فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴چرا سید احمد خمینی از مسئولان زمانه اش گلایه داشت؟❗️
🔅با دقت بشنوید🔅
🎥 | @aghiil
#ظلم_به_بهجت_ها
✍علی مهدیان
💥جدایی معنویت از دنیا یک بیماری وارداتی از دنیای شرک آلود مدرن است. دنیایی که گویا در آن خدای آسمانها از خدای زمین جدا است. برای همین نه #حکومت را باید متصل به او دانست و نه #سبک_زندگی را. خدای دنیای غربیها خدای خالق است ولی خدای رب نیست. ربوبیت را رها کرده تا انسان آغشته به دنیا هر کار میخواهد بکند. اسمش این است که انسان را محور قرار داده اند کاش انسان محور بود آنچه محور است حیوانیت انسان است؛ شکم و زیر شکم انسان است که محور است.
✅معنویت در این اندیشه یعنی فرار از دنیا یعنی #رهبانیت. این خط و این هم نشان اگر خواستید معنویت مدرن را بشناسید ویژگیهایش اینها است اولا بوی رهبانیت از او به شدت استشمام میشود. ثانیا ربطی به زندگی و حیات ندارد ثالثا ربطی به قدرت و حکومت ندارد رابعا ربطی به مبارزه و قهر و غلبه ندارد خامسا ربطی به عموم مردم ندارد سادسا ربطی به علم و فهم و عقلانیت ندارد سابعا ربطی به فقه و شریعت و اقامه ندارد.
✅با این زاویه نگاه کسانی که حقیقتا عارف نیستند بلکه ناقصند، عارف میبینیم. و آنانکه عارفند حقیقتا، ناقص توصیف میکنیم و این ظلم به آنها است. بلایی که سر توصیف #آیت_الله_بهجت آوردیم. همو که بر مزارش به درستی حک شده #العبد.
✅چنان جالب تحریفش کرده ایم که به چشمهایمان هم شک کرده ایم. ما به چشم دیدیم این همان کسی است که بعد از مرگش تشییع جنازه ای با آن وسعت انجام شد در حالیکه کسانی که او را یک رجل منزوی و جدای از مردم تقریر میکنند. دیدیم به چشم که رهبر انقلاب از توصیه های او خاطره نقل میکند که ذکر ثبت قلوبنا علی دینک را توصیه میکرد و درد تثبیت انقلاب داشت و برای رفع بلا از حرکت انقلاب و رهبری اش نسخه های معنوی میداده. دیدیم که صدای حزب الله لبنان بعد او در آمد و اعلام درد کردند همان مجاهدین صف مقدم مقابله با طاغوت. دیدیم #آیت_الله_مصباح_یزدی که مشهور به حضور در صحنه های انقلاب است پانزده سال در محضرش تلمذ میکرده و آیت الله #صدیقی ها و #ری_شهری ها شاگردیش کرده اند. بهجت را خواهشا #سکولار بازخوانی نکنیم. آیت الله بهجت اهل دین خاتم بود؛ دین ناب شیعی. دین جامع ، دین اهل حکومت و مبارزه.
✅یکی از اساتید ما نقل میکرد از آیت الله بهجت پرسیدم نسبت شما با امام خمینی چگونه بود؟ دو دستش را در هم گرفت و گفت قبل انقلاب اینطور بودیم بعد اشاره به آسمان کرد و گفت بعد انقلاب ایشان این مقدار با من فاصله پیدا کرد. او خود میدانست #عارف_کامل کیست و #صراط_مستقیم چگونه است . لذا دست گیری هم که میکرد در همین جهت بود. او میدانست کرامت معنوی نگاه کردن پشت سر بدون سر برگرداندن و مرگ اختیاری و #طی_الارض نیست کرامت آن است که یک امت را دچار انقلاب و تحول روحی کنی و دنیا را بر سر #شیطان_بزرگ خراب کنی خمینی وار. و این ظهور عرفان ناب است.
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
✅ عقیل | تحلیل عقلانی اندیشمندان
ایران امروز
http://eitaa.com/joinchat/2058616844Cfee24efb65
▪️ #یادداشت | چرا جنگ نمیشود؟!
اجازه دهید برای «پاسخ به سوال چرا جنگ نمیشود؟» خود را درون اتاق تصمیمگیری امریکاییها فرض کنیم و از طرف آنها تلاش کنیم تصمیم بگیریم. فرض هم میکنیم امریکا ارادهاش بر حمله است!
