سلام و عرض ادب
چون شما همراهان بزرگوار گاهی سوالاتی رو مطرح میکنید و یا درخواستی دارید که امکان پاسخ در کانال نیست برای همین آیدی ایتا رو در قسمت بیو کانال قرار دادم.
و سعی میکنم در حد توان و البته سوادم پاسخگو شما بزرگواران باشم.
به بهانه ساخت خیابان غذا در شیراز
🔹طبق اخبار منتشر شده، شهرداری شیراز قصد دارد تا پایان آبان ماه، خیابان غذا را در این کلانشهر افتتاح کند. خیابانی که طبق مصاحبه مدیر سازمان سرمایهگذاری شهرداری شیراز، محوریت آن با غذاهای فست فودی است و به دنبال اهدافی نظیر زیست شبانه است. در این خصوص چند نکته تقدیم میشود:
🔹اولا در شهر اسلامی ایرانی، گرچه به همه کاربریها توجه میشود اما اصالت و محوریت با انگارههای معنوی است و نه مادی و اینکه خیابان مهمی از شهر را صرفا با غذا نامگذاری کنیم و وجوه مادی و غیر معنوی شهر را برجسته کنیم و به آنها در مقابل وجوه معنوی شهر اصالت دهیم از انگارههای سبک زندگی غربی است که چنین کاری تناسب چندانی با شیراز که سومین حرم اهل بیت(ع) است ندارد.
🔹ثانیا حیات شبانه که به عنوان یکی از اهداف چنین خیابانی مطرح شده است در تعارض آشکار با سبک زندگی اسلامی است. قرآن کریم روز را بستر تلاش و شب را مایه آرامش معرفی کرده است: "هُوَ الَّذِي جَعَلَ لَكُمُ اللَّيْلَ لِتَسْكُنُوا فِيه: اوست كسى كه براى شما شب را قرار داد تا در آن بياراميد" (یونس/۶۷). لذا اینکه بخواهیم خیابانی را با این هدف احداث کنیم که شهروندان شبها را به جای آرمیدن و آمادگی برای تلاش روزانه، در آن به شب نشینی و پرسه زنی شبانه بپردازند از شاخصههای سبک زندگی غربی است که هیچ تناسبی با فرهنگ بومی ما ندارد.
🔹ثالثا اینکه در چنین خیابانی، محوریت با غذاهای فست فودی است نیز بر زشتی کار افزوده است؛ غذاهایی که علاوه بر مضرات متعدد برای سلامتی شهروندان، از شاخصههای سبک زندگی غربی است که متاسفانه طی چند دهه اخیر به فرهنگ ما تحمیل شده است؛ واضح است که دامن زدن به چنین تحمیلی از سوی ارگانهای عمومی و حاکمیتی که باید پاسدار سبک زندگی بومی ما باشند هیج توجیهی ندارد. مدیران محترم توجه بفرمایند که غذای فست فودی، سبک زندگی و تبعات متناسب با خودش را به دنبال میآورد و اگر چنین سبک زندگی را ترویج کردیم باید منتظر چیدن میوههای اخلاقی و فرهنگیاش هم باشیم.
🔹رابعا طبق اخبار واصله و حسب مصاحبه برخی مدیران شهرداری شیراز، الگوی چنین خیابانی در شیراز، خیابان سی تیر در تهران بوده که چنین الگوبرداری بر زشتی کار افزوده است. اینکه مدیران محترم شیرازی، معضلات فرهنگی اجتماعی خیابان سی تیر تهران را ندیدهاند و به جای آنکه به دنبال حراست از هویت بومی شیراز باشند دنبالهرو تجربههای اشتباه پایتخت و تهرانیزه کردن این شهر تاریخی فرهنگی هستند نشان دهنده آن است که درک درستی از جایگاه ویژه فرهنگی و تاریخی این شهر در سپهر تمدن بومی ما ندارند. امید است مدیران سایر شهرها و کلانشهرها به جای تهرانیزه کردن شهرهایشان، به ظرفیتها و داشتههای بومی شهرهای خودشان بیاندیشند.
@baladetayyeb
🔰کدبانوگری یک استراتژی زنانه است، آن را اینگونه سر نبرید.
کدبانوگری زنان یکی از مؤلفههای اثرگذار و مرتبط با قدرت نرم زنانهی آنهاست که به زنها این قدرت را میدهد تا از جسم و روح خانواده مراقبت کنند. زنان در گذشته با شناختی که از مزاج افراد خانواده داشتند و آگاهی نسبت به طبایع غذا، جلوی بروز بسیاری از بیماریها را که حاصل برهم خوردن مزاج بود میگرفتند و اگر مشکلی عارض جسم اعضای خانواده میشد با قفسهی داروهای دست ساز و مقداری کم و زیاد کردن ادویه و دم
گذاشتن یک دمنوش آن را برطرف میکردند. اما الان قفسهی داروها و قرصها جای آن گنجینهی گرانبها را گرفته است.
