راههای کنترل غریزه جنسی :
۱- برنامهريزي براي كار مداوم
جوانان و نوجوانان از نيروي سرشار و فوقالعادهاي برخوردارند. اين نيرو اگر در زمينههاي ديگر مورد استفاده قرار نگيرد و به صورت مطلوب از آن استفاده نشود، با توجه به شرايط سني آنها در قالب امور جنسي و شهواني ظاهر خواهد شد.
اگر آنان به كار مداوم عادت كنند و نيرو و توان خود رادر اين زمينه به مصرف برسانند تا حدودي از انحرافات اخلاقي و شهوت و غريزة جنسي در آنان پيشگيري ميشود.
كارهاي بدني موجب تعادل جسم و روان ميشود. اگر نيك بنگريم افرادي كه به كار مداوم مشغول هستند و نيرو و استعدادشان را در زمينههاي مثبت و سالم به كار مياندازند، كمتر دچار انحرافات اخلاقي و بحرانهاي روحي ميشوند.
۲- تنظيم خواب
تحقيقات نشان ميدهد كه بيشتر انحرافات به خصوص در زمينه مسايل جنسي از فكرهاي ناسالم و خيالپردازيهايي كه قبل از خواب رفتن دارید، ناشي ميشود. اگر سالک قبل از آن كه به خواب برود، فكرش به خودش و يك سري مسايل و موضوعات مربوط به دورة جواني، معطوف گردد، كم كم به انحرافات كشيده خواهد شد. بنابراين، يكي از روشهاي پيشگيري از انحرافات اين است كه برنامة خواب به صورت دقيق تنظيم شود و تا زماني كه خواب بر شما غالب نشده به رختخواب نرويد. وقتي به رختخواب برويد كه كاملاً خسته و آمادة خواب هستيد. لازمة اين كار اين است كه در طول روز مشغول فعاليتهاي مهم بوده و به اندازة كافي كار كرده باشد.
طبيعي است اگر سالک با خستگي به رختخواب نرود، به ناچار مدت زماني را در بستر بيدار خواهد ماند تا به تدريج به خواب رود و چون افكار و انديشههاي شهواني و تحريكآميز معمولاً در اين مواقع به سراغ وی ميآيند، تنظيم ساعات خواب براي سالک ، ضرورت خاصي مييابد.
۳- دوري از محيطهاي آلوده و ناسالم
يكي از علل و عوامل انحرافات جنسي و به طور كل انحرافات اخلاقي، محيط آلوده و محركهاي شهواني است. محيط از طريق وارد نمودن عناصر محرك در گرايشهاي انحرافي، منجر به طغيان غريزة جنسي ميشود. مسايلي از قبيل بدحجابي، روابط ناسالم و آزاد دختر و پسر، برخي از سريالهاي تلويزيوني و فيلمهاي خارجي و هم چنين استفادة نادرست از اينترنت در تحريك شهوت و غريزة جنسي مؤثر است شايد براي برخي يادآوري و تذكر مسايل ديني و اخلاقي چيزي بيهوده و غير ضروري تلقي شود، زيرا آنها نه در فكر سلامت خويش هستند و نه مسايل اخلاقي و ديني را ميپذيرند، اما براي شما كه روحية مذهبي قوي داريد و همين مسأله باعث شد تا نگران آيندهتان باشيد، گفتن اين مسايل مهم و ضروري است. اگر واقعاً ميخواهيد از جوانيتان به خوبي استفاده كنيد و در راه درست و سالم گام برداريد، سعي كنيد از محيطهاي آلوده و ديدن عوامل تحريك كننده، جداً پرهيز نماييد.
۴- استفاده درست و مطلوب از اوقات فراغت
يكي از زمينههاي پيدايش انحرافات در جوانان و نوجوانان، استفادة نادرست آنها از اوقات فراغت است. اوقات فراغت طولاني و بيبرنامه نوجوانان را عاصي و سرگردان ميكند. آنها به تدريج سرخورده و مأيوس ميشوند و در نتيجه به دنياي درون خويش پناه ميبرند و در كنج خلومت و انزوا راهي براي مشغوليت خود ميجويند.
