هنگام #بازی فراموش کنید که بزرگسالی فهمیده، عاقل و تحصیل کرده هستید.
هم سطح فرزند خود شوید و دنیا را از دریچه ی چشم او ببینید.
با هیجان و حرکات کودکانه به کودک درون خود اجازه ی شادمانی بدهید.
@ahadis_tollab
🌹🌹🌹🌹نماز بالاتر است یا روزه ؟
3145 - وَ قَالَ موسی بن جعفر عليه السلام: إِنَّ الصَّلاةَ اَعْظَمُ عِنْدَ اللَّهِ مِنَ الصَّوْمِ
به درستى كه نماز در نزد خداوند بالاتر است از روزه گرفتن.
کتاب احادیث الطلاب ص 910
🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹
@ahadis_tollab
⁉️ اگر انسان به چيز حرامي روزه خود را باطل كند، آیا باید کفاره جمع بپردازد؟
✅ #جواب:
اگر به چيز حرامي روزه خود را باطل كند، چه آن چيز ذاتا حرام باشد مثل شراب و زنا و استمناء، يا به جهتي حرام شده باشد، مثل نزديكي كردن با عيال خود در حال حيض:
💠 #امام_خمینی و #مکارم: بنابر احتیاط واجب کفاره جمع دارد یعنی بنابر احتیاط واجب کفاره جمع بدهد، یعنی هم دو ماه روزه بگیرد و هم شصت فقیر را طعام دهد.
💠 #امام_خامنهای و #سیستانی: بنابر احتیاط مستحب کفاره جمع دارد.
🍃🍃🍃🍃🍃🍃
@ahadis_tollab
#تنبیه
✅ رعایت چند اصل در تنبیه فرزندان ضروری است:
1⃣ اگر فرزندان، اشتباه را تعمداً و از روی فهم انجام دهند، والدین میتوانند آنها را از علایقشان محروم کنند. به عنوان مثال آنها را یک روز از دیدن تلویزیون، یا حضور در جمع محروم کنند. در واقع باید با جدا کردن کودک از جمع، به او فرصت فکر کردن در مورد اشتباهش را بدهند.
2⃣ اگر کودک به خاطر اشتباهاتش عذر خواهی کرد، والدین باید عذر خواهی او را بپذیرند؛ ولی نباید از موضع خود در تنبیه کودک کوتاه بیایند. به عنوان مثال، اگر پدر و مادر به خاطر اشتباه کودک، او را جریمه یا از چیزی محروم کرده اند، باید ضمن پذیرش عذر خواهیِ، آن تنبیه را با قاطعیّت ادامه دهند.
3⃣ والدین باید توجّه داشته باشند که تنبیه، متناسب با شرایط سنّیِ کودک و درک او از آن تنبیه باشد. به عنوان مثال نگاه های معنی دار به کودک دو ساله به خاطر اشتباهش، او را متوجّه ناراحتیِ مادر از این اشتباه نمیکند.
4⃣ #تنبیه_بدنی ، کودک را تأدیب نمیکند؛ بلکه فرزند را شرور تر میکند. حتّی گاهی ممکن است کودک را تو سری خور و ضعیف بار بیاورد.
5⃣ گاهی والدین، کودک را به خاطر اشتباهی که در آن مقصّر نیست تنبیه میکنند. نباید کودک را به خاطر بازی و فعالیّت و اتفاق افتادن اشتباهی غیر عمد توبیخ کرد؛ بلکه باید عامل اتّفاق افتادن آن اشتباه را از بین برد.
6⃣ والدین باید فضای خانه را به گونه ای فراهم کنند که کودکان امکان بازی کردن و شیطنت های کودکی را به صورت آزادانه در منزل داشته باشند.
7⃣ تنبیه بدنی از لحاظ روحی و روانی آسیب های زیادی روی بچّه میگذارد. تنبیه بدنی کردن، حکم مسکن را دارد.به عنوان مثال، دادن داروی تب بُر به کودکی که به خاطر عفونت گلو تب کرده است، نه تنها این عفونت را درمان نمیکند، بلکه باعث گسترش عفونت به کلّ بدن خواهد شد. بنابراین والدین باید به جای آسیب رساندن به کودک، مشکلات را ریشه یابی کرده و برای حلّ آنها تلاش کنند.
@ahadis_tollab
]
🌺🌺🌺 5 مورد را رعایت کنید
961 - قالَ رَسُولُ اللَّهِ صلى الله عليه وآله وسلم: أَنَا آمُرُكُمْ بِخَمْسٍ أَمَرَنِىَ اللَّهُ بِهِنَّ: بِالْجَماعَةِ، وَ السَّمْعِ، وَ الطَّاعَةِ، وَ الْهَجْرَةِ، وَ الْجِهادِ فى سَبِيلِ اللَّهِ، وَ أَنَّهُ مَنْ خَرَجَ مِنَ الْجَماعَةِ قِيدَ شِبْرٍ، فَقَدْ خَلَعَ رِبْقَةَ الْإِسْلامِ مِنْ عُنُقِهِ إلاَّ أَنْ يَرْجِعَ، وَ مَنِ ادَّعى بِدَعْوَى الْجاهِلِيَّةِ، فَهُوَ مِمَّنْ جَثى فى جَهَنَّمَ، وَ إِنْ صامَ وَ صَلَّى وَ زَعَمَ أَنَّهُ مُسْلِمٌ.