آنها به دو نحو میتوانند به ایران حمله نظامی کنند. تجربه امریکا بعد از ویتنام1955م، عراق 2002م و افغانستان 2001م این است که نیروهای نیابتی خود را گسیل کنند. چه اینکه هم اوباما و هم ترامپ شعارهای انتخاباتیشان خروج از این مناطق بود. مهرههای مهم امریکا در منطقه عربستان، امارات و اسرائیل هستند. خب آنها را به سمت ایران حرکت دهیم؟ عربستان و امارات همین الان درگیر پهبادهای یمنی هستند. کما اینکه بعد از سفر طولانیمدت بنسلمان به امریکا وقتی ولیعهد در سال ۹۷ با نقشه حمله به ایران به سعودی برگشت موشکهای یمنی آسمان ریاض را خراش دادند و آن زمان عملیات متوقف شد. عملیاتی که رهبر انقلاب در دیدار کارگران همان سال خبر آن را دادند. موشک و پهباد یعنی تهدید نفت سعودی و امارات و خارج شدن کنترل قیمت انرژی توسط امریکا. از طرف دیگر از نیروهای نظامی سعودی و امارات حرفهایتر و با انگیزهتر که با همین تسلیحات سعودی تجهیز میشدند نیروهای داعش بودند. نیرویی که توانست دو کشور بزرگ و مهم را تقریبا اشغال کند. اما نتیجه آن بعد از ورود نیروهای مقاومت این شد که نهتنها سرزمینها را پس دادند بلکه در آن کشورها ارتش مقاومت بهصورت رسمی شکل گرفت و امروز عراق و سوریه جزء بازیگران مهم مقاومت هستند آنچنان که پمپئو برای پیغامدادن به ایران راهش را به عراق کج میکند. حالا حکمت تهدید ضمنی رهبر ایران در سخنرانی اول سالشان مشخص میشود. آنجا که عاقبت سرزمین سعودی را در دست مجاهدان مقاومت دانستند. امارات که خانه شیشهای است و وضعیت او به مراتب در این ورطه آسیبپذیرتر از سعودی است.
اما اسرائیل در نقطهای قرار دارد که کمتر از یک هفته است در نبردی که دو روز بیشتر طول نکشید شرایط تحمیلی آتشبس رقیبش را پذیرفت. یک کم آنورتر از حماس این حزبالله لبنان است که با تجهیزات چسبیده به سرزمینهای اشغالی مراقب هر حرکت آنهاست. این را اضافه کنید به تهدید سید حسن که اگر جنگی در بگیرد اسراییل از درون پاسخ میبیند. کنار اینها داغ تجربه حمله به پایگاه ایرانی تیفور در سوریه برای اسراییل همچنان زنده است. موشکی که آنها شلیک کردند بیشتر از شصت پاسخ در ده نقطه جولان اشغالی داشت که یکی از آنها مرکز محرمانه موساد بود. جدای از این، اسراییلیها بعید است پروژه تجزیه کردستان عراق را فراموش کرده باشند. پروژه ای که نهایتش تکریت با چاههای نفتش دست حشدالشعبی مقاومت افتاد.
پس امریکاییها برای حرکت دادن مهرههای نیابتیشان با دو مشکل روبهرو هستند. اول اینکه هرکدام درگیر یک یا چند بازیگر محور مقاومت هستند و دوم اینکه تجربه نشان داده هر جا وارد شدهاند آنجا را واگذار کردهاند. این بار اگر از سرزمین خودشان وارد شوند تجربه میگوید آنها را واگذار خواهند کرد. پس مهرههای نیابتی کنار میروند.
اگر خود امریکا مستقیم وارد شود؟ جدا از تجربه عراق و افغانستان و.... هر چقدر تجهیزات امریکایی به ما نزدیکتر باشد؛ تنوع موشکهای نقطهزن عملیاتکننده و پهبادها و قایقهای تجهیزشده عاشورا هم بیشتر میشود. امریکا نمیخواهد دوربینها صحنه غرقشدن ناو هواپیمابرش را مخابره کنند چرا که قدرت پوشالیاش افشا میشود. اسرائیل با آن همه تبلیغات روی سپر موشکیاش نتوانست جلوی موشکهای حماس را بگیرد؛ دیگر ناوهای عظیمالجثه امریکایی یک هدف ثابت بزرگ برای نیروهای ایرانی تلقی میشوند.
✍ كميل خجسته
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
✅ عقیل | تحلیل عقلانی اندیشمندان
ایران امروز
http://eitaa.com/joinchat/2058616844Cfee24efb65
✍ امیرحسین ثابتی، مجری برنامه رودررو:
محمود صادقی نماینده تهران در مجلس که بنا بر جایگاه حقوقی اش باید در "اجرای قانون" پیشقدم باشد، در مراسم سالگرد تاسیس گروهک "غیرقانونی" #نهضت_آزادی شرکت کرده. همان گروهکی که امام خمینی فرمود خطر آنها از #منافقین بیشتر است.
هیات نظارت بر نمایندگان مجلس چرا ساکت است وکاری نمیکند؟
@aghiil
روایت یکی از مترجمان واحد بین الملل حرم امام رضا علیه السلام از یک زوج انگلیسی:
این خانم و آقا اهل انگلستان هستن و دفعه سومی هست که میان ایران. به قول خودشون عاشق ایرانن و حرم امام رضا علیه السلام.
مسلمون نیستن ولی انقد حس آرامش حرم رو دوست داشتن که ۳ روز مشهد اقامت داشتن و صبح و شب میومدن حرم!!
امروز من راهنماشون بودم.
موقع برگشت از حرم این آقا بهم گفت ماریا بهم بگو من زیبایی اینجا رو چه طوری ببرم انگلیس به دوستام نشون بدم؟!
