بسم الله الرحمن الرحیم
سلام علیکم و رحمة الله
#درس_سیزدهم_حُکم_پاک_بودن گوشت و پیه و چرم هائی که در بازار مسلمانان فروخته میشود:(قسمت اول)
♻️ فتاوای مراجع عظام
🌺 آیات عظام: امام خمینی، نوری همدانی: گوشت و پيه و چرمي كه در بازار مسلمانان فروخته شود پاك است، و همچنين است اگر يكي از اينها در دست مسلمان باشد، ولي اگر بدانند آن مسلمان از كافر گرفته و رسيدگي نكرده كه از حيواني است كه به دستور شرع كشته شده يا نه، نجس مي باشد.
🌺 آیةالله العظمی اراكي: گوشت و پيه و چرمي كه از دست مسلماني و يا از بازار مسلمانان گرفته مي شود، پاك است، هرچند ندانند كه به دستور شرع كشته شده يا نه.
🌺 آیات عظام: گلپايگاني، صافي گلپایگانی: گوشت و پيه و چرمي كه در بازار اسلام از دست مسلمانان گرفته شود، پاك است. و اگر از دست كافر گرفته شود بنابراحتياط واجب بايد از آن اجتناب شود، مگر آنكه بدانيم از دست مسلمان گرفته، و اگر در بازار كفّار از دست كفّار بگيرند، نجس است مگر آنكه بدانيم از بلاد اسلام بوده، و اگر يكي از اينها در بازار كفّار در دست مسلمان باشد احتياط واجب اجتناب از آن است، مگر آن كه مسلمان با آن معاملهٔ طهارت كند و احتمال داده شود كه طهارت آن را به دست آورده، كه در اين صورت پاك است.
🌺 آیات عظام: خوئي، تبریزی: گوشت و پيه و چرمي كه احتمال آن برود كه از حيواني است كه به دستور شرع كشته شده پاك است، ولي اگر از دست كافر گرفته شود يا اينكه دست مسلماني باشدكه از كافر گرفته و رسيدگي نكرده كه از حيواني است كه به دستور شرع كشته شده يا نه، خوردن آن گوشت و پيه حرام است و نماز در آن چرم جايز نيست (آیةالله تبريزي: بلكه احوط نجاست آن است). و اما آنچه از بازار مسلمانها يا از مسلماني گرفته شود و معلوم نباشد كه از كافر گرفته شده، يا اينكه احتمال آن برود كه تحقيق كرده، اگر چه از كافر گرفته باشد نماز خواندن در آن چرم و خوردن آن گوشت و پيه نيز جايز است.
🌺 آیةالله العظمی فاضل لنکرانی: گوشت و پيه و چرمي كه در دست مسلمان باشد پاك است،ولي اگر بدانند كه آن مسلمان از كافر گرفته و رسيدگي نكرده كه از حيواني است كه به دستور شرع كشته شده يا نه، نجس نمي باشد ولي خوردن آنها حرام است و نماز در لباسي كه از آن چرم باشد، جايز نيست.
🌺 آیةالله العظمی سیستانی: گوشت، پیه و چرمی که احتمال آن برود از حیوانی است که به دستور شرع کشته شده پاک است، ولی اگر از دست کافر گرفته شود یا اینکه دست مسلمانی باشد که از کافر گرفته و رسیدگی نکرده که از حیوانی است که به دستور شرع کشته شده یا نه، خوردن آن گوشت و پیه حرام است، ولی نماز در آن چرم جایز است، و آنچه از بازار مسلمانها، یا از مسلمانی گرفته شود و معلوم نباشد که از کافر گرفته شده، یا اینکه احتمال آن برود که تحقیق کرده اگرچه از کافر گرفته باشد خوردن آن گوشت و پیه نیز جایز است، مشروط بر اینکه آن مسلمان در آن تصرفی بکند که مختص گوشت حلال است، مانند اینکه برای خوردن بفروشد.
🌺 آیةالله العظمی امام خامنه ای: گوشت و چرم و سایر اجزای حیوانات که در محیطهای اسلامی فروخته میشود پاک است، همچنین هرگاه این چیزها در اختیار مسلمان باشد محکوم به پاک بودن است. اما در صورتی که این چیزها از کشورهای غیر مسلمان تهیه شود، اگر یقین به عدم تزکیهی شرعی آن نباشد پاک است. به عبارت دیگر در صورتی نجس است که یقین داشته باشیم حیوان، ذبح اسلامی نشده است، اما اگر بدانیم یا احتمال دهیم که ذبح اسلامی شده، پاک است.
#منابع:
(۱) توضیح المسائل مراجع، م ۹۱.
(۲) رساله آموزشی آیةالله العظمی امام خامنه ای درس ۷، ص۳۴.
ــــــــــــــ
انتشار مطالب کانال، با ذکر منبع اشکال ندارد
@anhar_ahkam
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام علیکم و رحمة الله
#درس_سیزدهم_حُکم_پاک_بودن گوشت و پیه و چرم هائی که در بازار مسلمانان فروخته میشود:(قسمت دوم)
♻️ فتاوای مراجع عظام
🌺 آیةالله العظمی شبیری زنجاني: گوشت و پيه و چرمي كه احتمال برود از حيواني است كه به دستور شرع كشته اند در چهار صورت پاك است و خوردن گوشت و پیه جايز مي باشد: ۱- از بازار مسلمانان تهيه شده باشد، اگر چه از دست كافر گرفته شده باشد. ۲- از مكاني در سرزمين اسلام -يعني سرزميني كه مسلمانان بر آن حكومت مي كنند- تهيه شده باشد. که در اين دو صورت، اگر از بازار غير اسلامي يا سرزمين غير اسلامي وارد شده باشد، چنانچه احتمال برود كه در پاكي و نجسي آن تحقيق شده، پاك، و گرنه نجس است. همچنين در برخي از فرضهاي اين دو صورت تفصيلي وجود دارد كه در مسأله بعد خواهد آمد. ۳- اگر كسي كه آن چيز در دست اوست به پاك بودن آن خبر دهد، با تفصيلي كه در مسأله بعد مي آيد. ۴- اگر ببيند كه مسلمانان در آن چرم نماز مي خوانند. و در غير این چهار صورت، در حكم مردار است و تمام احکام مردارشامل آن مي شود، بنابراين نجس است و نماز خواندن در آن چرم جايز نيست و خوردن آن گوشت و پيه حرام است و خريد و فروش آن هم باطل است.
