✨﷽✨
🌺️ هفت عبارت نیروبخش که در زمان های سختی باید به خودمون بگیم
1.هیچ چیز دائمی نیست:
هر شب سیاهه اما روز بعد، خورشید طلوع میکنه
2.زخم های ما نشانه ی قدرته نه ضعف :
خیلی از مردم خیال میکنند تجربه های بد بهشون آسیب میرسونه اما در واقع اون هارو قوی تر میکنه
3.زمانی که بقیه منفی بافی میکنن،من میتونم مثبت باقی بمونم: بعضی وقتا تو زندگی ، مردم تلاش میکنن که شما را پایین بکشن اما شما نباید بهشون گوش بدید
4.عبور از رنج منو دانا تر میکنه:
هر تجربه دردناک، درسیِ که شما میتونید اون رو یادبگیرید
5.حتی زمانی که در حال کشمکش هستم رو به جلو حرکت میکنم : کشمکش ها به شما کمک میکنه که تو زندگی پیشرفت کنید تا به شادمانیِ حقیقی دست پیدا کنید
6.ترس هیچ چیز را عوض نمیکند: اگر همیشه روی اتفاقات بدی که میتونه بیوفته تمرکز کنید،هیچوقت به حداکثر توانتون دست پیدا نمیکنید
7.بهترین گزینه ادامه دادنه:
زندگی ما رو به زمین میزنه اما ما باید بلند شیم
@ahadis_tollab کانال احادیث الطلاب
🔆مصلح باید دانا به نزاع باشد
🌾«عبدالملک» گوید: بین حضرت باقر علیهالسلام و بعضی فرزندان امام حسن علیهالسلام اختلافی پیدا شد، من خدمت امام رفتم و خواستم در این میان سخنی بگویم تا شاید اصلاح شود
🌾امام فرمود: تو چیزی در بین ما مگو، زیرا مَثَل ما با پسرعمویمان مانند همان مردی است که در بنیاسرائیل زندگی میکرد و او را دو دختر بود یکی از آن دو را به مردی کشاورز و دیگری را به شخصی کوزهگر شوهر داده بود.
🌾روزی برای دیدن آنها حرکت کرد، اوّل پیش آن دختری که زن کشاورز بود رفت و از او احوال پرسید: دختر گفت: پدر جان شوهرم زراعت فراوانی کرده اگر باران بیاید حال ما از تمام بنیاسرائیل بهتر است.
🌾از منزل آن دختر به خانه دیگر دخترش رفت و از احوالش پرسید، گفت: پدر! شوهرم کوزه زیادی ساخته اگر خداوند مدتی باران نفرستد تا کوزههای او خشک شود حال ما از همه نیکوتر است.
🌾آن مرد از خانه دختر خود خارج شد درحالیکه میگفت: «خدایا تو خودت هر چه صلاح میدانی بکن، در این میان مرا نمیرسد که به نفع یکی درخواستی بکنم، هر چه صلاح است آنها را انجام ده.»
🌾امام فرمود: «شما نیز نمیتوانید بین ما سخنی بگویید، مبادا در این میان بیاحترامی به یکی از ما شود. وظیفه شما بهواسطهی پیامبر صلیالله علیه و آله نسبت به ما احترام نسبت به همه ما است.»
📚داستانها و پندها، ج 1، ص 134 -روضه کافی، ص 85
🌴🌴امام صادق علیهالسلام فرمود: «صلح دادن بین دو نفر مردم از دو دینار صدقه دادن بهتر است.
اصول کافی، ج 2، ص 167
@ahadis_tollab کانال احادیث الطلاب
🔶آیت الله گرامی می فرمایند:
من هر وقت مشکلی دارم، خدمت حضرت معصومه(سلام الله علیها) می روم. خوب یادم است که چشمم ناراحت بود. رفتم حرم و خطاب به حضرت گفتم: تو آگاه هستی که من هیچ کس را ندارم. هرکسی حداقل رفیقی دارد که به داد او برسد(من رفیق داشتم، منتها رفیقی که بتواند مشکل من را حل کند نداشتم). هرکسی پدری دارد که به او رسیدگی کند، پدر من با طلبه شدنم مخالف بود!
