانم چند نماز بوده وظيفه چيست؟
📌جواب: هر مقدار از نمازها را كه بدون شرائط خواندهايد و میتوانستهايد با شرائط انجام دهيد بايد قضا نمائيد.
📍سوال: آيا اعتماد بر قبله نما صحيح است؟
🔍 جواب: اعتماد بر شاخص يا قبله نما در صورتى كه موجب اطمينان براى مكلّف شود، صحيح است و بايد طبق آن عمل گردد، و در غير اين صورت مىتوان بر اساس محراب مساجد و قبور مسلمين جهت قبله را تشخيص داد.
🖊 سوال: اگر انسان در وضعيتى باشد كه اصلًا جهت قبله را نداند و گمانش نيز به هيچ طرف نرود، وظيفهاش نسبت به نماز چيست، يعنى به كدام جهت نماز بخواند؟
🖋جواب: در مفروض سؤال بنا بر احتياط بايد به چهار طرف نماز بخواند و اگر براى چهار نماز وقت ندارد، به هر اندازه كه وقت دارد، نماز بخواند.
📚 تحریر الوسیله امام خمینی استفتاءات آیت الله خامنه ای ص۷۴
#احکام 6⃣8⃣
📍 "کانال اطلاع رسانی و نشر آثار استاد ادیبی لاریجانی"
🔗 eitaa.com/adibi_larijani
#خاطرات_و_حکایات 2⃣5⃣
🤲 قیامتی هست 🤲
📝 آقا شیخ جعفر شوشتری به قصد زیارت امام رضا علیه السلام به ایران آمدند. چند روزی در تهران توقف کردند و مهمان آیت الله حاج ملاعلی کنی رحمةاللهعلیه بودند. آقاشیخ جعفر نماز جماعت باشکوهی داشتند. از میدان بهارستان تا نظام آباد که حدود ۸ کیلومتر میباشد، پر از جمعیتی بود که برای اقامه نماز میآمدند. روزی آیت الله ملاعلی کنی رحمت الله علیه به آقا شیخ جعفر فرمودند: خوب است با ناصرالدین شاه ملاقاتی داشته باشید! مرحوم آقا شیخ جعفر عرض کردند: من نمی خواهم به دیدار ناصرالدینشاه بروم، ولی اگر شما حکم بکنید این کار را انجام میدهم. آیت الله ملاعلی کنی فرمودند: این برای تقویت اسلام و علما خوب است. من حکم می کنم که با ناصرالدین شاه ملاقات کنید.
🔍 حاج آقای مجتهدی رحمة الله علیه نقل میکرد: حاج شیخ جعفر شوشتری در مسیر رفتن به مشهد مقدس به یک آبادی رسید و برای رفع خستگی، کنار ساختمانی که در حال ساختن بود نشست. در قدیم با الاغ مصالح ساختمانی را جابهجا می کردند. یکی از الاغها بعد از رساندن مصالح به ساختمان از کنار حاج شیخ جعفر رد شد. حاج شیخ جعفر شروع به گریه کرد. اطرافیان از شیخ پرسیدند: چرا گریه می کنید؟ فرمود: الاغ به هنگام رد شدن، موعظهای کرد که مرا چنین برآشفته کرد. الاغ به من گفت: آقا شیخ جعفر! من بار خود را به مقصد رساندم، آیا تو هم بار خود را به مقصد رساندی؟
🔎 آیت الله مجتهدی رحمت الله علیه نقل میکردند: روزی حاج شیخ جعفر شوشتری در مسجد سپهسالار منبر بودند. وسط منبر فرمودند: ای مردم! بوی سوختنی می آید! به محض شنیدن این کلام، جمعیت به هم ریخت و هر یک احتمالی دادند. بعد از دقایقی حاج شیخ جعفر همه را به سکوت فراخواند و از آنها خواست که بدون هیچ ترسی بنشینند و به سخنانش گوش دهند. در ادامه فرمود: با خبری که اعلام کردم، همه شما به تکاپو افتادید و هر یک احتمالی را مطرح کردید و خواستید کاری بکنید. ای مردم! ۱۲۴ هزار پیامبر آمدند و فرمودند: قیامتی هست! حساب و کتابی هست! جهنمی هست! اما تکان نخوردید!
