فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
️ ۹۹/۹ درصد مردها اینطورن!!
استیون هاروی، روانشناس و نویسنده آمریکایی از حقیقت «دوستی زن و مرد» میگوید: تمام مردهایی که با تو دوست هستند به دنبال فرصت اند...
-------------------------
🔘 دوستی دو نامحرم از دیدگاه اسلام...
✅پيامبر صلي الله عليه و آله:
اَلا لايَخْلُوَنَّ رَجُلٌ بِامْرَاَةٍ اِلاّ كانَ ثالِثُهُماَ الشَّيْطانُ؛
بدانيد كه هيچ مردى با زن نامحرم خلوت نمى كند، جز آن كه سومى آنها شيطان است.
📚 نهج الفصاحه ح ٤٧٨
@ahadithenabe
🔘 همراه ما اهل بيت نيست كسى كه...!
الإمامُ الصّادقُ عليه السلام :نَحْنُ أصلُ كُلِّ خَيْرٍ ، و مِن فُرُوعِنا كُلُّ بِرٍّ ، فَمِنَ البِرِّ : التَّوحيدُ ، و الصّلاةُ، و الصّيامُ، و كَظْمُ الغَيْظِ، و العَفْوُ عَنِ المُسيءِ ، و رَحْمَةُ الفقيرِ ، و تَعَهُّدُ الجارِ ، و الإقرارُ بالفَضْلِ لأهلِهِ.
و عَدُوُّنا أصلُ كُلِّ شَرٍّ، و مِن فُرُوعِهم كُلُّ قَبيحٍ و فاحِشَةٍ ، فمِنْهُمُ : الكِذْبُ ، و البُخْلُ ، و النَّمِيمَةُ ، و القَطِيعَةُ ، و أكْلُ الرِّبا ، و أكْلُ مالِ اليتيمِ بِغَيْرِ حَقِّهِ، و تَعَدّي الحُدودِ الّتي أمَرَ اللّه ُ، و رُكُوبُ الفَواحِشِ ما ظَهَرَ منها و ما بَطَنَ، و الزِّنا ، و السَّرِقَةُ ، و كلُّ ما وافَقَ ذلكَ مِنَ القبيحِ . فكـذَبَ مَنْ زَعَمَ أنّهُ معَنا و هو مُتَعلِّقٌ بِفُرُوعِ غَيْرِنا.
✅امام صادق عليه السلام :ما ريشه همه خوبيها هستيم و هر خوبى، ثمره شاخه هاى ماست. و از جمله نيكيهاست: توحيد، نماز، روزه ، فرو خوردن خشم، گذشت از بدى كننده، ترحّم به فقير، رسيدگى به همسايه و اعتراف به خوبى دیگران.
دشمن ما [نيز ]ريشه همه بديهاست و هر زشتى و بدكارى، ثمره شاخه هاى اوست، از جمله: دروغ، بخل، سخن چينى، بريدن از خويشاوندان، ربا خوارى، به ناروا خوردنِ مال يتيمان، تعدّى از حدودى كه خدا دستور داده است، ارتكاب زشتيهاى آشكار و نهان، زنا، دزدى و هر زشتى ديگرى از اين دست.👈🏼 پس دروغ مى گويد كسى كه بگويد با ماست ولى به شاخه هاى دشمن ما چنگ آويزد.
الكافي ج ٨ ص ٣٣٦
@ahadithenabe
🔘مقام شهید...!
قال الامام الصادق علیه السلام «فَوْقَ کلِّ بِرٍّ بِرٌّ حَتّی یقْتَلَ الرَّجُلُ فِی سَبیلِ اللَّهِ، فَاذا قُتِلَ فِی سَبیلِ اللَّهِ- عزّوجلّ- فَلَیسَ فَوْقَهُ بِرٌّ. . . »
امام صادق- علیه السّلام- از پدران بزرگوارش- علیهم السّلام- نقل می کند که پیامبر اکرم- صلّی اللَّه علیه و آله و سلّم- فرمود: بالاتر از هر خوبی، خوبی بیشتری است تا این که شخص در راه خدا کشته شود. پس هنگامی که در راه خداوند- عزّوجلّ- کشته شد، نیکوکاری ای بالاتر از آن نیست.
