چند وقتی بر راهکاری نسبتا عملیاتی درباره کمک بورس به تولید در عرضه های ثانویه تامل کردم .
دولت بدون هیچ نقش و زیرساختی یک درصد از معاملات و با احتساب یک معامله دو طرفه ، ۲درصد از حجم یک مبادله را مالیات می ستاند .
اما شرکتی که با خون دل ، خود را به اینجا رسانده است بهره ای از این حجم از معاملات سهام ارزشمند خود نمی برد .
با دودوتا چهارتایی ساده و با کاهش قدری از سهم کارمزد کارگزاری و قدری مالیات دولت و توزیع آن به شرکت مبادله شده ، حجم انبوهی از نقدینگی وارد ساختار بودجه ای شرکت مذکور شده و در خدمت شرکت قرار می گیرد .
در این صورت شرکت ها برای افزایش سهم خود از این بازار ، نیاز به جلب توجه و اعتماد سرمایه گذاران داشته و تلاش برای توسعه ، شفافیت و سایر الزامات یک شرکت معتبر را در دستور کار خود قرار می دهند .
#تولید #اقتصاد #ایران #بورس #کرونا #نقدینگی #بانک #بیمه #مالی #مالیات #کارمزد
https://www.instagram.com/p/CDTA0vple1a/?igshid=1g0st73kss7s1
📌در بورس چه می گذرد ؟
⛔️قسمت پنجم / دولت بزرگترین نوسانگیر از سرمایه ی مردم ⛔️
🔆 سید امیرحسین حسینی کارشناس علوم اقتصادی🔆
✅بارها و بارها مصاحبه های مختلفی از ریاست محترم جمهور ، وزیر محترم تر اقتصاد ، ریاست عزیز بانک مرکزی و سایر مسئولین گرامی اقتصادی راجع به سیگنال های سرمایه گذاری یا عدم سرمایه گذاری در بازار هایی از جمله ارز ، بورس ، طلا و ... در قالب های مختلفی را شاهد بوده ایم .
✅زمانی طرح پیش فروش سکه های تحویل یکروزه و تشویق مردم به سرمایه گذاری در حوزه ی طلا و زمانی سفارش به عدم خرید ارز گران قیمت به دلیل ارزان شدن و گاهی سفارش به عدم خرید مسکن به نیت انکه صدها سال بعد شاید ارزان شود و اکنون نیز مصاحبه های طولانی در رابطه با سرمایه گذاری مردم شریفی که به علت گشایش های پی در پی اقتصادی دولت فخیمه ، با افت سنگین و سهمگین ارزش پولی و قدرت خرید خود مواجه شده اند ، در بورس ، از جمله سیگنال های اقتصادی دولت بوده است .
❎اما بررسی عملکرد سیگنال فروشی دولت به ما نشان میدهد که دست کمی از کانال های تلگرامی و اینستاگرامی یک شبه میلیاردر شدن نداشته و صرفا در باغ بهشت را نشان و شما را از بیراهه به جهنم می برند .
❎خاطرم هست در بهمن ماه 98 فردی که عضو اتاق بازرگانی تهران و از مشاورین سازمان برنامه و بودجه بود ، در جلسه ای خصوصی خبر از حوادث امروز به طرز برنامه ریزی شده توسط خودشان می داد و 8 ماه قبل دلار را برای امروز 25 هزار تومان و پس از رسیدن به این رقم ، سقوط سنگین و حجمی بورس و رشد فضایی قیمت مسکن را مو به مو طبق برنامه پیشنهادی خودشان توضیح داده و سیگنالهایی بر خلاف دولت اما صحیح می داد .
✅و اما دولت گرانقدر ما بلافاصله پس از گرانی ارز ، هربار در نقش سوپرمن و منجی بشریت در سقف قیمتی دلارپاشی کرده و ذخایر ارزی خود را به گران ترین قیمت ممکن به فروش رسانده و پس از سقوط قیمتی مجددا میزان مورد نیاز خود را از بازار تامین می نماید . یا با تشویق اخیر مردم به بورس در سقف قیمت های تاریخی سهام های خود را فروخته و حالا این بار مثل یک قهرمان مردمی 50درصد پایین تر از مردم بیچاره می خرد و اسم آن را حمایت از بازار سرمایه می گذارد .