گفتم منظورتون اینه که فیلم و عکس نمیتونه زیبایی و آرامش اینجا رو انتقال بده؟!
گفت:" دقیقا"
به شوخی گفتم یکی از ستون های اینجا رو با خودت ببر.
بعد یک چادر که تو این عکس دستشونه بهشون هدیه دادم که ببرن برای یادگاری. به قدری خوشحال شدن انگار گرانبها ترین شیء دنیا رو هدیه گرفتن!
۲ نفری گرفته بودنش لمسش میکردن. خانم میگفت بپوشم آقا میگفت نه همینجوری ببریم انگلیس.
خواستم بگم مسلمونم نباشی اصلا دین هم نداشته باشی.بازم امام رضا (ع) باهات مهربونن
@aghiil
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
کلیپ جالبی که امشب از شبکه یک پخش شد :
چند تا دختر خانم روزه اولی رو آوردن و جلوشون پیتزا و نوشابه و چیپس گذاشتن و ازشون درباره روزه و روزهداری میپرسن ... حقیقتا از خیلی از آدم بزرگها بیشتر میفهمن و پاسخهاشون خیلی کلیدیه ...
تربیت درست خانواده نتیجهاش میشه این...
🎥 | @aghiil
آقا یا خانمی که توی ما رمضون راه میری و جلوی همه آب معدنی رو هورت میکشی و فکر میکنی خیلی شاخی این مطلب رو بخون تا به بیشعوریت پی ببری...
این زوج توریست اومدن ایران و گفتن ما احترام زیادی برای افرادی که روزه میگیرن قائلیم و وقتی میخوایم چیزی بخوریم مواظب هستیم که جلوی چشم روزهدارهها نباشه...
📷 | @aghiil
هدایت شده از KHAMENEI.IR
🚨 نگران زبان فارسیام؛ از صداوسیما گلهمندم، به جای زبان صحیح، زبان بیهویت را ترویج میکند
🔻 رهبرانقلاب، ساعاتی قبل در پایان #دیدار_شاعران:
🔸️ حفظ هویت برای یک ملت بسیار مهم است عزیزان. چرا که ملتی که هویت خود را از دست بدهد، در مشت بیگانگان آب میشود و از بین میرود.
🔹️ راجع به زبان فارسی بنده در حقیقت نگرانم. من از #صداوسیما گلهمندم. بجای اینکه زبان صحیح و معیار و صیقلخوردهی کاملا درست را ترویج کند، زبان بیهویت را ترویج میکند. زبان بیهویتی که گاهی غلط و بدتر از همه پر از #تعبیرات_فرنگی و خارجی است.
🔸️ وقتی یک مجری یک تعبیر فرنگی از یک مترجم یا نویسنده را در صداوسیما تکرار میکند، موجب عمومی شدن آن لغت و آلوده شدن زبان به زوائد مضرّ میشود. ما داریم مفت زبان خودمان را آلوده میکنیم.
👈 جناب صالحی و آقای مومنی بنشینند روی این مسئله فکر کنند. نگذارید #زبان_فارسی دچار فرسودگی و ویرانی شود. ۹۸/۲/۳۰
💻 @Khamenei_ir
[ عقیل ]
🚨 نگران زبان فارسیام؛ از صداوسیما گلهمندم، به جای زبان صحیح، زبان بیهویت را ترویج میکند 🔻 رهبرا
🔴خیلی ها از کثرت لغات عربی در زبان فارسی که در واقع بسیاریشان یا معنی جدید پیدا کرده اند یا «تفریس» شده اند اظهار ناراحتی می کنند ولی با لغات وارداتی از زبان های غربی مشکلی ندارند! اما به تحقیق دریافته ام هیچ کس به اندازه ی رهبری نگران زبان فارسی نیست.
✍یونس اروجی
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
✅ عقیل | تحلیل عقلانی اندیشمندان
ایران امروز
http://eitaa.com/joinchat/2058616844Cfee24efb65
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
حسن روحانی از نگاه مرحوم آیت الله طالقانی!
تهیه شده در : بیسیمچی مدیا
🎥 | @aghiil
🔻پاسخ به چند شبهه پرتکرار در موضوع حجاب
1⃣ آیا حجاب اجباری است؟
2⃣ اگر حجاب زمان حکومت انبیا اجباری نبوده است، چرا ما اجباری کردیم؟
3⃣ چرا باید حکومت از قوه قهریه برای حجاب استفاده کند؟ مگر دین اختیاری نیست؟
4⃣چرا کشف حجاب تعرض به حقوق اکثریت است؟ خب مردها تحریک نشوند.
5⃣چه کسی گفته طرفداران حجاب اکثریت اند؟ چرا رفراندوم نمی گذاریم؟
6⃣گشت ارشاد تا امروز چه کسی را باحجاب کرده است؟ چرا ادامه می دهیم؟
7⃣چه باید کرد؟
@aghiil
🔻پاسخ به این چند شبهه را در این لینک بخوانید.
http://fna.ir/d9nnvt
⭕️درباره دستگیری خانم آوازخوان
خانم بی حجابی که در ابیانه با حرکات موزون و آواز عده ای را گرد خود جمع کرده بود تا در ملاء عام بزنند و برقصند تحت پیگرد قانونی قرار گرفت.