📚بحارالانوار، ج ۱۰۰، ص ۱۰
⬇️ کانال احادیث ناب
@ahadithenabe
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔘چرا خدا را متهم میکنی؟
عنه عليه السلام ـ و قد سُئلَ عن أبغَضِ الخَلقِ إلَى اللّه ِ ـ : مَن يَتَّهِمُ اللّه َ، [قالَ السائلُ:] قُلتُ: أحَدٌ يَتَّهِمُ اللّه َ ؟! قالَ عليه السلام : نَعَم ، مَنِ استَخارَ اللّه َ فجاءَتهُ الخِيَرَةُ بما يَكرَهُ فَيَسخَطُ فذلكَ يَتَّهِمُ اللّه َ . قُلتُ : و مَن ؟ قالَ : يَشكُو اللّه َ ، قلتُ : و أحَدٌ يَشكُوهُ ؟! قالَ عليه السلام : نَعَم ، مَن إذا ابتُلِيَ شَكا بِأكثَرَ مِمّا أصابَهُ . قلتُ : و مَن ؟ قالَ : إذا اُعطِيَ لَم يَشكُرْ، و إذا ابتُلِيَ لَم يَصبِرْ .
✅ امام صادق عليه السلام در پاسخ به اين پرسش كه منفورترين خلق نزد خدا كيست فرمود : كسى كه خدا را مُتّهم كند . [پرسش كننده گويد : ]عرض كردم : مگر كسى خدا را هم مُتّهم مى كند؟ فرمود : آرى ؛ كسى كه از خدا طلب خير كند و خداوند خير او را در چيزى قرار دهد كه وى ناخوش مى دارد و در نتيجه ، ناراحت شود . چنين كسى خدا را متهم كرده است. عرض كردم : ديگر چه كسى؟ فرمود : كسى كه از خدا شِكوه كند . عرض كردم : مگر كسى از خدا هم شِكوه مى كند؟ فرمود : آرى ؛ كسى كه هرگاه گرفتار شود ، بيش از حدّ گرفتارى خود شكايت كند . عرض كردم : ديگر چه كسى؟ فرمود : كسى كه هرگاه نعمتى به او داده شود سپاسگزارى نكند و هرگاه گرفتار شود شكيب نورزد.
📚تحف العقول ص ٣٦٤
🔰استاد رفیعی...
@ahadithenabe
🔘 بی حوصله نباش
✅عن الامام الصادق علیه السلام :
" إیَّاکَ وَ الْکَسَلَ وَ الضَّجَرَ فَإِنَّهُمَا یَمْنَعَانِکَ مِنْ حَظِّکَ مِنَ الدُّنْیَا وَ الْآخِرَةِ "
✅امام صادق علیه السلام فرمودند :
از تنبلى و بى حوصلگى بپرهیز، زیرا که این دو خصلت تو را از بهره دنیا و آخرت باز مى دارند.
📚میزان الحکمه، ج 11، ص5186.
@ahadithenabe
🔘 ضرورت استاد اخلاق...
و عن الامام زین العابدین عَلَيْهِ السَّلاَمُ: هَلَكَ مَنْ لَيْسَ لَهُ حَكِيمٌ يُرْشِدُهُ...
به هلاکت افتاد کسی که حکیمی نداشته باشد که او را ارشاد نماید
📚کشف الغمة في معرفة الأئمة ج ٢ ص ١١٣
@ahadithenabe
🔘مماشات هم حدی دارد...!
✅امیرالمومنین علی (علیه السلام) : اِذا كانَ الرِّفْقُ خُرْقاً، كانَ الْخُرْقُ رِفْقاً
در آنجا که رفق و مدارا سبب خشونت مى شود، خشونت، مدارا محسوب خواهد شد.
📚 نهج البلاغه نامه ۳۱
@ahadithenabe
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔘بى انصافى در نماز...
🔰استاد قرائتی...
@ahadithenabe
🔘عشق بیمارگونه...!
