هدایت شده از makarem.ir
#معارف_اسلامی
🔸 اقدامات اصلاحی پیامبر صلّی الله علیه وآله وسلّم
🔸 اهداف بعثت پیامبر صلّی الله علیه وآله وسلّم، از منظر قرآن
🔸 بعثت پیامبر صلّی الله علیه وآله وسلّم، سبب احیاء ارزش زن در جامعه
عناوین بالا به همراه عناوین بیشتر در شاخه "اهداف پیامبر صلّی الله علیه وآله وسلّم":
http://mk6.ir/IuOxH
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
🆔 @makarem_ir
هدایت شده از پاسخ به شبهات
❗️ تناقض قرآن درباره جهانی بودن و یا حجازی و عربی بودن دعوت اسلام!
پرسش: قرآن آیاتی دارد که خود را نازل شده برای عرب و منطقه حجاز معرفی می کنند؛ از طرفی دیگر آیاتی نیز دارد که ادعای جهانی دارند. این تناقض در قرآن چگونه حل می شود؟!
✍️ پاسخ اجمالی:
آموزه های قرآن جاودانه و جهانی هستند؛ امّا دعوت جهانی پيامبر(ص) مرحله به مرحله بوده است. ایشان در مرحله اول مأمور به دعوت فامیل خود و در مرحله بعد مأمور به دعوت عرب و در مرحله بعد مأمور به دعوت از عموم بشر بود. هنگامى كه پايه هاى اسلام در ميان اعراب قوى و مستحكم شد، پيامبر مامور به دعوت جهانی شد و این حقایق در آیات متعدد قرآن بیان شده و تناقضی با هم ندارد. از آن گذشته ممکن است تعبیر «ام القری» از مکه دلالت بر مرکزیت جهانی آن و تعبیر «من حولها» اشاره به همه جهان داشته باشد.
#قرآن #دعوت_جهانی #دین_جهانی #عربی #حجاز #مکه #عریستان #دین_عربی #ام_القری #دین_اسلام #اسلام
✍️ پاسخ تفصیلی:
makarem.ir/maaref/l/0406572
هدایت شده از پاسخ به شبهات
❓ نظر اسلام، درباره استفاده تجملی از لباس؟
✍️ پاسخ اجمالی:
از تاریخ زندگى پیامبر اسلام(ص) و سایر پیشوایان بزرگ استفاده مى شود که: آنها با مسأله تجمل پرستى در لباس، سخت مخالف بودند. تا آنجا که وقتی هیأتى از مسیحیان نجران به خدمت پیامبر اسلام(ص) رسیدند در حالى که لباس هاى ابریشمین بسیار زیبا که تا آن زمان در اندام عرب ها دیده نشده بود در تن داشتند، پیامبر(ص) حتی پاسخ سلام آنها را نگفت و حاضر نشد یک کلمه با آنها سخن بگوید. و هنگامی که از علّت این رفتار پرسیده شد، فرمودند: دیدم شیطان نیز به همراه آنها است.