👈اگر عدلیه را درین برخورد محق نمی دانید ادامه این متن به کارتان نمی آید. اگرنه چند جمله با مخاطب "عادی" و "مسئولین."
⭕️یکم با مردم.
چرا قانون را محق دانستید؟ چرا کسی نمی گوید رقص اختیاری؟ چرا این خانم بی حجاب نباید آزاد باشد؟ درست است. زشتی فیلم را وجدان کردید.
خیلی ها ممکن ست با حجاب اختیاری موافق باشند اما از این فیلم برائت کنند و بگویند: "گفتیم حجاب اختیاری اما نه تا اینجا." اما چرا؟ این ماجرا قدم بعدی حجاب اختیاری است. چه کسی گفته سقف حجاب اختیاری برداشتن روسری است؟ مثلا چرا درآوردن لباس نباشد؟ چرا برهنگی اختیاری نه؟ احتمالا می گوئید ملاک عرف است. اما عرف چطور ساخته می شود؟ درست است؛ یک شبه از برداشتن روسری به برهنگی نمی رسیم، چه انکه یک شبه هم به برداشتن روسری نرسیدیم. گام به گام است. ماجرای همان قورباغه و آب داغ. ابتدا باز کردن دکمه اول اختیاری است. بعد دکمه دوم عرف است. بعد مانتوی جلو باز و تا آخر. برای مردها نیز چنین است. از شلوراک پوشیدن در خیابان می تواند به لباس زیر برسد. چرا لباس زیر اختیاری نه؟
بله. حجاب اختیاری مثل یک زنجیره به فحشای اختیاری منتهی می شود. پای عواقب ش می ایستیم؟ خیر. فحشا و فساد برایتان مشمئز کننده است. قانون نقشش همین است. از یله سازی و عرفی سازی ناخواسته و تغییرات اجتماعی هوس آلود جلوگیری می کند تا این انزجار و اشمئزاز از اباحه گری ماندگار باشد.
⭕️دوم سخنی با مجریان قانون
در برخورد با این خانمِ بی حجاب و رقاصه کسی به شما انتقاد نکرد. چرا؟ چون هر انسان متدین و حتا غیرمسلمان ولی اخلاق گرایی با فساد مخالف است. پس اگر مردم به محتوای قانون باور و ایمان داشته باشند همراهی می کنند. حجاب نیز همین است. تا وقتی نتوانیم کاری کنیم که مردم به قانون حجاب باور کنند اجرای آن مشقت بارست و پرهزینه. از گشت ارشاد مهمتر بیست و اندی نهاد فرهنگی و حوزه علمیه اند که تعطیلند.
▪️پ.ن: ایندو محور را باهم جمع کردید؟ غیر این باشد ماجرا را جامع ندیدیم؛ برداشت آزاد است و فهم من اینست.
✍محسنمهدیان
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
✅ عقیل | تحلیل عقلانی اندیشمندان
ایران امروز
http://eitaa.com/joinchat/2058616844Cfee24efb65
[ عقیل ]
🔴خیری ندیده ایم از این اختیارها 📷 | @aghiil
▪️با توجه به گستره اختیارات رئیس جمهور در قانون اساسی، احتمالا برای اصلاح وضع موجود، اختیارات درخواستی روحانی به شرح زیر است:
۱. ریاست بر قوه قضاییه، مجلس تشخیص مصلحت نظام، شورای نگهبان با حق امضای مستقیم، صدا و سیما، سپاه پاسداران، ارتش، بسیج، کلیه تشکلهای دانشجویی، شورای دانش آموزی مدارس و جایگزینی کلیه ی خاله ها در مهد کودک های کشور!
۲. تعیین مستقیم اعضای مجلس شورای اسلامی در دوره آتی بدون نیاز به انتخابات!
۳. عنوان رئیس جمهور مادام العمر جمهوری اسلامی ایران تا سال ۱۵۰۰ شمسی به شرط حیات!
۴. عدم نظارت هیچ یک از ارکان قضایی و پارلمانی بر نحوه ی عملکرد و هزینههای دولت و کابینه!
۵. حق شقه شقه کردن و آویزان کردن منتقدین دلواپس بی شناسنامه بزدل حسود از چهار گوشه شهر!
۶. تغییر سرود ملی ایران به سرود «آقامون جنتلمنه» به گونه ای که در زمان ادای این جمله، همه رئیس جمهور را برابر نظر داشته باشند!
۷. آنچه گفتیم و نگفتیم و برای آباد سازی تپه های باقی مانده کشور به آن نیازمندیم!