یا مثلا بصورت نامحدود سکه های طلا پیش فروش می کند اما موقع تحویل از آنها مبالغ سنگینی را مالیات ستانی می نماید . نگارنده موافق مالیات بر عایدی سرمایه ولی مخالف در باغ بهشت و سردر آوردن از جهنم است .
⏪برای جمع بندی و بررسی سال های اخیر نشان می دهد که شراکت با دولت چیزی جز تباهی سرمایه ی مردم و تورم بیش از پیش ناشی از سیاست های سیگنال فروشی دولت در پی نداشته و پر شدن خزانه صرفا امورات رفاهی هیات دولت را فراهم ساخنه و در جهت پیشرفت و بهبود عمل نمی نماید و یکی از بهترین راه های رستگاری ، شنا برخلاف سیگنال ها و سیاست های دولتی می باشد .
📊📈 به افرا (اقتصاد فردای روشن ایران) بپیوندید
اقتصاد با طعمی متفاوت😋😊🌷
@afra_eco
هدایت شده از نهضت اجتماعی جوانان استان قم
✅سلسله جلساتِ
"اقتصاددانان تمدن نوین اسلامی ایرانی"
همراه با:
تدریس و گفتگو در حوزه مبانی مورد نیاز و مسائل روز اقتصاد کشور
با حضور:
اساتید و صاحبنظران حوزه اقتصاد و دانشجویان
جلسه سوم: پنجشنبه ۲۹ آبان ۹۹
محل برگزاری:
قم زنببل آباد نبش بلوار فردوسی ساختمان خاتم
ثبت نام و هماهنگی:
از طریق پیامک به شماره ۰۹۹۰۳۵۰۳۴۶۰
#اطلاعیه_مهم
#اقتصاددانان_تمدن_نوین_اسلامی_ایرانی
#نهضت_اجتماعی_جوانان_قم
#اتاق_عملیات_اقتصاد_مقاومتی_خاتم_قم
#مجموعه_فیدار
🆔http://instagram.com/jalali_farahani313
🆔http://eitaa.com/nehzateqom
⚠️اقتصاد از نگاه یارانه
📌یارانه ی مردم به دولت بیشتر است یا یارانه ی دولت به مردم؟!
🖊سید امیرحسین حسینی/کارشناس علوم اقتصادی
✅ سال ۱۳۸۹ طرح هدفمندی یارانه ها به عنوان تحولی بزرگ در اقتصاد جمهوری اسلامی و گامی بزرگ در عدالت اجتماعی و اقتصادی به وقوع پیوست .
❎ در این طرح ، بنا شد تا به جای یارانه غیرمستقیم بر حامل های انرژی و آب و برق و آرد و نان و .. که باعث میشد هر که بیشتر مصرف کند (در سطح رفاه و هزینه بالاتری باشد) یارانه ی بیشتری از منابع دولت دریافت کند ؛ یارانه ی مستقیم از محل درآمدهای آزادسازی قیمت ها وضع شود .
🧷 در این حالت همه به طور مساوی از نعمت منابع طبیعی بهره مند شده و آنان که فرضا به علت نداشتن خودرو هیچ منفعتی از یارانه ی قیمتی آن نداشتند ، حالا به طور مساوی با سایر هموطنان خود از این نعمت و خدمت بهره مند می شدند .
✅ یارانه ی سال ۱۳۸۹ ، برابر با ۵۰ دلار بود و طبق شاخص صندوق بین المللی پول ، اگر فردی بتواند درآمد روزانه ای بیش از ۱.۵ دلار داشته باشد ، زندگی نرمال و بالای خط فقر دارد و عملا جمهوری اسلامی توانست در سال ۸۹ با هدفمندسازی یارانه و درآمدهای حاصل از آن عملا طبق شاخص های بین المللی تا حد زیادی رفاه عمومی کشور را افزایش و تقریبا فقر را کمرنگ سازد .
