🔸شیخ بهایی و ادای بدهی
❖ از #بیانات آیت الله العظمی شبیری زنجانی:
📝... زمانی شیخ بهایی به قرض زیادی (بیش از 1500دینار) مبتلا شد به گونهای که از هیچ راهی قادر به ادای آن نبود و چند روز از شدت همّ و غم، از کارهای خود بازمانده بود.
وی نقل کرده که در همان ایام به دعایی برخوردم و تکرار کردم و از راهی که گمان نمیکردم در مدت کوتاهی دیون من ادا شد. دعای مزبور این است:
«اللَّهُمَّ أَغْنِنِي بِحَلَالِكَ عَنْ حَرَامِكَ وَ بِفَضْلِكَ عَمَّنْ سِوَاك»
یعنی خدایا با حلالت مرا از مال حرام، و با فضل خودت از غیر خودت، بی نیاز کن.
بعد از نمازها این را تکرار کنید و تعداد ندارد. مضمونش نیز بسیار عالی است.
📚جرعه ای از دریا، ج4، ص382
[حدیث: رسول خدا صلیاللهعلیه و آله فرمود: يَا عَلِيُّ قُلِ اللَّهُمَّ أَغْنِنِي بِحَلَالِكَ عَنْ حَرَامِكَ وَ بِفَضْلِكَ عَمَّنْ سِوَاكَ فَلَوْ كَانَ عَلَيْكَ مِثْلُ صَبِيرٍ دَيْناً قَضَى اللَّهُ عَنْك. ای علی بگو: اللهم اغننی...، که اگر قرضی به اندازه کوه صبیر (کوه بزرگی در یمن) بر عهده تو باشد، خداوند آن را ادا میکند. (امالی صدوق؛ص388؛ح10)]
#دعا #قرض #بدهی
@zanjani_net
#پاسخ_به_سوال_شما
💠 سوال:
☑️ چرا سید رضی خطبه ها را کامل نیاورده است❓به عنوان مثال خطبه 2 در نهج البلاغه خیلی کوتاه است در حالی که اصل خطبه مفصل است❓
💯 پاسخ:
✍️ هدف اصلی شریف رضی، این نبود که تمام سخنان نورانی و فرمایشات امیرالمومنین علیه السلام را گردآوری کند بلکه آنچه ایشان را به تدوین این کتاب واداشت درخواست دوستان وی از ایشان بود مبنی بر اینکه #اعجاز_کلام_حضرت را برای جهانیان به رخ بکشد.
💫 ایشان در #مقدمه_کتاب_نهج_البلاغه، علت تدوین این کتاب را اینگونه بیان می کند:
💢 بعد از آنکه کتاب #خصائص_الائمه را نوشته و در آن کتاب بخشی از کلمات کوتاه حضرت علی علیه السلام را که جنبه #فصاحت_و_بلاغت داشت انتخاب کرده و در انتهای کتاب قرار دادم تعدادی از دوستان، از شیوه انتخاب آن احادیث، شگفت زده شده و از من درخواست کردند کتابی بنویسم که گزیده ای از احادیث حضرت را در برداشته و از نظر فصاحت و بلاغت در اوج باشد تا بدینوسیله علاوه بر فضائل بى شماری که این کار دارد بزرگى قدر و شخصيّت امير مؤمنان علیه السلام را نیز از اين نظر روشن سازد و اعجاز کلام حضرت را بر همگان ثابت کند.❓
🌐 بدین سبب مرحوم شریف رضی به سراغ سخنان حضرت رفته و از میان #هزاران_کتاب که در کتابخانه های زمان خویش بود، سخنان حضرت را یافته و در میان آن فرمایشات نورانی، آنچه را که از منظر ایشان در اوج فصاحت و بلاغت بوده انتخاب کرده و در کتاب خویش گردآورده است.