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
✅ عقیل | تحلیل عقلانی اندیشمندان
ایران امروز
http://eitaa.com/joinchat/2058616844Cfee24efb65
⚡️چرا برجام را آتش نزدیم؟
پس از فرمایشات دیشب رهبر انقلاب درباره رعایت نشدن شروط ایشان در برجام، کسانی دور افتادهاند که چرا ایشان که گفته بودند اگر آمریکا برجام را پاره کند، ما آن را آتش خواهیم زد، این کار را نکردند؟
پاسخ این مسئله کاملا روشن است. به قول حضرت آقا، اگر چشم و گوش باز کنیم خواهیم دید که با وجود خروج آمریکا، رئیس جمهور ما همچنان برجام را سخت در آغوش کشیده، همه هستیاش را به برجام گره زده و اداره کشور را بدون برجام ناممکن توصیف میکند.
در چنین شرایطی، اگر برجام آتش زده میشد، باید نظام فکر سوختن رئیس جمهور را هم میکرد و این، به هیچ وجه به صلاح کشور نبوده و نیست. به عبارت دیگر، وقتی خروج ایران از برجام با تداوم دولت آقای روحانی جمع شدنی نیست، چارهای جز تحمل این هر دو وجود ندارد.
✍سید یاسر جبراییلی
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
✅ عقیل | تحلیل عقلانی اندیشمندان
ایران امروز
http://eitaa.com/joinchat/2058616844Cfee24efb65
♻️ رسایی در نشست رسانهها به رییس قوه قضاییه چه گفت؟
🔰 حمید رسایی: دوشنبه اولین نشست اهالی رسانه با آقای رییسی به عنوان رییس جدید قوه قضائیه برگزار شد. حدود بیست نفر از میهمانان، هر کدام چهار تا پنج دقیقه صحبت کردند از جمله بنده به عنوان مدیر مسئول هفته نامه 9 دی در چند دقیقه، فرصت اشاره به این چهار موضوع را داشتم که اینجا ذکر می کنم:
1 . متاسفانه در دوره قبل، ریاست قوه قضاییه به دلیل روحیات خاص از شرح صدر در برابر منتقدین برخوردار نبود. برای همین، رسانههای منتقد قوه قضاییه با سختگیریهای خاصی مواجه میشدند. این سختگیری البته اختصاص به نقد قوه قضاییه هم نداشت بلکه کلا هرگونه نقدی نسبت به خانواده لاریجانی ها هم با برخورد تند مواجه می شد.
از اینکه شما در ابتدای دوره مسئولیت جلسه ای با رسانه ها اختصاص دادید، خیلی رویکرد خوب و شروع مناسبی است ولی ای کاش دستور می دادید تا شکایاتی که در دوره قبل از طرف قوه قضاییه به دلیل نقد این قوه شده، مورد بررسی و تجدید نظر قرار می گرفت. (آقای رییسی از این پیشنهاد استقبال کردند)
2 . حضرتعالی سه تفاوت عمده با روسای قبلی قوه قضاییه دارید. به دلیل سابقه طولانی فعالیت در این قوه، با ساختار آن به خوبی آشنا هستید. به همین دلیل شناخت خوبی نسبت به بدنه آن دارید. علاوه بر اینها شما با وجود همه تخریب ها از یک عقبه رای 16 میلیونی برخوردارید که در انتخایات سال 96 کسب کردید.
این ویژگی ها برای افکار عمومی توقع ایجاد کرده است. همه جملات شما را در مناظره ها به یاد دارند که گفتید «فساد چه زیر عبای من باشد چه زیر عبای آقای روحانی یا چه زیر کت و شلوار آقای جهانگیری باشد یا قالیباف، فرقی ندارد و باید با آن برخورد شود.»
بنابراین حضرتعالی خیلی فرصت ندارید و افکار عمومی از شما سرعت در تحول را می خواهد. قطعا اگر کس دیگری بدون این سابقه، رییس قوه شده یود، یکی دو سال فرصت داشت ولی برای شما شش ماه زمان هست، باید در این شش ماه مردم طعم تغییر و رویکرد جدید در این قوه را حس کنند.
3 . در بیانات شما بود که قوه قضاییه با سه مشکل عمده مواجه است: یکی در ورودی که حجم زیاد پرونده هاست، دیگری در فرآیند که اطاله دادرسی است و سومی هم در خروجی که تعداد زیاد زندانیهاست.
به نظرم این سه مشکل وجود دارد ولی مشکل چهارمی هم هست که اگر به آن توجه نکنید، حتی اگر این مورد هم حل شود، از نظر افکار عمومی اتفاقی در قوه قضاییه نیفتاده است. مشکل چهارم دانه درشت ها هستند.
درست است که پرونده برادر رئیس جمهور، برادر معاون اول در دستور کار قضایی است یا با داماد فلانی نیز برخورد میشود، اما بدلیل طولانی شدن این روند و احکامی که صادر میشود، افکار عمومی احساس اجرای عدالت را ندارد بلکه احساس تبعیض هم دارد.
4 . یکی از مشکلات وسئوالات مردم، عدم پیگیری برخی تخلفات دانه درشت ها وتناقضی است که در روند رسیدگی به شکایت آنها ایجاد می شود. البته این معظل از سابق حاکم بوده است.
به عنوان مثال آقای مهدی نصیری در دوره اقای هاشمی، در هفته نامه صبح، سلسله گزارشات مستندی را در باره تخلفات آقای غرضی وزیر به چاپ رساند. وزیر وقت از او شکایت کرد. در دادگاه آقای نصیری بدلیل ارائه مستندات، تبرئه شد ولی به تخلفات آقای غرضی هیچ وقت رسیدگی نشد!