۵- بر خورداري از روابط سالم انساني
کسانی كه روابط نامطلوب و ناسالم دارند و با افراد منحرف و بيبند و بار دوست و رفيق هستند، كم كم به انحرافات كشيده ميشوند و تحت تأثير امور شهواني قرار ميگيرند. نفوذپذيري جوانان از دوستان و همسالان بيش از ساير گروهها است. در سنين بلوغ صحبتهاي آهسته و در گوشي بين نوجوانان بيشتر ميشود و محور اين گفتگوها، غالباً مسايل جنسي و امور شهواني است كه به صورت مخفيانه و به دور از انظار بزرگترها طرح ميشود. براي پيشگيري از انحرافات اخلاقي سعي كنيد از دوستيهاي آلوده و مشكوك جداً پرهيز نموده و با افراد سالم و مذهبي ارتباط برقرار نماييد.
۶- پرورش تقوا و معنويت در وجود خويش
همة آنچه بيان شد، به نحوي ميتوانند در پيشگيري از انحرافات اخلاقي و طغيان شهوت و غريزة جنسي نقش داشته باشند، اما آن چه بيش از همه ضروري است و به صورت زيربنايي در شخصيت و رفتار جوان مؤثر است. پرورش معنويت و تقويت ايمان و تقواي الهي است. ما در عصري زندگي ميكنيم كه جهان به شدت در ماديات فرو رفته و يك سره غرق در جاذبههاي نفساني و امور شهواني گرديده است. در شرايط كنوني، خلأ عظيم و هولناكي از اخلاق و معنويت پديد آمده و تمامي مشكلات انسانها نيز از همين جا ناشي شده است.
@ahadis_tollab کانال احادیث الطلاب
🌹🌹🌹حدیث 2441
یکی از هدایای خداوند را نام ببرید
1029 - وَ قالَ رسول الله صلى الله عليه وآله وسلم: إِذَا أَرادَ اللَّهُ عَزَّوَجَلَّ بِقَوْمٍ خَيْراً أَهْدى إِلَيْهِمْ هَدِيَّةً، قِيلَ: وَ مَا تِلْكَ الْهَدِيَّةُ يا رَسُولَ اللَّهِ؟ قَالَ: الضَّيْفُ يَنْزِلُ بِرِزْقِهِ، وَ يَرْحَلُ وَ قَدْ غُفِرَ لِأَهْلِ الْمَنْزِلِ.
@ahadis_tollab
هرگاه خداوند براى قومى خير و نيكى بخواهد به آنها هديه اى مىدهد، عرض شد: و آن هديه چيست اى فرستاده خدا؟ فرمودند: مهمانى است كه با رزق و روزى مى آيد و در حالى كه گناهان صاحب خانه بخشيده شده مى رود.
کتاب احادیث الطلاب ص 315
🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹
@ahadis_tollab
📚 حکم نماز و روزه در وطن اصلی با وجود زندگی در محل دیگر
💠 سؤال: زنی که به دلیل ازدواج و تبعیت از شوهر از وطن اصلی خود کوچ کرده و در شهر دیگری ساکن شده است:
۱ـ زمانی که برای دیدار پدر و مادر به وطن اصلی میرود، نماز و روزه اش چه حکمی دارد؟
۲ـ با توجه به این که بدون قصد اعراض از وطن خارج شده و چند سالی گذشته است؛ آیا حکمِ وطن، باقی است؟
✅ جواب: به طور کلی زنی که به تبع شوهر در غیر وطن اصلی زندگی میکند و قصد اعراض از وطن نکرده است، چنانچه علم یا اطمینان ندارد که تا آخر عمر به وطن برنمیگردد بلکه احتمال میدهد هر چند پس از طلاق یا مرگ همسر که به آنجا برگردد، حکم وطن باقی بوده و نماز تمام است اما اگر تصمیم دارد یا میداند که در هر صورت به وطن برنمیگردد یا مدت زیادی (مثلا چهل، پنجاه سال) گذشته و در این مدت به ذهنش هم نیامده به آن جا برگردد، اعراض محقق شده و آنجا وطن او محسوب نمیشود و نماز شکسته است و روزه صحیح نیست.
@ahadis_tollab کانال احادیث الطلاب
🟡معجون برای دندان درد
✨این معجون معجزه می کند!
✍ مقداری عسل، پودر دارچین و زرد چوبه رو خمیر کرده و هر نیم ساعت روی محل درد
قرار بدید!
@ahadis_tollab کانال احادیث الطلاب
🔴 تلنگر مذهبی
خداوند در قرآن نفرمود: کسی که در دنیا کار خوب بکند یا کسی که در دنیا ایمان بیاورد اهل نجات است!