📚کتاب#از_داستانها_باید_آموخت/ص ۸۲ و ۸۳
🖊اثر استاد ادیبی لاریجانی
📍 "کانال اطلاع رسانی و نشر آثار استاد ادیبی لاریجانی"
🔗 eitaa.com/adibi_larijani
❇️ آیت الله خامنه ای حفظه الله ❇️
👌《َ أَن لَّا تَعْبُدُوا الشَّيْطَان 》، یعنی چه؟ عبودیت نکنید، سرسپرده و مطیع نگردید آن نیروهای شرآفرین را. و توحید یعنی این. اینکه می گویم توحید یعنی این، نه اینکه همه توحید این است، نه؛ رقائق و دقائق توحید به جای خود، رویه ها و بدنه های دیگر توحید که شاید بعضی را خود ما هم در آینده بحث کنیم، آن هم به جای خود، این هم یک بدنه و یک رویه و یک نما از استوانه توحید است؛ اطاعت نکردن، عبودیت نکردن، متحمل تحمیلات نشدن.
👈 یک حدیثی است شاید مکرر در مواردی خوانده باشم، الان هم جای خواندن همین حدیث است که از قول امام علیه السلام نقل شده در کتب معتبره ما، از جمله در کافی شریف، اصول کافی، که امام علیه السلام نقل می کند به عنوان حدیث قدسی، در چند جمله، در چند عبارت، و آنچه که به نظر من مانده و نزدیک ترین و مفصل ترین عبارات است این است که (( لأُعَذِّبَنَّ كُلَّ رَعِيَّةٍ فِي اَلْإِسْلاَمِ دَانَتْ بِوَلاَيَةِ كُلِّ إِمَامٍ جَائِرٍ لَيْسَ مِنَ اَللَّهِ وَ إِنْ كَانَتِ اَلرَّعِيَّةُ فِي أَعْمَالِهَا بَرَّةً تَقِيَّةً وَ لَأَعْفُوَنَّ عَنْ كُلِّ رَعِيَّةٍ فِي اَلْإِسْلاَمِ دَانَتْ بِوَلاَيَةِ كُلِّ إِمَامٍ عَادِلٍ مِنَ اَللَّهِ وَ إِنْ كَانَتِ اَلرَّعِيَّةُ فِي أَنْفُسِهَا ظَالِمَةً مُسِيئَةً ))، ترجمه حدیث یا بهتر این است که مضمون اجمالی حدیث را بگویم: اطاعت آن قدرتی که از سوی خدا و نماینده خدا نباشد، اطاعت از آن مرکزی که آن مرکز، از مرکز قدرت پروردگار الهام نگرفته باشد، این در حد شرک است یا خود شرک است؛ برای خاطر اینکه ولو مردمی که این کار را انجام میدهند و مبتلای به این درد، به این بلا، به این نابسامانی بزرگ اجتماعی هستند، در کارهای شخصی خودشان آدم های مرتبت و منظمی باشند، (( بَرَّةً تَقِيَّة )) با پروا، پرهیزگار، مراقب، اما این بلای بزرگ موجب می شود که خدای متعال نظر لطف و رحمت را از این امت برگیرد، آنان را معذب، معاقب، مبتلای به نقمت خود قرار دهد. این حدیث است.
📚 طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن ، ص ۱۷۸ و ۱۷۹
#طرح_کلی_اندیشه_اسلامی_در_قرآن 1⃣0⃣1⃣
📍 "کانال اطلاع رسانی و نشر آثار استاد ادیبی لاریجانی"
🔗 eitaa.com/adibi_larijani
❇️ آیت الله جاودان حفظه الله ❇️
⁉️ سوال؟
✍ آیا خوراک در مسیر سیر و سلوک نقشی دارد؟
💍 جواب:
🍛 یقیناً غذا در سرنوشت امور معنوی انسان دخیل است. اگر کسی اختیار غذا خوردنش را دارد، یعنی خوردن او، کاملاً با حساب و کتاب و از روی عقلانیت است، قاعدتاً در نوع و مقدار تغذیه اش مشکلی وجود نخواهد داشت. حال برای اینکه این نوع از اختیار برای انسان حاصل شود، می بایست مدت های مدید دقت و کنترل در غذا خوردن داشته باشد؛ پس باید مدتی هر چه را که خواستید و هر مقدار که دلتان میخواهد، نخورید تا این نوع از کنترل حاصل شود. اولین وظیفهی شرعی در این زمینه پرداخت خمس سالیانهی اموال است. در مورد دیگران نیز وظیفهی جستوجو نداریم و حمل به صحت میکنیم؛ یعنی می گوییم اگر مسلمان هستند، پس به وظیفهی خود عمل میکنند. اگر کسی بخواهد کاری بالاتر از وظیفه اولیهاش انجام دهد، باید احتیاط کند؛ پس در حال احتیاط، بکوشید از مراکزی خرید کنید که میدانید صاحبانشان، افراد متدین و مقید به مسائل شرعی هستند که خمس اعمال خود را می پردازند.