✅امام علي عليه السلام :
مـَنْ عـَشِقَ شَيْئاً اَعْشى بَصَرَهُ وَ اَمْرَضَ قَلْبَهُ. فَهُوَ يَنْظُرُ بِعَيْنٍ غَيْرِ صَحيحَةٍ وَ يَسْمَعُ بِاُذُنٍ غَيْرِ سَميعَةٍ
آن كس كه به چيزى عشق ورزد، آن عشق ، چشم او را كور و قلبش را بيمار مى كند. چنين فردى با چشم ناسالم مى نگرد و با گوش ناشنوا مى شنود.
📚 نهج البلاغه خطبه ۱۰۹
@ahadithenabe
🔘 به قدرِ كفاف
✅ابراهیم بن محمد نوفلی از امام سجاد نقل می کند رسول خدا(صلی الله علیه و آله وسلم) به شتر چرانى گذر كرد و كسى را فرستاد تا از او شير بخواهد
شتربان گفت: شيرى كه در شتران است صبحانه قبيله است و آن چه در ظرف هاست شام آنها می باشد( به پیامبر کمکی نکرد) ، رسول خدا(صلی الله علیه و آله وسلم) فرمود: خدايا مال و فرزندانش را زياد كن.
سپس به چوپانی گذر كرد و كسى را فرستاد تا از او شير بگيرد، چوپان گوسفندها را دوشيد و هر چه در ظرف داشت، در ظرف پيغمبر(صلی الله علیه و آله وسلم) ريخت و گوسفندى هم براى حضرت فرستاد و عرض كرد همين اندازه نزد ما بود، اگر بيش تر هم بخواهيد به شما مى دهيم.
رسول خدا(صلی الله علیه و آله وسلم) فرمود: خدايا او را به قدرِ كفاف روزى ده، يكي از اصحاب عرض كرد: يا رسول الله! براى كسى كه كمكى به تو نكرد، دعايى فرمودى كه همه آن را دوست داريم و براى كسى كه حاجتت را روا كرد دعايى فرمودى كه آن را دوست نداريم.
رسول خدا(صلی الله علیه و آله وسلم) فرمود: آن چه كم باشد و كفايت كند، بهتر است از زيادى كه دل را مشغول دارد بار خدايا به محمد و آل محمد به قدرِ كفاف روزى كن.
📚 کافی ج ۲ ص ۱۴۰
--------------------
✍🏼پیامبر در حدیثی دیگر برای شیعیان نیز دعا کردند که وضع مادی آنان به قدرِ کفاف باشد و برای دشمنان مال و فرزند طلب نمودند تا دچار غفلت شوند. کافی ج ۲ ص۱۴۰
@ahadithenabe
🔘حرص خوردن ممنوع...!
✅امام حسن علیه السلام:
لَیْسَتِ العِفَّةُ بِدافِعَةٍ رِزْقا وَ لاَ الْحِرْصُ بِجالِبٍ فَضْلاً فَاِنَّ الرِّزْق َمَقْسومٌ وَ اسْتِعْمالُ الْحِرْصِ اسْتِعْمالُ الْمَآثِمِ.
✅نه دوری کردن از مال حرام، روزى انسان را کم مى کند و نه حریص بودن، رزق را افزایش می دهد؛ چرا که روزى قسمت شده است و حرص خوردن باعث مبتلا شدن به گناهان مى شود.
📚 تحف العقول، ص ۲۳۴
---------------------------
✍🏼در عین حال که رزق انسان ها تقسیم شده است اما برای تحصیل آن باید به صورت متعارف تلاش کرد.
@ahadithenabe
🔘اینگونه خود را معطر کنیم
✅امام رضا علیه السلام:
تعَطَّرُوا بِالاسْتِغْفَارِ لاَ تَفْضَحْکُمْ رَوَائِحُ الذُّنُوبِ
✅با آمرزشخواهی و ذکر استغفار خود را معطر کنید تا بوی گناهان شما را رسوا نکند.
📚امالی الطوسی، ص ۳۷۲
---------------------------
✍🏼بر اساس آیه ۱۰ و ۱۱ سوره نوح مداومت بر استغفار این اثرات را دارد:
۱- باعث آمرزش گناه میشود.
۲- رزق را افزایش میدهد.
۳-فرزندان صالح روزی انسان میشود.
۴- باعث بارندگی های مفید است.
@ahadithenabe