🌺بسم الله الرحمن الرحیم🌺
🗓 امروز دوشنبه:
31 خرداد ماه 1400
10 ذی القعده 1442
#حدیث_روز: دوستی و دشمنی واجب
🔅 #امام_رضا_علیه_السلام:
🔹 «حُبُّ أولِياءِ اللّهِ تَعالى واجِبٌ، و كَذلِكَ بُغضُ أعداءِ اللّهِ وَ البَراءَةُ مِنهُم و مِن أئِمَّتِهِم».
🔸 «دوست داشتن اولياى خداوند متعال، واجب است، و همين طور نفرت داشتن از دشمنان خدا و بيزارى جستن از آنان و از پيشوايانشان».
📚 عيون أخبار الرضا عليه السلام : ج ٢ ص ١٢٤
۳۱خرداد سالروز شهادت دکتر مصطفی
#امام_خمینی (ره): هنر آن است که بی هیاهوهای سیاسی و خودنمائی های شیطانی برای خدا به جهاد برخیزد و خود را فدای هدف کند نه هوی، و این هنر مردان خداست. او در پیشگاه خدای بزرگ با آبرو رفت.
@ketabjan_com
❌ منشأ اختلاف درباره «گریه بر میت»
🔅 گریه ی بر میّت ، به ویژه شهید ، بخشی از سنت رسول خدا (ص) است. که در منابع مکتب اهل البیت و مکتب خلفا (اهل سنت) به آن تصریح شده است مانند :
📖 بخاری در صحیح خود روایت کند که : پیامبر (ص) خبر شهادت «زید و جعفر و ابن رواحه » را پیش از رسیدن خبر آنان ، برای مردم بدین گونه توصیف کرد که : زید پرچم را گرفت و شهید شد. سپس جعفر آن را گرفت و شهید شد و در همان حال دو چشمش اشکبار بود... .
و همچنین ؛ گریه پیامبر بر پسرش ابراهیم ، گریه ی پیامبر بر عمویش حمزه ، گریه پیامبر بر مزار مادرش که دیگران را نیز می گریاند و..... .
⚠️اما در منابع اهل سنت (مکتب خلفا) احادیثی وجود دارد که پیامبر گریه کردن بر میت را، نهی فرموده است !! مانند :
📖 در صحیح بخاری آمده است : «عمر» گریه کنندگان را با عصا می زد و با سنگ می راند و بر روی آنها خاک می پاشید.
📖 در صحیح مسلم آمده است : نزد عایشه گفته شد که «ابن عمر» به رسول خدا (ص) نسبت می دهد که فرمود : میت در قبر خود به خاطر گریستن بستگانش بر او بیشتر عذاب می شود. عایشه گفت : اشتباه کرده است ، رسول خدا تنها فرمود : او به خاطر گناه و بدکاری اش عذاب می شود و بستگانش بر او می گریند.
💡منشأ اختلاف چیست⁉️
امام نووی (ت/۶۷۶ ه) در شرح صحیح مسلم درباره ی روایات «نهی از گریه» که از رسول خدا (ص) روایت شده ، گوید : همه ی این روایات به روایت «عمر و پسرش عبدالله» می رسد که عایشه آن را انکار کرده و نسبتش به پیامبر (ص) را معلول اشتباه و فراموشی آن دو دانسته.
📚بازشناسی دو مکتب ، ج۱ ص ۸۶
🔵 مطالب درباره علامه عسکری🔰
http://eitaa.com/joinchat/3534880770Ccde1211695
🔰 #درس_اخلاق | «یاد مرگ»درمان است
🔹یکی از مضامین تکرارشونده در ادعیه توجّه دادن انسانها به عوالم بعد از حیات دنیوی است... عامل کنترلکننده و مراقب برای انسان توجّه به همین عوالم... وَ تَحَنَّن عَلَیَّ مَحمولاً قَد تَناوَلَ الاَقرِباءُ اَطرافَ جِنازَتی؛ ما را بلند میکنند، سر دوش میگیرند، میبرند به سمت جایگاه همیشگی و ابدی ما. وَ جُد عَلَیَّ مَنقولاً قَد نَزَلتُ بِکَ وَحیداً فی حُفرَتی؛ ما را سرازیر قبر خواهند کرد. این یادآوری است؛ از این حالات نبایستی غافل بود؛ باید جلوی چشم ما باشد. اینکه سفارش میکنند به قبرستان بروید، به زیارت اموات بروید، یک علّت و وجه آن این است. بعضی بدشان میآید از اینکه کسی آنها را به یاد مرگ بیندازد؛ نه، این درمان است، این دارو است؛ علاج خودخواهیهای ما، علاج غفلتهای ما، علاج هوسرانیهای ما است. ۱۳۹۴/۰۴/۰۲
📜 مطالعه نسخه کامل خطِ۲۹۳:
farsi.khamenei.ir/news-content?id=48117
🌺بسم الله الرحمن الرحیم🌺
🗓 امروز سه شنبه:
1 تیر ماه 1400
11 ذی القعده 1442
#حدیث_روز: برکات امامت
🔅 #امام_رضا_علیه_السلام:
🔹 «إنَّ الإِمامَةَ زِمامُ الدّينِ ونِظامُ المُسلِمينَ وصَلاحُ الدُّنيا وعِزُّ المُؤمِنينَ. إنَّ الإِمامَةَ اُسُّ الإِسلامِ النّامي وفَرعُهُ السّامي. بِالإِمامِ تَمامُ الصَّلاةِ وَالزَّكاةِ وَالصِّيامِ وَالحَجِّ وَالجِهادِ، وتَوفيرُ الفَيءِ وَالصَّدَقاتِ وإمضاءُ الحُدودِ وَالأَحكامِ ومَنعُ الثُّغورِ وَالأَطرافِ».