📚 رهنمای طریق ، ص ۱۱۱ و ۱۱۲
#رهنمای_طریق 8⃣9⃣
#آیت_الله_جاودان
📍 "کانال اطلاع رسانی و نشر آثار استاد ادیبی لاریجانی"
🔗 eitaa.com/adibi_larijani
❇️ آیت الله بهجت رحمه الله علیه ❇️
🙏 اگرکسی اهلیت داشته باشد، درودیوارمعلم اوخواهندبود...🙏
🌴 معرفۀ الله، اعظم العبادات است، و همهی تکالیف مقدمهی معرفت خدا هسـتند، ولی معرفت خدا واجب و مطلوب نفسـی است. اگر
کسـی اهلیت داشـته باشد، یعنی طالب معرفت باشدو درطلب،جدیت وخلوص داشـته باشد، در و دیوار به اذن الله معلمش خواهند
بود؛ وگرنه سخن پیغمبر -صلی الله علیه و آله وسلم- هم در او اثر نخواهدکرد، چنانکه در ابوجهل اثر نکرد!
📚 در محضر آیت الله العظمی بهجت ، کتاب اول
#کلام_بزرگان 3⃣7⃣
#آیت_الله_بهجت
📍 "کانال اطلاع رسانی و نشر آثار استاد ادیبی لاریجانی"
🔗 eitaa.com/adibi_larijani
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸#ببینید
🔹#بشنوید
🔸فرزندان حضرت فاطمه سلام الله علیها اسلام را نگه داشتند🔸
▫️علامه عسکری رحمت الله علیه
#رفیق_شفیق #فرزندان_فاطمه #اهل_بیت #امام_خمینی #امام_خامنهای
📍 "کانال اطلاع رسانی و نشر آثار استاد ادیبی لاریجانی"
🔗 eitaa.com/adibi_larijani
جرعهای از زیارت عاشورا- سخنرانی استاد ادیبی لاریجانی - جلسه سیزدهم-14010707.mp3
10.64M
🔸#بشنوید
🔹#سخنرانی
🖇 #جرعهای_از_زیارتعاشورا (۱۳)
🗓 پنجشنبه - صبح ۲ ربیعالاول ۱۴۴۴ هـ.ق - ۱۴۰۱/۰۷/۰۷ شمسی
📎 موضوع:« شرح فراز سلام به حضرت ابی عبدالله علیه السلام؛ انسان مداوم تحت ولایت امام باید باشد » و « اصحاب امام تا آخر در گفتار و عمل، امام را همراهی کردند » و « ارواحی که هم سنخ هستند بهم ملحق میشوند »
استاد ادیبی لاریجانی
🖇 لینک دانلود فایل صوتی
#رفیق_شفیق #ربیع_الاول #زیارت_عاشورا #امام_حسین #سلام #ولایت_امام #همراهی_کردن_امام #فِناء_امام #محشور_شدن_باامام
📍 "کانال اطلاع رسانی و نشر آثار استاد ادیبی لاریجانی"
🔗 eitaa.com/adibi_larijani
🌲افعال نماز ۱ 🌲
🌳 نیت 🌳
🌴 نيّت عبارت است از قصد انجام كار.
🌱 در نيّت، تقرّب به خداى متعال و فرمانبرى امر او معتبر است.
🌿 در نيّت، به زبان آوردن لازم نيست.
☘ در نيّت، اخلاص (خالص بودن آن از هدفهاى غير خدايى) معتبر است، بنا بر اين هرگاه چيزى كه با اخلاص منافات دارد ضميمه نيّت شود، عمل (نماز) باطل میشود.