🔶بنده از حرم بیرون آمدم و هنوز به خانه نرسیده بودم(منزل پدری ما گذر جدا نزدیک کوچه عشقعلی بود)چشمم خوب شد!
🔶گاهی که با حالت تضرع حرم می آیم، تضرعاً می گویم: خداوندا! این توفیق را از من نگیر...
@ahadis_tollab کانال احادیث الطلاب
19.88M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
آیت الله محمدتقی بهجت را در یک جمله معرفی کنید!
🔺️ برشی از بیانات آیت الله محمدتقی مصباح یزدی در اولین سالگرد آیت الله بهجت(قدس سرهما)، ۱۳۸۹/۰۲/۲۶
@ahadis_tollab کانال احادیث الطلاب
✨﷽✨
🌼عیبهای همسر خود را به هیچکس حتی والدین خود نگویید!
✍️آیت الله مجتهدی (ره): آیه شریفه ﻗﺮآن کریم میﻓﺮﻣﺎید: زنها ﺑﺎﯾﺴتی ﭘﻮﺷﺶ ﻣﻨﺎﺳﺐ ﺑﺮای ﻋﯿﻮب ﻣﺮدان باشند و بالعکس. اگر از عیوب همسر خود بگویید در این صورت همه به زﻧﺪگی ﺷﻤﺎ اﯾﺮاد ﮔﺮﻓﺘﻪ و زیبایی بیرونی زﻧﺪگی ﺷﻤﺎ تهدید میشود. اﻧﻘﺪر بایستی در پوشاندن ﻋﯿﻮب همسر دقیق و ﺣﺴﺎس ﺑﺎشید که ﺣتی اﮔﺮ کسی ﻗﺴﻢ ﺧﻮرد که همسر ﺷﻤﺎ ﻓﻼن عیب را دارد ﺷﻤﺎ ﻫﻢ ﻗﺴﻢ ﺑﺨﻮرید که خیر؛ همسر من این عیبها را ندارد و اﯾﻨﻄﻮر نیست! اشکال ندارد، آﺑﺮوداری از یک ﻣﺴﻠﻤﺎن دروغ ﻣﺤﺴﻮب نمیﺷﻮد.
ﺑﻨﺎبراین اوﻻ اﯾﺮادات ﻫﻤﺴﺮ ﺧﻮﯾﺶ را ﺑﻪ کسی ﻧﮕﻮیید؛ ﺛﺎنیا اﮔﺮ خواستید ﻫﻢ ﺑﮕﻮیید ﻓﻘﻂ ﺑﻪ ﻫﻤﺴﺮ ﺧﻮدﺗﺎن آن ﻫﻢ در محیطی آرام، ﺗﻨﻬﺎ و ﺑﺎ ﻋﻄﻮﻓﺖ ﻣﻄﺮح ﻧﻤﺎیید. اﻟﺒﺘﻪ بعضی از ﺧﺎنمها ﻋﺎدت دارﻧﺪ در ﻫﻨﮕﺎم صحبتﻫﺎی زﻧﺎﻧﻪ بعضی از این ﺻﺤﺒﺖﻫﺎ را دوﺳﺘﺎﻧﻪ ﻣﻄﺮح ﻧﻤﺎیند ولی ﻏﺎﻓﻞ از آﻧﻨﺪ که آﺑﺮوی ﺷﻮﻫﺮ ﺧﻮﯾﺶ را ﻣﻘﺎﺑﻞ دوﺳﺖ ﺧﻮد ﺑﺮدهاﻧﺪ و ﻣﺤﺒﻮبیت قبلی او را کم کردهاﻧﺪ.
ﻓﺮاﻣﻮش نکنید زیبایی زﻧﺪگی ﺑﻪ ﭼﺸﻢﭘﻮشی و پوشاندن ﻋﯿﻮب و ﻋﺪم اﻇﻬﺎر ﺑﻪ غریبه میباشد. ممکنه فکر کنید گاهی با درددل و زیر سوال بردن همسرتان پیش حتی والدین احساس سبکی یا پیروزی به شما دست میدهد. ولی واقعیت این است که شما و همسرتان با هم دوباره آشتی میکنید و به وضع سابق برمیگردید، ولی کدورتی که دیگران از همسر شما به دل گرفتهاند به راحتی فراموش نمیشود.