در هیچ جای قران نداریم که فرموده باشد:
«من فعل الحسنه»
بلکه فرمود :«من جاء بالحسنه»
این یعنی انسان باید یک قدرتی داشته باشد که بتواند این اعمال حسنه را با خود «به سرای باقی» ببرد. یعنی اعمالش در دستش نقد باشد.
این طور نباشد که در دستش کار خیر بگذارد بعد گناه کند، غیبت کند و... که با این کارها افعال خیرش بریزد. این «شیوه اخیر» مصداق همان
«من فعل الحسنه» است که مورد نظر قرآن نیست.
بلکه انسان باید آنطور باشد که بتواند همه افعال نیک و خوب خودش را به همراه خود ببرد.
لذا در صحنه قیامت نمیگویند تو در دنیا چه کردی بلکه میگویند چه با خودت آوردی؟!!
از همین رو خداوند فرمود «من جاء بالحسنه فله عشر امثالها»
اینکه گفته شد: به او ده برابر میدهند، اینطور نیست که هر کسی کار خوبی بکند به او ده برابر بدهند!!
بلکه کسی از این نعمت بهرمنده خواهد بود که بتواند آن را حفظ کند و بتواند آن حسنه را نگه دارد.
📚در تفسیر سوره ی زمر
@ahadis_tollab کانال احادیث الطلاب
✅ پرسش و پاسخ از آیت الله خوشوقت
س: اگر کسی ادعا کند که امام زمان (ع) را رؤیت می کند، از کجا بفهمیم راست می گوید؟
ج: اولین کاری که باید بکنیم، این است که باید لبش را بدوزیم. این اولین کار ماست، که دیگران هم بفهمند و دیگر این حرف ها را نزنند؛ چون مورد سوء استفاده قرار می گیرد. انسان های سالم ادعا نمی¬کنند. ادعا کار انسان های ناسالم است؛ لذا می بینیم هر کس ادعا کرد، پشت سرش رسوا شد.
س: آیا اینکه فقها در زمان غیبت، نائب امام عصر هستند، صحیح است؟ و آیا همه ی فقها این جور هستند؟
ج: فقها به شرط عدالت. اگر یک فقیه باشد و یک بقّال بی¬سواد، عقل انسان کدام را به عنوان نائب حضرت می پذیرد؟ او سواد و اطلاع ندارد؛ اما فقیه، آگاه و مطّلع است. چهل سال زحمت کشیده است و می¬داند نظر حضرت در اخلاق، در اعمال و در معارف چیست. بلد است. فقیه در جای او نشسته است؛ اما دیگران بلد نیستند. طبیعی است که در زمان غیبت به جای امام، فقها هستند.
س: در صورت صلاح دید، خاطراتی از انسان های با تقوا و علمای گذشته بفرمایید تا هم یاد آن ها زنده گردد و هم ما استفاده کنیم؟
ج: یک کتاب که نمی شود گفت. این سؤال، یک کتاب است.
س: شما یکی را بفرمایید؟
ج: چنین امام (خمینی) باتقوایی بیست ـ سی سال در میان شما بوده است؛ آیا بس نیست.
س: ما کوچک بودیم!
ج: چقدر کتاب نوشته اند. کتاب صحیفه ی نور، چندین جلد شده است. همه ی این ها پر از شاه کارهای بندگی، تقوا، کمال، صبر و تحمل ایشان است. چرا راه دور می روید؟
س: آیا امام خمینی در ردیف امام زاده ها به حساب می آید؟
ج: از امام زاده ها بالاتر است.
@ahadis_tollab کانال احادیث الطلاب
🌷 داستان کوتاه
✅ امام حسین (ع) ، منحرفان را دعا می کرد یا نفرین؟
🌹 بشر بن غالب می گوید:
من نزد امام حسین علیه السلام نشسته بودم که مردی آمد و گفت: ای ابا عبد اللّه! شنیدم که مردی به خاطر مرگ معاویة بن ابی سفیان می گِرید.
امام حسین علیه السلام فرمود: «الهی که خدا به اشکش پایان ندهد. در غصه اش گشایش ایجاد نکند. اندوهش را برطرف نکند. به غمش تسلّی ندهد!
آیا پس از او کسی را بدتر از او می بینی؟! الهی که این گریه کننده، خیر نبیند! به خدا سوگند از پشیمانها خواهد شد».