⛔️ در طرح هدفمندی یارانه ها بنا شد تا ۶۰ درصد درآمدها سهم خانوارها و ۴۰ درصد مابقی سهم دولت و تولید شود . که البته مجلس در مخالفت با دولت ، بعدها سهم مردم را به ۵۰ درصد کاهش داد .
🧷 امروز و طبق آخرین آمار به دست آمده در سال ۹۸ ، درآمد هدفمندی یارانه ها از حدود ۴۰ هزار به حداقل ۱۵۰ هزار میلیارد تومان رسیده است اما سهم مردم از شصت درصد به کمتر از ۳۰درصد رسیده است .
⭕️ این یعنی دولت در تخلفی محرز ، بصورت مستقیم و بدون اجازه دست در جیب ملت کرده است و بیش از ۷۰ درصد منابع هدفمندی یارانه را غصب نموده است . البته رقم درآمد دولت با بنزین ۳۰۰۰تومانی و سایر افزایش قیمت ها و کاهش چند میلیون نفری تعداد یارانه بگیران بسیار بیشتر از ارقام ذکر شده توسط اینجانب است که به دلیل نبود آمار دقیق و مستند از ذکر حدسیات خودداری نمودم .
🔆 درآمدی که روزانه ۱.۵ دلار ارزش داشت به ماهانه ۱.۵ دلار رسیده است و این اوج فاجعه مدیریت بد و فشل دولت فعلی می باشد .
📊📈 به افرا (اقتصاد فردای روشن ایران) بپیوندید
اقتصاد با طعمی متفاوت😋😊🌷
@afra_eco
هدایت شده از جبهه مردمی اقتصاد مقاومتی
✅سلسله جلساتِ "اقتصاد دانان تمدن نوین اسلامی ایرانی"
⚪️همراه با:
تدریس و گفتگو در حوزه مبانی مورد نیاز و مسائل روز اقتصاد کشور
⚪️با حضور:
اساتید و صاحبنظران حوزه اقتصاد و دانشجویان
⚪️جلسه نهم:پنجشنبه ۱۸ دی ۹۹
⚪️استاد:دکتر علی سعیدی
عضو هیات علمی اقتصاد دانشگاه قم
⚪️موضوع: تبیین الگوی رفتار اقتصادی مبتنی بر حدیث معایش العباد و بررسی موضوعات روز اقتصادی با محوریت آن
⚪️محل برگزاری:
قم خیابان جمهوری کوچه ۲ پلاک ۱۵ طبقه ۳ مرکز راهبری اقتصاد مقاومتی حوزه های علمیه
⚪️ثبت نام و هماهنگی:
از طریق پیامک به شماره ۰۹۹۰۳۵۰۳۴۶۰
#اطلاعیه_مهم
#اقتصاددانان_تمدن_نوین_اسلامی_ایرانی
#جبهه_مردمی_اقتصاد_مقاومتی
#قرارگاه_فرهنگی
#نهضت_اجتماعی_جوانان_قم
#بنیاد_فرهنگی_خاتم_الاوصیاء
#مجموعه_فیدار
#مجموعه_قصد
#مجموعه_کارآفرین
#مرکز_راهبری_اقتصاد_مقاومتی_حوزه
@borhan101
@emh_ismc_ir
🎋جبهه مردمی اقتصاد مقاومتی🔰
عضویت در گروه👇
➡️https://eitaa.com/joinchat/90636304C6a5afed72d
عضویت در کانال👇
➡️ @eghtesad_mardomi
هدایت شده از کانال اطلاعرسانی سایت ره توشه
🤔🤭🤫😯🤔🤭🤫😯
👈سه خبر بین المللی که اخیرأ اتفاق افتاد، اما چندان مورد توجه مردم و رسانه های داخلی قرار نگرفت:
1- سقوط دولت هلند به خاطر فساد گسترده مالی.
