✍ اشتیاق خداوند به بازگشت بنده
🔹خداوند متعال در حدیث قدسی می فرماید: ای كسيكه وصال ما را ترك كرده ای، برگرد؛ و ای كسيكه بر جدايی و دوری از ما سوگند خورده ای، سوگند خود را بشكن. ما ابليس را برای اين از خود رانديم كه بر تو سجده نكرد پس چگونه است كه با ابلیس مصالحه کردی و طرح دوستی ریختی و ما را ترك نمودی؟! واى بر تو، تو را قدر و منزلتی است كه شب قدر بدان آگاه نيست.
📚بحر المعارف، ج ۲، ص ۳۵۰
▪️ملّا عبدالصمد همدانى رضوان الله علیه.
@ahadis_tollab کانال احادیث الطلاب
#داستان_آموزنده
🔆بزنطی
احمد بن محمد بن ابى نصر بزنطى كه خود از علما و دانشمندان عصر خويش بود بالا خره بعد از مراسله هاى زيادى كه بين او و امام رضا عليه السلام رد و بدل شد و سؤ الاتى كه كرد و جوابهايى كه شنيد، معتقد به امامت حضرت رضا شد. روزى به امام گفت :((من ميل دارم در مواقعى كه مانعى در كار نيست و رفت و آمد من از نظر دستگاه حكومت اشكالى توليد نمى كند، شخصا به خانه شما بيايم و حضورا استفاده كنم )).
يك روز آخر وقت ، امام رضا عليه السلام مركب شخصى خود را فرستاد و بزنطى را پيش خود خواند. آن شب تا نيمه هاى شب به سؤ ال و جوابهاى علمى گذشت . مرتبا بزنطى مشكلات خويش را مى پرسيد و امام جواب مى داد. بزنطى از اين موقعيت كه نصيبش شده بود به خود مى باليد و از خوشحالى در پوست نمى گنجيد.
شب گذشت و موقع خواب شد. امام خدمتكار را طلب كرد و فرمود:((همان بستر شخصى مرا كه خودم در آن آن مى خوابم بياور و براى بزنطى بگستران تا استراحت كند)).
اين اظهار محبت ، بيش از اندازه در بزنطى مؤ ثر افتاد. مرغ خيالش به پرواز درآمد. در دل با خود مى گفت ، الا ن در دنيا كسى از من سعادتمندتر و خوشبختر نيست ، اين منم كه امام مركب شخصى خود را برايم فرستاد و با آن مرا به منزل خود آورد. اين منم كه امام نيمى از شب را تنها با من نشست و پاسخ سؤ الات مرا داد. به علاوه همه اينها اين منم كه چون موقع خوابم رسيد، امام دستور داد كه بستر شخصى او را براى من بگسترانند. پس چه كسى در دنيا از من سعادتمندتر و خوشبخت تر خواهد بود؟
بزنطى سرگرم اين خيالات خوش بود و دنيا و مافيها را زير پاى خودش مى ديد، ناگهان امام رضا عليه السلام در حالى كه دستها را به زمين عمود كرده بود و آماده برخاستن و رفتن بود، با جمله ((يا احمد))، بزنطى را مخاطب قرار داد و رشته خيالات او را پاره كرد، آنگاه فرمود:
((هرگز آنچه را كه امشب براى تو پيش آمد، مايه فخر و مباهات خويش بر ديگران قرار نده ؛ زيرا صعصعة بن صوحان ، كه از اكابر ياران على بن ابيطالب عليه السلام بود، مريض شد. على به عيادت او رفت و بسيار به او محبت و ملاطفت كرد، دست خويش را از روى مهربانى بر پيشانى صعصعه گذاشت ، ولى همينكه خواست از جا حركت كند و برود، او را مخاطب قرار داد و فرمود: اين امور را هرگز مايه فخر و مباهات خود قرار نده ، اينها دليل بر چيزى از براى تو نمى شود. من تمام اينها را به خاطر تكليف و وظيفه اى كه متوجه من است انجام دادم ، و هرگز نبايد كسى اين گونه امور را دليل بر كمالى براى خود فرض كند)).