#اسلام #لباس #پوشش #تجمل #سبک_زندگی_اسلامی
✍️ پاسخ تفصیلی:
makarem.ir/maaref/l/0320545
هدایت شده از پاسخ به شبهات
❓ رابطه «معرفة الحجة» با «معرفة الله»؟
پرسش: چرا شناخت الهی منوط به شناخت «حجّت الهی» در زمین است و به این مساله در روایات بسیاری تاکید شده است؛ مگر انسان نمی تواند خداوند را با آیات آفاقی و انفسی بشناسد؟
✍️ پاسخ اجمالی:
شناخت الهی از طریق «آیات آفاقی و انفسی» از آنجا دارای اهمیّت است که انسان را به «اصل وجود خداوند و برخی از صفات الهی» واقف می سازد. امّا نکته مهمّ اینجا است که این اندازه از شناخت، برای هدایت و درک سعادت کافی نیست؛ زیرا برای دستیابی به رستگاری و سعادت، باید به «محتوای دین و فرامین راستین الهی» دست یافت و بدان عمل کرد و این مهم بدون «شناخت حجت الهی» امکان پذیر نیست. با توجّه به مسئولیّت «حجّت خدا» در رشد معنوی مردم، رهبری سیاسی و اجتماعی ایشان و پاسدارى از شرايع آسمانى، روشن است که نشناختن «حجّت الهی» و پیروی نکردن از ایشان تا چه اندازه می تواند زیانبار باشد و حتّی به گمراهی از دین ختم گردد. آنچنان که در دعای منقول از امام صادق(ع) می خوانیم: «اللَّهُمَّ عَرِّفْنِي حُجَّتَكَ فَإِنَّكَ إِنْ لَمْ تُعَرِّفْنِي حُجَّتَكَ ضَلَلْتُ عَنْ دِينِي». بر اساس این ضرورت هاست که می گوییم باید «حجت الهی» را شناخت تا واسطه آشنایی ما با دین گردد و نیازهای ما از آموزه های وحیانی را برطرف کند؛ به همین دلیل شناخت «حجت الهی» از اهمیّت بسیاری در میان تعالیم دینی برخوردار است.
#معرفت #شناخت #حجت_الهی #شناخت_خدا #معرفة_الحجة #معرفة_الله #امام_صادق(ع)
✍️ پاسخ تفصیلی:
makarem.ir/maaref/l/0411685
هدایت شده از پاسخ به شبهات
توصیه امام علی(ع) به حمایت از «مظلوم»
✍️ متن اجمالی:
امام علی(ع) درباره حمایت از مظلوم به فرزندانش وصيت می كند كه: «همواره دشمن [سرسختِ] ظالم و يار و مددكار مظلوم باشيد». اين توصيه در واقع تأكيدى است بر طرفدارى از حق. چه حقى از اين بالاتر كه انسان مظلوم را در برابر ظالم يارى دهد تا مظلوم به حقش برسد و ظالم از ظلمش دست بر دارد و جالب اينكه ظالم و مظلوم در اين دو جمله، مطلق است و تنها مسلمانان را شامل نمى شود و به اين ترتيب هر مظلومى در جهان بايد زير چتر حمايت مسلمانان قرار گيرد و از ظلم هر ظالم و ستمگرى بايد پيشگيرى شود.
#حمایت #مظلوم #امام_علی #ظلم #وصیت
✍️ متن تفصیلی:
makarem.ir/maaref/l/0416253
هدایت شده از makarem.ir
#یادداشت_روز
#صلح_حدیبیه
📝آموزه های صلح «حدیبیه» از منظر آیت الله العظمی مکارم شیرازی مدّ ظلّه العالی
ماجرای صلح حدیبیه / دیپلماسی صلح آمیز پیامبر اسلام صلّی الله علیه وآله وسلّم / اهتمام اسلام به قرارداد اجتماعی / صلح در سایه ی کینه زدایی / نهی از سوء ظن به خدا / صلح و مصلحت / صلحی برای هجرت / صلح حدیبیه، بزرگ ترین پیروزی
http://mk6.ir/MvDuJ
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
🆔 @makarem_ir
هدایت شده از makarem.ir
#تصویرسازی
#صلح_حدیبیه
محمد صلّی الله علیه وآله وسلّم؛ پیامبر صلح و دوستی
پیمان صلح حدیبیه بین پیامبر صلّی الله علیه وآله وسلّم و مشرکان مکه به خوبى نشان داد آن حضرت هرگز بیدليل به قوم و جمعيتى حمله نمیکند. او اهل منطق و حساب است و اگر دشمنانش جنگ را بر او تحميل نكنند او طالب صلح و آرامش است.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی
http://mk6.ir/WeOeH
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
🆔 @makarem_ir
هدایت شده از makarem.ir
#معارف_اسلامی
🔸 ماجرای فتح مکّه
🔸پيش گویى قرآن از فتح مكّه
🔸تعداد جنگ های پیامبر صلّی الله علیه وآله وسلّم
عناوین بالا به همراه عناوین بیشتر در شاخه "جنگ های پیامبر صلّی الله علیه وآله وسلّم":
http://mk6.ir/GdHiR
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
🆔 @makarem_ir
هدایت شده از makarem.ir
#احکام_شرعی
🔹 زخمی بودن عضو تیمم
🔹 تیمم بدل از غسل بجای بدل از وضو
🔹 تفاوت تیمم بدل از غسل با تیمم بدل از وضو
عناوین بالا به همراه عناوین بیشتر در شاخه "طریقه تیمم کردن":
http://mk6.ir/GkFnH
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
🆔 @makarem_ir
هدایت شده از makarem.ir
#معارف_اسلامی
🔸 اصحاب معروف امام جواد علیه السلام
🔸 هدف از مناظرات امام جواد علیه السلام
🔸 ارتباط شیعیان ايران با امام جواد علیه السلام
عناوین بالا به همراه عناوین بیشتر در شاخه "امام جواد علیه السلام":
http://mk6.ir/FdBmK
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
🆔 @makarem_ir
هدایت شده از makarem.ir
#احکام_شرعی
🔹 پاک بودن اعضاء تیمم
🔹 وجوب رفع مانع در اعضاء تیمم
🔹 حکم نماز خوانده شده با اشتباه در تیمم بدل از غسل
عناوین بالا به همراه عناوین بیشتر در شاخه "طریقه تیمم کردن":
http://mk6.ir/SbWiE
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
🆔 @makarem_ir
هدایت شده از پاسخ به شبهات
🔰 شهادت امام محمد تقی؛ امام جواد(ع) (29 ذی القعده)
✍️ اشاره:
امام نهم شیعیان اثنی عشری، در دوران امامت خود با دو خليفه عباسى يعنى «مأمون» (از سال 193 تا سال 218هـ ق) و «معتصم» (از سال 218 تا سال 227هـ ق) معاصر بوده است. هر دو نفر او را به اجبار از مدينه به بغداد احضار كردند و طبق شيوه سياسى اى كه مأمون در مورد امام رضا به كار برده بود، او را در پايتخت زير نظر قرار دادند.
درباره امام جواد(ع) باید گفت که اوصاف مهربانی و تواضع ایشان در برخورد با مردم بسیار مشهود بود. در نظر آن حضرت، علم انسان ها مایه برتری شان بر یکدیگر بود نه نسب و نژادشان. از ایشان نقل شده است که فرمود: «الشَّرِيفُ كُلُ الشَّرِيفِ مَنْ شَرَّفَهُ عِلْمُه»؛ (با شرافت ترین از همه شریف ها کسی است که شرفش به واسطه علمش باشد).
علاوه بر آن وصف جود و بخشش آن حضرت بسیار معروف بود و از همین رو لقب «جواد الائمه» به ایشان اطلاق می شود. هیچ نیازمندی به او روی نمی آورد مگر اینکه حاجت روا از نزدش برمی گشت. آن حضرت در آغاز هر ماه صدقه می داد، از شفاعت نزد صاحب منصبان برای برای رفع گرفتاری های مردم ابا نداشت از خطاها چشم پوشی می کرد و برای اصحابش دعا می فرمود. به همین دلایل مردم نیز به او به دیده احترام و علاقه می نگریستند.
✍️ عناوین یادداشت:
مقدمه: (خصوصیات فردی، اخلاقی و عبادی) / مدیریت سازمان وکالت و غلبه بر محدودیت ها / امام جواد(ع) و حفظ شیعیان از انحرافات / مسأله ازدواج امام جواد(ع) با «ام الفضل» دختر مأمون / شهادت امام جواد(ع) / نقش ام الفضل در شهادت امام جواد(ع)
#امام_جواد(ع) #شهادت_امام_جواد(ع) #امام_محمد_تقی(ع)
📖 مطالعه یادداشت:
makarem.ir/maaref/l/0419721