💫 مداح بی سر
شیرعلی سلطانی هم مداح بود و هم شاعر، این شاعر پاسدار این چنین سروده است:
از من آن اهرمن بی سر و پا را برگو
نگذرم از سر آئین و ز سر میگذرم
دست هرگز نکشم از علی و آل علی
تا که از پا نشوم، دست بدانها ببرم
می شود تازه وتر گلشن جان «سلطانی»
می چکد لؤلؤ تر، چونکه ز اشعار ترم
🔹 وی قبل از شهادتش گفته بود: «شرمنده ام که با سر وارد محشر شوم و اربابم بی سر وارد شود»، بعد از شهادت وصیت نامه اش را آوردند. نوشته بود قبرم را در کتابخانه مسجدالمهدی شیراز کنده ام. خانواده ایشان که سراغ قبر رفتند دیدند که برای پیکر او کوچک است. وقتی جنازه اش آمد، قبر اندازه اندازه بود، اندازه تن بی سرش. او همانند ارباب بی سر به معشوق پیوست.
#هر_روز_یک_شهید
#پبراهن_های_خاکی
#شهدای_عاشورایی
@aeenejan
eitaa.com/aeenejan
حضرت امام حسین علیه السلام در قیام پرشکوه خود در صدد برآمد تا چهره ی واقعی آیین محمدی صلی الله علیه و آله و اسلام ناب را به جهانیان معرفی کند و پیام معنوی قرآن را به تشنگان معارف برساند و از فرهنگ دینی غبارزدایی کند.
در این قیام عامل امر به معروف و نهی از منکر برجسته تر است چنان که امام حسین علیه السلام در وصیت به برادر خود محمد حنفیه فرموده اند: قیام من برای اصلاح امت جدم می باشد، می خواهم امر به معروف کنم و نهی از منکر نمایم و به سیره و سنت جد و آیین پدرم - حضرت علی علیه السلام - رفتار کنم (1) .
در حقیقت امام حسین علیه السلام برای مبارزه با تحریف ها قیام فرمود زیرا احساس نمود در دستگاه خلافت اسلامی انحراف شدیدی رخ نموده و این اعوجاج در شئون سیاسی اجتماعی مسلمین رخنه کرده و آنان را از رسیدن به چشمه پاک و پربهره ی توحید و رستگاری باز داشته است و برای زنده ماندن دین و بقای امت اسلامی راهی جز فداکاری و شهادت نمی باشد و گویی باید عبارت ان الله شاء ان یراک قتیلا تحقق پذیرد (2) .
1) مقتل خوارزمی، ج اول، ص 188; ملحقات احقاق الحق، ج 11، ص 602، نفس ال5مهموم، حاج شیخ عباس قمی، ص 45; مقتل عوالم، ص 54 .
2) بررسی تاریخ عاشورا، محمد ابراهیم آیتی، ص 79- 89 .
#ما_ملت_امام_حسینیم
#جرعه_ای_معرفت
#معرفت_قیام
#من_حامی_دینم
@aeenejan
eitaa.com/aeenejan
🚩 فیلم/ روایتی از سیره سردار سلیمانی در ماه محرم
https://www.shahrekhabar.com/picnews/159833514032612
🚩 مراسم عزاداری ایام محرم 1442 در حضور رهبر انقلاب
https://www.shahrekhabar.com/political/159833100025349
🚩 چند توصیه مهم کرونایی برای ایام محرم
https://www.shahrekhabar.com/analysis/159831960007334
🚩چند توصیه مهم کرونایی برای ایام محرم
https://www.shahrekhabar.com/analysis/159831960007334
🚩 سندی از واکنش ساواک به طنین «الله اکبر» در محرم 1357
https://www.shahrekhabar.com/political/15983161800786
🚩 عراق، وضعیت برپایی اربعین را تا پایان محرم اعلام میکند
https://www.shahrekhabar.com/political/15982938602035
🚩 سخنرانی سید حسن نصرالله بمناسبت ایام محرم
https://www.shahrekhabar.com/world/159829218036460
🚩 پاسخ شهرداری به سیاهپوشی تهران در محرم
https://www.shahrekhabar.com/analysis/159828840089843
