نماز عبادی سیاسی جمعه ساوه در تاریخ 23 آذرماه 1403 به امامت حجت الاسلام رحیمی امام جمعه ساوه برگزار گردید.
حجت الاسلام رحیمی در خطبه اول نماز عبادی سیاسی جمعه با توجه به اتفاقات پیش آمده در سوریه و جبهه مقاومت به آیات مقاومت اشاره کرده و افزودند؛ حضرات معصومین در توصیههای متعدد و فراوانی به ما میفرمایند که در بحبوحه فتنهها به قرآن پناه ببرید. به بیان پیامبر (صلی الله علیه و آله): «هرگاه امور همچون پارههاى شب تار بر شما مشتبه و مبهم گشت، به قرآن روى آورید» (إِذَا الْتَبَسَتْ عَلَیکُمُ الْفِتَنُ[الاُمورُ] کَقِطَعِ اللَّیلِ الْمُظْلِمِ فَعَلَیکُمْ بِالْقُرْآن (میزان الحکمة، ج۹، ص ۳۲۴- ۳۲۵)). این توصیه مهم بدان جهت است که:
فتنهها عمدتاً قرآنستیز و قرآنگریزند. به فرمایش امیرالمؤمنین (علیه السلام): «ظهور و بروز فتنهها، نتیجه پیروى از هواهای نفسانی و بدعتهایى است که با کتاب خدا مخالفت دارد» (إِنَّمَا بَدْءُ وُقُوعِ الْفِتَنِ أَهْوَاءٌ تُتَّبَعُ وَ أَحْکَامٌ تُبْتَدَعُ یخَالَفُ فِیهَا کِتَابُ اللَّهِ (نهج البلاغه، خطبه ۵۰). به همین نسبت مقابله با فتنه ها نیز، به شدت قرآنگزیر و قرآنگزین است.
وی افزود جنگ ارادهها، چهره اصلی نبردهاست؛ در یک نگاه کلی، جنس حوادثی نظیر بحران سوریه، و حتی میشود گفت جنس جنگها تا آخر دنیا، از جنس «جنگ ارادهها» است. به بیان رهبر معظم انقلاب: «در عرصههای گوناگون جهانی، درگیریها غالباً جنگ ارادهها است؛ هر طرفی که ارادهاش زودتر ضعیف شود، شکست خواهد خورد»
آنچه در جنگ ارادهها محوریت دارد، تمرکز بر تغییر محاسبات طرف مقابل است. اینکه طرف مقابل، آن طوری محاسبه کند که می خواهد. چون وقتی کسی غلط محاسبه کرد، اراده، تصمیم و اقدامش هم غلط از آب درمیآید. یکی از موارد جنگ محاسبات و ارادهها در تاریخ، که قرآن نسبت به آن اهتمام ویژه مبذول فرموده است، مقطع تاریخی پسا جنگ اُحُد است. به عنوان نمونه خدای متعال در آیات ۱۳۹ تا ۱۴۲ آلعمران، نسبت به مراقبت و صیانت از محاسبات چنین بیان میفرماید:
وَ لا تَهِنُوا وَ لا تَحْزَنُوا وَ أَنْتُمُ الْأَعْلَوْنَ إِنْ کُنْتُمْ مُؤْمِنِینَ (۱۳۹)
إِنْ یمْسَسْکُمْ قَرْحٌ فَقَدْ مَسَّ الْقَوْمَ قَرْحٌ مِثْلُهُ وَ تِلْکَ الْأَیامُ نُداوِلُها بَینَ النَّاسِ وَ لِیعْلَمَ اللَّهُ الَّذِینَ آمَنُوا وَ یتَّخِذَ مِنْکُمْ شُهَداءَ وَ اللَّهُ لا یحِبُّ الظَّالِمِینَ (۱۴۰)
وَ لِیمَحِّصَ اللَّهُ الَّذِینَ آمَنُوا وَ یمْحَقَ الْکافِرِینَ (۱۴۱)
أَمْ حَسِبْتُمْ أَنْ تَدْخُلُوا الْجَنَّةَ وَ لَمَّا یعْلَمِ اللَّهُ الَّذِینَ جاهَدُوا مِنْکُمْ وَ یعْلَمَ الصَّابِرِینَ (۱۴۲)
به طور کلی، در این آیات چند مرتبه نسبت به خطای محاسباتی هشدار داده میشود. در هشدار اول، پس از شکست ظاهری مسلمانان در جنگ اُحُد که مسلمانان روحیه خود را از دست داده بودند، این آیات نازل شد که مبادا گرفتار محاسبات غلط بشوید با این شکست ظاهری، کلا خودتان را ببازید، بلکه با محاسبات درست، ایمان خود را تقویت کنید که تنها در این صورت برترى با شماست.
