🔴 #اینکار_ممنوع_است
💠 هیچگاه خواسته #جدیدی را ناگهانی در جمع از شوهرتان نخواهید!
💠 چرا که ممکن است قبول نکند و شما #خجالت بکشید و یا از روی اجبار بپذیرد ولی بعدا عامل مشاجره و دعوا و #سردی رابطهتان شود.
💠 اگرخواسته #جدیدی برایتان پیش آمد در خلوت و به دور از جمع مطرح کنید.
🍃❤️ @ahadis_tollab
🍀🍀🍀🍀🍀حدیث 2085
زمان پرداخت دستمزها
733 - وَ قالَ رسول الله صلى الله عليه وآله وسلم: اَعْطِ الْأَجِيرَ حَقَّهُ قَبْلَ اَنْ يَجِفَّ عَرَقُهُ.
@ahadis_tollab
دستمزد كارگر را قبل از آنكه عرقش خشك شود بپرداز.
کتاب احادیث الطلاب ص 230
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
@ahadis_tollab
#احکام_پوشش
☑️سئوال
پوشیدن پیراهن آستین کوتاه [مرد] در مقابل #زن #نامحرم، چه حکمى دارد؟
✅پاسخ
▫️آیات عظام امام، تبریزى، خامنه اى، سیستانى، فاضل و مکارم: اشکال ندارد.1
▫️آیه اللّه نورى: اگر مخالف عفت عمومى نباشد و در نظر افراد متشرع، منکر محسوب نشود، اشکال ندارد.2
▫️آیه اللّه وحید: اگر بداند زنان از روى تعمّد و لذت به او نگاه مى کنند، واجب است #مرد لباس آستین دار بر تن کند و در غیر این صورت اشکال ندارد.3
▫️آیات عظام بهجت و صافى: بنابر احتیاط واجب، باید لباس آستین دار بر تن کند.4
🔹تبصره. اگر در جایى پوشیدن لباس آستین کوتاه، باعث #مفسده خاص گردد، اجتناب از آن واجب است.
-------------------------
1. مکارم، استفتائات، ج1، س834 و تعلیقات على العروة، النکاح، م51 ؛ امام، استفتائات، ج3، احکام حجاب ، س14 ؛ فاضل، تعلیقات على العروة، ج2، النکاح، م51 ؛ تبریزى، استفتائات، س1591 و صراط النجاة، ج1، س1487 ؛ خامنه اى، استفتاء، س 551 و دفتر: سیستانى.
2. نورى، استفتائات، ج1، س483.
3. دفتر: وحید.
4. صافى، جامع الاحکام، ج2، س1722 ؛ بهجت، توضیح المسائل، م1933 و 1937.
@ahadis_tollab
#ناسزاگویی
💢 با کودکی که فحش می دهد چطور برخورد کنیم:
🔰این موضوع به سن کودک بستگی دارد. 2 تا 3 سالگی سن #لجبازی کودکان است و کودک بدون اینکه مفهوم الفاظ را بداند، ممکن است این کلمات را به زبان بیاورد.
🔰رفتار تند و قاطعانه یا برعکس تعجب کردن و خندیدن به کودک می تواند باعث تقويت این رفتار شود.
🔰در این سن نادیده گرفتن رفتار بهترین عملکرد است و به تغییر آن کمک می کند.
🔰این نوع رفتارها در کودکان دوره ای است.
در سنین نوپایی مدت کوتاهی ممکن است کودک الفاظ نامناسب را استفاده و بعد رفتار دیگری را جایگزین آن کند.
@ahadis_tollab
🌹🌹🌹🌹🌹حدیث 2087
موعظه های کوتاه پیامبر اسلام
735 - وَ قالَ رسول الله صلى الله عليه وآله وسلم: اِنَّ اَعْرابِيّاً أَتَى النَّبِىّ (صلى الله عليه وآله وسلم ): فَقَالَ يَا رَسُولَ اللَّهِ عِظْنِى وَ أَوْجِزْ فَقَالَ (صلى الله عليه وآله وسلم ) اِذا صَلَّيْتَ فَصَلِّ صَلاةَ مُوَ دِّعٍ، وَ لا تُحَدِّثَنَّ بِحَدِيثٍ تَعْتَذِرُ مِنْهُ غَدًا، وَ اجْمَعِ الْيَأْسَ عَمَّا فِى أَيْدِى النَّاسِ.
@ahadis_tollab
به درستى كه مردى عرب (صحرا نشينى) نزد پيامبر(صلى الله عليه وآله وسلم) آمد و گفت: اى پيامبر خدا! مرا موعظه و پندى بده كه مختصر و كوتاه باشد.
پيامبرصلى الله عليه وآله وسلم فرمود (سه چيز را رعايت كن): 1- هر گاه نماز خواندى مانند كسى كه در حال خدا حافظى است نماز بخوان، 2- هرگز به سخنى كه فردا از آن عذرخواهى مى كنى زبان مگشاى، 3- و از آنچه در اختيار مردم است نااميد باش.
کتاب احادیث الطلاب ص 231
🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹
@ahadis_tollab
📥 سوال:
حکم ایستادن بچه نابالغ در صف نماز جماعت چیست؟ آیا مانع اتصال صفوف نماز جماعت است؟
📤 پاسخ:
✍ امام (ره):
اگر بین کسانی که در یک صف ایستاده اند بچه ممیز یعنی بچه ای که خوب و بد را می فهمد فاصله شود، چنانچه ندانند نماز او باطل است می توانند اقتدا کنند.
