#حدیث
امیرالمؤمنین علی علیه السلام:
عفاف، نفس را مصون می دارد و آن را از پستی ها دور نگه می دارد.
@afsaranatashbeakhtear
#کلام_امیر
#آیین_کشورداری
#شرح_نامه ۵۳
❣امیر المومنین عليه السلام در ادامه چند دستور درباره مسائل اقتصادى مى دهد و از احتکار شروع مى کند مى فرمايد:
💠از احتکار (به شدت) جلوگيرى کن، چرا که رسول خدا صلى الله عليه وآله از آن منع فرمود
✍احتکار به معناى گردآورى احتياجات مردم و ذخيره کردن و به انتظار گرانى نشستن و منافع کلان بردن است
و احتکار طعام از روشن ترين مصداق هاى ظلم و بدرفتارى است
🔹در فقه اسلام و همه فقهاى اسلام آن را حرام شمرده اند و روايات بسيارى در اين زمينه وارد شده از جمله در حديثى از رسول خدا صلى الله عليه وآله مى خوانيم:
⚜الْمُحْتَکِرُ مَلْعُون; محتکر رانده درگاه خداست.
💠در حديث ديگرى از امام امير المؤمنين در غررالحکم آمده است:
🔹محتکر بخيل ثروتى جمع مى کند براى وارثانى که هرگز از او راضى نخواهند شد و بر خدايى (در محشر) وارد مى شود که او را معذور نخواهد داشت»
✔️ همين قدر بايد دانست که احتکار از بدترين مفاسد اقتصادى است که اسلام از آن به شدت نهى کرده و همان گونه که در ادامه همين عهدنامه مى آيد براى محتکران مجازات قائل شده است.
افسران آتش به اختیار
@afsaranatashbeakhtear
🔴 پروژه عصبانی کردن مردم !☝️
🔹پژمانفر نماینده مجلس در جلسه علنی پرده از اقدامات حساب شده برای عصبانی کردن مردم از نظام برداشت!
♦️او درست می گوید 👇
🔻به ماجراهای اخیر دلار ، پوشک ، مرغ ، پسته و ... که دقت می کنی متوجه می شوی که همه اینها نشان از شروع پروژه آمریکایی #عصبانی_کردن_مردم با هدف ایجاد فشار اجتماعی بر حاکمیت در جهت تحمیل #تغییر_رفتار و ورود به #برجام های بعدی دارد که البته نامش را پروژه #نرمال_سازی_ایران گذاشته اند!
افسران آتش به اختیار
@afsaranatashbeakhtear
#کلام_امیر
🔴حقوق متقابل زمامدار و مردم
💠آنگاه که مردم حق زمامدار را اداء کنند، و زمامدار حق مردم را بپردازد، حق در آن جامعه عزّت یابد ، و راه های دین پدیدارو نشانه های عدالت برقرار ، و سنّت پیامبر (ص) پایدار گردد ،
پس روزگار اصلاح شود و مردم در تداوم حکومت امیدوار و دشمن در آرزوهایش مایوس می گردد.
🔹اما اگر مردم بر حکومت چیره شوند ، یا زمامدار بر رعیّت ستم کند ، وحدت کلمه از بین می رود ،
نشانه های ستم آشکار، و نیرنگ بازی در دین فراوان می گردد ، و راه گسترش سنت پیامبر (ص)متروک ، هواپرستی فراوان، احکام دین تعطیل، و بیماری های دل فراوان شود....
🔹پس در آن زمان نیکان خوار، و بَدان قدرتمند می شوند ، و کیفر الهی بر بندگان بزرگ و دردناک خواهدبود.
✔️پس برشماست که یکدیگر را نصیحت کنید، و نیکو همکاری نمایید.
#نهج_البلاغه
📚 #خطبه ۲۱۶
افسران آتش به اختیار
@afsaranatashbeakhtear
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
تلاوت یک نفس قاری ایرانی
"سیدمحمد جواد حسینی"
قاری مشهدی تلاوت قرآن را در محفل قرآنی آستان نجف اشرف, از سوره حمد تا ابتدای سوره بقره را یک نفس اجرا کرده است.
افسران آتش به اختیار
@afsaranatashbeakhtear
🌼 امامصادق(ع)فرمودند:
کسی که مایل است جزء یاران حضرت مهدی(عج) قرار گیرد باید منتظر باشد
و درحالی که منتظر است،
با تقوا و اخلاق نیکو عمل کند.
📚 بحارالانوار،ج۵۲،ص۱۴۰
@afsaranatashbeakhtear
بسم الله الرحمن الرحیم
📋 گزاره : عذاب بدکارن در قیامت انواع گوناگونی دارد که این آیه از یک نوع از آن یعنی محرومیت از لقاء الهی سخن می گوید. و اين دردناكترين مجازات آنها است ، همانگونه كه لقاى معنوى پروردگار، و حضور در بارگاه قرب او براى ابرار و نيكان بالاترين موهبت و لذتبخش ترين نعمت است . هر چند که ما واقعا درک درستی از هیچ کدام از آن ها نداریم! درک این عبارات از قلب های زنگار گرفته ما بر نمی آید. ما دیده ایم که علی علیه السلام در دعای کمیل از تنها چیزی که بسیار نگران است و برایش فغان می کند همین حجاب از لقاء الهی در قیامت است. او می فهمد و ما نمی فهمیم. او می فهمد پس فغان می کند. ما نمی فهمیم و فقط نگاه می کنیم! آرى آخرت بازتاب و تجسم عظيمى از اعمال انسان در اين دنيا است ، آنها كه چشم خود را در اينجا از مشاهده حق فرو مى بندند، و اعمالشان همچون زنگارى بر قلبشان نشسته، در آنجا نیز از پروردگار محجوبند و هرگز ياراى مشاهده جمال حق را در آن عالم ندارند و از فيض لقاى آن محبوب حقيقى محرومند.