📚بحار،ج 12، ص 14
@ahadis_tollab کانال احادیث الطلاب
💐💐💐حدیث 30430
به جای تکبر و فخر فروشی قبر را یاد کن
1625 - وَ قالَ امیر المومنین علی عليه السلام: ضَعْ فَخْرَكَ، وَ احْطُطْ كِبْرَكَ، وَ اذْ كُرْ قَبْرَكَ
@ahadis_tollab
فخر كردن را رها كن، و تكبر كردن را كنار بگذار، و قبرت را ياد كن
کتاب احادیث الطلاب ص 456
💐💐💐💐💐💐💐
@ahadis_tollab
دیگر نیازی نیست که در ۲۰ کانال مذهبی عضو باشید
✅ کانال احادیث الطلاب در(ایتا) آن را در اختیار شما قرار داده است
این کانال شامل
✔️ احادیث اخلاقی با متن عربی و اعراب و ترجمه از منابع معتبر (روزی ۴ حدیث )
✔️ احکام شرعی مورد نیاز جامعه (روزی ۳ مسأله)
✔️ داستان امامان معصوم و پیامبران علیهمالسلام و علماء جهت الگو برداری(روزی یک داستان )
✔️ نکات تربیتی در مورد فرزندان و خانواده ( روزی یک مورد )
✔️ بیماریها از نظر طب سنتی و اسلامی و مداوای آن (روزی یک مورد )
@ahadis_tollab کانال احادیث الطلاب
سالروز ولادت امام محمد تقی الجواد بر شیعیان و دوستداران آن حضرت تبریک عرض می کنیم
امید است که ان شا ء الله خداوند همه ما را مشمول رحمت خاصه خودش در دنیا و آخرت قرار دهد
@ahadis_tollab کانال احادیث الطلاب
سه حدیث از امام محمد تقی الجواد علیهالسلام
بمناسبت ولادت آن حضرت
3280 - وَ قالَ الامام الجواد عليه السلام: كَيْفَ يُضَيَّعُ مَنِ اللَّهُ كافِلُهُ وَ كَيْفَ يَنْجُو مَنِ اللَّهُ طالِبُهُ وَ مَنِ انْقَطَعَ اِلى غَيْرِ اللَّهِ وَ كَلَهُ اللَّهُ اِلَيْهِ
كسى كه خداوند (او را در امورش) ضمانت كرده چگونه تنها مى ماند و كسى كه خداوند در طلب و كمين اوست چگونه نجات خواهد يافت و هر كه به غير خدا توكل كند خداوند او را بخود واگذارد .
3281 - وَ قالَ الامام الجواد عليه السلام: لا تَكُنْ وَلِيّاً لِلَّهِ فِى الْعَلانِيَةِ، عَدُوّاً لَهُ فِى السِّرِّ
در ظاهر دوستى براى خدا و در نهان دشمن او مباش.
3283 - وَ قالَ الامام الجواد عليه السلام: اِظْهارُ الشَّيْىءِ قَبْلَ اَنْ يُسْتَحْكَمَ مَفْسَدَةٌ لَه
اظهار كار، پيش از استحكام، باعث فساد و تباهى آن است
کتاب احادیث الطلاب ص 968
@ahadis_tollab کانال احادیث الطلاب
بمناسبت ولادت امام محمد تقی علیه السلام
زندگينامه حضرت محمد تقى عليه السلام در يك نگاه
نام مبارك : محمد عليه السلام
نام پدر : على عليه السلام
نام مادر : خَيزُران يا سبيكه يا ريحانه
لقب شريف : تقى، جواد، مختار، منتجب، مرتضى، قانع، عالم
كنيه : ابو جعفر
تاريخ تولد : 10 ماه رجب يا 15 يا 19 رمضان سنه 195 هجرى
محل تولد : مدينه طيبه
مدت امامت : 17 سال
مدت عمر : 25 سال
تاريخ شهادت : آخر ماه ذيقعده سنه 220 هجرى
سبب شهادت : زهرى كه ام الفضل همسر آن حضرت به دستور عموى خود معتصم به حضرت داد
محل وفات : بغداد
محل دفن : در كاظمين پشت سر قبر شريف جدش موسى ابن جعفرعليه السلام