🌺 آیةالله العظمی وحید خراسانی: گوشت و پیه و چرمی که از بازار مسلمین گرفته شود پاک است، و همچنین اگر در دست مسلمانی باشد که با آن معامله مذکی کنند، مگر اینکه آن مسلمان از کافر گرفته و تحقیق نکرده باشد که از حیوانی است که به دستور شرع کشته شده یا نه.
🌺 آیةالله العظمی مكارم شیرازی: گوشتهايي كه در بازار مسلمانان فروخته مي شود، يا مسلماني براي انسان هديه مي آورد پاك وحلال است و تحقيق و تفحص درباره آن لازم نيست، ولي اگر بدانند آن مسلمان گوشتها را از كافر گرفته و رسيدگي لازم را نكرده، خوردن آن حرام است؛ اما چرمهايي كه از بلاد كفار مي آورند پاك است هر چند نمي توان با آن نماز خواند.
🌺 آیةالله العظمی نوري همدانی: گوشت و پيه و چرمي كه در بازار مسلمانان فروخته شود پاك است، و همچنين است اگر يكي از اينها در دست مسلمان باشد و بدانند آن مسلمان از كافر گرفته و احتمال بدهند آن مسلمان رسيدگي كرده كه از حيواني است كه به دستور شرع كشته شده است و نيز بداند مسلمان با آن معامله پاكي نموده، پاك است؛ ولي اگر بداند رسيدگي نكرده، نجس مي باشد.
🌺 آیةالله العظمی سبحانی: گوشت و پيه و چرمي كه در بازار مسلمانان فروخته شود پاك است هرچند که مسلمان آن را از کافر گرفته باشد؛ ولی خوردن آن حرام است و نیز در چنین چرمی نمی توان نماز خواند.
🌺 آیةالله العظمی مظاهری: گوشت و پيه و چرمي كه در بازار مسلمانان فروخته شود پاك است، و همچنين است اگر يكي از اينها در دست مسلمان باشد و بدانیم آن مسلمان از کافر گرفته و احتمال بدهیم آن مسلمان رسیدگی کرده است باز هم پاک است؛اما اگر بدانیم رسیدگی نکرده و یقین به مردار بودن آن هم نداشته باشیم پاک است ،ولی خوردن آن و نماز خواندن با آن جایز نیست.
#منبع:
توضیح المسائل مراجع، م ۹۱.
ــــــــــــــ
🌷انتشار مطالب کانال، با ذکر منبع اشکال ندارد.
@anhar_ahkam
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام علیکم و رحمة الله
#درس_چهاردهم_حُکم_گوشت، پيه و چرم های وارداتی از سرزمين مسلمانان غيرشيعه مطابق با فتوای حضرت آیةالله العظمی شبیری زنجانی (مدظله)
🌺 اگر گوشت و پيه و چرم را از سرزميني تهيه كرده باشد كه برخلاف نظر شيعه برخي از اقسام مردار را پاك مي دانند مثلاً از سرزمين حنفيان و شافعيان كه عقيده دارند پوست مردار با دبّاغي پاك مي شود، در صورت اول و دوم كه در مسأله پيش گفته شد باید از فروشنده سوال شود كه آيا اين گوشت يا چرم از حيواني كه به دستور شرع ذبح شده گرفته شده است يا خير؟ در صورتي كه پاسـخ مثبت باشد احكام پاك بودن را بر آن گوشت و چرم می توان جاری و از آن گوشت خورد و در آن چرم نماز خواند، ولي نمي توان به مجرّد گفتهٔ فروشنده، به ديگران خبر داد كه اين گوشت يا چرم از حيواني است كه به دستور شرع ذبح شده است، و همين طور اگر كسي كه اين گوشت يا چرم در دست اوست در چنين سرزميني بگويد كه از حيواني است كه به دستور شرع ذبح شده، نمي توان به مجرد گفتهٔ او اين مطلب را به ديگران گفت اگرچه مي توان احكام پاك بودن را بر اين گوشت يا چرم جاری کرد.
#منبع: توضیح المسائل، م ۹۶.
ـــــــــــــ
انتشار مطالب کانال، با ذکر منبع اشکال ندارد.
@anhar_ahkam
🔹سلام علیکم
🔹وقتتون بخیر
🔷🔸🔹سؤال:🔹🔸🔷
🔹اگه یه ختم داشته باشیم و باید هرروز خونده شه تا۴۰روز
اگه روز وقت نشه بخونم و بیفته ۱۲ شب به بعد آیا اون ختم اثرداره یا باید از نو شروع کنن؟
🔷🔸🔹پاسخ:🔹🔸🔷
🔹و علیکم السلام
🔹وقت شما هم بخیر.
🔹اگر ختم نذر نشده و تبرعا انجام میشه خواندن آن در شب اشکال نداره. و اگر نذر شده و در نذر قید ساعت نشده باز هم خواندن آن در شب نیز اشکال ندارد.
@anhar_ahkam
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام علیکم و رحمة الله
#درس_پانزدهم_خونهای_نجس
♻️ فتاوای مراجع عظام
🌺 آیات عظام: امام خمینی، اراکی، خوئی، گلپایگانی، فاضل لنکرانی، بهجت، تبریزی، وحید خراسانی، سیستانی، شبیری زنجانی، صافی گلپایگانی، نوری همدانی، مکارم شیرازی، مظاهری، سبحانی: خون انسان و هر حيواني كه خون جهنده دارد، يعني حيواني كه اگر رگ آن را ببرند خون از آن جستن مي كند {و از آن به سرعت جاری می شود}، نجس است؛
پس خون حيواني كه مانند ماهي و پشه خون جهنده ندارد، پاك مي باشد.