2- تظاهرات چند هزار نفره روز شنبه در پاریس به خاطر مخالفت با لایحه جامع امنیتی دولت این کشور.
3- ممنوعیت امکان حضور شهروندان آمریکایی که در ایجاد آشوب در این کشور نقش داشته باشند در رقابتهای انتخاباتی و محرومیت دائم آنها از خدمات دولتی همراه با مجازاتهای دیگر.
👈به قول یکی از ایرانیان خارج نشین، کافی بود یکی از همین سه خبر در ایران اتفاق می افتاد تا فورأ ضدانقلاب و مخالفین و معترضین، دست به قلم شوند و یا حتی به اقدامات قهرآمیز مبادرت نمایند.
سایت ره توشه - rahtooshe.com
🤔🤭🤫😯🤔🤭🤫😯
هدایت شده از فکرت
✅#اختصاصی
🎙#مصاحبه
🔻انگارههای ذهنی موانع تولید
🎤دکتر حمیدرضا مقصودی
🔸در دانشگاههای اقتصاد ایران، وقتی که استادان مطلب«اقتصاد منهای نفت» را درس میدهند، دهان دانشجوها باز میماند و میگویند عجب حرف حکیمانهایست. کسی نیست بگوید اینها هر چه تحول تکنولوژی داشتهاند با دزدین نفت ما بوده است. بعد میگویند ولش کنید تا برود.
🔸حزبالهیهای ما هم میگویند اقتصاد بدون نفت یا اقتصاد منهای نفت. همه بچه حزبالهیهای ما هم کارهایشان را منهای نفت انجام میدهند. عنوان کانالهایشان هم همین است. اینها هم همان Dutch disease را میبینند.
🔸میگویند نفت را ولش کنید، باید سراغ اقتصاد دانش بنیان، تحول تکنولوژیک، اقتصاد علم و فناوری، سیاستگذاری علم و فناوری چرخه تولید زنجیره ارزش از تولید ایده تا تولید محصول را باید دنبال کنیم. خب این حرف مسخره است.
🔸این مسائل در کدام یک از کشورهای دنیا، تحولات اقتصادی و سیاسی دنیا را در سیصد سال اخیر ایجاد کرده است؟ یکی هم پیدا نمیشود.
•┈┈┈┈┈••✾••┈┈┈┈┈•
#اقتصاد #تولید #موانع_نولید
🔻ادامه مطلب در لینک زیر:
🌐http://fekrat.net/3408
📌آدرس کانال؛
🆔@fekrat_net
هدایت شده از آوای قلم
ZOOM0047_1.mp3
6.43M
⚡️انگارههای ذهنی موانع تولید
🎤دکتر حمیدرضا مقصودی
🔻یکی از موانع تولید، باورهای تاریخی صد سالهایست که برای ملت ما پدید آوردهاند.؛ باورهایی از جنس اینکه تولید یعنی صنعت.
در یک کلمه تولید یعنی صنعت و صنعت یعنی «امینالضرب». امینالضرب بعد از انقلاب هم یعنی «آریا نسب».
🔻به مرور زمان، تولیدکننده در ایران به تصویری دست نیافتنی برای مردم پیدا کرد. این تصویر چیست؟ تولید کننده امینالضرب است. پدر صنعتیسازی مزخرف ایران که به او حاج امینالضرب میگویند.
🔻در تفکر امروزی ما، تولید کننده کسی است که ۳۰ هزار نیرو دارد. در تلویزیون ما کارآفرین یا Entrepreneur به همین معنا نشان داده میشود.
🔻بانک و بورس هم برای ساختن چنین تولیدکنندهای به راه افتاد؛ در واقع این مکانیزم انباشت سرمایه باید اتفاق میافتاد.
🔻زمانی که زمانی که از تولیدکننده صحبت میکنیم کمتر از ایرانخودرو به ذهن کسی نمیآید؛ چراکه تولید کننده نیست و نمیتوان به آنها تولید کننده گفت.
