#تربیت_کودک
اگر پدر و مادر با ما خوب رفتار نکنند، قابل تحمل تر است و بالاخره دوران سختی آن به پایان خواهد رسید.
⚠️ ولی اگر فرزندان با ما خوب رفتار نکنند، تلخی آن برای همیشه باقی خواهد ماند.
✅ اگر می خواهیم فرزندانمان با ما خوب برخورد کنند، پدر و مادر مهربان باشیم اگر چه آنها با ما نامهربانی کنند.
اگر وقتى فرزندتان با شما حرف میزند، حواستان به صفحه موبایل باشد، در اصل به او این پیغام را می دهید که در خانواده ما روش گفتگو اینگونه است.
⏪ اگر واقعا می خواهید کودک به حرف شما گوش دهد، هر کارى که در حال انجام دادنش هستید را متوقف، و به حرفهایش گوش کنید. باور کنید فقط چند دقیقه طول مى کشد. این کار را از سن پیش دبستانى شروع کنید و خواهید دید که او تا وقتى که بزرگ شود با شما حرف خواهد زد.
@ahadis_tollab
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
زنگ تفریح قسمت ۷
اتفاقاتی که فقط توو خواستگاری می افته
خودت تجربه خواستگاری داری؟؟؟
.
.
زندگينامه حضرت اميرالمؤمنين على عليه السلام در يك نگاه
نام مبارك : على عليه السلام
نام پدر : عمران و عبد مناف، و ابوطالب كنيه آن جناب بود بخاطر پسر بزرگش كه طالب نام داشت
نام مادر : (فاطمه) بنت اسد
لقب شريف : مرتضى، اميرمؤمنان، مولى الموحّدين، سيد الوصيين،خليفة الله
كنيه : ابوالحسن، ابوتراب
تاريخ تولد : روز جمعه 13 رجب سى سال پس از عام الفيل
محل تولد : شهر مكه در خانه كعبه
مدت امامت : 30 سال
مدت عمر : 63 سال
تاريخ شهادت : شب 21 ماه رمضان سال چهلم هجرى
سبب شهادت : ضربت عبد الرحمن بن ملجم مرادى (لعنة اللَّه عليه)
محل شهادت : شهر كوفه، در خانه خود
محل دفن : نجف اشرف
تعداد فرزندان : 12 پسر و 16 دختر
مختصرى از زندگينامه حضرت على بن ابيطالب عليه السلام
ولادت
مشهور آن است كه آن حضرت در روز جمعه 13 رجب، سال 30 از عام الفيل، تقريباً 21 سال قبل از هجرت در خانه كعبه بدنيا آمدند پدر اميرالمؤمنين، نامش عبد مناف بود و چون پسر بزرگش طالب نام داشت لذا او را بنام ابوطالب مى خواندند و در تاريخ اسلام هيچ گاه او را به عبد مناف نخوانده اند، عبدالمطلب كه پدر ابوطالب است با پدر رسول خدا برادر بودند، مادر حضرت على فاطمه بنت اسد است، در روايت است كه روزى فاطمه بنت اسد كه آبستن به اميرالمؤمنين بود. درد زائيدن گرفت، خود را به خانه خدا كعبه رسانيد وگفت: پروردگارا.... به حق اين فرزندى كه در شكم من است و با من سخن مى گويد، و به سخنانش مأنوس شدهام و يقين دارم كه او يكى از آيات با عظمت تو است، تو را قسم مىدهم كه ولادت و زائيدن مرا آسان كنى.
چون فاطمه از اين دعا فارغ شد ديوار خانه خدا شكافته شد و فاطمه داخل شد و شكاف بهم پيوست اهل شهر اين قصه را براى همديگر نقل مى كردند تا روز چهارم كه از همان شكاف، در حالى كه فاطمه فرزند خود را در بغل داشت خارج شد و در اين چند روز از غذاها و ميوههاى بهشتى تناول مىكرد.
اميرالمؤمنين على عليه السلام مى فرمايد: وَ لَقَدْ صَلَّيْتُ مَعَ رَسُولِ اللَّهِ صلى الله عليه وآله وسلم قَبْلَ النَّاسِ بِسَبْعِ سِنيِنَ وَ أَنَا اَوَّلُ مَنْ صَلَّى مَعَهُ( در حالى كه هفت سال بيشتر نداشتم قبل از همه مردم با پيامبر اسلام صلى الله عليه وآله وسلم نماز خواندم و من اولين فردى بودم كه با آن حضرت نماز خواندم) عمر با بركت آن حضرت 63 سال بود 10 سال قبل از بعثت و 23 در حضور رسول خدا صلى الله عليه وآله وسلم و 30 سال بعد از آن حضرت زندگى كرد و مدت خلافت ظاهرى آن حضرت 4 سال و 10 ماه بود و بيشتر به جنگيدن با ناكثين (پيمان شكنان) و قاسطين (ظالمان) و مارقين (خوارج) گذارنيد.