در هشدار دوم نسبت به خطای محاسباتی، یادآور میشود محاسبات خود را، صرفا مبتنی بر آسیبهایی که متحمل شدهاید، قرار ندهید؛ چرا که اگر در جنگی به شما جراحتى مىرسد، قطعاً به دشمن شما هم چنین جراحتهایی رسیده و خواهد رسید. در ادامه برای تصحیح خطای محاسباتی، تبیین دقیقی از حکمت حقیقی پیروزیها و شکستها ارائه میدهد؛ اینکه خدای متعال روزهاى شکست و پیروزى را میان مردم تقسیم مىفرماید، تا با این تقسیم، ایمانها ارزیابی شود. اساسا فراز و نشیبهاى جنگ براى آن است تا افراد مؤمن، پاک و خالص، و بیایمانها به تدریج محو و نابود گردند. در دستگاه حکمت الهی، گاه شکستهاى سازنده و بیدارگر، از پیروزىهاى غافلانه و بدون عمق مطلوبتر است.
در هشدار سوم نسبت به یک خطای محاسباتی دیگر گوشزد میفرماید که گمان نکنید به صرف ادعاى ایمان، و قبل از مشخص شدن مجاهدان و صابران، وارد بهشت خواهید شد.
در مجموع، این آیات نورانی، در جهت تصحیح خطاهای محاسباتی، بازیابی انگیزه و روحیهها، و تقویت و استحکام عزم و ارادههای جامعه ایمانی، گزارههای زیر را برای ما چنین تبیین میفرماید:
۱.در محاسبات خود تجدیدنظر کنیم! سست و سرخورده نشویم! شکستِ مقطعی و موضعى در یک جنگ، نشانهى شکست نهایى نیست (وَ لا تَهِنُوا وَ لا تَحْزَنُوا).
۲.درست است در عالم مادی زندگی میکنیم؛ ولی نباید اسیر محاسبات صرفا مادی شویم. ما در جنگ نامتقارن هستیم و باید در محاسبات خود، بر ظرفیتها و داشتههای معنوی نیز توجه داشته باشیم. در محاسبات مادى، عامل پیروزى تنها سلاح و تجهیزات است، ولى در محاسبات و بینش الهى، عامل پیروزى ایمان است (أَنْتُمُ الْأَعْلَوْنَ إِنْ کُنْتُمْ مُؤْمِنِینَ).
۳.اگر درست محاسبه کنیم، ما برنده و در طرف درست تاریخ ایستادهایم(أَنْتُمُالْأَعْلَوْنَ).
۴.دشمنان هم آسیبپذیرند (فَقَدْ مَسَّ الْقَوْمَ قَرْحٌ).
۵.روزهاى تلخ سپرى مىشود (تِلْکَ الْأَیامُ نُداوِلُها بَینَ النَّاسِ).
۶.زیربنای محاسبات، توجه به توحید ربوبی است. حوادث و جریانهاى تاریخى، به ارادهى خداوند محققپذیر است (نُداوِلُها (این مای خدا هستیم که میگردانیم. «نداولها» از «مداولة» (چیزى را میان عدهاى، یکى بعد از دیگرى گردش دادن) است).
7.مهمتر از مقوله پیروزی و شکست، ایمان است (وَ لِیعْلَمَ اللَّهُ الَّذِینَ آمَنُوا). بقول شهید محمدعلی جهان آرا: «بچهها! خرمشهر اگر سقوط کرد نگران نباشید. دوباره فتح میکنیم؛ مراقب باشید ایمانتان سقوط نکند».