@ahadis_tollab کانال احادیث الطلاب
#یک_داستان_یک_پند
✍️ حضرت موسی (علیه السلام) در جایی نشسته بود، ناگاه ابلیس که کلاه رنگارنگی بر سر داشت نزد موسی (ع) آمد. وقتی که نزدیک شد کلاه خود را (به عنوان احترام) از سر برداشت و مؤدبانه نزد موسی (ع) ایستاد. حضرت موسی گفت: تو کیستی؟ ابلیس جواب داد: ابلیس هستم.
🔥 حضرت موسی (ع) پرسید:
تو ابلیس هستی؟!! خدا تو را از ما و دیگران دور گرداند. ابلیس گفت: من آمدهام بخاطر مقامی که در پیشگاه خدا داری، بر تو سلام کنم.
حضرت موسی (ع) پرسید: این کلاه چیست که بر سر داری؟ ابلیس پاسخ داد: با (رنگها و زرق و برقهای) این کلاه، دل انسانها را میربایم.
‼️ حضرت موسی (ع) پرسید:
به من از گناهی خبر بده که اگر انسان آن را انجام دهد، تو بر او پیروز میشوی و هر کجا که بخواهی افسار او را به آنجا میکشی.
ابلیس گفت: سه گناه است که اگر انسان گرفتار آن شود، من بر او چیره میگردم:
(اِذا اَعجَبَتهُ نَفسُهُ، وَاستَکثَرَ عَمَلَهُ، و صَغُرَ فِي عَینِهِ ذَنبُهُ).
🔸1) هنگامی که انسان خودبین شود و از خودش خوشش آید.
🔹2) هنگامی که او عمل خود را بسیار بشمرد.
🔸3) زمانی که انسان گناه در نظرش کوچک گردد.
📖 کتاب ارشاد القلوب ، ج 1 ، ص 50 .
@ahadis_tollab کانال احادیث الطلاب
🌺🌺🌺🌺🌺حدیث 30601
ناراحتی امام و پندهای پیامبراسلام
1898 - وَ قالَ اَمِيرُالْمُؤْمِنيِنَ عَلِىٌّ عليه السلام: إِنّى كُنْتُ دَخَلْتُ عَلى رَسُولِ اللَّهِ صلى الله عليه وآله وسلم ذاتَ يَوْمٍ، فَقالَ: كَيْفَ أَصْبَحْتَ يا عَلِىُّ عليه السلام؟ فَقُلْتُ: أَصْبَحْتُ وَ لَيْسَ فِى يَدِى شَيْىءٌ غَيْرُ الْماءِ، وَ أَنَا مُغْتَمٌّ لِحالِ فَرْخَىَّ الْحَسَنِ وَ الْحُسَيْنِعليهما السلام فَقَالَ صلى الله عليه وآله وسلم لِى: يا عَلِىُّ عليه السلام غَمُّ الْعِيالِ سِتْرٌ مِنَ النَّارِ، وَ طاعَةُ الْخَالِقِ أَمانٌ مِنَ الْعَذابِ، وَ الصَّبْرُ عَلَى الطَّاعَةِ جِهادٌ، وَ أَفْضَلُ مِنْ عِبادَةِ سِتِّينَ سَنَةً، وَ غَمُّ الْمَوْتِ كَفَّارَةُ الذُّنُوبِ، وَاعْلَمْ يا عَلِىُّ عليه السلام أَنَّ أَرْزاقَ الْعِبادِ عَلَى اللَّهِ سُبْحانَهُ وَ غَمَّكَ لَهُمْ لا يَضُرُّكَ وَ لا يَنْفَعُ غَيْرَ أَنَّكَ تُؤْجَرُ عَلَيْهِ وَ إِنَّ أَغَمَّ الْغَمِّ غَمُّ الْعِيالِ.