در همین روزهای اخیر در هفته نامه 9دی طی شش شماره، گزارشات مستندی در باره تقلب در مدرک تحصیلی آقای روحانی و سرقت علمی وی به چاپ رسید، آقای روحانی شاکی شد، با حضور وکلای وی، سه ساعت در دادگاه این شکایت بررسی شد اما با توجه به مستندات 9 دی نهایتا به اتفاق آرای هیات منصفه (حتی اعضای حامی رروحانی) و قاضی دادگاه، نشریه 9دی تبرئه شد.
سئوال افکار عمومی این است که پس رسیدگی به این سرقت علمی چه می شود؟! افکار عمومی میپرسد اگر مدرک علمی روحانی درست نیست، چرا موضوع رها میشود!
5 . بعداز پایان جلسه هم سرپایی یک مورد را به آقای رییسی یادآور شدم و گفتم: سرعت در رسیدگی به برخی پرونده های ملی، کمک زیادی به اصلاح نگاه انتقادی جامعه نسبت به قوه قضائیه می کند. در همین قضیه سیل های اخیر متاسفانه تا الان اقدامی نشده است.
درحالی که در نیوزلند یک روز پس از عملیات تروریستی، اولین جلسه دادگاه فرد جنایتکار برگزار شد ولی در سیل شیراز که 23 نفر کشته شدند، نه کسی استعفا داد و نه تا امروز دادگاهی برگزار شده با اینکه همه چیز این موضوع مشخص شده جاست. اگر در سیل شیراز 23 گوسفند هم تلف شده بود نباید به این راحتی از کنارش عبور می شد!
در نبود و غیبت رییس جمهور، شما در مناطق سیل زده حضور می یافتید و سخنرانی هم کردید ولی توقع افکار عمومی از شما سخنرانی نیست اما حتما از شما توقع رسیدگی قضایی به تخلفات و کوتاهی مدیران دخیل در این اتفاقات ناگوار هست.
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
✅ عقیل | تحلیل عقلانی اندیشمندان
ایران امروز
@aghiil
💠در راستای این دستور راهبردی #رهبر_انقلاب اولین قدم این است که برای انبوه مسائلی که ما را احاطه کردهاند، پاسخهایی دقیق و راهگشا و اجرایی مبتنی بر گفتمان انقلاب اسلامی پیدا و تدوین شود. روی کار آمدن یک دولت صرفا یک مبارزه سیاسی نیست؛ که ارائه الگوی جدیدی برای ادارهی کشور است.
✍وحید یامین پور
📷 | @aghiil
این بی شرمی از کجا سر ریز شد؟
✍️ جواب سر بالا را هیچ کس نمی پسندد. عادی سازی قصور و تقصیر و تخلف، به جای شرمندگی عذرخواهی، مردم را منزجر می کند.
🔹دو ماشین پورشه در اصفهان کورس گذاشته اند و بخاطر سرعت زیاد، یک پراید را زیر گرفته اند. راننده بیگناه درجا فوت شده . اما در فیلم منتشره، راننده یکی از پورشه ها که یک دختر است و پا پسرکی کورس گذاشته، با وقاحت سر پلیس داد می کشد و می گوید «این ماشین کلی پولشه، كجا میخواین ببرینش؟!». می گویند "داد نکش، آدم کشتین". اما او جواب می دهد "کشتیم که کشتیم، دیهشو می دیم!»
♦️این فرهنگ منحط از کجا سر ریز می شود؟ شما ببینید چند مدیر ارشد دولت - از رئیس جمهور تا وزرا- هنگام قصور و تقصیر و آسیب زندن به معیشت مردم، ابراز شرمندگی و عذرخواهی کرده اند؟
🔹به یاد بیاوریم اتفاق آذر 95 را که بی مبالاتی و حادثه تصادف دو قطار، موجب کشته شدن 45 زائر حرم امام رضا (ع) شد. آیا وزیر راه و شهرسازی عذرخواهی کرد؟ نه. با خونسردی گفت "چه آنهایی که کشته شدهاند و چه آنهایی که مجروح هستند، زیرپوشش بیمه قرار دارند و از این جهت نگرانی خاصی وجود ندارد"! یک "دیه شو می دیم" مودبانه، از سوی فردی که پنج سال جزو وزرای میلیاردر کابینه بود.
♦️همین فرد در مراسم تودیع خود، در حالی که با کم کاری و سوء مدیریت فاحش، موجب تورم افسار گسیخته مسکن و اجاره بها شده بود، گفت : "این افتخار دولت است که حتی یک واحد مسکونی نساخت. افتخار میکنم حتی یک مسکن مهر افتتاح نکردم"! فقط با رونق بخش مسکن، 250 شاخه شغلی و صنعتی احیا می شد و می شد در تیراژ میلیونی شغل ایجاد کرد. http://fi9.ir/c2ejo6
🔹مهر ماه 97 پیرمرد بازنشسته و رنجور بجستانی به وزیر بهداشت گفت "هزینه فیزیوتراپی خیلی گرون شده و پول بازنشستگی کفاف نمیده". وزیر اما این گونه پاسخ داد: "کاری نداره . خودت انجام بده". پیرمرد ساده دل با تعجب می پرسد چطوری؟ و وزیر جوابی می دهد که موجب انفجار خنده حضار می شود؛ "برو خودت بمال"!