تغییر سبک زندگی و گرفتن وظیفهی استراتژیک زنان از آنها
و واسپاری آن به رستورانها و جایگزین شدن غذاهای فست فودی به جای دست پخت خانم خانه
فریب نظام سرمایهداری و مدرنیته بوده که دأب و شیوهش تربیت افراد در کف خیابان به جای خانواده و دامن زدن به مصرف بیشتر است.
یکی از نکاتی که شاید کمتر در رابطه با اهمیت غذا به آن توجه میکنیم، فرایند تهیه غذا و طهارت و پاکی جسم و روح کسی است که غذا را آماده
میکند. قطعا تاثیر معنوی غذای زنی که با وضو و توجه و توسل به اهل بیت علیهم السلام مواد خام را میپزد و با عشق بر سر سفره میگذارد با آشپزی که با تفکر مادی و کسب درآمد و به دست آوردن سود بیشتر غذا را تهیه میکند و چه بسا نسبت به احکام شرعی اهمال کار بوده و طهارت باطنی نداشته باشد کاملا متفاوت است.
در سیرهی
علماء داریم که هر غذایی
را میل نمیکردند. چون علاوه بر حلال بودن غذا، طیب بودن آن نیز از نظر اسلام شرط است.
حالا تصور کنید امثال بلاگرهای غذا و مسوولینی که پروژههایی چون «خیابان غذا» را بدون اندیشه کلید میزنند و با توسعهای که در امر شکم و خوردن میدهند و با تبلیغات گزاف در حال ذائقهسازی بر مبنای فرهنگ توسعه سرمایهسالار هستند، چه خیانتی به جسم و روح بشر امروزی میکنند که همه چیزش خلاصه در شکم و شهوتش شده و لذت محور زندگی میکند.
وقتی فرهنگ توسعه در کشوری حاکم شود در کوچکترین مسائل زندگی نیز نفوذ کرده و آن را به غلط توسعه میدهد. یک نمونه از این نفوذ فرهنگی را شما در تغییر شکل ظرفها و استکانها میتوانید مشاهده کنید. انسانی که در گذشته با یک استکان نیاز نوشیدنش را برطرف میکرد الان با ماگها سر و کار دارد.
آن استکان کمر باریک و خوش ریخت جای خودش را به ماگ داده و به این شکل توسعه در نوشیدن اتفاق افتاده است.
✍مریم اردویی
@maryamordouei
اگر میتونید برای جلوگیری از آتش سوزی ها در فلسطین و گسترش یافتن آتش ها، دعای حریق بخونید.
https://ahlolbait.com/content/4619/دعای-حریق-مصباح-المتهجد
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ببینید پیروز میدان غزه کیست؟
پاسخ را در کلمات این نوجوان فلسطینی بجویید:
🔷️ رابطه ما را با عالم قطع كردهاند اما نمىتوانند رابطه ما را با ربالعالمين قطع كنند.
گرچه خسته و در تنگنا هستیم اما امیدمان به خداست!
خدایا زمین را زیر پاهای یهود بلرزان و
ما را بر یهود پیروز کن!
@maryamordouei
هدایت شده از مدرسه تاریخاندیشی قصص
🔰 صفیّه
🔷 در این وانفسای زجر و مویه!
من از خودم میپرسم چرا تا به حال برایتان از حماسهی صفیه علیه یهود نگفتهام؟
صفیه بنت عبدالمطلب. همخون علی و جعفر. عِدْلِ زنانهی حمزهی سیدالشهدا. عمهی پیامبر عزیز!
🔶 در جنگ خندق وقتی هر مرد و نوجوانمردی رفته بود پشت خندق و ایستاده بود در سنگر، تا پای تاختوتازِ اسبهای تازیِ مشرکان عرب را لنگ کند؛ پیامبر تمام زنان و بچههای شهر را در پناهگاهی گرد آورده بود.
یهودیان بنیقریظه هرچند ابتدا در آستانهی یک خیانت بزرگ، دوبهشک مانده بودند، اما بالاخره عزمشان جزم شد تا از درون تازهشهر نبی، سینهی سپاه محمد را بشکافند و دستها را به بیعت با طاغوت بسایند. (نساء/۵۱)
🔷 سپس نامردان یهودی پرسههایی را حوالی پناهگاه زنان و کودکان آغاز کردند. سیاستی همیشگی برای تشدید رعب در پشت جبههها. در میان زنان مدینه، صفیه این وضعیت را تاب نیاورد. یکی از آن یهودیان را که در پی آزار و لطمه آمده بود، گرفت و کشت.. و شد اولین زن مسلمانی که یک پیام واضح به خط اول نبرد فرستاد: ای مردان مسلمان! بایستید و پایمردی کنید و از جانب پناهگاه بیمی بر خود روا مدارید... صفیهها هستند!
🆔 @Qasas_school
7.55M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
نوشته بود:
اینکه میگویند «زنان و کودکان» را من حداقل نمیفهمم هر مردی که شهید میشود، شوقهایی با او میمیرد. امیدهایی ناامید میشود و چشمهایی به در خشک میشود؛ چشم مادر، همسر، خواهر، پسر، دختر و....!!