🍀 اگر نمازگزار در ذكر يا خواندن حمد و سوره، صدايش را بلند كند كه به ديگرى (چيزى را) بفهماند، چنانچه اصل انجام ذكر و قرائت به قصد امتثال باشد، نماز باطل نمیشود.
🎍در چه مواردی عدول نمازی به نماز دیگر جایز است ؟
۱. در دو نمازى كه بين آنها ترتيب هست- مثل نماز ظهر و عصر و نماز مغرب و عشا- در صورتى كه سهواً يا از روى فراموشى قبل از خواندن نماز اول (ظهر يا مغرب) وارد نماز دوم (عصر يا عشا) شود، كه اگر در اثنا يادش بيايد و از محل عدول نگذشته باشد، بايد به نماز اول عدول نمايد، بر خلاف آنكه بعد از نماز يا بعد از گذشتن محل عدول يادش بيايد، مثل آنكه داخل ركوع ركعت چهارم نماز عشا شده باشد و يادش بيايد كه نماز مغرب را نخوانده است كه چنين موردى جاى عدول نيست.
۲. عدول از نماز واجب به نماز مستحبى مثل اینکه در جايى شخص مشغول نماز باشد و نماز جماعت برپا شود و بترسد به جماعت نرسد، كه در اين صورت جايز است نمازش را نافله قرار دهد و در دو ركعتى سلام دهد تا به جماعت برسد.
📚 تحرير الوسيلة(ترجمه فارسى)، ج۱، ص: ۱۷۹
#احکام 7⃣8⃣
📍 "کانال اطلاع رسانی و نشر آثار استاد ادیبی لاریجانی"
🔗 eitaa.com/adibi_larijani
💠 #معرفی_کتاب
📘عالم سالک
🔹کتاب «عالم سالک» بهقلم محمدباقر ادیبی لاریجانی با هدف بررسی و تبیین سیره عملی عالم معنوی و عرفانی استاد حاج شیخ جعفر توسلی(ره)، از همحجرهایهای مقام معظم رهبری امام خامنهای نگاشته شده و بههمت انتشارات تراث در آبان ۱۴۰۱ چاپ و منتشر گردیده است.
🔹 فهرست مطالب: مقام معظم رهبری تأییدشده الهی است، سیر عارفانه و اخبار غیبی، ضرورت داشتن استاد در اخلاق و سیر و سلوک، بزرگترین مانع انسان در همه زمینهها، پرهیز از مریدبازی، احترام به سادات، احترام به علمای دین و مراجع عظام تقلید و مقام معظم رهبری، عشق و ارادت به حضرت صدیقه زهرا(س)، هرچه میخواهید از امام زمان(عج) بخواهید، زیارت مشهد اردهال، اهتمام به شرکت در مجالس روضه، نقل عنایتی از حضرت رضا(ع) به زائران امام رضا(ع)، آداب زیارت حضرت معصومه(س) و دستوری برای توسل به ایشان، توسل به اهلبیت(ع) بهویژه حضرت زهرا(س)، ذکر گفتن باید همراه با مراقبه در گفتار و رفتار باشد، سیر و سلوک و اخلاق را باید از کجا شروع کنیم؟ و...
📢 کانال رسمی هفتهنامه افق حوزه
🔰http://Eitaa.com/ofogh_howzah
🌐 ofoghhawzah.ir
#خاطرات_و_حکایات 3⃣5⃣
🍃 قدرت بعد از موت 🍃
🍂 استاد گرانقدرآیت الله جاودان دام ظله فرمودند: آیت الله بروجردی قدس سره خادمی داشت که درصدد بود پای ایشان را ببوسد، اما هیچ وقت نتوانست به این امر موفق شود. چون هر باری که تصمیم میگرفت، آقا اجازه نمیدادند. خادم نقل میکرد: با رحلت آیت الله بروجردی قدس سره، زمانی که بدن مطهرشان روی تخت غسالخانه بود، با خودم گفتم الان بهترین زمان است که میتوانم پای آیت الله بروجردی قدس سره را ببوسم. تا این فکر به سراغم آمد، دیدم آیت الله بروجردی پاهای خود را جمع کرده است.