ايمان آوردن يهودى
روزى حضرت اميرالمؤمنين عليه السلام در راهى مى گذشت، يك نفر يهودى كه از يهوديان خَيْبَر بود با آن حضرت همراه شد (در حالى كه امام عليه السلام را نمى شناخت)، در بين راه به درّهاى كه بر اثر سيل، آب زيادى در آن جمع شده بود رسيدند، مرد يهودى جمله اى گفت و بر روى آب به راه افتاد و مقدارى كه رفت، على عليه السلام را صدا زد و گفت: اگر آنچه را من مى دانم تو نيز مى دانستى از آب مانند من عبور مى كردى
اميرالمؤمنين عليه السلام فرمودند: قدرى توقّف كن، سپس اشارهاى فرمود، فوراً آب منجمد گرديد و سفت شد و روى آن به راه افتاد مرد يهودى كه چنين ديد خود را بر قدم هاى آن حضرت انداخت و عرض كرد: اى جوانمرد، چه چيزى گفتى كه آب را به سنگ تبديل كردى؟ امام عليه السلام فرمودند: تو چه چيزى گفتى كه بر روى آب عبور كردى؟ عرض كرد: أَنَا دَعَوْتُ اللَّهَ بِاسْمِهِ الْأَعْظَمِ( من خدا را به اسم اعظم او خواندم) اميرالمؤمنين على عليه السلام فرمود: اسم اعظم خدا چيست؟ عرض كرد: (على )كه اسم وصى و جانشين حضرت محمد صلى الله عليه وآله وسلم است اميرالمؤمنين عليه السلام فرمودند: من وصى و جانشين حضرت محمدم صلى الله عليه وآله وسلم مرد يهودى( پس از شنیدن این مطلب و دیدن معجزه آن حضرت در طول مسیر ) به حقّانيت آن حضرت اعتراف كرد و اسلام آورد.
کتاب احادیث الطلاب ص 350
🌹💐🌷🌻🌴حدیث 255
مطلبی که تاکنون به کسی نگفته ام
1772 - قالَ اَمِيرُالْمُؤْمِنيِنَ عَلِىٌّ عليه السلام: وَ لَأَقُولَنَّ ما لَمْ اَقُلْهُ لِأَحَدٍ قَبْلَ هذَا الْيَوْمِ، سَأَلْتُ رَسُولَ اللَّهِصلى الله عليه وآله وسلم مَرَّةً اَنْ يَدْعُوَ لى بِالْمَغْفِرَةِ، فَقالَ: اَفْعَلُ، ثُمَّ قَامَ فَصَلَّى، فَلَمَّا رَفَعَ يَدَهُ لِلدُّعاءِ اِسْتَمَعْتُ عَلَيْهِ، فَاِذا هُوَ قائِلٌ: اَللَّهُمَّ بِحَقِّ عَلِىٍّ عليه السلام عِنْدَكَ اِغْفِرْ لِعَلِىٍّ عليه السلام فَقُلْتُ: يا رَسولَ اللَّهِصلى الله عليه وآله وسلم مَا هَذا ؟ فَقالَ: أَ واحِدٌ اَكْرَمُ مِنْكَ عَلَيْهِ فَأَسْتَشْفِعَ بِهِ اِلَيْهِ؟
و همانا امروز مطلبى را مى گويم كه هرگز براى كسى قبل از آن نگفته بودم، يكبار از پيامبر خدا صلى الله عليه وآله وسلم درخواست كردم كه برايم آمرزش بخواهد، حضرت فرمودند: (اين كار را)انجام مى دهم
پس برخواست و نماز خواند و هنگامى كه دستهايش را به دعا بلند كرد، از او شنيدم در حالى كه مى گفت: خدايا به حق (مقامى كه) على عليه السلام در نزد تو دارد على عليه السلام را بيامرز،
گفتم: اى پيامبر خدا اين چه (دعائى) بود. حضرت فرمودند: آيا كسى گرامى تر از تو نزد خدا وجود دارد تا او را شفيع قرار دهم.
