🌺 بسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ 🌺
🗓 امروز جمعه:
10 مردادماه 1399
10 ذی الحجه1441
1 ( اوت ) 2020
🌹حدیث روز: راه آمرزش در روز عید قربان 🌹
🔻پيامبر صلیاللهعلیهوآله:
يُغفَرُ لِصاحِبِ الأضحِيَّةِ عِندَ أوَّلِ قَطرَةٍ تَقطُرُ مِن دَمِها
🐏 با ريختن اوّلين قطره خون قربانى [به زمين]، صاحب قربانى آمرزيده مى شود.
📚 كتاب من لايحضره الفقيه، ج ۲، ص ۲۱۴
❌روایات مکتب خلفا در کتب وزین مکتب اهل بیت (ع)
👌یک نمونه :
▪️اولین اسمی که نگارنده (علامه عسکری) در کتاب «صد و پنجاه صحابی ساختگی» ، بیش از هفتاد صفحه درباره ی او بحث کرده ، نام «قعقاع بن عمرو تمیمی» است ، که «سیف بن عمر» زندیق (شاید به همراه زنادقه ی دیگر) ، او را ساخته است.
👈سازندگان این نام (قعقاع بن عمر تمیمی) او را جزء صحابه ای که پس از پیامبر اکرم (ص) به گرد امام علی (ع) در آمده و از شیعیان خاص او شده است ، معرفی کرده ، آمد تا بدآموزی هایی که می خواهند نسبت به امام و خواص او انتشار دهند ، نشر دهند. مانند آن که امام علی (ع) را فریب دادند تا جنگ جمل به پا شد و پس از آن حضرت از آن جنگ و خون هایی که در آن جنگ ریخته شد ، پشیمان گشته و اظهار ندامت هم فرمود. و در زیر این نام ، نسبت های ناروایی به مالک اشتر و دیگر اصحاب امام دادند و دروغ هایی به آنان بستند.
▪️این مطالب بیشتر از ۱۲ قرن ، در مصادر اسلامی مکتب خلفا (اهل سنت) نشر شد و تا آنجا مشهور گشت که شیخ طوسی ، نام او را در رجال خود ، در شمار اصحاب امام علی (ع) ذکر نمود و دیگر علمای رجال بعد از ایشان مانند ؛ اردبیلی در «جامع الرواة» و قهپایی در «مجمع الرجال» ، همان فرمایش شیخ طوسی را در مولفات خود نقل کرده اند و مامقانی در ترجمه ی آن در کتاب خود «تنقیح المقال» ، پس از نقل فرمایش شیخ طوسی می فرماید :
در «اسدالغابه» آمده :
برای این قعقاع در قتال با فرس در قادسیه و غیر آن ، اثری عظیم بود. وی از شجاع ترین مردم بود و عظیم ترین اثر را داشت. در جنگ های امام علی در جمل و غیره ، با وی بود. امام علی او را نزد طلحه و زبیر فرستاد ، وی با ایشان کلامی نیکو گفت که مردم به صلح نزدیک شدند.... .
👈تا اینجا «مامقانی» از «اسدالغابه» نقل کرده و علامه شوشتری نیز در «قاموس الرجال» ، آن خبر ها را از «اسدالغابه» آورده است. و چون به «اسدالغابه» رجوع می کنیم ، می نگریم که وی از «استیعاب» ابن عبدالبر ، نقل کرده است. و چون به «استیعاب» رجوع می کنیم ، می نگریم وی ، از «سیف بن عمر» نقل کرده است. بنابراین دانشمندان علم رجال ، در ترجمه ی «قعقاع» ، هیچ مدرکی جز روایت های همان «سیف بن عمر» زندیق نیافتند.
📚نقش ائمه در احیای دین ص۵۵۳
✅ کانال علامه عسکری 🔰
http://eitaa.com/joinchat/3534880770Ccde12116
🔹مجموعه پوسترهای نمایشگاهی قنوت دل
🔸موضوع: تامین دنیا و آخرت با نماز شب.