🌺 آیةالله العظمی امام خامنه ای: خون انسان و هر حیوان دارای خون جهنده (خونگرم) نجس است، چه حرام گوشت باشد و چه حلال گوشت.
#منابع:
(۱) توضیح المسائل مراجع، م ۹۶.
(۲) رساله آموزشی آیةالله العظمی امام خامنه ای درس ۷، ص۳۴.
ــــــــــــــ
انتشار مطالب کانال، با ذکر منبع اشکال ندارد.
@anhar_ahkam
🔹 #متفرقه (شماره ۳)🔹
🔹آیا مأموم در بین #نماز_جماعت میتواند #نیت_فرادی کند؟🔹
🔹فتاوای مراجع عظام🔹👇
🔹آیات عظام: امام خمینی، اراکی، فاضل لنکرانی، امام خامنه ای، نوری همدانی، مظاهری: انسان در بين نماز جماعت مي تواند نيّت فرادي كند (آیةالله مظاهری: خواه از اول نیت داشته باشد یا نه و یا عذری برایش پیش بیاید یا نه).
🔹آیات عظام: گلپايگاني، صافي گلپایگانی: احتياط واجب آن است كه در بين نماز جماعت تا ناچار نشود، نيّت فرادي نكند، بلي پيش از سلام امام بدون عذر مي تواند نيّت فرادي نمايد.
🔹آیات عظام: خوئي، تبريزي: اگر مأموم در بين نماز بخواهد قصد انفراد نمايد در صورتي كه از اول نماز چنين قصدي نداشته، اشكال ندارد ولي اگر قبل از اول نماز قصد داشته است، مورد اشكال است.
🔹آیةالله العظمی سيستاني: اگر مأموم در بين نماز بدون عذر قصد انفراد نمايد، صحّت جماعتش محل اشكال است ولي نمازش صحيح است مگرآن كه به وظيفه منفرد عمل نكرده باشد كه بنابراحتياط واجب بايد نماز را اعاده كند ولي اگر چيزي را كم يا زياد كرده باشد كه در صورت عذر نمازرا باطل نكند اعاده لازم نيست. مثلاً اگر از اول نماز قصد انفراد را نداشته و قرائت را نخوانده، ولي در حال ركوع چنين قصدي برايش پيدا شود، در اين صورت مي تواند نمازش را به قصد انفراد تمام كند و لازم نيست كه آن را اعاده نمايد و همچنين اگر يك سجده را براي متابعت زياد كرده باشد.
🔹آیةالله العظمی شبیری زنجاني: احتياط مستحبّ آن است كه در بين نماز جماعت تا ناچار نشود نيّت فرادي نكند، ولي اگر نيّت فرادي كرد، اشكالي ندارد بلكه اگر از ابتداي نماز هم قصد داشته باشد كه در بين نماز نيّت فرادي كند، نماز جماعتش اشكالي ندارد.
🔹آیةالله العظمی وحید خراسانی: عدول از جماعت از به فرادی در حال تشهّد قبل از سلام امام در حالی که از اول قصد عدول نداشته باشد اشکال ندارد و همچنین است قبل از تشهّد در صورت معذور باشد و در غیر این دو صورت محل اشکال است. چه از اول نیت عدول داشته باشد یا در اثناء قصد عدول کند. ولی اگر به وظیفه منفرد عمل کرده نمازش صحیح است و همچنین اگر بعد از گذشتن محل قرائت عدول کرده و از اول قصد انفراد نداشته نمازش از جهت ترک قرائت صحیح است.
🔹آیةالله العظمی مكارم شیرازی: بدون عذر نمي توان از جماعت جدا شد و نيّت فرادي كرد، خواه از اول تصميم بر اين كار داشته باشد يا در اثناء نماز.
🔹آیةالله العظمی سبحانی: انسان در بین نماز جماعت بدون عذر نمی تواند نیت فرادی کند خواه از اول قصد داشته باشد یا نه.
🔹آیةالله العظمی بهجت: انسان در بين نماز جماعتي كه خواندن آن به جماعت، واجب نيست، بنابرأظهر مي تواند نيّت فرادي كند ، اگر چه از اول نماز، قصد فرادي داشته باشد، مثلاً نيّت كند كه دو نماز خود را با يك نماز امام بخواند، يعني قصد كند كه بين نماز، فرادي كند و زودتر تمام كند و دوباره نماز دوم را به او اقتدا كند، ولي ممكن است از جهت اخلال به نظم جماعت و اشتباه انداختن مأمومين ممنوع باشد.
🔷🔸🔹منابع:🔹🔸🔷
(۱) توضیح المسائل مراجع، م ۱۴۲۳.
(۲) سؤال از دفتر آیةالله العظمی امام خامنه ای (مدّظلّه).
🔷🔸🔹توجه:🔹🔸🔷
🌷انتشار مطالب کانال، با ذکر منبع اشکال ندارد.
@anhar_ahkam
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام علیکم و رحمة الله
#درس_شانزدهم_حُکم_پاکی_یا_نجس بودن خون باقيمانده در بدن حيوان بعد از ذبح
♻️ فتاوای مراجع عظام
🌺 آیات عظام: امام خمینی، اراکی، خوئی، گلپایگانی، فاضل لنکرانی، بهجت، تبریزی، امام خامنه ای، وحید خراسانی، سیستانی، صافی گلپایگانی، نوری همدانی، مظاهری، سبحانی: اگر حيوان حلال گوشت را به دستوري كه در شرع معيّن شده بكشند و خون آن به مقدار معمول (آیةالله سيستاني: به مقدار لازم) بيرون آيد، خوني كه در بدنش مي ماند، پاك است، ولي اگر به علت نفس كشيدن يا به واسطهٔ اين كه سر حيوان در جاي بلندي بوده خون به بدن حيوان برگردد، آن خون نجس است. (آیةالله بهجت: و همچنين چيزي كه با آن خون ملاقات كند آن هم نجس است - آیات عظام: گلپايگاني، صافي گلپایگانی: و احتياط لازم، اجتناب از خون باقيمانده در اجزاءِ حرامِ حلال گوشت است).