🔸 «امامت، زمامِ دين است و رشته مسلمانان و مايه آبادانى دنيا و اقتدار مؤمنان. امامت، ريشه بالنده اسلام و شاخه بلند آن است. با امامت، نماز و زكات و روزه و حجّ و جهاد، كامل مىشوند و درآمدهاى مسلمانان و زكات، جمعآورى مىشود و حدود و احكام، اجرا مىشوند و مرزها و سرحدّات، نگهدارى مىشوند».
📚 الكافى: ج ١ ص ٢٠٠ ح ١
🌹🌹🌹ولادت با سعادت حضرت علی بن موسی الرضا علیه آلاف التحیه و الثناء بر عاشقان اهل بیت ع مبارک باد🌹🌹🌹
6.08M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
شعرخوانی برقعی در حرم علی بن موسی الرضا (ع)
🌺 آشنایت شده، دلداده، سپس جان داده
🌺 هر غریبی که مسیرش به حرم افتاده
@TasnimNews
به نام خدا
رساله دکتری استاد حکیم با موضوع:《نقش احادیث و آراء اهل سنت در فهم روایات فقهی اهل بیت علیم السلام با تاکید بر دیدگاه آیت الله بروجردی》در قم دفاع شد.
این رساله با هدف تبیین کاربست های بهره گیری از احادیث و آراء اهل سنت در فقه امامیه به بررسی منابع فقهی و اصولی امامیه پرداخته و سه حوزه دانشی قابل تحلیل در این موضوع را مورد مطالعه قرار داده است.
در این پژوهش نظر شهرت یافته از آیت الله بروجردی، بر پایه ی مبانی اصولی و تطبیقات فقهی مطرح شده در تقریرات مانده از ایشان، صحت سنجی، تحلیل و تبیین شده است.
نقش احادیث و آراء اهل سنت در تحلیل و تبیین ویژگی های اثرگذار بر روایتگری راویان و فقیهان دو قرن اول هجری، تحلیل و تبیین شده است.
همچنین اثرگذاری احادیث و آراء اهل سنت در بازسازی فضای صدور و بستر اجتماعی - فرهنگی صدور روایات فقهی اهل بیت علیهم السلام، همچنین ساماندهی مشهورات و همچنین تبیین فتوای رایج برای ساماندهی جهت صدور، نیز مورد مطالعه و تحلیل قرار گرفته است.
تحلیل دلالی روایت فقهی اهل بیت علیهم السلام و نمودهای اثر بخشی بهره گیری از احادیث و آراء اهل سنت در تثبیت الفاظ گزاره ها و نفی احتمال نقل به معنا، توان افزایی تحلیلی و تولید شبکه معنایی نیز در این رساله تقریر و تبیین شده است.
آثار و تبعات بهره گیری از راویان مشترک و همچنین گزاره های حدیثی اهل بیت علیهم السلام در مصادر اهل سنت و نقش کاربست های آن نیز مورد نقادی قرار گرفته است.
🌺بسم الله الرحمن الرحیم🌺
🗓 امروز چهارشنبه:
2 تیر ماه 1400
12 ذی القعده 1442
#حدیث_روز: گره گشایی از مومن
#حضرت_امام_رضا_علیهالسلام:
«مَنْ فَرَّجَ عَنْ مُؤْمِنٍ فَرَّجَ الله عَنْ قَلْبِهِ يَوْمَ اَلْقِيَامَةِ».
هر که در زندگی مؤمنی، گشایش ایجاد کند (و مشکلی را از او برطرف نماید)، خداوند در روز قیامت در قلبش گشایش و راحتی قرار میدهد.
🔺کافی، ج2، ص200، ح4