هدایت شده از پاسخ به شبهات
❗️ عدم وصیت پیامبر(ص) درباره خلیفه بعد از خود!
✍️ پاسخ اجمالی:
این ادّعا آنقدر بی اساس است که حتی بزرگان اهل سنت در آن دچار تردید شده اند؛ دکتر احمد محمود صبحی می گوید: آیا می شود باور کرد پیامبر(ص) مردم را بدون تعیین رهبر و خلیفه بعد از خود رها کند؟ واگر بر فرض چنین باشد آیا به ذهن کسی خطور نکرد که از پیامبر(ص) سؤال کند جایگزین تو، و رهبر آینده چه کسی خواهد بود؟
ابن ابی الحدید می گوید: در شگفتم که آنان از چگونگی تجهیز پیامبر(ص) و طریقه کفن و دفن ایشان سؤال می کنند، اما در مورد خلافت بعد از پیامبر(ص) سؤال نمی کنند و من نمی دانم در این رابطه چه بگویم؟
#وصیت #وصایت #رسول_خدا #پیامبر_اسلام #پیامبر #خلافت #حاکمیت #خلیفه #حضرت_علی #امیرالمؤمنین #امام_علی #تعیین_خلیفه
✍️ پاسخ تفصیلی:
makarem.ir/maaref/l/0325118
هدایت شده از پاسخ به شبهات
⁉️ امکان خلافت امام علی(ع) در زمان حیات پیامبر(ص)؟!
پرسش: امام علي(ع) در زمان حیات پيامبر(ص) مقام ولايت به معني حاكميت و رهبري مسلمين نداشت؛ پس چگونه مي توان آيه «ولایت» را دلیلی بر خلافت ایشان دانست؟
✍️ پاسخ اجمالی:
پاسخ اين سؤال روشن است؛ در تعبيرات روزانه بسيار ديده ايم كه اسم يا عنوانى به افرادى اطلاق مى شود كه نامزد و یا انتخاب براى آن مقام شده اند هر چند هنوز رسماً وارد عمل نشده اند يا به تعبير ديگر بالقوّه داراى آن مقام اند نه بالفعل. مثلا كسى در حال حيات خود، يك نفر را به عنوان وصىّ خود تعيين مى كند و با اينكه هنوز در حيات است مى گوئيم فلان كس وصىّ او است يا قيّم اطفال او است. در آیات قرآن و روایات نیز این گونه استعمالات بسیار دیده می شود.
#وصی #وصایت #رسول_خدا #پیامبر_اسلام #پیامبر #خلافت #ولایت #حاکمیت #رهبری #حضرت_علی #امیرالمؤمنین #حضرت_علی #ریاست #حکومت #سیادت #زعامت
✍️ پاسخ تفصیلی:
makarem.ir/maaref/l/0394004
هدایت شده از پاسخ به شبهات
❓ معناى لغوى واژه «مولا»؟
✍️ پاسخ اجمالی:
ادیبان، عالمان و مفسّران بزرگى مثل فراء، اخفش، مبرد، راغب، زمخشری و... می گویند که کلمه مولا به معنی اولویّت در امور و سرپرستى امور و سیادت و ریاست و زعامت می باشد و همچنین ولىّ و مولا، هر دو در این معنا استعمال مى شوند. لذا پیام مهم روز غدیر و آن همه تأکید بر آن چیزی جز امامت علی(ع) نمی باشد.
#خلافت #ولایت #حضرت_علی #امیرالمؤمنین #حضرت_علی #مولا #مولی #ریاست #حکومت #سیادت #زعامت #ولی #روز_غدیر #غدیر #غدیر_خم
✍️ پاسخ تفصیلی:
makarem.ir/maaref/l/0325882
هدایت شده از makarem.ir
#احکام_شرعی
🔹 تکلیف نماء و منافع در رجوع از هبه
🔹 رجوع واهب در صورت عدم تحقق شروط هبه
🔹 پس گرفتن هدیه ای که استفاده حرام از آن شده
عناوین بالا به همراه عناوین بیشتر در شاخه "پس گرفتن هبه":
http://mk6.ir/WgOfK
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
🆔 @makarem_ir
هدایت شده از makarem.ir
#احکام_شرعی
🔹کسب رضایت مالک هدایای گران بها
🔹بخشیدن بخشی از سهم الارث قبل از تعلق ارث
🔹تکلیف اموالی که در طول مدت ارتباط نامشروع در اختیار زن گذاشته شده
عناوین بالا به همراه عناوین بیشتر در شاخه "احکام هبه":
http://mk6.ir/OiGcR
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
🆔 @makarem_ir
هدایت شده از makarem.ir
#تصویرسازی
#مباهله
مباهله؛ سند حقانيت اهل بيت عليهم السلام
آیه مباهله از مهمترين آيات قرآن است که حقانيت اهل بيت عليهم السلام را ثابت می کند و اين را مي رساند که علی عليه السلام جان پيامبر اکرم صلّي الله عليه وآله وسلّم است.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی
http://mk6.ir/EqAxX
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
🆔 @makarem_ir
هدایت شده از makarem.ir
#معارف_اسلامی
🔸 جریان مباهله
🔸اهميت «آيه مباهله»
🔸محتوای آيه «مباهله»
عناوین بالا به همراه عناوین بیشتر در شاخه "آيه مباهله":
http://mk6.ir/XcUeN
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
🆔 @makarem_ir
هدایت شده از پاسخ به شبهات
❗ اطلاق صیغه جمع بر مفرد، در آیه مباهله!