🚩 شروط برگزاری نماز جماعت ظهر عاشورا اعلام شد
https://www.shahrekhabar.com/cultural/159828282041946
🚩 تامین امنیت کربلا در روز عاشورا با ۳۰ هزار نیروی امنیتی | کشف موشک داعش در جنوب سامرا
https://www.shahrekhabar.com/analysis/159827562061686
🚩 تحلیل رئیسی از جریان عاشورا
https://www.shahrekhabar.com/political/159826926099959
#کافه_نیم_روز
@aeenejan
eitaa.com/aeenejan
🚩 اماکن زیارتی و بقاع متبرکه عراق
🔹 استان بغداد
🏴 مرکز این استان شهر بغداد است که پایتخت عراق به شمار می رود. این شهر توسط ابوجعفر منصور خلیفه عباسی بنا شد و جز دوره اي کوتاه، در تمام دوران خلافت عباسی پایتخت این دولت به شمار می رفت. این شهر محل تولد و درگذشت بسیاري ازشخصیت ها و علماي مذاهب مختلف بود و زمانی بزرگترین کتابخانه ها و مدارس اسلامی جهان در این شهر قرار داشتند. شهر کاظمین در غرب بغداد واقع است و دربرگیرنده مرقد مطهرحضرت امام کاظم (ع) و امام محمد تقی (ع) میباشد. شهر بغداد علاوه بر دربرگرفتن بسیاري از اماکن شیعه، به علت وجود قبر ابوحنیفه که به امام اعظم معروف است و همچنین قبر عبدالقادر گیلانی که به (حرم قادري) معروف است و شیخ عمر سهروردي و معروف کرخی و برخی دیگر از رهبران مذهبی اهل تسنن، براي برادران اهل تسنن نیز از اهمیت خاصی برخوردار است.
🔸 استان بغداد سه شهرستان دارد که عبارتند از:
بغداد، رصافه وکاظمین.
#بقاع_متبرکه
@aeenejan
eitaa.com/aeenejan
📚عنوان كتاب: فتح خون
✍️نويسنده: سیدمرتضی آوینی
📋موضوع: حاوي نریشنهای روایت فتح كه توسط شهید مرتضی آوینی تهیه می شد و شبهای جمعه از تلویزیون پخش میشد.
💠کتاب شامل دو بخش توصیفی و تحلیلی است. بخش اول شرح آنچه از رجبالمرجب تا محرمالحرام سال 61 هجری قمری است. بخش دوم از زبان راوی است و حاوي خواندنیترین مطالبی است که در باب کربلا به رشته تحریر در آمده است.
#كافه_كتاب
#منابع_معرفتي
@aeenejan
eitaa.com/aeenejan
🥀زهیر و همه همرهان زین پیام🥀
🥀کشیدند یکباره دست از طعام🥀
🥀زحیرت همه رنگ خود باختند🥀
🥀تو گویی زکف لقمه انداختند🥀
🥀به ناگه عیالش بر آشفت سخت🥀
🥀که هان از چه رو می زنی پا به بخت🥀
🥀حسین است می خواندت یا زهیر!🥀
🥀اجابت کن اینک که خیر است خیر🥀
#مناسبتی_آئینه_جان
@aeenejan
eitaa.com/aeenejan
✨رمزگشایی از اشکال و نقوش علمهای عزاداری(قسمت دوم)
زیر پایه هر کدام از اشیاي بر روي عَلَم یک «صندق» با اسامی ائمه و اوصاف خداوند است و در کار هر تیغه اشیاعی به نام «تبرزین» با اذکاری از جمله «عباس علمدار» تعبیه می شود.
عَلَمهای قدیمیتر معمولاً پایهای دارند که واژههای دینی بر روی آن نوشته شده و دو اژدها با دهان باز از آن پاسداری میکنند. تعداد تیغه های عَلَم همیشه از یک عدد فرد پیروی می کند و علامت را به همین مناسبت بر اساس تعداد تیغه ها نام گذاری می کنند به طوریکه انواع عَلَم شامل 3 تیغه ، 5 تیغه وغیره بوده و تیغه یا زبانه میانی بزرگتر از بقیه است.
زیر تیغه اصلی یک کره فلزی با نام «توپی» قرار دارد تا برای حفظ تعادل وزن علامت، سادهتر باشد. بر روی هر تیغه دو «جا پری» وجود دارد که از این طریق علامت با پرهای رنگی تزیین میشود.