🌺 آیةالله العظمی مکارم شیرازي: هرگاه حیوان حلال گوشت را مطابق دستور شرع سر ببرند و خون آن به مقدار معمول بیرون آید خونى که در بدنش باقى مى ماند پاک است، مگر این که سر حیوان را در جاى بلند قرار دهند و خون به بدن حیوان بر گردد و اگر به علّت نفس کشیدن، خون برگردد نیز احتیاط واجب، اجتناب است.
🌺 آیةالله العظمی شبیری زنجاني: اگر حيوان حلالگوشت را به دستورى كه در شرع معيّن شده بكشند و خون آن به مقدار معمول بيرون آيد، خونى كه در بدنش مىماند پاك است، ولى اگر به علت نفس كشيدن خون به بدن حيوان برگردد، يا به واسطۀ اينكه سر حيوان، در جاى بلندى بوده خون به مقدار متعارف بيرون نيايد، آن خون نجس است، و بنابر احتياط مستحب از خونى كه در اجزاء حرام از حيوان حلالگوشت مانده، اجتناب كنند.
#منابع:
(۱) توضیح المسائل مراجع، م ۹۷.
(۲) رساله آموزشی آیةالله العظمی امام خامنه ای درس ۷، ص۳۴ و سؤال از دفتر.
ـــــــــــــ
انتشار مطالب کانال، با ذکر منبع اشکال ندارد.
@anhar_ahkam
حکم شرعی کارمزذ.
به آدرس ذیل مراجعه بفرمائید:
http://portal.anhar.ir/node/25200/?ref=sbttl#gsc.tab=0
🍀🌷 سلام علیکم 🌷🍀
🔹فردا اول ماه صفر هست.
🔹 توصیه به چند عمل اول هر ماه:
(۱) خواندن دعای ۴۳ صحیفه سجادیه.
(۲) خواندن نماز اول ماه.
(۳) دادن صدقه پس از نماز اول ماه.
(۴) خواندن هفت مرتبه سوره حمد
(۵) خوردن پنیر (با گردو بهتره).
(۶) خواندن دعای پس از نماز اول ماه.
🔷🔸🔹منبع:🔹🔸🔷
🍀🌷 مفاتیح الجنان 🌷🍀
🔹 از همه شما خوبان التماس دعا.
🔹 دعای محفوظ ماندن از بلایای ماه صفر به نقل از مرحوم شیخ عباس قمی:
🔹بدان که این ماه (صفر) معروف به نحوست است و شاید سبب آن:
(۱) واقع شدن وفات رسول خدا صلّی اللّه علیه و آله است در آن، هم چنان که نحوست دوشنبه به این سبب است.
(۲) یا به جهت آن است که این ماه، بعد از سه ماه حرام (ذی قعده، ذی حجّه و محرم الحرام) واقع شده که در آن سه ماه، حرب و قتال نبوده و در این ماه، شروع به قتال مینمودند و خانه و منازل از اهلش خالی میشد. و این هم یک سبب است در وجه تسمیه آن، به صفر.
🔹به هر حال، از برای رفع نحوست، هیچ چیز بهتر از تصدقات و ادعیه و استعاذات وارده نیست. و اگر کسی خواهد محفوظ بماند از بلاهای نازله در این ماه، در هر روز ده مرتبه بخواند این دعایی را که «محدث فیض» روح الله روحه، در «خلاصة الاذکار» ذکر فرمود:
✅ یا شَدیدَ الْقُوى وَیا شَدیدَ الْمِحالِ یا عَزیزُ یا عَزیزُ یا عَزیزُ ذَلَّتْ بِعَظَمَتِکَ جَمیعُ خَلْقِکَ فَاکْفِنى شَرَّ خَلْقِکَ یا مُحْسِنُ یا مُجْمِلُ یا مُنْعِمُ یا مُفْضِلُ یا لا اِلهَ اِلاّ اَنْتَ سُبْحانَکَ اِنّى کُنْتُ مِنَ الظّالِمینَ فَاسْتَجَبْنا لَهُ وَنَجَّیْناهُ مِنَ الْغَمِّ وَکَذلِکَ نُنْجِى الْمُؤْمِنینَ وَصَلَّى اللّهُ عَلى مُحَمَّدٍ وَ الِهِ الطَّیِّبینَ الطّاهِرینَ.