تعداد فرزندان : 4 پسر و 4 دختر
مختصرى از زندگينامه امام محمد تقى عليه السلام
امام محمد تقى عليه السلام در شب جمعه دهم ماه رجب سال 195 قمرى در مدينه متولد شد كوتاه ترين عمر در بين 14 معصوم عليه السلام، اول فاطمه زهراعليها السلام كه در سن 18 سالگى به شهادت رسيدند و دوم امام محمد تقى در سن 25 سالگى به دست همسرش زينب كه معروف به كنيه اُمُّ الفَضْل بود دختر مأمون خليفه عباسى بوسيله سمى كه به دستور عموى خود معتصم به حضرت داد كه در انگور تزريق كرده بود در آخر ذى القعده سال 220 قمرى به شهادت رساند و در كنار قبر جد بزرگوارش امام موسى كاظم عليه السلام در كاظمين به خاك سپرده شد
کتاب احادیث الطلاب ص 959
🌺🌹🌺🌹🌺🌹🌺🌹
@ahadis_tollab کانال احادیث الطلاب
✨﷽✨
🌼شیعه واقعی از نظر امام جواد (ع)
✍️یکی از شیعیان که بسیار خوشحال به نظر میرسید، به حضور امام جواد (ع ) آمد، حضرت به او فرمود: چرا این گونه تو را شادمان مینگرم؟
او عرض کرد: ای پسر رسول خدا(ص) از پدرت شنیدم میفرمود: سزاوارترین روز برای شادی کردن، آن روزی است که خداوند به انسان توفیق نیکی کردن و انفاق نمودن به برادران دینی دهد،
امروز ده نفر از برادران دینی که فقیر و عیالمند بودند از فلان جا و فلان جا نزد من آمدند و من به هر کدام فلان مقدار پول و خوار و بار دادم، از این رو خوشحال هستم.
امام جواد (ع ) فرمود: سوگند به جانم، سزاوار است که تو خوشحال باشی، اگر عمل نیک خود را حبط و پوچ نساخته باشی و یا بعدا حبط و پوچ نکنی.
او عرض کرد: با اینکه من از (شیعیان خالص) شما هستم، چگونه عمل نیکم را حبط و پوچ میکنم؟
🍁امام جواد (ع) فرمود: همین سخنی که گفتی، کارهای نیک و انفاقهای خود را حبط و پوچ نمودی (یعنی ادعای شیعه خالص بودن، کار سادهای نیست).
او عرض کرد: چگونه؟ توضیح بدهید. امام جواد (ع ) فرمود: این آیه را بخوان: یا ایهاالذین آمنوا لاتبطلوا صدقاتکم بالمن والاذی؛
یعنی ای کسانی که ایمان آوردهاید، بخششهای خود را با منت و آزار، باطل نسازید؛ او عرض کرد: من به آن افراد یکه صدقه دادم، منت بر آنها نگذاشتم و آنها را آزار ننمودم.
امام جواد (ع) فرمود: خداوند فرموده: لاتبطلوا صدقاتکم بالمن و الاذی؛ بخششهای خود را با منت و آزار، باطل و پوچ نسازید؛ نفرموده تنها منت و آزار بر آنان که میبخشید،
بلکه خواه منت و آزار بر آنان باشد یا دیگران، آیا به نظر تو آزار به آنان (بخشش گیرندگان) شدیدتر است ، یا آزار به فرشتگان مراقب اعمال تو فرشتگان مقرب الهی و یا آزار به ما؟
او عرض کرد: بلکه آزار به فرشتگان و آزار به شما، شدیدتر است، امام جواد (ع ) فرمود: تو فرشتگان و مرا آزار دادی و بخشش خود را باطل نمودی!
او عرض کرد: چرا باطل کردم؟ و شما را آزار دادم؟ امام جواد (ع) فرمود: این که گفتی «چگونه باطل نمودم با اینکه من از شیعیان خالص شما هستم» همین ادعای بزرگ، ما را آزار داد.