💐 بنابراین نه تنها کتاب نهج البلاغه در بردارنده تمام احادیث امیرالمومنین علیه السلام است نیست بلکه فقط بخشی از فرمایشات ایشان که جنبه #فصاحت_و_بلاغت دارد با تلاش ها و #زحمت_های_15_ساله سیدرضی #تقطیع_و_گزینش شده و در این کتاب شریف درج شده است.👏
✅✅ نکته مهمی که نباید از قلم بیفتد این است که به همت حجت الاسلام سیدصادق موسوی، تمامی خطبه ها و نامه های موجود در نهج البلاغه، به صورت کامل و بدون هیچگونه تقطیعی در کتاب دیگری به نام #تمام_نهج_البلاغه گرد آمده که در #هشت_مجلد به بازار عرضه شده و در دسترس محققان و نهج البلاغه پژوهان قرار گرفته است🌺
⭐️ شایان ذکر است کتاب #موسوعة_الاحادیث_العلویة در #30_جلد با همت #بنیاد_بین_المللی نهج البلاغه به چاپ رسیده که در بردارنده فرمایشات نورانی حضرت علی علیه السلام در #منابع_شیعه است.
💠 بنابراین به دلیل فراوانی سخنان حضرت علی علیه السلام، کتاب نهج البلاغه که یک مجلد بیشتر نیست نمی تواند تمام سخنان حضرت را در برداشته باشد بلکه برخی از سخنان ایشان به صورت گزینشی در آن جمع شده است.🌷
┄┄┅═✧❁🌼💐🌸❁✧═┅┄
@golestannahj
┄┄┅═✧❁🌼💐🌸❁✧═┅┄
🌺 بسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ 🌺
🗓 امروز یکشنبه:
29 تیرماه 1399
27 ذیالقعده 1441
19 ژوئیه (جولای) 2020
🌹حدیث روز🌹
🌸قال رسول الله صلي الله علیه و آله:
🌺انَّ البَيتَ اِذا كَثُرَ فيهِ تِلاوَةُ القُرآنِ كَثُرَ خَيرُهُ وَ اتَّسَعَ اَهلُهُ وَ اَضاءَ لاَهلِ السَّماءِ كَما تُضى ءُ نُجومُ السَّماءِ لاَهلِ الدُّنيا؛
🌷خانه اى كه در آن قرآن فراوان خوانده شود، خير آن بسيار گردد و به اهل آن وسعت داده شود و براى آسمانيان بدرخشد چنان كه ستارگان آسمان براى زمينيان مى درخشند.
📚كافى(ط-الاسلامیه) ج۲، ص۶۱۰-ح۷۶۴۱
❇️علامه سیدمرتضی عسکری(رضوان الله علیه)❇️
🗓 تاریخ تولد: ۱۲۹۳ شمسی
🗓 تاریخ وفات: ۱۳۸۶ شمسی
✅برخی از اساتید:
امام خمینی(ره)
آیت الله مرعشی(ره)
آیت الله شیخ مهدی پائینشهری(ره)
آیت الله میرزا حبیبالله اشتهاردی(ره)
📚برخی از کتب:
عبدالله بن سبا و دیگر افسانههای تاریخی؛
سقیفه؛
نقش عایشه در تاریخ و احادیث اسلام؛
برگستره کتاب و سنت؛
نقش ائمه(علیهمالسلام) در احیای دین؛
عقاید الاسلام فی القرآن الکریم؛
معالم المدرستین؛
📜 برشی از زندگی:
در یکی از سالها(آبان ۱۳۷۴) در ترکیه سمیناری به عنوان "جایگاه سنت در اسلام" برقرار شد و از ایران هم قرارشد حضرت علامه شرکت کنند. ایشان در ترکیه متوجه شدند که متصدی سمینار، سفیر عربستان در ترکیه است. وی این سمینار را تشکیل داده بود که اثبات کند ارتباط شیعه با سنت نبوی قطع است، پس شیعیان قابل تکفیرند.
حضرت علامه به حول و قوه الهی اثبات کردند ارتباط شیعه باسنت نبوی قطع نشده است(این جریان را میتوانید به صورت مفصل در کتاب 《مرزدار مکتب اهل بیت》 تالیف استاد ادیبیلاریجانی مطالعه بفرمایید).