🔷 آیه روز:
كَلَّا إِنَّهُمْ عَن رَّبِّهِمْ يَوْمَئِذٍ لَّمَحْجُوبُونَ (مطففین / آیه 15)
🔶 ترجمه:
چنین نیست كه مى پندارند، بلكه آنها در آن روز از پروردگارشان محجوبند!
📅 چهارشنبه 19 دی 1397
#قیامت ، #آخرت ، #لقاء
افسران آتش به اختیار
@afsaranatashbeakhtear
#حدیث
امام صادق علیه السلام:
پیش از آنکه به حساب شما رسیدگی شود خود به حسابتان رسیدگی کنید.
@afsaranatashbeakhtear
🔰علت تغییر طلحه و زبیر چه بود؟!
🔹چه می شود که طلحه و زبیر با این همه صفات ارزشمند، تبدیل به طلحه و زبیر نقش بسته در ذهن های ما می گردند؟ حضرت علی(ع) در خطبه ۱۵۱ نهج البلاغه می فرمایند: «همانا از مستی های نعمت بترسید» و در ادامه در خطبه ۱۸۵ می فرمایند: «و آن در هنگامی است که شما مست می گردید، اما نه از باده بلکه از نعمت و رفاه»
🔹سرازیر شدن نعمتهای بی حساب در زمان عمر و عثمان بسوی جهان اسلام و تقسیم غیرعادلانه ثروت و تبعیضهای ناروا، جامعه اسلامی را دچار بیماری مزمن «دنیازدگی» و «رفاه طلبی» کرد.
🔹افرادی که تا چند سال پیش فاقد هرگونه ثروت و سرمایه ای بودند، دارای ثروت بی حساب شدند. این جا بود که دنیا کار خود را کرد و اخلاق امت اسلام به انحطاط گرائید. طلحه و زبیر هم از این قاعده مستثنی نبودند.
🔹مسعودی، صاحب «مروج الذهب» می نویسد: «زبیر بن العوام خانه ای در بصره بنا کرد که اکنون در سال 332 (زمان خود مسعودی است) هنوز باقی است و معروف است خانه هایی در مصر، کوفه و اسکندریه بنا کرد. ثروت زبیر بعد از وفات پنجاه هزار دینار پول نقد و هزار اسب و هزارها چیز دیگر بود.
🔹خانه ای که طلحه بن عبدالله در کوفه با گچ و آجر و ساج ساخت هنوز (در زمان مسعودی) باقی است و به دار الطلحتین معروف است. عایدات روزانه طلحه از املاکش در عراق هزار دینار بود. در سر طویله او هزار اسب بسته بود. پس از مردنش یک سی و دوم ثروتش هشتاد و چهار هزار دینار برآورد شد.»
🔹طلحه و زبیر از نزدیکترین افراد به رسول الله بودند، لکن سکرات نعمت و رفاه آنها را به سوی طمع ورزی و اشرافی گری سوق داد و باعث شد که در مقابل امیرالمومنین(ع) بایستند.
🔹البته نباید گمان ببریم که با مرگ طلحه و زبیر توسط مروان بن حکم و ابن جرموز، خلق و منش طلحه و زبیر هم رخت بر بست، بلکه تاریخ اسلام در ادوار مختلف، طلحه و زبیرهای متعددی به خود دیده است. کسانی که اتفاقا چون طلحه و زبیر، روزگاری نقش بی بدیلی در دفاع از اسلام داشتند، لکن پس از گذشت مدتی، وقتی که اصطکاک آنان با تنعمات دنیایی زیاد شد، در مقابل همان اسلام و نماینده خدا، شمشیر کشیدند.
افسران آتش به اختیار
@afsaranatashbeakhtear
🔰وصف طلحه و زبیر (و اصحاب جمل) در نهج البلاغه
🔹علی علیه السلام: چون رعد خروشیدند و چون برق درخشیدند اما کاری از پیش نبردند و سر انجام سُست گردیدند. ولی ما این گونه نیستیم تا عمل نکنیم، رعد و برقی نداریم و تا نباریم، سیل جاری نمی سازیم. (نهج البلاغه، خطبه 9)
🔰آیا علی علیه السلام طلحه و زبیر را بخشید؟
🔹طلحه و زبیر، بیعت با علی(ع) را شکستند و جنگ جمل را به راه انداختند و هر دو در این جنگ کشته شدند و حضرت این دو را نبخشید. علی(ع) وقتی چشمش به صورت بی جان زبیر افتاد، خطاب به جسد او فرمود: تو مدتی با پیامبر خدا مصاحب بودی و با او پیوند خویشاوندی داشتی (زبیر پسر عمه پیامبر بود) ولی شیطان بر عقل تو مسلط شد و کار تو به این جا انجامید.
🔹حضرت چون جسد طلحه را دید فرمود: برای تو سابقه ای در اسلام بود که می توانست تو را سود بخشد، ولی شیطان تو را گمراه کرد و لغزانید و به سوی آتش شتافتی. در این سخنان امام (ع) تسلط شیطان بر طلحه و زبیر را تصریح می فرماید، ولی از توبه یا بخشش آنان حرفی نمی زند.
افسران آتش به اختیار
@afsaranatashbeakhtear