شرح حکمت ۱۵۷ - راه روشن حق از باطل.mp3
7.75M
🌹سلسله جلسات #درسهای_نهج_البلاغه
✅ شرح نهج البلاغه با نهج البلاغه
📒 #حکمت157
⭕️ راه روشن حق از باطل
🎙حجت الاسلام #مهدوی_ارفع
✨ بسم الله الرحمن الرحیم✨
🌹 شرح #حکمت157
🔷 راه روشن حق از باطل
🔰 درود خدا بر امیرالمؤمنین (علیه السلام) فرمودند: اگر چشم بينا داشته باشيد، حقيقت را نشانتان داده اند، اگر هدايت می طلبيد شما را هدايت كرده اند، اگر گوش شنوا داريد، حق را به گوشتان خوانده اند.
🔻همانگونه که مشخص است، موضوع حکمت ۱۵۷ روشن بودن حق از باطل است. روشن بودن مسیر هدایت از ضلالت است؛ اما هر کسی این حقیقت را نمی پذیرد.
🔻مولا علی (علیه السلام) در حکمت ۲۷۴ به ما می آموزند، کسانی که به آنچه یقین دارند عمل می کنند، راه را درست پیدا می کنند و دچار ضلالت نمی شوند. علم خود را نادانی و یقین خود را شک و تردید مپندارید،( یعنی چه؟) یعنی پس هرگاه که دانستید عمل کنید و چون به یقین رسیدید اقدام کنید.
🔻مولا علی(سلام الله علیه) در حکمت ۳۹۱ یکی از راههای بصیرت پیدا کردن و روشن بینی در دنیا را زهد و بی رغبتی به ظواهر دنیا می دانند. در حکمت ۳۹۱ می خوانیم: « از حرام دنیا چشم بپوش تا خدا زشتیهای آن را به تو بنمایاند و غافل مباش که لحظه ای از تو غفلت نمی شود».
🔻بنابراین یکی از راههایی که انسان بتواند حقیقت زشت باطن دنیا را ببینید و در عین حالی که در دنیا هست و از دنیا استفاده می کند، آلوده به دنیا نشود، زهد است. عامل دیگر برای هدایت و بصیرت در نهج البلاغه ، قرآن و استفاده درست از قرآن کریم شمرده شده. در ابتدای خطبه ۱۶۷ می خوانیم: « همانا خداوند بزرگ کتابی هدایت گر فرستاد. نیکی و بدی، خیر و شر را آشکارا در آن بیان فرمود. پس راه نیکی در پیش گیرید تا هدایت شوید. از شر و بدی پرهیز کنید تا در راه راست قرار گیرید. واجبات! واجبات! در انجام واجبات کوتاهی نکنید تا شما را به بهشت برساند». مولا علی(علیه السلام) بر این اساس مهمترین عامل برای بصیرت پیدا کردن و عدم گمراهی در فتنه های زمانه را باز کردن چشم عقل از طریق پیروی از اهل بیت (علیهم السلام) می دانند. در ابتدای خطبه ۱۵۴ می فرمایند:« عاقل با چشم دل سرانجامِ کار را می نگرد و پستی و بلندی آن را تشخيص می دهد. دعوت کننده حق (یعنی پيامبر ، صلی الله علیه و آله) دعوت خويش را به پايان رسانيد و رهبر امّت به سرپرستی قيام کرد، پس دعوت کننده حق را پاسخ دهيد و از رهبرتان اطاعت کنيد. گروهی در دريای فتنه ها فرو رفته، بدعت را پذيرفته و سنّت های پسنديده را ترک کردند؛ مؤمنان کنارگيری کرده و گمراهان و دروغگويان به سخن آمدند. مردم! ما اهل بيت پيامبر(صلی الله علیه و آله) چونان پيراهن تن او و ياران راستين او و خزانه داران علوم و معارف وحی و دَرهای ورود به آن معارف می باشيم که جز از دَر، هيچ کس به خانه ها وارد نخواهد شد و هر کس از غير دَر وارد شود دزد ناميده می شود. مردم! درباره اهل بيت پيامبر، آيات کريمه قرآن نازل شد، آنان گنجينه های علوم خداوند رحمانند، اگر سخن گويند، راست گويند و اگر سکوت کنند بر آنان پيشی نجويند».
🔻با این نگاه مولا علی(ع) در بند۴ از خطبه ۱۴۴ اینگونه می فرمایند: «کجايند عقل های روشنی خواه از چراغ هدايت؟»- چراغ هدایت چه کسی بود؟ اهل بیت علیهم السلام - « و کجايند چشم های دوخته شده بر نشانه های پرهيزگاری!؟ کجايند دل های به خدا پيشکش شده و در اطاعت خدا پيمان بسته!؟ افسوس که دنياپرستان بر متاع پست دنيا هجوم آوردند و برای به دست آوردن حرام يورش آورده يکديگر را پس زدند. نشانه بهشت و جهنّم برای آنان برافراشته، امّا از بهشت روی گردان و با کردارِ زشتِ خود به طرف آتش روی آوردند».