زمانی که وهابیها از این سمینار نتیجه نگرفتند و در واقع با جوابها و سخنان منطقی علامه عسکری شکست خوردند، با انتشار ناقص و تحریف شده سمینار، دست به تخریب شخصیت علامه زدند.
در داخل کشور هم متاسفانه افرادی عجول و کم خرد که اهل تحقیق نبودند با تکثیر این تحریفات، به ماجرا دامن زدند. از جمله این تحریفات نظرات علامه در مورد زیارت عاشورا و همچنین حدیث شریف کساء میباشد، که با نیرنگ! نظر علامه را چیز دیگری انتشار دادند.
#معرفی_علما 2⃣
#علامه_عسکری
http://eitaa.com/adibi_larijani
به گزارش جهان نيوز، محمد ایمانی، کارشناس مسائل سیاسی در کانال تلگرامی خود نوشت:
آنها که هشتگ "اعدام نکنید" را برای سه آشوبگر مسلح و جنایتکار ساخته و پرداخته اند - و نه کسانی که ممکن است از سر احساسات همراهی کنند- انگیزه کاملا روشنی دارند: کاری نکنید و تماشاچی باشید تا داعش و کومله و جانیان سازمان منافقین بتوانند خط را بشکنند و سپس، نظامیان آمریکا و انگلیس بتوانند سرازیر شوند.
مجازات سه متهم که ظاهرا دو تن از آنها هنگام سرقت مسلحانه و ارعاب و جنایت بازداشت شده اند، یک موضوع است و باید صرفا در روال قضایی خود تعیین تکلیف شود؛ و تدارک کنندگان فتنه و آشوب بنزینی و مشتاقان تداوم آن، موضوعی دیگر.
آمریکا، انگلیس، اسرائیل و ارتجاع سعودی، سال 97 دنبال اجرای پروژه تابستان داغ بودند. اطرافیان ترامپ گفتند ملت ایران چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب خود را نخواهد دید. گروهک ها را هم به صف کردند، اما از خود مردم شکست خوردند.
در چنین شرایطی بود که رهبر حکیم انقلاب از تصمیم تلخ جلسه سران (در واقع خواسته مضطرّانه دولت) حمایت کردند و راه مجادلات و غفلت تازه در بحبوحه شبیخون امنیتی دشمن را بستند؛ و این در حالی بود که ایشان بیش از همه توجه دهنده و مواخذه کننده مسئولان درباره فشار معیشتی بر مردم بوده اند.
اما امروز؛ طراحان اصلی هشتگ "اعدام نکنید"، همان ها هستند که حضرت امام (ره) را به خاطر مجازات منافقین (پیاده نظام ارتش متجاوز صدام) مورد ملامت قرار دادند. داغ دل مستکبرانی که سال 67 خیال کردند با منافقین، تهران را فتح می کنند، هرگز فروکش نخواهد کرد.
📝 امام خمینی(ره) : کوشش کنید که راه برای خدا باشد، کوشش کنید که چشمتان را از مخلوق، از ما سوای خدا ببندید. توجهتان به این نباشد که اگر خدمتی برای خدا میکنید، دیگران پیش شما بیایند تواضع کنند
📅۱۸ تیر ۱۳۵۸
صفحه توییتر👇
https://twitter.com/fa_emamkhomeini
آن بیچاره ای که خود را مرشد و هادی خلایق داند و در مسند دستگیری و تصوف قرار گرفته از این دو حالش پست تر و غمزه اش بیشتر است. اصطلاحات این دو دسته را به سرقت برده و سر و صورتی به متاع بازار خود داده و دل بندگان خدا را از حق منصرف و مجذوب به خود نموده و آن بیچاره صاف و بی آلایش را به علما و سایر مردم بدبین نموده، برای رواج بازار خود فهمیده یا نفهمیده پاره ای از اصطلاحات جاذب را به خورد عوام بیچاره داده گمان کرده به لفظ «مجذوب علی شاه» یا «محبوب علی شاه» حال جذبه و حب دست دهد! ای طالب دنیا و ای دزد مفاهیم! این کار تو هم این قدر کبر و افتخار ندارد. بیچاره از تنگی حوصله و کوچکی کلّه گاهی خودش هم بازی خورده خود را دارای مقامی دانسته. حب نفس و دنیا به مفاهیم مسروقه و اضافات و اعتبارات پیوند شده یک ولیده ناهنجاری پیدا شده، و از انضمام این ها یک معجون عجیبی و اخلوطه غریبه ای فراهم شود! و خود را با این همه عیب مرشد خلایق و هادی نجات امت و دارای سر شریعت، بلکه وقاحت را گاهی از حدّ گذرانده، دارای مقام ولایت کلیه دانسته! این نیز از کمی استعداد و قابلیت و تنگی سینه و ضیق قلب است. «چهل حدیث امام خمینی ره»