🔻امکان تبدیل شدن به چنین تولیدکنندهای کم است. اگر تولید میشد که گردن به این کلفتی پیدا نمیکرد. امروز همه نظام اقتصادی ایران از سال ۱۲۹۵ در حال تعظیم به سمت آنهاست.
🔻این انگاره در ذهن جوان ایران هست. جوان ایرانی میگوید من که نمیتوانم تولید کننده شوم، نهایتا کارگر یا کارمند ادارهای میشوم. این تفکر، ایده شغل آزاد و شغل دولتی را در ایران شکل داده است. شغل آزاد یعنی کارگری و شغل دولتی به معنای کارمندی است.
🔻ادامه مطلب در لینک زیر:
🌐http://fekrat.net/3408
📌در انتشار مطالب و معرفی کانال ما را یاری نمایید
🆔eitaa.com/economy_and_media
هدایت شده از کتابخانۀ قصد
کتاب آن سوی دیوار از انتشارات دانشگاه آکسفورد، یکی از منابع مهمی است که واقعیت های اقتصادی و سیاسی چین را به زبانی ساده و با تحلیل هایی مستند به آمار و اطلاعات، در اختیار می گذارد. در این کتاب، ابتدا ساختارهای سیاسی و اقتصادی چین شرح داده می شود و روایت هایی تاریخی از توسعه این کشور طی 35 سال اخیر ارائه می شود. سپس در فصل های بعدی، ابعاد مختلف اقتصاد چین، از توسعه روستایی و شهری شدن گرفته تا تأسیسات زیربنایی و انرژی به دقت شرح داده می شود.
شیوه نگارش کتاب به قدری یکدست و منسجم است که گویی خوانندگان با یک پازل از چین معاصر روبه رو هستند که در هر بخش تکه هایی از آن به بدنه اصلی می پیوندد و در نهایت، تصویری از سیاست و اقتصاد چین جلوی چشم مخاطب شکل می گیرد.
🆔 @SSL_Qasd
هدایت شده از کتابخانۀ قصد
آن سوی دیوار.pdf
5.87M
آن سوی دیوار
اقتصاد چین: آنچه هر کس باید بداند
نویسنده: آرتور آر. کروبر
مترجمان: سعید ارکان زاده یزدی و آزاده اکبری
نشر امین الضرب
#تاریخ_وقایع_اقتصادی
#اقتصاد_سیاسی
🆔 @SSL_Qasd
حاکمی را گفتند خزانه پر است و رعیت گرسنه. گفت: شکم مردم را گرسنه نگهداریم که شکم خزانه پر باشد؟ بدهید ایشان را به مساوات.
وزیر برآشفت که "بهمساوات" یعنی "بهظلم". باید به عدالت توزیع کنیم نه مساوات.
حاضرین وزیر را گفتند تفاوتش در چیست؟
وزیر بر مبلی ابریشمی تکیه داد و بادی در غبغب انداخت و گفت:
اگر به یک کارگر به اندازه یک بازرگان بدهیم گویی که بازرگان را تنبیه کردهایم و کارگر را جَری...
بازرگان اگر ابریشم نیاورد کارگر نمیتواند قالی ببافد و چون قالی نبافد دستمزدی نخواهد داشت و فقیرتر خواهد شد و باز باید به او بیشتر بدهیم تا از گرسنگی نمیرد. شکم فقرا هم که چاه ویل است و پر نمیشود!
باید از خزانه به بازرگانها بدهیم تا ابریشم بیشتری وارد کنند که قالی بیشتری بافته شود و کارگر بیشتری مشغول به کار گردد.
آنگاه بازرگان سود بیشتری کرده و مالیات بیشتری میپردازد و از آن مالیات به فقرا خواهیم داد. درنتیجه بدون اینکه خزانه را خالی کنیم هم فقرا را سیر کردهایم هم بازرگانان را راضی کردهایم...