سپس فرمود: وای بر تو! آیا میدانی شیعه خالص ما کیست؟ شیعه خالص ما (حزبیل! مؤمن آل فرعون، و (حبیب نجار) صاحب یس (126) و سلمان (ره) و ابوذر (ره) و مقداد (ره) و عمار(ره) هستند، تو خود را در صف این افراد برجسته قرار دادی و با این ادعا فرشتگان و ما را آزردی.
آن مرد به گناه و تقصیر خود اعتراف کرد و استغفار و توبه نمود و عرض کرد: اگر نگویم شیعه خالص شما هستم پس چه بگویم؟
امام جواد (ع) فرمود: بگو من از دوستان شما هستم، دوستان شما را دوست دارم و دشمنان شما را دشمن دارم. او چنین گفت و از گفته قبل، استغفار کرد.
امام جواد (ع) فرمود: اکنون پاداش بخششهای تو به تو بازگشت نمود و حبط و بطلان آنها برطرف گردید.
📚بحارالانوار، ج68، ص159
@ahadis_tollab کانال احادیث الطلاب
🔆💠🔅💠﷽💠🔅
💠🔅💠🔅
🔅💠🔅
💠🔅
🔅
🌼 مثال مرگ، برای شایستگان
✍شخصی از امام جواد (علیه السلام) پرسید، چرا عده ای از مسلمانان از مرگ هراسانند و آن را ناخوش دارند. امام جواد (علیه السلام) فرمود: زیرا آنها مرگ را نمی شناسند از این رو آن را خوش ندارند. اگر آن را می شناختند و از دوستان خدا بودند، آن را دوست داشتند، و می دانستند آخرت برای آنها، بهتر از دنیا است. سپس امام جواد (علیه السلام) برای روشن نمودن مطلب، این مثال را زد و به او فرمود: چرا کودک و دیوانه، دوائی را به حال او سود دارد و موجب تسکین درد آنها می شود، دور می کنند و نمی خورند؟
امام جواد (علیه السلام) فرمود: سوگند به کسی که محمد (صلی الله علیه و آله و سلم) را به حق مبعوث کرد، کسی که خود را برای مرگ، آماده کامل کند، فایده آن مرگ برای او از فایده این دارو برای بیمار بیشتر است، آگاه باشید، اگر آنها (که خود آماده کرده اند) می دانستند که مرگ برای آنها پلی به سوی نعمتهای الهی است، با علاقه ای بیش از علاقه خردمند بیدار، به دارو، برای دفع آفات و تحصیل سلامتی، آن مرگ را می طلبیدند. نیز روزی امام جواد (علیه السلام) به بالین بیماری از یارانش رفت، دیدی گریه می کند و در مورد مرگ بی تابی می کند، امام جواد (علیه السلام) به او فرمود: ای بنده خدا! از این رو از مرگ می ترسی که آن را نمی شناسی، هرگاه بدنت پر از چرک گردد، و زخمها و بیماری های پوستی بردارد تو بدانی که اگر به حمام بر وی و بدن خود را شستشو بدهی، همه آنها چرکها و زخمها، برطرف می گردد، آیا با علاقه به حمام برای شستشو می روی؟ و یا به حمام رفتن را دوست نداری؟ بلکه دوست داری که آن چرکها و زخمها در بدنت بماند؟
او عرض کرد: ای فرزند رسول خدا(صلی الله علیه و آله و سلم)، دوست دارم که به حمام بروم.
امام جواد (علیه السلام) فرمود: فذالک الموت هو دللک الحمام... آن مرگ همان حمام است، و آخرین مرحله برای زدایش گناهانت و پاکی از پلیدی معصیت هایت می باشد پس هرگاه بر مرگ وارد شدی و از آن گذشتی، و از هر گونه غم و اندوه و رنج و نجات می یابی و به هر گونه سرو و شادی می رسی. در این هنگام آن بیمار، آرامش یافت و بیانات امام جواد (علیه السلام) او را با نشاط نمود و تسلیم مرگ گردید، چشمش را فرو خوابانید و از دنیا رفت.
📚 معانی الاخبار صدوق، ص290
@ahadis_tollab کانال احادیث الطلاب
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎧 گناهی که نعمتها را از انسان میگیرد.
🎙 آیت الله مجتهدی (ره)
مدت : دو دقیقه
@ahadis_tollab کانال احادیث الطلاب