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#معرفی_کتاب
کتاب درسنامه فهم حدیث
نویسنده: استاد عبدالهادی مسعودی
دانلود از بازار کتاب قائمیه
http://www.ghbook.ir/Book/11026
عناوین اصلی کتاب شامل:
پیشگفتار؛
بخش اول: کلیات؛
بخش دوم: سیر فهم حدیث؛
بخش سوم: موانع فهم حدیث
https://eitaa.com/ghboook
رئیس نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه ها گفت: اگر نیروهای مستعد و نخبه حوزه وارد فضای دانشگاهی شوند، ثمره بسیار مناسبی خواهد داشت و می توان از این فرصت به بهترین نحو بهره برد.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری تسنیم به نقل از نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها، حجت الاسلام مصطفی رستمی در دیدار با آیت الله اعرافی که در دفتر مدیر حوزه علمیه در قم برگزار شد، عنوان کرد: مجموعه نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه ها نماینده حوزه علمیه در محیط های دانشگاهی است.
وی افزود: ما با شورای عالی انقلاب فرهنگی توافقی داشتیم که اگر حکمی قرار است درباره دانشگاه ها داده شود، قبل از آن از ما مشورتی بگیرد تا جریان سوء به راه نیفتد.
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها، گفت: اگر ما طرف مشورت تصمیمات قرار بگیریم، به نوعی می توان در تصمیم گیری ها حکمت را هم در نظر گرفت.
همچنین حجت الاسلام والمسلمین رستمی یادآور شد: اگر بدنه ای از اساتید مومن با مجموعه نهاد رهبری دانشگاه ها در ارتباط باشد، بسیاری از موج سازی ها در فضای مجازی رخ نخواهد داد، در قضیه بنزین اگر جامعه دانشگاهی به کار ورود می کرد، نیاز به ورود رهبر معظم انقلاب نبود.
وی ادامه داد: اگر نیروهای مستعد و نخبه حوزه وارد فضای دانشگاهی شوند، ثمره بسیار مناسبی خواهد داشت و می توان از این فرصت به بهترین نحو بهره برد.
https://www.tasnimnews.com/fa/news/1399/04/29/2310009
🔸 دفتر قم موسسه پژوهشی فرهنگی انقلاب اسلامی برگزار مینماید:
🔺 دومین دورهی آموزشی مطالعاتی #معارف_انقلاب_اسلامی (سطح یک)
📌همراه با اعطای گواهی پایان دوره و تخفیف ویژه جهت خرید کتب.
🔹شرایط پذیرش:
- حداقل سن ۱۵ سال
- حداکثر سن ۴۵ سال
@Maaref_Enghelab_Eslami
🌺 بسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ 🌺
🗓 امروز دوشنبه:
30 تیرماه 1399
28 ذیالقعده 1441
20 ژوئیه (جولای) 2020
🌹حدیث روز: همسرداری🌹
🌹امام علی علیه السلام:
إيّاكَ وَالتَّغايُرَ في غَيرِ مَوضِعِ غَيرَةٍ؛ فَإِنَّ ذلِكَ يَدعُو الصَّحيحَةَ إلَى السُّقمِ ، وَالبَريئَةَ إلَى الرَّيبِ
از غيرت ورزيدن بيجا بپرهيز كه اين كار، زن سالم را به بيمارى مى كشانَد و پاك دامن را به گناه
💌از نامه 31 نهج البلاغه
💐 @nedaye_tahzib