پرسش: اگر در جریان مباهله، پیامبر(ص) فقط حضرت فاطمه(س) و حسنین(ع)، و امام علی(ع) را همراه خود آورد، پس چرا عبارات آیه در مورد زنان که یک نفر بود و فرزندان که دو نفر بودند و نفوس که دو نفر بودند(پیامبر و علی) به صورت جمع آمده است؟
✍️ پاسخ اجمالی:
اجماع علماى اسلام اعم از شیعه و سنى در زمینه ورود این آیه در مورد اهل بیت(ع) و تصریح آنها بر اینکه پیغمبر(ص) غیر از على(ع) و فاطمه(س) و حسن و حسین(ع) کسى را براى مباهله نیاورد، قرینه آشکارى براى تفسیر آیه خواهد بود. بنابراین، ایراد مزبور تنها متوجه شیعه نمى شود. بلکه همه دانشمندان اسلام باید به آن پاسخ گویند. ثانیاً؛ اطلاق «صیغه جمع» بر«مفرد» یا بر «تثنیه» تازگى ندارد، و در قرآن و غیر قرآن از ادبیات عرب و حتى غیر عرب شواهد بسیارى دارد.
✍️ پاسخ تفصیلی:
makarem.ir/maaref/l/0318393
هدایت شده از پاسخ به شبهات
اثبات صحت حدیث مباهله
پرسش: از چه راه هایى مى توان صحت حدیث مباهله را اثبات نمود؟
✍️ پاسخ اجمالی:
1. وجود حدیث در صحاح؛ 2. تصریح به صحت حدیث توسط علمای فریقین؛ 3. تصریح به تواتر حدیث؛ 4. تصریح به عدم خلاف؛ 5. تصریح به وثاقت راویان؛ 6. ارسال مسلّم دانستن حدیث؛ یعنی ابن اثیر در «الکامل» این حدیث را از مسلّمات حدیثى دانسته است.
✍️ پاسخ تفصیلی:
makarem.ir/maaref/l/0324066
برگ سبز؛ معارفی، احکامی، اعتقادی و تاریخی (گروه یک طرفه و کانال است)
https://chat.whatsapp.com/HU4JRS1FVL4KWNqaXo6GBv
هدایت شده از پاسخ به شبهات
❓ اهميت «آيه مباهله»؟
✍️ پاسخ اجمالی:
اول اینکه مسأله مباهله نشانه حقانيت پيامبر(ص) در رسالت است؛ زیرا کسی كه ايمان قطعي به راه خود ندارد مباهله نمي كند. دیگر اینکه اين آيه سندی روشن بر عظمت مقام اهل بيت(ع) نزد خداوند است؛ چرا که پیامبر(ص) در این عرصه فقط آنان را به همراه خود برد و این نشانه افضلیت آنها را بر تمام امت می باشد.
✍️ پاسخ تفصیلی:
makarem.ir/maaref/l/0394291
هدایت شده از پاسخ به شبهات
❓ ماجرای مباهله پیامبر(ص) با مسیحیان نجران؟
✍️ پاسخ اجمالی:
در زمان رسول اکرم(ص) گفتگوهایی بین ایشان و مسیحیان نجران درباره حضرت مسیح(ع) انجام شد و آنها لجاجت کردند خداوند به پیامبر(ص) دستور داد با آنها مباهله کند، پیامبر(ص) به همراه امیرالمومنین(ع) و حضرت فاطمه(س) وامام حسن(ع) و امام حسین(ع) برای این کار آماده شدند، وقتی مسیحیان با این صحنه مواجه شدند، احساس خطر کردند و از مباهله سرباز زدند و با پیامبر(ص) مصالحه کردند.
✍️ پاسخ تفصیلی:
makarem.ir/maaref/l/0318395
هدایت شده از پاسخ به شبهات
❓ شأن نزول «آيه مباهله» از منظر روايات اهل سنت؟
پرسش: بر اساس روایاتی که در منابع اهل سنت وجود دارد، «آيه مباهله» در شأن چه كساني نازل شده است؟
✍️ پاسخ اجمالی:
به تصريح منابع روایی اهل سنت، مانند صحيح مسلم، مسند حنبل، سنن بيهقى، صحيح ترمذى، الدرالمنثور، احكام القرآن و ... «آيه مباهله» درباره امام على(ع) و حضرت فاطمه(س) و حسنین(ع) نازل شده است.
به عنوان مثال در «صحيح مسلم» در كتاب فضائل الصحابة در باب فضائل على بن ابيطالب(ع) از سعد بن ابى وقاص نقل شده كه معاويه به سعد گفت: چرا ابوتراب را سبّ و دشنام نمى دهى؟ گفت: من سه سخن از پيامبر اكرم(ص) به ياد دارم كه به خاطر آنها نمى توانم على(ع) را دشنام دهم! و اگر يكى از آنها براى من باشد بهتر از تعداد زيادى اشتران سرخ مو است. سپس داستان حديث منزلت در جنگ تبوك و داستان پرچم دادن به دست على(ع) در جنگ خيبر را ذكر مى كند، و بعد مى افزايد: «هنگامى كه آيه مباهله نازل شد؛ رسول خدا(ص) على و فاطمه و حسن و حسين(ع) را فرا خواند. سپس عرضه داشت: خداوندا اينها اهل بيت من هستند» و مصداق اين آيه اند.
✍️ پاسخ تفصیلی:
makarem.ir/maaref/l/0394292