انصاف از این ماخولیا چندان فرو گفت که بیش طاقت گفتنش نماند گفت سعدیا تو هم سخنی بگوی از آنها که دیدهای و شنیدهای. گفتم:
آن شنیدستی که روزی تاجری
در بیابانی بیفتاد از ستور
گفت چشم تنگ دنیادار را
یا قناعت پر کند یا خاک بر سر وزیر حاکم!
القصه که معلوم شد وزیر در کار واردات ابریشم است و حاکم فریب او را نخورد و کیسههایی که وزیر برای خزانه دوخته بود خالی ماند.
حاکم گفت کیسههای طلا را بین مردم تقسیم کنید.
استادی در مجلس بود. رو کرد به حاکم که ای حاکم! این کار تو غلط است. حاکم گفت تو بگو چرا؟
استاد گفت اگر طلا دست مردم بیفتد به بازار حمله میکنند و میخواهند بخرند و چون کالا در بازار کم میآید قیمتها بالا میرود!
حاکم سر را در جیب خود کرد و قدری سکه طلا بیرون آورد و استاد را داد!
استاد فکر کرد صله است و تشکر کرد. حاکم او را گفت این طلاها را بستان و به طویلهای که در آن درس خواندی ببر و به ایشان بده. استاد گفت چرا؟ گفت حقا که خوب تربیتت کردهاند.
سپس حاکم رو به دیگران کرد و گفت حرفی نیست؟ گفتند خیر. حاکم گفت پس به هر فرد سه کیسه طلا بدهید و اعلام کنید هر کس تولید کند سی کیسه دیگر به او میدهیم.
مردم به بازار رفتند. برخی گندم خریدند و آرد کردند و نان پختند. هم برای رفع گرسنگیشان و هم برای فروش و کسب درآمد. برخی هم گندمها را بر سر زمین بردند و کاشتند. برخی ابریشم خریدند و قالی بافتند و برخی شروع به تولید ابریشم کردند. برخی هم که تولیدشان کم بود کارگر بیشتری استخدام کردند و تولیدشان را چندبرابر کردند. برخی هم سکههایشان را با هم جمع کردند و قالیها را به قیمت خریدند و بردند به بلاد غرب و شرق.
خزانه هم دوباره با خمس و زکات تاجران و کشاورزان و صنعتگران پر شد و ضریب جینی هم پایین آمد...!!!
خلاصه فقط سرِ وزیرِ بازرگان و استادِ نادان بیکلاه ماند.
حاکم را گفتند:
خزانه پر است و مردم سیر!
حاکم به سجده افتاد و شکر نعمت گزارد!
امضا: دلاوار
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
✅سلسله جلساتِ
"اقتصاددانان تمدن نوین اسلامی ایرانی"
⚪️همراه با:
تدریس و گفتگو در حوزه مبانی مورد نیاز و مسائل روز اقتصاد کشور
⚪️با حضور:
اساتید و صاحبنظران حوزه اقتصاد و دانشجویان
⚪️جلسه دوازدهم : چهارشنبه ۸ بهمن
⚪️استاد: دکتر علی سعیدی
عضو هیات علمی اقتصاد دانشگاه قم
⚪️موضوع: تبیین الگوی رفتار اقتصادی مبتنی بر حدیث معایش العباد و بررسی موضوعات روز اقتصادی با محوریت آن
⚪️محل برگزاری:
قم خیابان جمهوری کوچه ۲ پلاک ۱۵ طبقه ۳ مرکز راهبری اقتصاد مقاومتی حوزه های علمیه
⚪️ثبت نام و هماهنگی:
از طریق پیامک به شماره ۰۹۹۰۳۵۰۳۴۶۰
#اطلاعیه_مهم
#اقتصاددانان_تمدن_نوین_اسلامی_ایرانی
#جبهه_مردمی_اقتصاد_مقاومتی
#قرارگاه_فرهنگی
#نهضت_اجتماعی_جوانان_قم
#بنیاد_فرهنگی_خاتم_الاوصیاء
#مجموعه_فیدار
#مجموعه_قصد