امیر المومنین علی علیه السلام(پس از آنكه سخنان سلمان را شنيدند) فرمودند روزى بر رسول خدا صلى الله عليه وآله وسلم وارد شدم، پس حضرت فرمودند: اى على در چه حالى صبح كردى؟
پس عرض كردم: در حالى كه غير از آب چيزى در دستم نيست و من نسبت به دو نونهالم حسن و حسين عليهما السلام غمخوار و غمگين هستم
پس حضرت فرمودند: اى على، غم و غصه اهل و عيال را خوردن، پوششى است از آتش
و فرمانبردارى كردن از خالق باعث امنيت از عذاب اوست، و صبر كردن بر بندگى خدا جهاد در راه او محسوب و برتر از عبادت شصت سال است، و غم مرگ را خوردن باعث از بين رفتن گناهان مى شود، و اى على بدان كه روزىهاى بندگان بر عهدهى خداوند است، و غصه تو براى آنها نه به تو ضررى مى زند و نه سودى مى رساند، غير از اين كه تو به خاطر آن اجر داده مى شوى، و به تحقيق غمناك ترين غمها، غم و غصه اهل و عيال است.
کتاب احادیث الطلاب ص 526
🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺
@ahadis_tollab کانال احادیث الطلاب
سالروز ولادت حضرت فاطمه معصومه بر شیعیان و دوستداران آن حضرت مبارک باد ، آن روز را به عنوان روز دختر نامگذاری شده است
@ahadis_tollab کانال احادیث الطلاب
حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها در اوّلین روز ماه ذى القعده سال ۱۷۳ هجری قمری، ۲۵ سال بعد از تولد حضرت امام رضا (ع) در شهر مدینه منوّره چشم به جهان گشود.
از میان فرزندان بزرگوار حضرت امام موسى بن جعفر(ع)، دو فرزند ایشان یعنى حضرت امام على بن موسى الرضا (ع) و حضرت فاطمه کبری (ع) ملقّب به معصومه، از ویژگی های خاص برخوردار بوده اند تا ادامه دهنده خطّ امامت بعد از پدر باشند.
حضرت معصومه به همراه امام رضا (ع) هر دو در دامان پاک یک مادر بزرگوار به نام حضرت نجمه خاتون (س) که از مهاجران مغرب بود، رشد و پرورش یافته اند. این در حالى است که پدر بزرگوارشان پیوسته در زندان هارون الرشید بسر مى بردند و سرانجام در همان زندان، هنگامى که حضرت معصومه (س) در سن ده سالگى بود، به شهادت رسیدند و از آن زمان به بعد حضرت معصومه (س) تحت مراقبت برادرش امام رضا (ع) قرار گرفت.
اطلاق «معصومه» بر فاطمه دختر موسی بن جعفر (ع)
نام حضرت معصومه، فاطمه است. در کتاب های روایی و تاریخی نیز، از آن حضرت با عنوان فاطمه بنت موسى بن جعفر (ع) یاد شده است،امّا صدها سال است که آن حضرت با این لقب مشهور هستند، و این لقب نزد ایرانیان تبدیل به اسم برای ایشان شده است.
حضرت معصومه (س)، معصوم به معنایی که در مورد پیامبران و امامان به کار می رود نبوده، امّا ایشان دارای طهارت روح و کمالات معنوی بالایی بودند، به گونه ای که به زائرانش وعده بهشت داده شده است.
لازم به ذکر است که عصمت امر نسبی است. با توجه به روایاتی که در شان و منزلت حضرت معصومه وارد شده است، می توان مرتبه ای از عصمت ، نه در حد ائمه برای ایشان قائل شد. این مسئله در حق چنین بانویی بعید به نظر نمی رسد؛ چرا که این حد از عصمت به معنای دوری از گناه در زندگی عالمان بزرگ نیز فراوان مشاهده می شود.
ورود حضرت معصومه (س) به قم
در سال ۲۰۰ هجرى قمرى در پى اصرار و تهدید مامون عباسى سفر تبعید گونه حضرت رضا (ع) به مرو انجام شد و آن حضرت بدون این که کسى از بستگان و اهل بیت خود را همراه خود بیاورند راهى خراسان شدند.