#قنوت_دل #نماز_شب
ترویج فرهنگ نماز شب، شماره5
🌻 @nedaye_tahzib
رهبر انقلاب در سخنرانی تلویزیونی به مناسبت عید قربان:
راه برداشتن تحریم، عقب نشینی در مقابل دشمن نیست
حضرت آیت الله خامنهای:
🔹راه برداشتن تحریم، عقب نشینی در مقابل دشمن نیست. تنها علاج تحریم تکیه بر توانایی های ملی است.
🔹اگر خواسته های دشمن را قبول کنیم، خواسته های جدیدی مطرح خواهد کرد.
🔹حرف آمریکا این است که صنعت هسته ای را به کلی کنار بگذاریم، امکانات دفاعی را به یک دهم تقلیل دهیم و اقتدار منطقه ای خود را رها کنیم.
🔹هسته ای نیاز قطعی کشور ماست و اگرچه در برجام خسارتهای فراوانی به ما وارد شد، اما اصل این صنعت در کشور حفظ شده است.
@Farsna
مرکز تخصصی حدیث حوزه
رهبر انقلاب در سخنرانی تلویزیونی به مناسبت عید قربان: راه برداشتن تحریم، عقب نشینی در مقابل دشمن نی
رهبر معظم انقلاب:
🔹در عزاداریها معیار آن چیزی است که کارشناسان و ستاد ملی کرونا اعلام میکنند؛ بنده به توصیه این عزیزان عمل میکنم.
🔹توصیه من به مردم این است که ببینیم ستاد ملی کرونا چه میگوید و در مسئله عزاداری به گفته این ستاد عمل کنیم.
🔹اگر وضعیتی که داریم را شل بگیریم، فاجعه بزرگی رخ خواهد داد.
@Farsna
13990510_39462_1281k.mp3
10.13M
🎙بشنوید | صوت کامل سخنرانی تلویزیونی رهبر انقلاب به مناسبت عید سعید قربان.
۹۹/۰۵/۱۰
☑️ @Khamenei_ir
🌺 بسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ 🌺
🗓 امروز شنبه:
11 مردادماه 1399
11 ذی الحجه1441
2 (اوت) 2020
🌹حدیث روز: صفات پسندیده🌹
حَدَّثَنَا أَحْمَدُ بْنُ مُحَمَّدِ بْنِ يَحْيَى الْعَطَّارُ رَضِيَ اللَّهُ عَنْهُ قَالَ حَدَّثَنَا أَبِي عَنْ أَحْمَدَ بْنِ مُحَمَّدِ بْنِ عِيسَى عَنْ عُثْمَانَ بْنِ عِيسَى عَنْ عَبْدِ اللَّهِ بْنِ مُسْكَانَ عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ الصَّادِقِ علیه السلام قَالَ:
إِنَّ اللَّهَ تَبَارَكَ وَ تَعَالَى خَصَّ رَسُولَهُ صل الله علیه و آله بِمَكَارِمِ الْأَخْلَاقِ فَامْتَحِنُوا أَنْفُسَكُمْ فَإِنْ كَانَتْ فِيكُمْ فَاحْمَدُوا اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ وَ ارْغَبُوا إِلَيْهِ فِي الزِّيَادَةِ مِنْهَا فَذَكَرَهَا عَشَرَةً الْيَقِينَ وَ الْقَنَاعَةَ وَ الصَّبْرَ وَ الشُّكْرَ وَ الرِّضَا وَ حُسْنَ الْخُلُقِ وَ السَّخَاءَ وَ الْغَيْرَةَ وَ الشَّجَاعَةَ وَ الْمُرُوءَةَ.
امام صادق علیه السلام فرمود:
خدا عز و جل رسولانش را مخصوص به مكارم اخلاق كرده، خود را بيازمائيد، اگر در شما وجود دارند، خدا را سپاس گزاريد و بدانيد كه اين از خير است و اگر در شما نباشند از خدا خواهش كنيد و بدانها رغبت ورزيد.