🔷🔸🔹 منبع: 🔹🔸🔷
🍀 کتاب وقایع الأيام 🍀
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام علیکم و رحمة الله
#برخی_از_اذکار_ماه_رجب
🌷در طول ماه رجب ۱۰۰۰ مرتبه:
« أَسْتَغْفِرُ اللَّهَ الَّذِى لا إِلَهَ إِلا هُوَ وَحْدَهُ لا شَرِیكَ لَهُ وَ أَتُوبُ إِلَیْهِ »
🌷در طول ماه رجب ۱۰۰۰ مرتبه:
« لا إِلٰهَ إِلا اللهُ »
🌷در طول ماه رجب روزانه ۷۰ مرتبه:
« أَسْتَغْفِرُ اللهَ وَ أَتُوبُ إِلَیْهِ »
🌷در طول ماه رجب ۱۰۰ مرتبه:
« أَسْتَغْفِرُ اللهَ ذُوالْجَلالِ وَ الْإِكْرَامِ مِنْ جَمِیعِ الذُّنُوبِ وَ الْآثَامِ »
🌷در طول ماه رجب:
« ۱۰۰۰ یا ۱۰۰ مرتبه سوره «قل هو الله أحد »
🌷روزانه ۱۰ مرتبه:
« أَسْتَغْفِرُ اللهَ الَّذِى لا إِلَهَ إِلا هُوَ وَ أَسْأَلُهُ التَّوْبَةَ »
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام علیکم و رحمةالله
#شروع صبح زندگی با زیارت آل یاسین
سَلامٌ عَلي آلِ يس، اَلسَّلامُ عَلَيْكَ يا داعِيَ اللهِ وَرَبّانِيَّ آياتِهِ، اَلسَّلامُ عَلَيْكَ يا بابَ اللهِ وَدَيّانَ دينِهِ، اَلسَّلامُ عَلَيْكَ يا خَليفَةَ اللهِ وَناصِرَ حَقِّهِ، اَلسَّلامُ عَلَيْكَ يا حُجَّةَ اللهِ وَدَليلَ اِرادَتِهِ، اَلسَّلامُ عَلَيْكَ يا تالِيَ كِتابِ اللهِ وَتَرْجُمانَهُ، اَلسَّلامُ عَلَيْكَ في آناءِ لَيْلِكَ وَاَطْرافِ نَهارِكَ، اَلسَّلامُ عَلَيْكَ يا بَقِيَّةَ اللهِ في اَرْضِهِ، اَلسَّلامُ عَلَيْكَ يا ميثاقَ اللهِ الَّذي اَخَذَهُ وَوَكَّدَهُ، اَلسَّلامُ عَلَيْكَ يا وَعْدَ اللهِ الَّذي ضَمِنَهُ، اَلسَّلامُ عَلَيْكَ اَيُّهَا الْعَلَمُ الْمَنْصوُبُ، وَالْعِلْمُ الْمَصْبُوبُ، وَالْغَوْثُ وَالرَّحْمَةُ الْواسِعَةُ، وَعْداً غَيْرَ مَكْذوُب، اَلسَّلامُ عَلَيْكَ حينَ تَقوُمُ، اَلسَّلامُ عَلَيْكَ حينَ تَقْعُدُ، اَلسَّلامُ عَلَيْكَ حينَ تَقْرَءُ وَتُبَيِّنُ، اَلسَّلامُ عَلَيْكَ حينَ تُصَلّي وَتَقْنُتُ، اَلسَّلامُ عَلَيْكَ حينَ تَرْكَعُ وَتَسْجُدُ، اَلسَّلامُ عَلَيْكَ حينَ تُهَلِّلُ وَتُكَبِّرُ، اَلسَّلامُ عَلَيْكَ حينَ تَحْمَدُ وَتَسْتَغْفِرُ، اَلسَّلامُ عَلَيْكَ حينَ تُصْبِحُ وَتُمْسي، اَلسَّلامُ عَلَيْكَ فِي اللَّيْلِ اِذا يَغْشي، وَالنَّهارِ اِذا تَجَلّي، اَلسَّلامُ عَلَيْكَ اَيُّهَا الاِْمامُ الْمَاْموُنُ، اَلسَّلامُ عَلَيْكَ اَيُّهَا الْمُقَدَّمُ الْمَاْموُلُ، اَلسَّلامُ عَلَيْكَ بِجَوامِعِ السَّلامِ، اُشْهِدُكَ يا مَوْلايَ اَ نّي اَشْهَدُ اَنْ لا اِلـهَ اِلاَّ اللهُ وَحْدَهُ لا شَريكَ لَهُ، وَاَنَّ مُحَمَّداً عَبْدُهُ وَرَسوُلُهُ لا حَبيبَ اِلاّ هُوَ وَاَهْلُهُ، وَاُشْهِدُكَ يا مَوْلايَ اَنَّ عَلِيّاً اَميرَ الْمُؤْمِنينَ حُجَّتُهُ، وَالْحَسَنَ حُجَّتُهُ، وَالْحُسَيْنَ حُجَّتُهُ، وَعَلِيَّ بْنَ الْحُسَيْنِ حُجَّتُهُ، وَمُحَمَّدَ بْنَ عَلِيٍّ حُجَّتُهُ، وَجَعْفَرَ بْنَ مُحَمَّدٍّ حُجَّتُهُ، وَموُسَي بْنَ جَعْفَر حُجَّتُهُ، وَعَلِيَّ بْنَ موُسي حُجَّتُهُ، وَمُحَمَّدَ بْنَ عَلِيٍّ حُجَّتُهُ، وَعَلِيَّ بْنَ مُحَمَّد حُجَّتُهُ، وَالْحَسَنَ بْنَ عَلِيٍّ حُجَّتُهُ، وَاَشْهَدُ اَ نَّكَ حُجَّةُ اللهِ، اَنْتُمُ الاَْوَّلُ وَالاْخِرُ، وَاَنَّ رَجْعَتَكُمْ حَقٌّ لا رَيْبَ فيها، يَوْمَ لا يَنْفَعُ نَفْساً ايمانُها، لَمْ تَكُنْ آمَنَتْ مِنْ قَبْلُ اَوْ كَسَبَتْ في ايمانِها خَيْراً، وَاَنَّ الْمَوْتَ حَقٌّ، وَاَنَّ ناكِراً وَنَكيراً حَقٌّ، وَاَشْهَدُ اَنَّ النَّشْرَ حَقٌّ، وَالْبَعْثَ حَقٌّ، وَاَنَّ الصِّراطَ حَقٌّ، وَالْمِرْصادَ حَقٌّ، وَالْميزانَ حَقٌّ، وَالْحَشْرَ حَقٌّ، وَالْحِسابَ حَقٌّ، وَالْجَنَّةَ وَالنّارَ حَقٌّ، وَالْوَعْدَ وَالْوَعيدَ بِهِما حَقٌّ، يا مَوْلايَ شَقِيَ مَنْ خالَفَكُمْ، وَسَعِدَ مَنْ اَطـاعَكُمْ، فَاشْهَدْ عَلي ما اَشْهَدْتُكَ عَلَيْهِ وَاَ نَا وَلِيٌّ لَكَ، بَريٌ مِنْ عَدُوِّكَ، فَالْحَقُّ ما رَضيتُموُهُ، وَالْباطِلُ ما اَسْخَطْتُموُهُ، وَالْمَعْروُفُ ما اَمَرْتُمْ بِهِ، وَالْمُنْكَرُ ما نَهَيْتُمْ عَنْهُ، فَنَفْسي مُؤْمِنَةٌ بِاللهِ وَحْدَهُ لا شَريكَ لَهُ، وَبِرَسوُلِهِ وَبِاَميرِ الْمُؤْمِنينَ، وَبِكُمْ يا مَوْلايَ اَوَّلِكُمْ وَآخِرِكُمْ، وَنُصْرَتي مُعَدَّةٌ لَكُمْ، وَمَوَدَّتي خالِصَةٌ لَكُمْ، آمينَ آمينَ.