♦️همین وزیر چند هزار میلیاردی و پورشه سوار، شهریور 97 در نیشابور گفت: "فعلا مدیریت همین، و وضعیت همین است، شما مردم رأی دادهاید، پس بیخود اعصاب، روح و روان همدیگر را آزار ندهیم، فعلاً همین هستیم.»
🔹رئیس دفتر رئیسجمهور 21 مرداد سال گذشته که سوء مدیریت دولت کاملا آشکار شده بود، با این پرسش مواجه شد که "چرا آقای روحانی از مردم عذرخواهی نکرد؟".
♦️واعظی در پاسخ گفت "دولت عذرخواهی از مردم را هیچ بد نمیداند بلکه افتخار هم میکند... اگر هر زمانی یک دلیلی وجود داشته باشد و اشتباهی در کار دولت رخ دهد، حتما از مردم عذرخواهی میکنند». حاکی از این که روحانی و دولتمردان، دلیلی برای عذرخواهی نمی بینند.
🔹... راستی آن دختر پورشه سوار که بابی مبالاتی جان یک انسان بی گناه را گرفت، چرا احساس شرمندگی نمی کند؟
#اشرافیت
#مدیریت_اشرافی
✍محمد ایمانی
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
✅ عقیل | تحلیل عقلانی اندیشمندان
ایران امروز
http://eitaa.com/joinchat/2058616844Cfee24efb65
دولت سردرگم و بی برنامه
افزایش اختیارات می خواهد چه کار؟!
🔸آقای روحانی می گوید: "در دوران جنگ تحمیلی در مقطعی که با مشکل مواجه شدیم، شورای عالی پشتیبانی جنگ ایجاد شد و همه اختیارات در دست این شورا بود و حتی مجلس و قوه قضائیه نیز در تصمیمگیری آن شورا دخالتی نداشتند و امروز هم در شرایط جنگ اقتصادی قرار داریم. همانگونه که در جنگ 8 ساله اختیارات ویژهای را از امام راحل گرفته و توانستیم جنگ را اداره کنیم، امروز هم به چنین اختیاراتی نیاز داریم".
🔹چند ملاحظه درباره این سخنان وجود دارد. نخست اینکه کشور هفت سال است درگیر جنگ اقتصادی در فاز جدید شده اما دولت آقای روحانی در شش سال گذشته (تا همین جند ماه قبل)، جنگ را منکر بوده و ادعا می کرده در حال نعامل برد- برد با دشمن هستیم!
♦️بزرگ ترین بی تدبیری آن است که هنگام هجوم دشمن، او را شریک یپندارند و به او پناه ببرند. دولت همین کار را کرد و شش سال فرصت رونق بخشیدن به اقتصاد را به مفهوم واقعی کلمه تباه نمود. از دل این بی تدبیری بود که رکود تورمی بی سابقه بر اقتصاد و تولید و بازار حاکم شد.
🔹دوم؛ اگر خوش بین باشیم و حمل بر خیانت نکنیم، اینجا یک #سو_تدبیر بزرگ اتفاق افتاده است. سوء تدبیر هایی که به توقف شش ساله ساخت سالانه یک میلیون مسکن ضروری در کشور، واردات بی رویه از محل ارز کمیاب، قاچاق چند میلیارد دلاری سوخت به خارج، حراج 18 میلیارد دلار ذخایر ارزی محدود، و واگذاری رانت های بی سابقه ختم شد و تورمی بالای 50 درصد را به مردم تحمیل کرد.
♦️پرونده قطور سوء مدیریت اقتصادی قبل از هر چیز، نیازمند محاکمه و حسابرسی است. همچنان که در جنگ نظامی، دادگاه های فوریت دار صحرایی تشکیل می دهند و مجازات های سخت برای خاطیان مقرر می کنند.
🔹 وقتی کارنامه یک مدیر، پر از قصور و تقصیر و تخلف و ندانم کاری و بی مبالاتی است، به او ترفیع نمی دهند یا بر اختیارات او نمی افزایند. بلکه حتی از اختیاراتش می کاهند تا خسارت های جاری را کم کنند. آیا به کسی که پیاپی موتور سیکلت را به در و دیوار می کوبد، اجازه خلبانی هواپیما می دهند؟!
♦️سوم؛ آقای روحانی اختیار چه کاری را می خواهد؟ او در همین برجام،اختیاراتی فراتر از حدود قانونی گرفت و توافقی "کاملا نا متوازن، نا همزمان، نقد-نسیه، فاقد ضمانت، فاقد امکان جبران خسارت، و فاقد امکان شکایت موثر در صورت بدعهدی طرف مقابل" را ترتیب داد. تصور کنید او اجازه یافته بود مثلا با توانمندی نظامی و دفاعی کشور نیز همین معامله را بکند، امروز نه با ادبیات تهدید دشمن، بلکه با حمله نظامی او یا تسلیم از سر ناچاری و ناتوانی کشور به دشمن رو به رو بودیم.