🎙 حجت الاسلام مهدوی ارفع
#نهج_البلاغه
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
فضیلت16 القطره ج1ص348.mp3
677.3K
✅ #نمی_از_دریای #فضایل_امیرالمومنین_علیه_السلام
💠 بخشش شمشیر
🔵 #فضیلت_16
🌿 کرم امیرالمؤمنین (علیه السلام) در هدیه کردن شمشیر خود در حین مبارزه با کافر
📚 منبع : کتاب القطرة ج1ص 348
┅•═༅𖣔✾🌹✾𖣔༅═•┅
🌸🍃 #روز_صد_وبیست_وهفتم🌸🍃
شروع پستهایی که امروز شما ادمین های محترم باید در کانال هایتان ارسال بفرمایید👇👇
خطبه ۱۷۸ و ۱۷۷.mp3
2.52M
🔈 نهج البلاغه گویا
🌹سهم روزانه نهج البلاغه
✅ خطبه ۱۷۸ و خطبه ۱۷۷
#نهج_البلاغه
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
┄┄┅┅✿❀🌿🌹🌿❀✿┅┅┄┄
سهم #روز_صد_وبیست_وپنجم مطالعه نهج البلاغه خطبه ۱۷۸ تا خطبه ۱۷۷
┄┄┅┅✿❀🌿🌸🌿❀✿┅┅┄┄
📜 #خطبه178: (گفته اند: این خطبه را پس از داوران حکمیت در «دومه الجندل» ایراد فرمود. )
1️⃣ خداشناسی
🔻هيچ کاری خدا را از کار ديگر باز نمی دارد و گذشت زمان در او دگرگونی ايجاد نمی کند و مکانی او را در بر نمی گيرد. هيچ زبانی قدرت وصف او را ندارد و چيزی از خدا مخفی و پنهان نيست، نه تعداد قطرات فراوان آب ها و نه ستارگان انبوه آسمان و نه ذرّات خاک همراه با گِردبادها در هوا و نه حرکات مورچگان بر سنگ های سخت و نه استراحتگاه مورچگان ريز در شب های تار. خدا از مکان ريزش برگ درختان و حرکات مخفيانه چشم ها آگاه است و شهادت می دهم که جز الله، خدايی نيست، همتايی نداشته و شکّ و ترديدی در او راه ندارد. دين او را انکار نمی کنم و به آفريدگاری او اعتقاد دارم، شهادت کسی که نيّت او راست، درون او پاک، يقين او خالص و ميزان عمل او گرانسنگ است و شهادت می دهم که محمّد(صلی الله علیه و آله) بنده و فرستاده و برگزيده او از ميان انسان هاست. پيامبر(صلی الله علیه و آله) برای تشريح حقايق آيين الهی انتخاب و به ارزش های ويژه اخلاقی گرامی داشته شد. او را برای رساندن رسالت های کريمانه اش برگزيد. نشانه های هدايت به وسيله او آشکار و تاريکی های جهل و گمراهی با نور هدايت او از ميان رفت.
2️⃣ روش برخورد با دنيا
🔻ای مردم! دنيا آرزومندان و خواهان خود را فريب می دهد، برای شيفتگان خود ارزشی قائل نيست و آن کس را که بر دنيا پيروز شود مغلوب گرداند. به خدا سوگند! هرگز ملّتی از ناز و نعمت زندگی گرفته نشدند، مگر به کيفر گناهانی که انجام داده اند، زيرا خداوند بر بندگان خود ستم روا نمی دارد. اگر مردم به هنگام نزول بلاها و گرفته شدن نعمت ها، با درستی نيّت در پيشگاه خدا زاری کنند و با قلب های پر از محبّت از خداوند درخواست عفو نمايند، آنچه از دستشان رفته، باز خواهد گشت و هرگونه فسادی اصلاح خواهد شد. من بر شما ترسناکم که در جهالت و غرور فرو رفته باشيد، چه اينکه در گذشته به سويی کشيده شديد که قابل ستايش نبود. امّا اگر در زندگانی خود اصلاحاتی پديد آوريد، سعادتمند خواهيد شد. وظيفه من جز تلاش و کوشش در اصلاح امور شما نيست، اگر می خواستم، بی مهری های شما را بازگو می کردم. خدا آنچه را گذشت ببخشايد.
┄┄┅┅✿❀🌿🌸🌿❀✿┅┅┄┄
📜 #خطبه177 : (درسال ۳۸ هجری پس از خیانت داوران حکمیت "ابوموسی و عمروعاص" فرمود:)
🔹نكوهش از خيانت حكمين
🔻رأی جمعيّت شما در صفّين يکی شد که دو مرد را به داوری برگزينند، (ابوموسی اشعری و عمروعاص) و از آن دو پيمان گرفتيم که در برابر قرآن تسليم باشند و از آن تجاوز نکنند و زبان آن دو با قرآن و قلب هايشان پيرو کتاب خدا باشد. امّا آنها از قرآن روی گردان شدند، حق را آشکارا می ديدند و ترک گفتند، که جور و ستم، خواسته دلشان و کجی و انحراف در روش فکريشان بود. در صورتی که پيش از صدورِ رأی زشت و حُکمِ جائرانه، با آنها شرط کرده بوديم که به عدل حکم کرده و به حق عمل کنند. ما به حقّانيت خود ايمان داريم، در حالی که آن دو از راه حق بيرون رفتند و حکمی بر خلاف حکم خدا صادرکردند.
┄┄┅┅✿❀🌿🌸🌿❀✿┅┅┄┄
#نهج_البلاغه
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
شرح کلی و ساختاری خطبه ۱۷۷ و ۱۷۸.mp3
3.2M
🔊 شرح کلی و ساختاری خطبه ۱۸۸ و۱۸۷
🎙حجت الاسلام مهدوی ارفع
🌹 پویش «باعلی تا مهدی» علیهما السلام
#نهج_البلاغه
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
•┈┈••••✾•🌿🌹🌿•✾•••┈┈•