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام علیکم و رحمة الله
#درس_هفدهم_حُکم_خون_در تخم مرغ
♻️ فتاوای ۱۷ تن از مراجع عظام
🌺آیةالله العظمی امام خمینی: خوني كه در تخم مرغ مي باشد نجس نيست، ولي به احتياط واجب بايد از خوردن آن اجتناب كند و اگر خون را با زردهٔ تخم مرغ به هم بزنند كه از بين برود، خوردن زرده هم مانعي ندارد.
🌺آیات عظام: خوئي، گلپايگاني، اراكي، تبريزي، صافي گلپایگانی، شبیری زنجانی: بنابراحتياط واجب (آیةالله زنجانی: بنابراحتیاط) از تخم مرغي كه ذرّه اي خون در آن است، بايد اجتناب كرد ولي اگر خون [مثلاً] در زرده باشد تا پوست نازك روي آن پاره نشده، سفيده پاك است.
🌺آیةالله العظمی بهجت: از خوني كه در تخم مرغ مي باشد بنابر احتياط بايد اجتناب كرد، ولي اگر خون در زرده باشد سفيده پاك است و اگر در سفيده باشد زرده پاك است.
🌺آیةالله العظمی فاضل لنکرانی: خوني كه در تخم مرغ مي باشد نجس نيست، ولي احتياط مستحب آن است كه از آن اجتناب شود.
🌺آیةالله العظمی امام خامنه ای: لکهی خونی که گاهی در تخم مرغ یافت میشود محکوم به طهارت است، ولی خوردن آن حرام است.
🌺آیةالله العظمی سيستاني: احتياط مستحب آن است كه از زردهٔ تخم مرغي كه ذره اي خون در آن مي باشد اجتناب شود.
🌺آیةالله العظمی وحید خراسانی: خونی که در زرده تخم مرغ پیدا می شود خوردن آن حرام و بنابراحتیاط محکوم به نجاست است.
🌺آیةالله العظمی جوادی آملی: خونی که در تخم مرغ است، خوردن آن حرام، و بنابراحتیاط واجب نجس است.
🌺آیةالله العظمی مكارم شیرازی: کافی است خون موجود در تخم مرغ را بردارند و دور بریزند و بقیه پاک و حلال است اما اگر عمدا به هم بزنند تا مستهلک شود خوردن آن اشکال دارد.
🌺آیةالله العظمی نوري همدانی: خوني كه در تخم مرغ مي باشد، بنابر احتياط واجب نجس است؛ ولي اگر در ميان پرده رقيقي است و آن پرده پاره نشده است، اجزاء تخم مرغ را نجس نمي كند.
🌺آیةالله العظمی مظاهری: خوني كه در تخم مرغ مي باشد نجس نيست و خوردن آن هم مانعی ندارد.
🌺آیةالله العظمی سبحانی: خوني كه در تخم مرغ مي باشد نجس نيست ولی خوردن آن حرام است.
#منابع:
(۱) توضیح المسائل مراجع، م ۹۸.
(۲) رساله آموزشی آیةالله العظمی امام خامنه ای درس ۷، ص۳۴.
(۳) توضیح المسائل آیةالله العظمی جوادی آملی م ۹۹.
ــــــــــــــ
کانال احکام انهار
در ایتا
http://eitaa.com/ahkam_anhar
در تلگرام
http://t.me/ahkam_anhar
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام علیکم و رحمة الله
درباره مسئله بالا باید توضیح داد که:
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام علیکم و رحمة الله
#درس_هجدهم_حُکم_خونی_که_لای شير هنگام دوشيدن دیده می شود
♻️فتاوای مراجع عظام
🌺همه ی مراجع عظام بجز آیةالله مکارم شیرازی: خوني كه گاهي موقع دوشيدن شير ديده مي شود نجس است و شير را نجس مي كند.
🌺آیةالله العظمی مكارم شیرازی: بهتر است از رگه های خونی که در درون شیر دیده می شود و سپس مستهلک می گردد پرهیز شود؛ هرچند محکوم به حرمت و نجاست نیست.
#منابع:
(۱) توضیح المسائل مراجع، م ۹۹.
(۲) سؤال از دفتر حضرت آیةالله العظمی امام خامنه ای (مدّظلّه).
ــــــــــــــ
انتشار مطالب کانال، با ذکر منبع اشکال ندارد.
@anhar_ahkam
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام علیکم و رحمة الله
#درس_نوزدهم_حکم_خون_لای دندانها
♻️ فتاوای مراجع عظام
🌺آیات عظام: امام خمینی، اراکی، فاضل لنکرانی، امام خامنه ای، سبحانی: خوني كه از لاي دندانها مي آيد، اگر به واسطهٔ مخلوط شدن با آب دهان از بين برود، پاك است و فرو بردن آب دهان در اين صورت اشكال ندارد.
🌺آیات عظام: گلپايگاني، صافي گلپایگانی، شبیری زنجانی: خوني كه از لاي دندانها مي آيد، اگر به واسطهٔ مخلوط شدن با آب دهان از بين برود پاك است، ولي بهترآن است (آیةالله شبیری زنجانی : احتیاط آن است) كه آن را فرو نبرند.
🌺آیات عظام: خوئي، تبريزي، سيستاني: خوني كه از لاي دندانها مي آيد، اگر به واسطهٔ مخلوط شدن با آب دهان از بين برود اجتناب از آب دهان لازم نيست.