📚کتاب#از_داستانها_باید_آموخت/ص ۸۴
🖊اثر استاد ادیبی لاریجانی
📍 "کانال اطلاع رسانی و نشر آثار استاد ادیبی لاریجانی"
🔗 eitaa.com/adibi_larijani
❇️ آیت الله خامنه ای حفظه الله ❇️
🍁 اطاعت غیر خدا، عبودیت غیر خدا، منافی است با آن هدفی که خدا انسان را برای آن هدف آفریده است؛ منافی با تکامل و تعالی انسان، منافی است با آزادی و وارستگی انسان. آن آزادی و وارستگیای که مقدمهی اوجگیری انسان است، که اگر آن آزادی ها نباشد و اسارت ها به جای آزادی، پاگیر و دامنگیر انسان باشد، انسان نمی تواند به آن پرواز مورد نظر نائل بیاید، نمیتواند آن اوجی را که خدا برایش معین کرده است بگیرد، نمی تواند رشد کند، نمی تواند به تکامل برسد. مثل گیاهی که رویش سرپوشی گذاشته باشند. مثل گیاهی که به پایین ساقهاش یک سیم محکمی بسته باشند. مثل گیاهی که دهها وسایل منع از رویش را در اطرافش به وجود آورده باشند. این گیاه نمی تواند رشد کند، وقتی رشد نکرد، میوه نمی دهد، وقتی که میوه نداد، بودنش چه فایده دارد، آمدنش چه اثری دارد، پس چرا آمد؟ چرا ظاهر شد؟ جز برای این بود که بنا بود میوه بدهد؟ اطاعت غیر خدا و عبودیت غیر خدا، یک چنین آفتی است برای انسان. به هر حال در این زمینه، در سرتاسر قرآن، آیات فراوانی وجود دارد.
📚 طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن ، ص ۱۷۹
#طرح_کلی_اندیشه_اسلامی_در_قرآن 2⃣0⃣1⃣
📍 "کانال اطلاع رسانی و نشر آثار استاد ادیبی لاریجانی"
🔗 eitaa.com/adibi_larijani
❇️ آیت الله جاودان حفظه الله ❇️
⁉️ سوال؟
🌾 راه های جلب توفیقات الهی چه راههایی است؟
💐جواب:
🌷 برای جلب توفیقات الهی می بایست به تدریج اقدام شود:
در مرحلهی اول باید فقط نماز شب بخوانید؛ در مرحله بعد مقید باشید که روزانه حداقل ۷۰ مرتبه توبه و استغفار نمایید؛ در مرحله سوم مقید به قرائت روزانهی قرآن شوید. تقید به انجام اعمال در هر مرحله توفیق عمل به مراحل بعدی را به بار می آورد. لذا نباید انسان یکباره به سمت کارهای سخت و طاقت فرسا برود که برایش خسته کننده شود و در نتیجه بعد از مدتی به کلی اعمالش را ترک نماید. به عنوان مثال در شب های ماه مبارک رمضان خواندن هزار مرتبه سوره قدر مشکل است و شما باید از سوره های قدری که مستحب است بعد از نمازها خوانده شود و در حاشیه مفاتیح الجنان آمده، شروع کنید و وقتی در این موارد استقامت یافتید، به فکر مرحلهی بعد باشید. همیشه اعتدال را رعایت کنید و دست از استاد برندارید.