۸.میدان مبارزه و مقاومت، بهترین فضا و حال و هوایی است که انسانهای برتر واقعی را میشناساند. این موقعیت، میزانى است براى شناسایى افراد پاک و پوک؛ پس از این فضا نگران نشوید. قرار است غربال دهر، نااهلان مدعی را از صفوف شما جدا کند (لِیعْلَمَ اللَّهُ الَّذِینَ آمَنُوا... وَ لِیمَحِّصَ اللَّهُ الَّذِینَ آمَنُوا وَ یمْحَقَ الْکافِرِینَ).
۹.ما بخاطر ایمان و مقاومتان، هویتی فرازمانی و تاریخی پیدا میکنیم؛ یعنی خداوند ما را گواه و شاهد و اسوه براى آینده تاریخ قرار میدهد (وَ یتَّخِذَ مِنْکُمْ شُهَداءَ).
۱۰.اشتباه نکنیم و گرفتار محاسبات غلط نشویم! پیروزى موقت دشمن، نشانه محبّت خداوند به آنان نیست (اللَّهُ لا یحِبُّ الظَّالِمِینَ).
۱۱.براى اهل ایمان، شکست یا پیروزى سعادت است؛ زیرا یا شهادت، یا تجربه، یا غلبه بر دشمن را به دست مىآورند (لِیمَحِّصَ اللَّهُ الَّذِینَ آمَنُوا).
۱۲.شکست امروز مهم نیست، پایان کار و اینکه آیندهى تاریخ به سوى محو و نابودى کفر پیش میرود، مهم است (وَ یمْحَقَ الْکافِرِینَ).
۱۳.در تحقق اراده محتوم الهی صبور و شکور باشیم؛ چون این اراده، به مرور زمان و در طول تاریخ به دست مىآید (لِیمَحِّصَ... یمْحَقَ («یمَحّص» دلالت بر استمرار و «یمحَق» معناى تدریج را با خود دارد)).
۱۴.از محاسبات غلط دست برداریم (أَمْ حَسِبْتُمْ).
۱۵.برای رسیدن به سعادت، باور لازم است، اما کافى نیست؛ باید این باور را با مبارزه و مقاومت (جهاد و صبر) نشان داد (یعْلَمِ اللَّهُ الَّذِینَ جاهَدُوا مِنْکُمْ وَ یعْلَمَ الصَّابِرِینَ).
۱۶.در سایهى ایمان، جهاد و صبر، پیروزى ما قطعی است و مىتوانیم بر همه جهان غالب شویم (أَنْتُمُ الْأَعْلَوْنَ إِنْ کُنْتُمْ مُؤْمِنِینَ... الَّذِینَ جاهَدُوا مِنْکُمْ وَ یعْلَمَ الصَّابِرِینَ).
بالاخره مـبـارزه و مقاومت فراز و نشیبهایی دارد؛ چنانکه رهبر معظم انقلاب در تبیین راهبرد حضور ایران در سوریه، به یکی از بیانات بسیار ارزشمند امیرالمؤمنین (علیه السلام) استناد میفرمودند و این بیان را در سخنرانیهای متعددی یادآور شدند. به عنوان نمونه معظمله در دیدار خانوادههای معظم شهدای مدافع حرم فرمودند: «یکی از خصوصیات ممتاز شهدای مدافع حرم، بصیرت است. کسانی که این بصیرت را ندارند با خودشان میگویند: اینجا کجا، سوریه و حلب کجا؟ این بر اثر بیبصیرتی است. حضرت امیرالمؤمنین علی علیهالسلام فرمود که: «فَوَاللَّهِ مَا غُزِیَ قَوْمٌ قَطُّ فِی عُقْرِ دَارِهِمْ إِلَّا ذَلُّوا» (نهج البلاغه، خطبه ۲۷) نباید منتظر ماند که دشمن بیاید داخل خانهی آدم، بعد آدم به فکر دفاع از او و خانه بیفتد. دشمن را باید در مرزهای خودش سرکوب کرد (۰۱/۰۹/۱۳۹۵).