✍ آیت الله خامنه ای:
اگر بچه مميز فاصله شود و ندانند نماز او باطل است، نماز جماعت اشکال ندارد، همچنين اگر يک يا چند بچه غير مميز يا بچه مميزی که نمازش باطل است فاصله شود ولی از جلو و يا طرف ديگر اتصال باشد و يا اينکه فاصله بين دو مأموم بيش از يک قدم نباشد، نماز جماعت اشکال ندارد.
✍ آیت الله مکارم:
اگر یک یا چند قدم میان امام و مأموم یا مأمومین با یکدیگر فاصله باشد، به طوری که به آن جماعت گویند مانعی ندارد. بنابر این فاصله شدن یک یا دو نفر که نماز نمی خوانند مانعی ندارد ولی مستحب است صفوف کاملًا به هم متّصل باشد.
✍ آیت الله سیستانی:
اگر واسطه اتصال به جماعت، بچّه ممیز یعنی بچه ای که خوب و بد را می فهمد باشد، چنانچه ندانند نماز او باطل است می توانند اقتدا کنند و هم چنین اگر شیعه اثنی عشری نباشد چنانچه نماز او بر طبق مذهب وی صحیح باشد.
✍ آیت الله شبیری زنجانی:
مسأله اگر بین مأموم و امام یا بین مأموم و مأموم دیگری که واسطه اتصال مأموم با امام است کمتر از مقدار جسد انسان در حال سجده که حدود یک متر است فاصله گردد، مانعی ندارد، ولی اگر بیش از این مقدار فاصله شود، جماعتش صحیح نیست، بنابراین اگر چند نفر که نمازشان باطل است فاصله شوند، نمی تواند اقتدا کند، و اگر در وسط نماز به مقدار جسد انسان در حال سجده فاصله شود، به احتیاط واجب قصد فرادی نموده نماز را تمام کند. به هر حال اگر شک داشته باشد که نماز امام یا مأمومین سمت راست یا سمت چپ یا جلو صحیح است یا نه، می تواند به جماعت خود ادامه دهد و اقتدا نماید و بچه ممیّز؛ یعنی بچه ای که خوب و بد را می فهمد، اگر شرایط نماز را رعایت کند، نمازش صحیح است و اگر شک داشته باشند که نمازش صحیح است یا نه، حکم به صحّت ِ نمازش می شود.
✍ آیت الله وحید:
اگر بين كسانى كه در يك صف ايستاده اند، يك نفر كه نمازش باطل است يا بچّه مميّزى كه ندانند نماز او صحيح است فاصله شود، در صورتى كه از جهت مأموم ديگر اتّصال به جماعت نباشد ـ بنابر احتياط واجب ـ نمى شود اقتدا كرد.
📚 منابع:
. امام خمینی، توضیح المسائل (محشی - امام خمینی و دیگر مراجع)، ج 1، ص 774 و م 1417؛ خامنه ای، استفتائات جدید، پایگاه اطلاع رسانی Khamenei ir، نماز جماعت؛ نوری، توضیح المسائل، ص 165، م 1414. وحید، توضیح المسائل، ص 280، م 1425.
╭─═ঊঈ🔻🔻ঊঈ═─╮
🔴 @ahadis_tollab
╰─═ঊঈ🔺🔺ঊঈ═─╯
✍مردها بدانند کمک به همسر در امور خانه و نگهداری از بچهها باعث میشود که زن فرصت و حوصله کافی برای روابط عاشقانه و محبتآمیز با شما را داشته باشد.
💠 کارهای سنگین و زیاد در خانه زن را از لحاظ روحی و جسمی خسته میکند و ناخودآگاه نشاط و توان ایجاد رابطه عاطفی قویتر و مستمر با همسر را از دست میدهد.
@ahadis_tollab
💐💐💐💐💐حدیث 1536
سه عمل عالی و خیلی خوب
184 - قالَ أَبُوذَرٍّ: قالَ لى رَسُولُ اللَّهِ صلى الله عليه وآله وسلم أَلا اُعَلِّمُكَ بِعَمَلٍ خَفِيفٍ عَلَى الْبَدَنِ، ثَقِيلٍ فىِ الْمِيزانِ؟ قُلْتُ: بَلى يا رَسُولَ اللَّهِ، قالَ: هُوَ الصَّمْتُ وَ حُسْنُ الْخُلُقِ وَ تَرْكُ ما لا يَعْنِيكَ.
ابوذر گويد: رسول خدا صلى الله عليه وآله وسلم بمن فرمود: آيا كارى كه بر بدن سبك باشد و موجب سنگينى ترازوى اعمال (نيك ) گردد به تو ياد ندهم؟ گفتم: آرى اى رسول اللَّه صلى الله عليه وآله وسلم فرمودند: آن كار 1- سكوت، 2- خوش اخلاقى، 3- و ترك آنچه به تو مربوط نمى باشد.
کتاب احادیث الطلاب ص 96
💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐
@ahadis_tollab
‼️استفاده از وام دیگران
🔷س 1103: آیا کسی که نیاز مبرم به وام دارد، می تواند وام ازدواج شخص دیگری را در إزاء مبلغی پول از او دریافت کند، و اقساط آن وام را پرداخت نماید؟
✅ج: اگر بانک وام ازدواج را به یکی از زوجین بدهد، دریافت آن مبلغ از آن فرد، قرض گرفتن از او می باشد؛ و پرداخت مبلغی علاوه بر اصل وام، ربا و حرام است.
📕منبع: leader.ir
@ahadis_tollab
🔹مردان عاشق چه زنانی می شوند؟
🔺اکثر مردان جذب زنی میشوند که با او سه چیز به دست آورند:
در درجه ی اول لذت
درجه ی دوم آرامش
و در درجه ی سوم پیشرفت است
چرا که از لذت ، آرامش به دست می آید
و با رسیدن به آرامش می توان راه های پیشرفت را هموار کرد.
@ahadis_tollab