بر روی تیغه ها از چامههای (اشعار و نوحه) مربوط به وصف حادثه عاشورا استفاده می شود یا ممکن است متون مذهبی و شمایل ائمه بر روی آنها حک شده باشد.
👈برای کنکاش بیشتر در خصوص معنی و فلسفه ی علائم بر روی عَلَم هاي عزاداری امام حسین(ع)، با ما همراه باشید...
#ارادت_با_بصیرت
@aeenejan
eitaa.com/aeenejan
🔻 آیین های عزاداری خاص محرم
🔸همه ما با هیئتهایی که دارای مراسم بلند کردن عَلَم، سینهزنی، زنجیرزنی و... هستند به خوبی آشناییم، ولی در برخی از شهرها و استانهای سراسر ایران آیینهای عزاداری محرم به شکل ویژه و متفاوتتری برگزار میشوند که شاید تعداد کمی از ما با آنها آشنا باشیم، به همین دلیل در این مطلب تصمیم داریم شما را با برخی از آیینهای عزاداری محرم در نقاط مختلف کشور آشنا کنیم.
🚩 آیین کربزنی لاهیجان
🏴 آیین کربزنی که با نامهای دیگری مثل سنگزنی نیز شناخته میشود در ماه محرم و بهویژه دهه اول آن در استانهای شمالی ایران و بهخصوص مازندران و شرق گیلان به پا داشته میشود. کرب در واقع تکه چوبی صیقلی به شکل استوانه با وزنی بین ۴۰۰ تا ۶۰۰ گرم است که به دو قسمت تقسیم شده و هر کدام از آنها با تسمهای چرمی احاطه میگردند و به راحتی در دست جای گرفته و به آن بسته میشوند. در این مراسم، مردانی که لباس مشکی بر تن دارند کربها را با حرکات مخصوصی در زیر پا و پشت سر خود با ضربآهنگ خاصی به هم میکوبند تا صدایی از آنها خارج شود. این ضربآهنگ با وزن مرثیهای که توسط مرثیهخوان اجرا میشود هماهنگ است و در واقع، گویی قسمتی از مرثیه را به عنوان پاسخ، تکرار میکند. این مراسم به شکل ویژهای در شب هشتم محرم و در محله شعر بافان اجرا میشود. فلسفه کربزنی به چند روز بعد از شهادت امام حسین (ع) بر میگردد. یزید سر امام حسین (ع) را با چوب خیزران به مهمانان خود نشان میدهد و داستانهای دروغینی در رابطه با آن میگوید تا موجب تحقیر آن حضرت شود. بعد از این، حضرت زینب (س) بر او پرخاش کرده و اعتراض خود را نشان میدهد. مردمی هم که در بیرون دارالخلافه بودند با ایشان همراه شده و به شروع به اعتراض میکنند. برای آنکه صدایشان به گوش یزید برسد دو تکه سنگ برمیدارند و آن را به یکدیگر میکوبند. روایت دیگری هم که وجود دارد، سنگ بر سر زدن این مردم بعد از شهادت امام حسین (ع) است. آیین کربزنیای که امروزه در لاهیجان و برخی دیگر از شهرهای شمالی به پا داشته میشود نیز برگرفته از همین روایتهاست.
#من_حامی_دینم
#جلوه_های_حسینی
@aeenejan
eitaa.com/aeenejan
✨ من معتقدم که رمز بقا و پيشرفت اسلام و تکامل مسلمانان به خاطر شهيد شدن حســــين و آن رويدادهاي غم انگيز مي باشد و يقين دارم که سياست عاقلانه مسلمانان و اجراي برنامه هاي زندگي ساز آن به واسطه عزاداري حيسني بوده است. مادامي که اين روش و خصلت در ميان مسلمانان وجود دارد هرگز آنها تن به خواري نمي دهند و تحت اسارت کسي نمي روند.
پرفسور ماربين (فيلسوف و خاورشناس آلماني)
#محرم_در_کلام_مشاهیر
@aeenejan
eitaa.com/aeenejan
28.69M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
ویدئو// منبر مجازی (قسمت پنجم)
🔹تبیین جهاد کبیر در نهضت امام حسین (ع) از نگاه حجت الاسلام والمسلمین تویسرکانی
#منبر_مجازی
#کلام_بزرگان
@aeenejan
eitaa.com/aeenejan