پس حضرت علیه السلام آنها را ده صفت شمرد: يقين، قناعت، صبر، شكر، حلم، خوش خلقى، سخاوت، غيرت، شجاعت، مروت.
📚خصال ج۲، ص۴۲۳
🌼 دهه امامت...
❇️ از روز عید قربان تا روز عید غدیر، در واقع یک مقطعی است مرتبط با مسئلهی امامت. خدا در قرآن میفرماید: «و چون ابراهیم را پروردگارش بیازمود و وی آن همه را به انجام رسانید، [خدا به او] فرمود: من تو را پیشوای مردم قرار دادم...»
🔻ابراهیم از طرف پروردگار منصوب شد به امامت. چرا؟ چون از عهده امتحان های دشوار برآمد.
🔻مبدأ این را میشود روز عید قربان به حساب آورد، تا روز عید غدیر که روز امامت امیرالمؤمنین علی بن ابی طالب علیه السلام است.
🗓۸۸/۰۹/۰۴
16.89M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
به نام خدا
سخنان شنیدنی خانم دکتر صحابی که مبنای قرآن، اهل بیت و سیره معصومان علیهم السلام دارد.
ایشان متخصص قلب و عروق هستند که همسرشان را به علت بیماری کرونا از دست داده اند.
مرکز تخصصی حدیث حوزه
11 مرداد ماه سالروز شهادت عالم بصیر، شیخ فضل الله نوری ره
فضل الله کجوری، مشهور به شیخ فضلالله نوری (۱۲۵۹ـ۱۳۲۷ق)، از مجتهدان طراز اول تهران و از پیشروان جنبش مشروطه ایران بود. وی با پشتیبانی آخوند خراسانی اصل دوم ممتم قانون اساسی مشروطه مبنی بر تشکیل هیات نظار را به تصویب مجلس شورای ملی رساند ولی به دلیل اختلاف با دیگر نمایندگان درباره برخی از اصول متمم قانون اساسی مشروطه، از مجلس کنارهگیری کرد و با راهاندازی جریانی که مشروعهخواهان نام گرفت، اعتراضات شدیدی بر مشروطهخواهان و مشروطیت وارد کرد.
شیخ فضلالله با همراهی کردن مخالفین مشروطه در ماجرای به توپ بستن مجلس، جمعآوری امضا از علما برای عدم بازگشایی مجلس بعد از بمباران توسط محمدعلی شاه و نوشتن رسالههایی از جمله رساله حرمت مشروطه، مخالفت شدید مشروطهخواهان را به خود جلب کرد.
وی پس از دوره استبداد صغیر و فتح تهران بهدست مشروطهخواهان در دادگاهی محاکمه و سرانجام اعدام شد.
💎 مأموریت های نهادی که مؤذن انقلاب است
🔻 حجت الاسلام والمسلمین سید محسن محمودی، رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان تهران در گفت و گو با رسانه رسمی حوزه های علمیه:
▫️ شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی متولی اصلی برگزاری مراسم ملی، سیاسی و انقلابی کشور نظیر راهپیمایی ها از جمله راهپیمایی روز قدس، ۱۳ آبان و ۲۲ بهمن و مناسبت های مهمی نظیر۱۲ فروردین روز جمهوری اسلامی، ۱۴ و ۱۵ خرداد، هفته بازخوانی و افشای حقوق بشر آمریکایی، هشتم و هفدهم شهریور، ۹ دی، ایام الله دهه فجر و و سایر مراسم غیرمترقبه و مأموریتهایی است که از سوی مقام معظم رهبری و نظام جمهوری اسلامی ایران متناسب با وظایف کلی شورا به این نهاد محول میشود.
▫️ شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی وابسته به هیچ گروه و جناح سیاسی نیست.