📚 رهنمای طریق ، ص ۱۱۲ و ۱۱۳
#رهنمای_طریق 9⃣9⃣
#آیت_الله_جاودان
📍 "کانال اطلاع رسانی و نشر آثار استاد ادیبی لاریجانی"
🔗 eitaa.com/adibi_larijani
جلسه موعظه پنجشنبه-14010903.mp3
25.11M
🔸#بشنوید
🔹#سخنرانی
🗓 پنجشنبه - ۲۹ ربیع الثانی ۱۴۴۴ هـ.ق - ۱۴۰۱/۰۹/۰۳ شمسی
📎 موضوع:« بیان چند نکته؛ انسان همیشه در امتحان است؛ چه اعتقادی، چه اخلاقی، چه احکامی» و « شیطان اهل تزویر است، بهترین راه بی اعتنایی به شیطان است و دائما باید به خدا پناه ببریم» و « کسی که مراقبت از چشم و گوش و زبانش بکند شیرینی حلاوت را میچشد » و « شرح چهل حدیث امام خمینی رحمه الله؛ چکیده بحث حدیث دوم؛ ریا »
استاد ادیبی لاریجانی
🖇 لینک دانلود فایل صوتی
#رفیق_شفیق #پنجشنبه #موعظه #امتحان #بلا #آزمایش_اخلاقی #شیطان #تزویر #وسوسه #مسیرحق #بیاعتنایی #پناه_بردن_به_خدا #حلاوت_عبادت #مراقبت #دفع_رذائل #ترک_عادت #امام_خمینی #چهل_حدیث #حدیث_دوم #ریا
📍 "کانال اطلاع رسانی و نشر آثار استاد ادیبی لاریجانی"
🔗 eitaa.com/adibi_larijani
جرعهای از زیارت عاشورا- سخنرانی استاد ادیبی لاریجانی - جلسه چهاردهم-14010710.mp3
10.98M
🔸#بشنوید
🔹#سخنرانی
🖇 #جرعهای_از_زیارتعاشورا (۱۴)
🗓 یکشنبه - صبح ۵ ربیعالاول ۱۴۴۴ هـ.ق - ۱۴۰۱/۰۷/۱۰ شمسی
📎 موضوع:« لعن و نفرین به یک انسان چه موقعی جایز میشود؛ ما برای لعن و نفرین دشمنان و قاتلان ابی عبدالله الحسین علیه السلام دلیل داریم »
استاد ادیبی لاریجانی
🖇 لینک دانلود فایل صوتی
#رفیق_شفیق #ربیع_الاول #زیارت_عاشورا #مصیبت_بزرگ #در_آسمانها #در_زمین #علت_لعن_کردن_دشمنان #تخلف_کردن #جریمه_شدن
📍 "کانال اطلاع رسانی و نشر آثار استاد ادیبی لاریجانی"
🔗 eitaa.com/adibi_larijani
🌹 افعال نماز ۲ 🌹
🥀 تکبیره الاحرام 🥀
🌺 تكبيرة الاحرام ركن است كه با كم شدن و همچنين با زياد شدن آن عمداً يا سهواً، نماز باطل میشود.
🌸در وقت تكبير گفتن، بايد راست ايستاده باشد، پس اگر عمداً يا سهواً آن را ترك نمايد نماز باطل میشود، بلكه بايد از باب مقدّمه، قبل از گفتن تكبير، راست بايستد و فرقى هم بين مأمومى كه در حال ركوع امام، به نماز جماعت رسيده و غير او نيست.
🌼 باید حروف الله و حروف اکبر و دو کلمه الله و اکبر را پشت سر هم بگوید و نیز باید به عربی صحیح گفته شود.
🌻اگر بعد از گفتن تکبیره الاحرام شک کند که آن را صحیح گفته یا نه چه مشغول خواندن چیزی شده باشد یا نه ، به شک خود اعتنا نکند.
⁉️ سوال : شخصى موقع گفتن تكبيرة الاحرام، بيشتر اوقات دچار ترديد میشود كه آيا آن را صحيح ادا كرده يا نه و به اين علّت آن را چند بار تكرار میکند؛ آيا نمازش صحيح است؟
🌕 جواب: اعتنا به شك نكند و در تكبيرة الاحرام اگر دو مرتبه بگويد، اشكال پيدا میشود.
📚 تحریر الوسیله ج ۱، ص ۱۸۱
استفتاء ات امام خمینی ج۱، ص ۱۵۲
#احکام 8⃣8⃣
📍 "کانال اطلاع رسانی و نشر آثار استاد ادیبی لاریجانی"
🔗 eitaa.com/adibi_larijani
❇️ آیت الله خامنه ای حفظه الله ❇️
✨ چه بحثهای فلسفی بی اثر و خشکی! ببینید چقدر درباره توحید بحث کردند متکلمین و چقدر این بحثها در تشکیل و ایجاد یک جامعه توحیدی بی اثر بود. اگر چنانچه درباره یک مسئله ای که مربوط به زندگی است،صد سال بحث بشود، مگر ممکن است بعد از صد سال در زندگی اثری نبخشد؟ صدها سال به صورت خشک، به صورت فریبنده از لحاظ ظاهر و بی مغز از نظر باطن، به صورت مجرد، فارغ، فارغ از ارتباط با دنیای واقعیت و خارج، بحث کردند، اما الان که ما برای یک زندگی نو میخواهیم از توحید مدد بگیریم، وقتی نگاه میکنیم به آن بحثها، میبینیم هیچ ارتباطی ندارد؛ به قول خودمان کالحجر فی جنب الانسان. آن همه بحث ها، آن دور و تسلسل و آن حرفها و خوب؛ حالا از این توحید میخواهیم ما برای دنیای خارج استفاده کنیم، چه داریم؟ در حالی که اگر به قرآن برمی گشتیم، اگر توحید را از قرآن می خواستیم، قرآن ابعاد و رویه ها و اندام های مختلف این پیکر و این هیکل را، این بنای توحید را، در ضمن صدها آیه، با بهترین بیان، بارسا ترین شیوه ها بیان کرده. آن وقت معلوم میشود که زندگی توحیدی و انسان موحد کیست.