خطیب جمعه ساوه به 27 آذر، یادآور عروج سرخ مجاهدی خستگی ناپذیر و عالمی ربانی، آیت الله دکتر مفتح اشاره کرده و افزودند: اگر چه در راه وحدت حوزه و دانشگاه تلاش های بسیاری صورت گرفته، اما کار شکنی های متعددی نیز در راه مقابله با این هدف شکل گرفته است. بدون شک هستند کسانی که
می خواهند بار دیگر بین این دو مرکز ارزشمند و میان این دو قشر مهم و تاثیر گذار جدایی افکنند. کسانی که دشمنان نظام اسلامی را می شناسد نباید اجازه دهند تا غبار کدورت، فضای آکنده از مهر و جو سالم علمی کشور را تیره و بیمار سازد. روز وحدت حوزه و دانشگاه فرصت خوبی است برای طرح مجدد و عالمانه این موضوع و آسیب شناسی و افت زدایی از این شجره طیبه و تحکیم یکی از بزرگترین آرمان های انقلاب اسلامی است. هر نوع اتحاد و همبستگی دانشگاهیان و حوزویان به سرعت و با وسعت به جامعه سرایت می کند و. زمینه ساز یکپارچکی و اتحاد ملت می شود. و در مقابل بروز ناپیوستگی و چند دستگی در میان این دو مرکز بزرگ به جامعه اسلامی راه می یابد و آثار خطرناک و مخوفی بر جا
می نهد. نهایت اینکه وحدت در هر زمان و مکان و در هر موضوع و در هر جریان و گروه در همه ابعاد و جلوه ها بسیار ممدوح و پسندیده است و به بروز آثار مفید و سازنده و ثمرات ارزشمند منتهی می گردد.
حجت الاسلام رحیمی به مناسبت فرارسیدن روز حمل و نقل اظهار داشتند؛ حمل و نقل از سرمایههای بزرگ یک کشور است. کشوری که حمل و نقل ضعیف داشته باشد از نظر اقتصاد بسیار ضعیف میشود. باید دست بوس فعالان حمل و نقل کشوری باشیم، که در سرمای زمستان و گرمای تابستان، بازهم با عشق کار خود را انجام میدهند.
در تاریخ تحولات صنعت حمل و نقل در کشور، روزهای سرنوشت سازی بوده اند که نقشی تعیین کننده در انسجام شبکه حمل و نقل داشته اند و ۲۶ آذرماه سال ۱۳۶۱، از شمار چنین روزهایی است. در این روز و در بحبوحه جنگ تحمیلی، حدود یکصد کشتی حامل کالا در بنادر جنوبی کشور، در انتظار تخلیه بار بود و بروز بحران ناشی از اتمام ذخیره کالاهای اساسی در کشور، تهدید کشتی های منتظر از سوی عراق و نیز شمول بیمه های جنگی، نگرانی هایی را برای مسئولان فراهم آورده بود. در همین روزها، رهبر کبیر انقلاب، حضرت امام خمینی رحمه ا... در پیامی تاریخی، کامیونداران کشور را به مشارکت در تخلیه هر چه سریع تر کشتی ها فراخواندند.
ساوه آدینه را در شبکه های مجازی دنبال کنید؛
ایتا؛
eitaa.com/adineh_saveh
سروش؛
sapp.ir/adineh_saveh
روبیکا؛
https://rubika.ir/@adineh_saveh
نماز عبادی سیاسی جمعه
به امامت؛
حجت الاسلام رحیمی
امام جمعه شهرستان ساوه
مصلی امام علی (ع)
۲۳ آذرماه ۱۴۰۳
ساوه آدینه را در شبکه های مجازی دنبال کنید؛
ایتا؛
eitaa.com/adineh_saveh
سروش؛
sapp.ir/adineh_saveh
روبیکا؛
https://rubika.ir/@adineh_saveh
خطبه های نمازجمعه 23 آذرماه 1403.mp3
20.07M
خطبه های نماز عبادی سیاسی جمعه
به امامت؛
حجت الاسلام رحیمی
امام جمعه شهرستان ساوه
مصلی امام علی (ع)
۲۳ آذرماه ۱۴۰۳
ساوه آدینه را در شبکه های مجازی دنبال کنید؛
ایتا؛
eitaa.com/adineh_saveh
سروش؛
sapp.ir/adineh_saveh
روبیکا؛
https://rubika.ir/@adineh_saveh
ساوه - ایرنا - امام جمعه ساوه گفت: جنس حوادثی نظیر بحران سوریه و تمام جنگها تا آخر دنیا، از جنس جنگ ارادهها است.