▫️ اگر شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی نبود، در فراز و نشیب های ۴۲ ساله انقلاب اسلامی که بعضا دولت ها، مراقبت از ارزش های متعالی و مناسبت های مهم انقلاب را بر خود لازم نمی دانستند، معلوم نبود که یوم الله و مراسم و برنامه های سرنوشتساز انقلاب در چه شرایطی قرار می گرفت.
https://hawzahnews.com/news/912015
4_5974536015405122953.mp3
7.67M
🔊 #كليپ_صوتی
🎙💐 حضرت آیت الله العظمی وحید خراسانی مدظله العالی
🔵 بهره ای از کلام بزرگان 🔵
💢موضوع:اگر این سه دستور را رعایت کنید سعادت دنیا و آخرت شما تامین است.
═══✼🍃🌹🍃✼══
✨✨✨✨
🆔 @wahidkhorasanii
🌺 بسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ 🌺
🗓 امروز یکشنبه:
12 مردادماه 1399
12 ذی الحجه1441
3 (اوت) 2020
🌹حدیث روز: دین شناسی🌹
🔸الإمامُ الكاظمُ عليه السلام
تَفقَّهُوا في دِينِ اللّه ِ .
🔸 فإنَ الفِقهَ مِفتاحُ البَصيرَةِ ،
🔸وتَمامُ العِبادَةِ ،
🔸 والسَّببُ إلَى المَنازِلِ الرَّفيعَةِ
🔸والرُّتَبِ الجَليلَةِ في الدِّينِ والدنيا ،
🔸 وفَضلُ الفَقيهِ علَى العابِدِ كَفَضلِ الشَّمسِ علَى الكواكِبِ ،
🔸ومَن لم يَتَفَقَّهْ في دِينِهِ لم يَرضَ اللّه ُ لَهُ عَمَلاً .
امام كاظم عليه السلام فرمودند :
در دين خدا فقيه و دانا شويد؛
🔸 زيرا فقه كليد بصيرت است .
🔸و مايه كمال عبادت.
🔸 و وسيله رسيدن به مقامات بلند.
🔸 و مراتب عالى دينى و دنيايى.
🔸و برتری عالم ودین شناس بر عابد مثل برتری خورشید بر ستارگان است.
🔸و کسی که دینش را نشناسد.
خداوند هیچ عملی ( نیکی) را از او
قبول نمی کند
بحار الأنوار : 78/321/19
12 ذی الحجه: ورود کاروان امام حسین (ع) به "وادی العقیق"
کاروان کربلا در روز شنبه مورخ 12 ذی الحجه سال 60 هجری قمری وارد وادی عقیق شد. برخی دراین محل برای حج احرام می بندند چون نزدیکتر از ذولحلیفه به مکه است.
🔰در این منزل، عون و محمد فرزندان عبدالله بن جعفر طیّار به خدمت امام حسین علیه السلام رسیدند و با خود نامه ای از پدرشان آورده بودند که در آن درخواست شده بود که حضرت ابا عبدالله علیه السلام از رفتن به کوفه منصرف شده و به مکه بازگردد.
🔰همزمان با نوشتن نامه، عبدالله بن جعفر، نزد عمرو بن سعید- حاکم مکه - رفت و برای امام حسین علیه السلام امان گرفت و آن را به همراه نامه ای توسط برادر عمرو بن سعید به خدمت آن حضرت بزرگوار فرستاد. عبدالله نیز آمد و امام را در «ذات عرق» ملاقات نمود و امان نامه را برای ایشان قرائت کرد.
🔰امام حسین علیه السلام از مراجعت به مکه امتناع ورزیدند و فرمودند: «رسول خدا را در خواب دیدم که مرا فرمان داد تا به حرکت خود ادامه دهم و من چیزی را که رسول خدا صلی الله علیه و آله فرمان داده است، انجام خواهم داد.»
🔰سپس امام به نامه عمرو بن سعید پاسخ دادند.عبدالله بن جعفر و یحیی بن سعید از امام حسین علیه السلام جدا گردیدند؛ اما دو فرزند عبدالله، نزد ایشان ماندند. او به فرزندان خود سفارش کرد تا در ملازمت امام علیه السلام باشند؛ ولی خود عذرخواهی نموده و بازگشت. گفته شده امام حسین علیه السلام در این منزل با بشر بن غالب دیدار کردند.