احادیث الطلاب ص 495
🍒🍊🍐🌷🔴🔵🌻☘🍐🍇🌹🍀💐🌷
@ahadis_tollab کانال احادیث الطلاب
15.7M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
داستان کمک کردن امیر المومنین علی علیه السلام
به تمام پیامبران گذشته و ترساندن بچه های شیطان
و اعتراض انان به پیامبر اسلام (ص)
احادیث الطلاب @ahadis_tollab
محبت علی(ع)آدمی را وارد بهشت مى كند
مرحوم شيخ صدوق از امام صادق عليه السلام روايت كرده كه فرمود: روزى رسول خدا صلى الله عليه وآله وسلم در ميان جمعى ازاصحاب بودند كه ناگهان چهار نفر سياه پوست جنازه سياه پوستى را بر دوش حمل مى كردند و در حالى كه او را در كفن پيچيده بودند او را به سوى قبرش حمل مى كردند.
رسول خدا صلى الله عليه وآله وسلم چون اين صحنه را ديد فرمودند: جنازه را به نزد من آوريد، وقتى كه جنازه را آوردند و در مقابل آن حضرت به زمين گذاشتند و صورتش را باز كردند، آن حضرت فرمودند: اَيُّكُمْ يَعْرِفُ هذا (كداميك از شما اين شخص را مى شناسد)
چون اميرالمؤمنين عليه السلام او را ديد فرمود: أَنَا يا رَسُولَ اللَّهِ (من او را مى شناسم)، او رِياحْ نام دارد و غلام آل نجّار است سپس امامعليه السلام فرمودند: به خدا قسم، هر گاه او مرا مى ديد ( گرچه بارى را هم بر دوش داشت لحظاتى مىايستاد و) تواضع مى كرد و از ديدن من خوشحال مى شد و مى گفت: يا عَلِىُّ اِنّى اُحِبُّكَ (اى على عليه السلام من تو را دوست دارم)
پيامبراسلام صلى الله عليه وآله وسلم چون اين جملات را از امامعليه السلام شنيد فرمودند:يا عَلِىُّ لا يُحِبُّكَ اِلاَّ مُؤْمِنٌ وَ لا يُبْغِضُكَ اِلاَّ كافِرٌ يا على جز مؤمن كسى تو را دوست نمى دارد و جز منافق كسى با تو دشمن نيست. فَأَمَرَ بِغُسْلِهِ، وَ كَفَّنَهُ فى ثَوْبٍ مِنْ ثِيابِهِ آن حضرت دستور داد كه جنازه رياح را غسل دادند (و بخاطر اميرالمؤمنين عليه السلام) او را در لباسى از لباسهاى خودش كفن كرد و به همراه مسلمانان تا كنار قبرش تشييع كرد و بر جنازه او نماز خواند، و مردم زمزمههاى شديدى را از آسمان مى شنيدند.
سپس رسول خدا فرمودند اين زمزمهها بخاطر اين است كه اَنَّهُ قَدْ شَيَّعَهُ سَبْعُونَ اَلْفَ قِبيلَةٍ مِنَ المَلائِكَةِ، كُلُّ قَبِيلَةٍ سَبْعُونَ اَلْفَ مَلَكٍ، وَ اللَّهِ ما نالَ ذَلِكَ اِلاَّ بِمَحَبَّتِكَ يا عَلِىُّ (70 هزار از گروه فرشتگان او را مشايعت كردند كه هر گروه 70 هزار نفر بودند و به خدا قسم جز به محبت و دوستى تو اى على عليه السلام به اين درجه و مرتبه نرسيد)
سپس رسول خدا صلى الله عليه وآله وسلم داخل قبر رياح شد و با دست خود او را در ميان قبر نهاد و لحظهاى از او روى برگردانيد و خاكها را روى قبر ريخت،
اصحاب عرض كردند: اى رسول خدا ديديم شما لحظهاى از او روى برگرداندى، سپس قبر را با خاك پوشاندى، علتش چه بود؟
پيامبر اكرم صلى الله عليه وآله وسلم فرمودند: اين شخص ( چون دوستدار على عليه السلام بود) به همين خاطر از اولياء خدا و از فرمانبرداران خداوند محسوب شد و چون تشنه از دنيا رفته بود، همسران بهشتى او، يعنى حورالعين با عجله برايش از بهشت آب آوردند و او چون غيرتمند بود، دوست نداشتم با نگاه كردن به همسرانش او را محزون سازم، لحظهاى از او روى برگرداندم تا آب آشاميد.