📖 عن بشر بن غالب: إنّی لَجالِسٌ عِندَ الحُسَینِ بنِ عَلِیٍّ علیه السلام إذ أتاهُ رَجُلٌ،فَقالَ:یا أبا عَبدِ اللّهِ،سَمِعتُ رَجُلاً یَبکی لِمَوتِ مُعاوِیَةَ بنِ أبی سُفیانَ.
فَقالَ الحُسَینُ علیه السلام:لا أرقَأَ اللّهُ دَمعَتَهُ،و لا فَرَّجَ هَمَّهُ،و لا کَشَفَ غَمَّهُ،و لا سَلّی حُزنَهُ،أ تَری أنَّهُ یَکونُ بَعدَهُ مَن هُوَ شَرٌّ مِنهُ؟!تَرِبَت یَداهُ و فَمُهُ،أما وَ اللّهِ لَقَد أصبَحَ مِنَ النّادِمینَ.
🌹 حکمت نامه امام حسین، ج 1 ص 285
@ahadis_tollab کانال احادیث الطلاب
✨﷽✨
✅ رفتار امام خمینی(ره) با همسرشان
✍️همسر بزرگوار امام خمینی در مورد نحوه برخورد حضرت امام(ره) با ایشان میگوید:
حضرت امام به من خیلی احترام میگذاشتند و خیلی اهمیت میدادند. هیچ حرف بد یا زشتی به من نمیزدند ... امام حتی در اوج عصبانیت هرگز بیاحترامی و اسائه ادب نمیکردند. (امام در هنگام ناهار یا شام) غذا را شروع نمیکردند؛ به بچهها هم میگفتند: صبر کنید تا خانم بیایند ...
حضرت امام [کارهای خانه] جارو کردن و ظرف شستن و حتی شستن روسری بچه خودمان را هم وظیفه من نمیدانستند و اگر به جهت نیاز گاهی به این کارها دست میزدم، ناراحت میشدند و آن را به حساب نوعی اجحاف نسبت به من میگذاشتند. حتی وقتی وارد اتاق میشدم، به من نمیگفتند: «در را پشت سرتان ببندید» صبر میکردند تا بنشینم و بعد خودشان بلند میشدند و در راه میبستند...
💥 امام در مسایل خصوصی زندگی من دخالت نمیکردند... هر طوری که دوست داشتم، زندگی میکردم. به رفت و آمد با دوستانم کاری نداشتند...
@ahadis_tollab کانال احادیث الطلاب
🍀🍀🍀حدیث 2440
سرپرستی دختران و خواهران
1028 - وَ قالَ رسول الله صلى الله عليه وآله وسلم: مَنْ عالَ ثَلاثَ بَناتٍ أَوْ ثَلاثَ أَخَواتٍ وَجَبَتْ لَهُ الْجَنَّةُ، فَقِيلَ يا رَسُولَ اللَّهِ وَ اثْنَتَيْنِ؟ فَقالَ وَ اثْنَتَيْنْ، فَقِيلَ: يا رَسُولَ اللَّهِ وَ واحِدَةً؟ قَالَ: وَ واحِدَةً.
@ahadis_tollab
هركس سرپرستى سه دختر يا سه خواهر را به عهده بگيرد بهشت بر او واجب مى شود. پس عرض شد: اى رسول خدا دو تا چطور؟ حضرت فرمودند: و دو تا هم. عرض شد: اى رسول خدا يكى چطور؟ فرمودند: و يكى هم.
کتاب احادیث الطلاب ص 315
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
@ahadis_tollab
💐💐💐حدیث 2447
چهار خصلت در مقابل نهری در بهشت
1035 - وَ قالَ رسول الله صلى الله عليه وآله وسلم: أَرْبَعٌ مَنْ عَمِلَ بِهِنَّ إِذًا أَجْرَى اللَّهُ لَهُ نَهْراً فِى الْجَنَّةِ، إِذَا أَصْبَحَ صائِماً، وَ عادَ مَرِيضاً، وَ شَيَّعَ جَنازَةً، وَ تَصَدَّقَ عَلى مِسْكينٍ.
چهار خصلت است كه هركس به آنها عمل كند خداوند براى او نهرى در بهشت جارى مى كند: 1 - هنگامى كه روزه دار روز خويش را (با روزه) آغاز كند 2 - مريضى را عيادت كند 3- تشييع جنازه اى بكند 4 - به فقيرى صدقه بدهد.
کتاب احادیث الطلاب ص 317
💐💐💐💐💐💐💐
@ahadis_tollab کانال احادیث الطلاب