من پنج چيز را به شما دستور مى دهم كه خداوند به آنها به من دستور داده است:
1 - با جماعت بودن
2 - گوش كردنِ (حرف حق)
3 - اطاعت كردن (از دستورات خدا)
4 - ترك وطن كردن (براى فراگرفتن علوم دينى و احكام اسلامى )
5 - و جهاد در راه خدا،
و هر كس مقدار يك وجب از جماعتى (كه در آن عقايد و احكام دينى آموزش مى دهند) فاصله بگيرد، پس همانا ريسمان اسلام را از گردن خود باز كرده (و از حوزه اسلام خارج شده است) مگر اين كه برگردد،
و هر كس شعارهاى جاهليت را سر دهد، پس او از كسانى است كه در جهنم زانو بزند، گرچه نماز بخواند و روزه بگيرد و گمان كند كه مسلمان است.
کتاب احادیث الطلاب ص 294
🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷
@ahadis_tollab
‼️مرجع تشخیص ضرر روزه
🔷س 1367: آیا #ملاک_ضرر یا ترس ضرر روزه، #تشخیص شخص مکلف است یا تشخیص پزشک؟
✅ج: تشخیص #شخص_مکلف ملاک است، هر چند با استفاده از نظر پزشک یا دیگران باشد.
@ahadis_tollab
🔴 #انتقاد_کلّیومبهم_ممنوع
💠 از انتقادهای کلّی و مبهم خودداری کنید. جملاتی مثل «احساس میکنم رابطه ما #سرد شده است»، «من ناراضیام»، «شدیداً دلخورم»؛ بسیار کلّی و #مبهم است و همسر شما را در جهتهای زیادی به #فکر وا میدارد که ممکن است فرسنگها با نظر و انتقاد شما فاصله داشته باشد.
💠 همسران باید سعی کنند #مصداق مشکل یا موردی را که منجر به دلخوری و کدورت شده است، بهصورت بسیار ریز و #جزئی بیان کنند؛ چون در این صورت است که همسر شما متوجه #اصل موضوع شده و میفهمد چه چیزی را باید تغییر دهد یا اصلاح کند.
💠 مثلا بهجای این که بگویید: «من ناراحت و دلخورم،» بگویید «من بهخاطر این که از من #تشکر نمیکنی دلخورم.»
@ahadis_tollab
✍امام صادق علیه السلام:
اگر کسی با آب فاتر (جوشیده ولرم شده) افطار کند، کبد و گناهان قلبش پاک و بینایی و حدقه چشمش قوی می گردد.
📚:الکافی،ج۴،ص۱۵۲
@ahadis_tollab
💐💐💐عارفان 3 مورد را رعایت می کنند
975 - وَ قالَ رسول الله صلى الله عليه وآله وسلم: مَنْ عَرَفَ اللَّهُ وَعَظَّمَهُ مَنَعَ فاهُ مِنَ الْكَلامِ، وَ بَطْنَهُ مِنَ الطَّعامِ، وَ عَنَّى نَفْسَهُ بِالصِّيامِ وَ الْقِيامِ.
هركس خدا را بشناسد و او را بزرگ بشمارد (سه مورد را رعایت می کند )
: 1 - دهان را از سخن (حرام) باز مى دارد
2 - و شكم را از غذا (حرام) منع مى كند
3 - و نفس را به روزه و نماز در رنج افكند و بر آن سخت می گيرد
کتاب احادیث الطلاب ص 299
🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳
@ahadis_tollab
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃
💠#جماع_درحال_روزه💠
🔸1- اگر مردی به اجبار با زنش جماع کند آیا روزه زن باطل می شود؟
🔸2-کفاره زن بر عهده کیست ؟
🔸3-آیا اکراه و اجبار با هم فرق دارند ؟ اگر فرق دارند حکم بطلان روزه زن و کفاره زن که بر عهده کیست ؟
✅پاسخ:
❇️حضرت امام خامنه ای:
🔅1) اگر با اجباری که زن را بی اراده کرده جماع انجام گیرد روزه زن باطل نمی شود.
🔅2) بر عهده زوج است.
🔅3)در اجبار سلب اختیار است اما در اکراه گاهی سلب اختیار است و گاهی سلب اختیار نیست یعنی زن مکره است اما با اختیار تسلیم می شود در این صورت که با اختیار تسلیم می شود روزه اش باطل می شود اما گناه ندارد بله از جهت حکم که کفاره بر عهده مرد است فرقی بین دو صورت اکراه نیست بنابراین در صورت اجبار و دو صورت اکراه کفاره به عهده مرد است.
❇️آیت الله مکارم شیرازی:
▫️ 1و2- هرگاه روزه دار در ماه رمضان با همسر خود که روزه دار است جماع کند چنانچه او را اکراه کرده باشد باید کفاره روزة خود و همسرش، هر دو را بدهد و قضا بر هر دو واجب است؛ و اگر او راضی شده، بر هر کدام یک کفاره واجب می شود، ولی اگر اکراه به مفطرات دیگر کند گناه کرده، اما کفاره بر هیچ کدام واجب نیست، اما آن کسی که روزه اش را خورده باید قضا کند
▫️3- در فرض سوال تفاوتی در حکم ایجاد نمی کند اما اِكراه به معنای واداشتن كسی با تهدید و زور به كاری می باشد و اجبار عبارتست از اینکه کس دیگری را وادار کند بدون اراده و اختیار مبادرت به انجام عمل یا ترک عمل نماید. در حالی که در اکراه دیگری وادار به فعلی میشود که از آن کراهت دارد، بنابراین در اکراه شخص مُکره فاقد رضا است ولی در اجبار، شخص مجبور فاقد رضا و اراده میباشد. گر چه معمولا این دو، اغلب مترادف به کار می رود.
🔳استفتاء موجود در واحد پاسخ به سوالات اداره تبلیغ اینترنتی حوزه های علمیه
@ahadis_tollab