🔹چهارم؛ دولت در حوزه اختیارات اقتصادی، اختیارات مهمی را گرفت تا اقتصاد را سامان دهد. با این حال بی کفایتی به حدی بود که مجلس همسو، از چهار پاسخ روحانی به پنج پرسش قانع نشد. همچنین وزرا در صف استیضاح مجلس بودند که رهبر انقلاب با ملاحظه جمیع جهات، ادامه این روند را شرایط فعلی کشور صلاح نداستند و خواستار همت مضاعف دولت برای عمل به وعده ها و تکالیف خود شدند.
♦️دولت در همین دوره اخیر اختیارات فراوانی گرفته اما کار موثری برای تثبیت و تقویت اقتصاد کشور نکرده، تا آن جا که سعید لیلاز (عضو مرکزیت دولت و از حامیان دولت) چند ماه قبل به یورو نیوز گفت" با اختیاراتی که روحانی دارد، اگر چوب خشک به جای او بود، اقتصاد را بهتر مدیریت می کرد". کارگزارانی ها در بیانیه ها و اظهارات خود، دولت را "سرگشته و بی کفایت" و دولت بزم، به جای دولت رزم" توصیف کردند.
🔹همچنین عبدالله ناصری مشاور خاتمی چندی قبل گفت "روحانی در مقایسه با رؤسای جمهور پیشین، وقت برای دولت نمیگذارد. میگویند از ساعت 9:30 صبح تا 19 سر کار است! این یکی از اعتراضات و انتقاداتی است که دوستان روحانی دارند. ناطق نوری به روحانی اعتراض کرده و گفته؛ من که فقط یک حوزه علمیه دارم از ساعت 6:30 صبح آنجا حاضر میشوم، شما باید زودتر بروید و به سخن وزرایتان گوش کنید. روحانی حوزههای کلیدی کشور را شوخی گرفته. او به دلیل روحیهاش مشورتپذیر نیست. حوزه اقتصادی دولت بسیار به هم ریخته است".
♦️آقای روحانی اجمالا دنبال تعطیلی قانون اساسی و تفکیک قوای مندرج در آن است؛ این یعنی خودکامگی و دیکتاتوری، بدون مسئولیت پذیری و پاسخگویی. اما انقلاب و جمهوری اسلامی بساط خودکامگی را از کشور جمع کرد و دیکتاتوری، برگشت ناپذیر است.
🔸وبالاخره اینکه وقتی معاون اول روحانی می گوید "همه نظر بدهند که اقتصاد را کوپنی کنیم یا قیمت ها را آزد کنیم"، یعنی دولت هیچ برنامه و نقشه اقتصادی ندارد و باید پرسید افزایش اختیارات را برای همین وضعیت سردرگمی و بلاتکلیفی و باری به هر جهتی دولت می خواهند؟! که چه بکنند؟
✍محمد ایمانی
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
✅ عقیل | تحلیل عقلانی اندیشمندان
ایران امروز
@aghiil
دیابت اختیارات؛ انسولین یا قند ؟!
✍️ دولت در مدیریت اقتصادی موفق نبوده است. مردم و کارشناسان و فعالان اقتصادی درباره نمره مردودی دولت متفق القول هستند. آمار های اقتصادی رقیق شده دولت نیز با وجود همه کتمان ها، از همین واقعیت حکایت می کند.
🔹در چنین شرایطی، اقتضای عقلانیت این است که دولت از خودرایی و خودکامگی بکاهد و مشورت پذیری و تصمیم گیری جمعی را دستور کار قرار دهد. آقای روحانی اکنون بیش از هر زمان دیگری نیازمند نظارت شدن و خروج از خود بسندگی است. خود بسندگی برای آقای روحانی سمّ است؛ همچنان که خسارت های خود را در ماجرای برجام و به ویژه سوء مدیریت پر اشتباه اقتصادی نشان داد.
♦️انتظار دور زدن قانون و دریافت اختیارات بیشتر، به معنای سلب اختیارات قانونی از سایر نهادها نظیر مجلس، قوه قضائیه، مجمع تشخیص مصلحت نظام، شورای نگهبان، رسانه ها و از این قبیل است. این، همان حکایت نواختن شیپور از سر گشاد آن است. یا شبیه حکایت کسی است که دچار بیماری دیابت و قند شدید است اما به جای انسولین و کاهش قند خون، دنبال شیرینی می گردد.
🔹مدیریت ناموفق، نیازمند فاصله گرفتن از خودرایی، مشورت بیشتر و هم افزایی با سایر دستگاه هاست و نه تعطیلی مسئولیت های نظارتی آنها. آینه چون نقش تو بنمود راست/ خود شکن آیینه شکستن خطاست.
✍محمد ایمانی
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
✅ عقیل | تحلیل عقلانی اندیشمندان
ایران امروز
http://eitaa.com/joinchat/2058616844Cfee24efb65