حضرت معصومه یک سال بعد از هجرت تبعید گونه حضرت رضا (ع) به مرو، در سال ۲۰۱ هجری قمری، به شوق دیدار برادر و ادای رسالت زینبی و پیام ولایت، به همراه عده اى از برادران و برادرزادگان به طرف خراسان حرکت کرد و در هر شهر و محلى مورد استقبال مردم واقع مى شد. در شهر ساوه عده اى از مخالفان اهل بیت که از پشتیبانى ماموران حکومت برخوردار بودند، سر راه کاروان آنان را گرفته و با همراهان حضرت وارد جنگ شدند، در نتیجه تقریباً همه مردان کاروان به شهادت رسیدند، حتى بنابر نقلى حضرت (س) معصومه را نیز مسموم کردند.
به هر حال، یا بر اثر اندوه و غم زیاد از این ماتم و یا بر اثر مسمومیت از زهر جفا، حضرت فاطمه معصومه (س) بیمار شدند و چون دیگر امکان ادامه راه به طرف خراسان نبود، قصد شهر قم را نمود. حدوداً در روز ۲۳ ربیع الاول سال ۲۰۱ هجرى قمرى حضرت وارد شهر مقدس قم شدند و در محلى که امروز «میدان میر» نامیده مى شود در منزل «موسى بن خزرج» فرود آمدند و افتخار میزبانى حضرت نصیب او شد.
آن بزرگوار به مدت ۱۷ روز در این شهر زندگى کرد. و در سن ۲۸ سالگی دار دنیا را وداع کرد ، محل زندگی و عبادت آن حضرت در مدرسه ستیه به نام «بیت النور» بود که هم اکنون محل زیارت ارادتمندان آن حضرت است.
@ahadis_tollab کانال احادیث الطلاب
زندگینامه حضرت فاطمه معصومه در یک نگاه
حضرت معصومه(س) با نام اصلی فاطمه، دختر امام کاظم(ع) و خواهر امام رضا(ع) است.
او برترین دختر امام کاظم(ع) دانسته شده و گفتهاند در میان فرزندان امام کاظم(ع)، پس از امام رضا(ع) کسی همپای معصومه نیست.
در منابع تاریخی اطلاعات چندان زیادی درباره زندگینامه حضرت معصومه(س) از جمله تاریخ تولد و وفات وی ثبت نشده است. درباره ازدواج او نیز اطلاعات چندانی در دست نیست، اما مشهور است که هرگز ازدواج نکرد.
حضرت معصومه سلام الله علیها
زادروز ایشان در مدینه و در مورخه
۱ ذیالقعده سال ۱۷۳ق می باشد
درگذشت آن مخدره عظیم الشان در
۱۰ ربیعالثانی سال ۲۰۱ق در قم می باشد
لقب(ها) ایشان
معصومه، کریمه اهل بیت، طاهره، حمیده، بَرَّه (نیکوکار)، رشیده، تقیه، نقیه، رضیه، مرضیه، سیده، اُخت الرضا می باشد
پدر ایشان
امام موسی کاظم (ع)
مادر آن بزرگوار
نجمه خاتون است
طول عمر آن مخدره
۲۸ سال بوده است
طبق حدیثی امام رضا(ع) از او با نام معصومه یاد کرده است.
حضرت معصومه در سال ۲۰۱ قمری به درخواست برادرش امام رضا(ع) و برای دیدار او از مدینه راهی ایران شد، اما در راه بیمار شد و به درخواست اهالی قم به آن شهر رفت و در خانه شخصی به نام موسی بن خزرج اشعری ساکن شد و پس از ۱۷ روز درگذشت.
جنازه وی در قبرستانی به نام بابِلان (حرم کنونی) دفن شد. مورخ بزرگوار شیعه ، حضرت آیه الله علامه سید جعفر مرتضی عاملی بر این باور است حضرت معصومه(س) در ساوه مسموم و شهید شده است.
شیعیان فاطمه معصومه(س) را بزرگ میدارند، برای زیارت او اهمیت قائلاند و روایاتی درباره او نقل میکنند که از شفاعت وی برای شیعیان سخن گفته شده و بهشت پاداش زیارت او دانسته شده است. گفته شده پس از حضرت زهرا(س) او تنها زنی است که از امامان برای او زیارتنامه روایت شده است.
@ahadis_tollab کانال احادیث الطلاب