خیلی درست نوشته بود. مردانی که حتی آمار شهدایشان میان آمارها بینشان است.
چند روز پیش دلنوشتهی بانوی جوان فلسطینی را میخواندم که دو هفته قبل از اولین سالگرد تولد دختر یکسالهشان، شوهرش یک روز صبح که سه نفری دور میز صبحانه نشسته بودند در بمباران وحوش صهیونیست به شهادت رسیده بود. حالا دخترک یکساله باید بدون پدر شمع تولدش را فوت میکرد. دیگر پدری نبود تا دختر کوچک سوار بر شانههای ستبرش، مطمئن باشد که دنیا زیر پایش خواهد بود.
@maryamordouei
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰ملتها در مقابل دولتها
علیرغم تلاشهای زیاد وزیر کشور انگلستان، مردم لندن تظاهرات یک میلیونی برپا کردند و خواستار آتشبس در غزه شدند.
بوریس جانسون، نخست وزیر سابق بريتانيا هم گفته: «شنیدن شعارهای یهودی ستیزانه در خیابانهای لندن تقریباً ۸۰ سال پس از پایان جنگ جهانی دوم، تکان دهنده است. آنها میخواهند اسرائیل را از روی نقشه محو اجازه ندارند و آنها موفق نخواهند شد. همه ما باید کارهای بیشتری انجام دهیم زیرا نفرت باستانی دوباره در اروپا افزایش یافته است.»
میبینید سال گذشته همین موقع تمام تلاششون را کردند تا چنین جمعیتی را به خیابانهای ایران بکشانند و تا جایی پیش رفتند که رسماً سقوط نظام را قریبالوقوع اعلام میکردند. به عبارتی«انهم یرونه قریبا و ما نریه ابدا»😊😅
بله قدرت توحید و حکومت حق اینه.
انقلاب اسلامی بدون لشکرکشیهای نظامی و تجاوز به خاک دیگر کشورها و هزینهی نظامی چند تریلیون دلاری در مدت چهل سال توانست گفتمان قدرتمندش را به قلب اروپا صادر کند. اگر این قدرت نرم نیست پس اسمش چیه؟ این صدور گفتمان با وجود انواع و اقسام تحریمهای مادی و معنوی خارجی،بایکوت رسانهای و انواع و اقسام ترورهای شخصی و شخصیتی و خیانتهای داخلی صورت گرفته کاش قدر بدونیم نعمت انقلاب اسلامی را.
@maryamordouei
هدایت شده از آیین چراغ | روحالله شمسیکوشکی
💠 فروشنده شیاد، جنس مرغوبش را در ویترین میگذارد تا جنس بنجول داخل مغازه اش را به مشتری غالب کند!
▪️حقوق بشر، حقوق حیوانات، حقوق طبیعت، یونیسف، دیوان و دادگاه کیفری و ... هم در نظم حاکم بر جهان، ویترینِ کار است!
حقیقت این نظم همین بنجولی است که این روزها داریم میبینیم.
وگرنه نمیشود در عصری که بشر با تکیه بر این ادعاء که دیگر آنقدر متمدن شده است که حتی برای انعام و بهائم هم حقوق مینویسد (که باید هم بنویسد) و برای آتش سوزی جنگل های فلان و آب شدن یخ های فلان، کمیته اضطرار جهانی تشکیل میدهد؛
به مثل جنگهای قرون وسطایی، ۴ هزار کودک و ۱۱ هزار از ابناء بشر کشته شوند و کل نظم سیاسی حاکم جهان با همه دَک و پز و ادعایش هم نتواند قبیله وحشی را رام کند!.
همین الان که سطور این سیاهه را از نظر میگذرانید، سنتکام و وزارت خارجه دولت فخیمه آمریکا (بخوانید: قیّم و مادر خرج اکثر همین نهادهای بینالمللی) کنترل و مدیریت اکثر مراکز حساس لشگری و کشوری رژیم صهیونسیتی را بر عهده گرفته است تا عزیز دردانه اش بحران را به سلامت رد کند!
▪️الغرض، چنین نباشد که فقط اسرائیل بدمن داستان تلقی شود و خشم و کینه از اسرائیل فراتر نرود و خود شیاد ویترین ساز فراموش شود!
✍️ روح الله شمسی کوشکی |
https://eitaa.com/joinchat/4165402769C8f31c5c323
21.3M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
میگویند آنها ناصبیاند در حالیکه شبیهترین صحنهها و احوال به عاشورا را همینها رقم زدند.
از نوزادانی که در حال تلظیاند تا کودکانی که از ترس حرملهها میلرزند و پناهشان خار مغیلان است در شب تار حملهی حرامیان.
حال و هوای این روزهای فلسطین بسیار شبیه به این جملات امام حسین علیهالسلام است:
«اگر دین محمد جز با کشته شدن من اصلاح نمیشود؛ پس ای شمشیرها مرا دریابید..»
@maryamordouei