🌺آیةالله العظمی وحید خراسانی: خونی که از دهان، مثلاً از لای دندانها می آید، اگر بواسطه مخلوط شدن با آب دهان از بین برود اجتناب از آب دهان لازم نیست، و اگر از بین نرود و آب از دهان بیرون بیاید اجتناب از آن لازم است.
🌺آیةالله العظمی بهجت: خوني كه از لاي دندانها مي آيد، اگر به واسطهٔ مخلوط شدن با آب دهان از بين برود، پاك است.
🌺آیةالله العظمی مكارم شیرازی: خوني كه از لثه يا جاي ديگر دهان بيرون مي آيد هرگاه در آب دهان حلّ شود و از بين برود پاك است و فرو بردن آب دهان نيز در اين صورت جايز است، ولي عمداً اين كار را نكند.
🌺آیةالله العظمی نوري همدانی: خوني كه از لاي دندانها مي آيد نجس و خوردن آن حرام است؛ ولي اگر بواسطهٔ مخلوط شدن با آب دهان از بين برود پاك است؛ ولي فرو بردن آب دهان در اين صورت اشكال دارد.
🌺آیةالله العظمی مظاهری: خوني كه از لاي دندانها مي آيد نجس و خوردن آن حرام است، ولی اگر به واسطهٔ مخلوط شدن با آب دهان از بين برود، پاك است و فرو بردن آب دهان در اين صورت اشكال ندارد.
#منابع:
(۱) توضیح المسائل مراجع، م ۱۰۰.
(۲) سؤال از دفتر حضرت آیةالله العظمی امام خامنه ای (مدّظلّه).
ــــــــــــــ
انتشار مطالب کانال، با ذکر منبع اشکال ندارد.
@anhar_ahkam
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام علیکم و رحمة الله
برطرف کردن اندوه مؤمن
آقا امام رضا(علیه السلام) میفرماید: هر کس اندوه و مشکلی را از مؤمنی برطرف كند خدا در روز قیامت اندوه را از قلبش برطرف کند.
منبع: کافی، ج۳،ص۲۶۸.
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام علیکم و رحمة الله
#درس_بیستم_حکم_خون_مردگی زیر ناخن
قسمت اول
♻️ فتاوای مراجع عظام
🌺آیات عظام: امام خمینی، اراکی، بهجت، امام خامنه ای، نوری همدانی: خوني كه بواسطهٔ كوبيده شدن، زير ناخن يا زير پوست مي ميرد، اگر طوري شود كه ديگر به آن خون نگويند، پاك است و اگر به آن خون بگويند (آیةالله بهجت: نجس است و) در صورتي كه ناخن يا پوست سوراخ شود اگر مشقت ندارد بايد براي وضو و غسل خون را بيرون آورند و اگر مشقّت دارد بايد اطراف آن را به طوري كه نجاست زياد نشود، بشويند و پارچه يا چيزي مثل پارچه، بر آن بگذارند (آیةالله اراكي: و به وظيفهٔ جبيره عمل نمايد) و روي پارچه دست تر بكشند. (آیةالله نوري: و تيمم هم بكنند - آیةالله بهجت: همانطوري كه وضو يا غسل جبيره اي مي نمايد).
🌺آیات عظام: گلپايگاني، صافي: خوني كه بواسطهٔ كوبيده شدن، زير ناخن يا زير پوست مي ميرد، اگر طوري شود كه ديگر به آن خون نگويند، پاك است و اگر به آن خون بگويند نجس است و در اين صورت اگر مشقت ندارد بايد براي وضو و غسل آن را برطرف سازند و اگر مشقّت دارد بايد اطراف آن را به طوري كه نجاست زياد نشود، بشويند و پارچه يا چيزي مثل پارچه، بر آن بگذارند و روي پارچه دست تر بكشند و احتياطاً تيمم هم بكنند.
🌺آیات عظام: خوئي، تبريزي: خوني كه بواسطهٔ كوبيده شدن، زير ناخن يا زير پوست مي ميرد، اگر طوري شود كه ديگر به آن خون نگويند، پاك است و اگر به آن خون بگويند نجس است و در اين صورت چنانچه ناخن يا پوست سوراخ شود اگر بيرون آوردن خون و تطهير محلّ، جهت وضو يا غسل مشقت (خوئي: مشقت زياد) دارد بايد تيمم نمايد (تبريزي: و بنابر احتياط لازم وضو هم بگيرد بطوري كه وقت وضو گرفتن، آب وضو نجس نشود).
🌺آیةالله العظمی فاضل لنکرانی: خوني كه بواسطهٔ كوبيده شدن، زير ناخن يا زير پوست مي ميرد، اگر طوري شود كه ديگر به آن خون نگويند، پاك است و اگر به آن خون بگويند در صورتي نجس است كه ناخن يا پوست سوراخ شود، و در اين صورت اگر مشقت ندارد بايد براي وضو و غسل خون را بيرون آورند و اگر مشقّت دارد بايد اطراف آن را به طوري كه نجاست زياد نشود، بشويند و پارچه يا چيزي مثل پارچه، بر آن بگذارند و روي پارچه دست تر بكشند.
🌺آیةالله العظمی سيستاني: خوني كه بواسطهٔ كوبيده شدن، زير ناخن يا زير پوست مي ميرد، اگر طوري شود كه ديگر به آن خون نگويند، پاك است و اگر به آن خون بگويند و ظاهر گردد نجس است؛ پس چنانچه ناخن يا پوست سوراخ شود بطوري كه خون جزء ظاهر بدن حساب شود، اگر بيرون آوردن خون و تطهير محل، جهت وضو يا غسل مشقت زياد دارد بايد تيمم نمايد.
🌺آیةالله العظمی شبیری زنجانی: خونى كه به واسطۀ كوبيده شدن، زير ناخن يا زير پوست مىميرد اگر طورى شود كه ديگر به آن خون نگويند، پاك است و اگر به آن خون بگويند، نجس است و در اين صورت، چنانچه ناخن يا پوست سوراخ شود، اگر مشقت زياد ندارد بايد براى وضو يا غسل خونى كه ديده مىشود بيرون آورد و اگر مشقت زياد دارد، بايد اطراف آن را به صورتى كه نجاست زياد نشود بشويد و پارچه يا چيزى مانند آن بر آن بگذارد و هنگام وضو يا غسل روى پارچه دست تر بكشد و اگر گذاشتن پارچه ممكن نبود، تيمّم كند.