کتاب احادیث الطلاب ص 351
@ahadis_tollab
#چند_پیشنهاد_برای_آقایان
زمانی که به سفر می روید فراموش نکنید که برای همسر خود یک هدیه بخرید.
این گونه به همسر خود می گویید که حتی زمانی که از او جدا بوده اید او را فراموش نکرده اید.
این پیام برای همسر شما مهم تر است از هدیه ای که روی دست های شماست.
برای همین تصمیم بگیر هرگاه به مسافرت می روی برای او هدیه ای هر چند کوچک خریداری کنی !
@ahadis_tollab
👇👇👇
🔰چرا امام علی (ع) امیرالمومنین نامیده شد؟ و چرا به خود پیامبر (ص) امیرالمومنین نمی گویند؟
✍️پاسخ:
در روایات عنوان امیرالمؤمنین از القاب خاص علی(ع) شمرده شده است،[۳] امیرمؤمنان در این روایات معنای ویژه ای دارد كه آن معنا متضمن خلافت بلافصل است؛
با توجه به این معنا تنها شامل امام علی(ع) می شود، چون جز او كسی لایق این مقام نیست.
در برخی از روایات بیان شده كه حتی در زمان پیامبر(ص)، نیز توسط پیامبر(ص) از حضرت علی(ع) به امیرمؤمنان یاد شده است.[۴]
به همین خاطر، این لقب برای دیگران و حتی امامان معصوم(ع) اطلاق نشده است.
شخصی از امام صادق(ع) پرسید: آیا روا است كه به امام زمان(ع) به عنوان "سلام بر تو، ای امیرمؤمنان" سلام یاد كرد؟
امام فرمود: نه، زیرا خداوند تنها علی(ع) را به این لقب نامیده است. نه قبل او كسی به این لقب نامیده شده و نه پس از او. آن شخص پرسید: پس چگونه بر قائم آل محمد (ع) می بایست سلام كرد؟ فرمود: میگویید: السلام علیك یا بقیة الله".[۵]
اختصاص لقب امیرالمؤمنین به امام علی(ع) تنها با معنای متضمن خلافت بلافصل قابل توجیه است؛ یعنی بعد از پیامبر(ص) باید او امیر و حاكم مسلمانان بوده و مردم باید به این مهم آشنا شوند. شاید بر همین اساس باشد كه پیامبر(ص) فرمود: "اگر مردم می دانستند در چه زمانی علی(ع) به این لقب ملقب گردید، هرگز منكر فضایل او نمی شدند، زیرا علی در زمانی كه آدم بین روح و جسد بود، ملقب به این لقب شد؛ زمانی كه خداوند فرمود: آیا من پروردگار شما نبودم؟ گفتند: بلی. فرمود: من پروردگار شمایم و محمد پیامبر شما است و علی امیر شما است".[۶]
اما این كه به پیامبر اسلام(ص) امیرمؤمنان گفته نمی شد، بدان جهت بود كه عنوان "امیرالمؤمنین" به معنای خلیفه بلافصل و جانشین آن حضرت است.
طبیعی است كه به خود حضرت، امیرمؤمنان گفته نشود.
پی نوشت:
[۳]. معارف و معاریف، ج۲، ص ۴۴۸؛ دایرةالمعارف تشیع، ج۲، ص ۵۲۲.
[۴]. بحارالانوار، ج۳۵، ص ۳۷، ارشاد مفید، ص ۴۲.
[۵]. كافی، ج۱، ص ۴۱۱؛ بحارالانوار، ج۲۴، ص ۲۱۱؛ مظهر ولایت، ص ۴۱.
[۶]. ینابیع الموده، ۲، ص ۶۳؛ بحارالانوار، ج۹،ص ۲۵۶؛ مظهر ولایت، ص ۴۰.
@ahadis_tollab
﷽ #احکام_اعتکاف
❓پرسش
لطفا توضیحات جامع و کاملی درباره اعتکاف دهید .
📝پاسخ (2)
💧مدت اعتکاف
مدت اعتکاف حداقل سه روز است و در کمتر از آن صحیح نیست ولی در زیادتر از سه روز حدی ندارد.
این سه روز از طلوع فجر روز اول تا مغرب روز سوم است . بنابر این اگر بعد از طلوع فجر حتی با چند دقیقه تاخیر به مسجد برسد آن روز جزو اعتکاف به حساب نمیآید و چنانچه قبل از مغرب روز سوم اعتکاف را قطع کند، افزون بر آنکه کار حرامی کرده اعتکاف نیز باطل است.