📚 طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن ، ص ۱۷۹ و ۱۸۰
#طرح_کلی_اندیشه_اسلامی_در_قرآن 3⃣0⃣1⃣
📍 "کانال اطلاع رسانی و نشر آثار استاد ادیبی لاریجانی"
🔗 eitaa.com/adibi_larijani
❇️ آیت الله جاودان حفظه الله ❇️
⁉️ سوال؟
⚡️ آیا خوردن غذاهای نذری یا غذا خوردن در خانه اقوامی که اهل خمس نیستند در راه سیروسلوک اثری دارد؟
☄جواب:
💥از نظر شرعی مالی که از مسلمانی به دست انسان می رسد، پاک وحلال است و درباره آن نمیتوان قضاوت حرمت یا مخلوط بودن به حرام نمود. حتی اگر یقیناً اهل پرداخت خمس اموالشان نباشند، باز هم مشخص نیست آنچه الان بر سر سفره است یا برای ما آورده اند، شامل خمس می گردد؛ پس آن هم حلال است. البته همیشه و در همه جا احتیاط پسندیده است. اما نباید این احتیاط ها به جایی برسد که زندگی را فلج کرده و راه معاشرت را به کلی بر شما ببندد.
📚 رهنمای طریق ، ص ۱۱۳ و ۱۱۴
#رهنمای_طریق 0⃣0⃣1⃣
#آیت_الله_جاودان
📍 "کانال اطلاع رسانی و نشر آثار استاد ادیبی لاریجانی"
🔗 eitaa.com/adibi_larijani
May 11
❇️ آیت الله حق شناس رحمه الله ❇️
☀️ عرض کردم: امام رضا علیه السلام بر سبیل قضیهی حقیقیه فرمود:
(( رَحِمَ اللَّهُ عَبداً اَحیَا اَمرَنَا ))
یک وقت، قضیه، قضیهی خارجیه است، مثلاً یک بار کسی می گوید: هر کس که در مسجد است، او را مورد اکرام قرار بده. ولی یکبار میگوید: هرکس، هر زمانی به مسجد آمد، او را مورد اکرام قرار بده؛ که در این صورت، فرمایش امام علیه السلام یک قضیهی حقیقیه است که فرمودند: (( خدا رحمت کند و مورد رحمت لایتناهی خویش قرار دهد آن کسی را که دین ما را زنده کند! )) من با گفتن احکام و معارف و شما با آمدن و شنیدن و عمل کردن. پروردگار عزیز جل و عز همانطور که از من سوال می کند، از شما هم محاسبه خواهد کرد. در روز قیامت: 《 فَلِلَّهِ الحُجَّهُ البَالِغَه 》؛حجت یعنی قاطع عذر. پروردگار بر شما حجت دارد؛ احتجاج میجوید!... چرا نرفتی یاد بگیری؟ اگر بگویی یاد گرفتم، می پرسد: چرا عمل نکردی؟ به من هم میگویند: چرا نگفتی؟ مسئولیت دارد آقا جون! همانطور که شما باید بیایید، من هم باید بیایم و به مسئولیت خود عمل کنم.
📚 کتاب مواعظ، ج ۱، ص ۴۳
#کلام_بزرگان 4⃣7⃣
#آیت_الله_حق_شناس
📍 "کانال اطلاع رسانی و نشر آثار استاد ادیبی لاریجانی"
🔗 eitaa.com/adibi_larijani