🌺آیةالله العظمی وحید خراسانی: خوني كه بواسطهٔ كوبيده شدن، زير ناخن يا زير پوست مي ميرد، اگر طوري شود كه ديگر به آن خون نگويند، پاك است و اگر به آن خون بگویند نجس است ، و چنانچه پوست پاره شود وچیزی با آن ملاقات کند آن چیز نجس می شود و در این صورت اگر بیرون آوردن خون و تطهیر محلّ جهت وضو یا غسل حرجی باشد باید تیمم نماید.
🌺آیةالله العظمی مکارم شیرازی: هرگاه خون به واسطه کوبیده شدن زیر پوست یا ناخن بمیرد، اگر طورى باشد که دیگر به آن خون نگویند پاک است و اگر به آن خون بگویند مادام که زیر پوست و ناخن است براى وضو و غسل نماز اشکال ندارد، امّا هرگاه سوراخ شود اگر ضرر و زحمت فوق العاده اى ندارد باید آن را بیرون آورند و اگر زحمت زیاد دارد باید براى وضو و غسل اطراف آن را شست و پارچه اى روى آن بگذارد و روى پارچه دست تر بکشد و احتیاطاً تیمّم هم بکند.
#منبع:
توضیح المسائل مراجع، م ۱۰۱.
ــــــــــــ
انتشار مطالب کانال، با ذکر منبع اشکال ندارد.
@anhar_ahkam
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام علیکم و رحمة الله
#درس_بیستم_حکم_خون_مردگی_زیر ناخن
قسمت دوم
♻️فتاوای مراجع عظام
🌺آیةالله العظمی سبحانی: خوني كه بواسطهٔ كوبيده شدن، زير ناخن يا زير پوست مي ميرد، اگر طوري شود كه ديگر به آن خون نگويند، پاك است و اگر به آن خون بگويند مادامی که زیر پوست و ناخن است برای وضو و غسل اشکال ندارد ولی اگر ناخن یا پوست سوراخ شود اگر مشقت ندارد باید برای وضو و غسل خون را بیرون اورند و اگر مشقّت دارد بايد اطراف آن را به طوري كه نجاست زياد نشود، بشويند و پارچه يا چيزي مثل پارچه، بر آن بگذارند و روي پارچه دست تر بكشند و تيمم هم بكنند.
🌺آیةالله العظمی مظاهری: خوني كه بواسطهٔ كوبيده شدن، زير ناخن يا زير پوست مي ميرد، اگر طوري شود كه ديگر به آن خون نگويند، پاك است و اگر به آن خون بگويند در صورتي كه ناخن يا پوست سوراخ شود اگر مشقت ندارد بايد براي وضو و غسل خون را بيرون آورند و اگر مشقت دارد باید وضوی ارتماسی یا جبیره ای بگیرد و اگر [این هم] مشقت دارد باید تیمم کند.
#منبع:
توضیح المسائل مراجع، م ۱۰۱.
ــــــــــــــ
انتشار مطالب کانال، با ذکر منبع اشکال ندارد.
@anhar_ahkam
مهدی جان آقاجان😭
آلودگی هوا و فضا که سهل است
آلودگی دلهایمان نیز از حد هشدار قرمز هم گذشته
مسافر آسمان
نفس هایمان به شماره افتاده
سالهاست که زندگی تعطیل رسمی است😭 اما الان از خواب بیدار شده ایم و تعطیلی زندگی را با تمام وجود لمس می کنیم.
آقاجان همه ما محتاج مهر پدری هستیم
آقاجان کره زمین به این بزرگی برای ما از قبر هم تنگ تر شده است.
آقاجان به آسمان امر کن برایمان ببارد
آقاجان دلمان برای بارش و باران رحمت تنگ شده
آیا آسمان هوای باریدن پیدا می کند؟
آقاجان در این بحران وانفسا تنهایمان نگذار
آقاجان بیا
خطبه تو خوان تا خطبا دم زنند
سکه تو زن تا أُمرا کم زنند
گر نظر از راه عنایت کنی
جمله مهمات کفایت کنی
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام علیکم و رحمة الله
#درس_بیست_و_یکم_حکم_شک_در_خون_مردگی زیرپوست یا کوبیده شدن گوشت دست
♻️ فتاوای مراجع عظام
🌺همه مراجع عظام: اگر انسان نداند كه خون، زير پوست مرده يا گوشت بواسطهٔ كوبيده شدن به آن حالت درآمده، پاك است.
🌺آیات عظام: امام خامنه ای و سبحانی این مسأله را در رساله خود نیاورده اند.
#منبع:
توضیح المسائل مراجع، م ۱۰۲.
ــــــــــــــ
انتشار مطالب کانال، با ذکر منبع اشکال ندارد.
anhar_ahkam
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام علیکم و رحمة الله
#درس_بیست_و_دوم_حُکم_افتادن ذرّه ای نجاست در غذا
♻️ فتاوای مراجع عظام
🌺همه مراجع عظام: اگر موقع جوشيدن غذا ذرّه اي خون در آن بيفتد، تمام غذا و ظرف آن (آیةالله سيستاني: بنابر احتياط لازم) نجس مي شود و جوشيدن و حرارت و آتش (آیةالله شبیری زنجاني: جوشيدن و آتش)، پاك كننده نيست.
🌺آیات عظام: امام خامنه ای، مکارم شیرازی، مظاهری و سبحانی این مسأله را در رساله خود نیاورده اند.
#منبع:
توضیح المسائل مراجع، م ۱۰۳.
ــــــــــــــ
انتشار مطالب کانال، با ذکر منبع اشکال ندارد.
@anhar_ahkam