متن کامل خبر؛
www.irna.ir/xjSmJY
ساوه آدینه را در شبکه های مجازی دنبال کنید؛
ایتا؛
eitaa.com/adineh_saveh
سروش؛
sapp.ir/adineh_saveh
روبیکا؛
https://rubika.ir/@adineh_saveh
ساوه -امام جمعه ساوه گفت:تعامل دانشگاه و حوزه باید زمینهساز یکپارچگی و اتحاد ملت شود.
متن کامل خبر؛
https://www.mehrnews.com/news/6315901/
ساوه آدینه را در شبکه های مجازی دنبال کنید؛
ایتا؛
eitaa.com/adineh_saveh
سروش؛
sapp.ir/adineh_saveh
روبیکا؛
https://rubika.ir/@adineh_saveh
قضایای سوریه.mp3
12.54M
قضایای سوریه
تبیین بیانات رهبر معظم انقلاب براساس آیات و روایات
قرآن ستیزی و قرآن گریزی مقدمه فتنه ها
جنگ اراده ها
گرفتار محاسبات غلط نشویم
سست و ناامید نشوید
روزهای تلخ سپری می شوند
حجت الاسلام رحیمی
بخشی از خطبه های نمازجمعه 23 آذرماه 1403
ساوه آدینه را در شبکه های مجازی دنبال کنید؛
ایتا؛
eitaa.com/adineh_saveh
سروش؛
sapp.ir/adineh_saveh
روبیکا؛
https://rubika.ir/@adineh_saveh
ما به خاطر ایمان و مقاومتمان هویت فرازمانی پیدا می کنیم.mp3
6.61M
ما به خاطر ایمان و مقاومتمان هویت فرازمانی پیدا می کنیم
نهج البلاغه و مظلومیت علی (ع)
نوکری مردم افتخار مسئولان
حجت الاسلام رحیمی
بخشی از خطبه های نمازجمعه 23 آذرماه 1403
ساوه آدینه را در شبکه های مجازی دنبال کنید؛
ایتا؛
eitaa.com/adineh_saveh
سروش؛
sapp.ir/adineh_saveh
روبیکا؛
https://rubika.ir/@adineh_saveh
وظیفه مردم در قبال صرفه جویی در مصرف انرژی.mp3
929K
وظیفه مردم در قبال صرفه جویی در مصرف انرژی
حجت الاسلام رحیمی
بخشی از خطبه های نمازجمعه 23 آذرماه 1403
ساوه آدینه را در شبکه های مجازی دنبال کنید؛
ایتا؛
eitaa.com/adineh_saveh
سروش؛
sapp.ir/adineh_saveh
روبیکا؛
https://rubika.ir/@adineh_saveh
سالروز وفات ام البنین (ع).mp3
669.2K
سالروز وفات ام البنین (ع)
ویژگی های ام البنین (ع)
حجت الاسلام رحیمی
بخشی از خطبه های نمازجمعه 23 آذرماه 1403
ساوه آدینه را در شبکه های مجازی دنبال کنید؛
ایتا؛
eitaa.com/adineh_saveh
سروش؛
sapp.ir/adineh_saveh
روبیکا؛
https://rubika.ir/@adineh_saveh
سالروز وحدت حوزه و دانشگاه.mp3
744K
سالروز وحدت حوزه و دانشگاه
هر جا وحدت نباشد دشمن نفوذ می کند
حوزه و دانشگاه دو بال پرواز جامعه
حجت الاسلام رحیمی
بخشی از خطبه های نمازجمعه 23 آذرماه 1403
ساوه آدینه را در شبکه های مجازی دنبال کنید؛
ایتا؛
eitaa.com/adineh_saveh
سروش؛
sapp.ir/adineh_saveh
روبیکا؛
https://rubika.ir/@adineh_saveh