سه روز اعتکاف با شبهای آن است که حداقل سه روز و دو شب است. بنابر این نمیتواند شبها را از مسجد خارج شود یا نذر کند که سه روز بدون شبها در مسجد معتکف شود.
💧مکان اعتکاف
اعتکاف تنها در مسجد صحیح است. بنابر این اگر کسی در خانه خود یا در حسینیه یا در حرم معتکف شود صحیح نیست و از مساجد نیز تنها در این مساجد،اعتکاف صحیح است.
🕋مسجد الحرام
🕌مسجد النبی صلی الله علیه و آله
🕌مسجد جامع کوفه
🕌مسجد بصره
🍀و به قصد رجاء ( یعنی به نیت مطلوب بودن و به امید پاداش و ثواب) میتوان در مسجد جامع هر شهر معتکف شد.
اگر جای شخص دیگری را غصب کند یا عمدا بر فرش غصبی بنشیند هر چند گناه کرده است ولی اعتکافش باطل نیست.
💧تعریف مسجد جامع
مسجد جامع مسجدی است که اغلب اوقات بیشتر از سایر مساجد جمعیت داشته باشد و یا مسجدی که برای اجتماع زیادی از اهالی آنجا ساخته شده و اختصاص به گروه خاصی یا اهالی محلهای نداشته باشد.
💧خروج از مسجد
در موارد ذیل معتکف میتواند از مسجد خارج شود:
برای گواهی دادن در دادگاه.
برای تشییع جنازه، در صورتی که میت یک نحو وابستگی به معتکف داشته باشد به طوری که شرکت در تشییع جنازه او از ضرورتهای عرفی او به حساب آید.
برای انجام سایر کارهای ضروری عرفی یا شرعی، خواه واجب باشد یا مستحب، مربوط به امور دنیوی باشد یا اخروی ولی مصلحتی در آن نهفته باشد.
برای پرداخت طلب دیگران در صورتی که نتواند در مسجد آن را بپردازد.
اگر به سبب فراموشی از مسجد خارج شود، اعتکافش باطل نیست.
⛔️محرّمات اعتکاف
آنچه بر معتکف حرام است بدین شرح است:
استفاده از عطریات و گیاهان خوشبو ،همراه با لذّت؛ پس برای كسی كه حس بويايی ندارد اشكال ندارد.
خرید و فروش و ساير انواع تجارت؛ مثل صلح و اجاره و مضاربه و غير اينها
مجادله در امور دنیوی و دینی در صورتی که به قصد غلبه بر طرف مقابل و اظهار فضیلت و برتری باشد. اما اگر به قصد اظهار حق و بازداشتن طرف از طريق باطل باشد، مانعی ندارد.
بهره مندی های جنسی و شهوانی و آمیزش با همسر
معتکف باید روزها را روزهدار باشد و از هر کاری که روزه را باطل میکند پرهیز کند و هر آنچه روزه را باطل میکند اعتکاف را نیز باطل میکند.
به جز مبطلات روزه سایر محرمات، اختصاص به روز ندارد و بلکه در شب نیز باید از آنها پرهیز کند.
.احادیث الطلاب @ahadis_tollab
🌺🌺🌺بهترین و بدترین صفات زن و مرد
1475 - وَ قالَ امیر المومنین علی عليه السلام: خِيارُ خِصالِ النِّسآءِ، شِرارُ خِصالِ الرِّجالِ، اَلزَّهْوُ، وَ الْجُبْنُ، وَ الْبُخْلُ، فَاِذا كانَتِ الْمَرْأَةُ مَزْهُوَّةً، لَمْ تُمَكِّنْ مِنْ نَفْسِها، وَ اِذا كانَتْ بَخِيلَةً، حَفِظَتْ مالَها وَ مالَ بَعْلِها، وَ اِذا كانَتْ جَبانَةً، فَرِقَتْ مِنْ كُلِّ شَىءٍ يَعْرِضُ لَها.
بهترين صفات زنها، بدترين صفات مردهاست (و آنها عبارتند از:)
1- تكبر
2- ترس
3- و بخل،
پس هر گاه زن متكبر باشد (به كسى جز شوهرش) سر فرود نمىآورد،
و هر گاه بخيل باشد، مال خود و شوهرش را حفظ مى كند
و هر گاه ترسو باشد از آنچه به او رو مىآورد مى ترسد.
گتاب احادیث الطلاب ص423
@ahadis_tollab کانال احادیث الطلاب
ا
🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