✅کانال درسهایی از قرآن
استادقرآئتی(طرح انس باقرآن)
🍃🌹🍃🌹🍃🌹🍃🌹🍃🌹🍃
🆔http://Eitaa.com/tarheonsebaquran
@tarheonsebaquran
http://sapp
بسم الله الرحمن الرحیم
✅ سفارش استاد احمد عابدی به قرآن خواندن
💠 باید در بین ما طلبهها متعارف باشد که حداقل ماهی یک ختم قرآن داشته باشیم. مطمئن باشید، امتحان کنید؛ یک روز که قرآن کم خواندید، ببینید درسی را که مطالعه میکنید چقدر وقت میگیرد و یک روز که زیاد قرآن میخوانید، همان درس چقدر وقت میگیرد. اگر مسائل معنوی را هم لحاظ نکنید و عادی نگاه کنید، در وقت انسان صرفهجویی میشود.
💠 آنهایی که خیلی قرآن میخواندند، خیلی خدمت کردهاند. حدیثی در امالی سید مرتضی است که خانهای که در آن قرآن خوانده نشود صفر است؛ یعنی چیزی نیست و قابل ذکر نمیباشد.
💠 حدیث دیگری میفرماید: «القرآن مأدبة الله؛ قرآن سفره خداست». هر نعمتی بخواهید در قرآن هست. احتمال هم دارد به معنی ادبستان خدا باشد، چون "مأدبة" به معنای ادب هم میباشد. قرآن ادبستان خداست و خداوند به واسطه قرآن انسان را تربیت میکند.
💠 قرآن کتاب تعالی و انس با خداست. ائمه علیهمالسلام چقدر قرآن میخواندند؟ علما چقدر میخواندند؟ آیت الله حسن زاده آملی در کتاب هزار و یک نکته، یکی از نکتههایش این است؛ اسم چهل نفر از بزرگان را میآورد که زیاد قرآن میخواندند؛ مثلاً در مورد بوعلی سینا گفته که قرآن میخوانده و این کتابها را نوشته است!
💠 شهید مطهری اواخر عمرش فقط قرآن میخواند. آن روزی که شهید شد میگویند یک صفحه مطلب نوشته و الّا همهاش قرآن میخوانده است. خود امام خمینی(ره) روزهای معمولی روزی سه جزء قرآن میخوانده و ماه مبارک رمضان هرچند روز یک ختم داشته است.
💠 خلاصه قرآن زیاد بخوانید و این خیلی زشت است که کسی طلبه باشد و روخوانیاش اشتباه باشد. این عیب را آدم کجا ببرد؟!
✅ روخوانی درست قرآن
💠 خیلی از ما تا به حال یک بار هم پیش استاد روخوانی قرآن نداشته ایم. در قدیم متعارف بود که هر طلبهای روخوانی را پیش استاد قرائت میکرد. بعضی کلمات هست که کتابتش با قرائتش فرق میکند؛ مثل این آیه "لکنّا هو الله ربّی" که "لکنّا" نوشته میشود ولی "لکنّ" خوانده میشود.
💠 در شرح حال بعضی از اصحاب معصومین علیهم السلام هست که با اینکه عرب بودند، حتی تا 10 بار روخوانی را پیش استاد خواندهاند. مثلاً عطیه -همان کسی که اربعین با جابر به کربلا آمد- هشت دوره قرآن را پیش استاد خوانده است و اینگونه بوده که شاگرد برای استاد میخوانده تا استاد تأیید بکند که درست یاد گرفته یا نه. حالا که الآن این کار رسم نیست، حداقل نوار قاریها را گوش دهیم و ببینیم چگونه تلاوت میکنند.
💠 پس روخوانی را باید دقت کرد، نباید از این حیث اشتباه داشته باشیم.
چنگ و دندان آمریکا را باید شکست!
اگر مسلمانان مسائل خود را به صورت جدی با جهانخواران حل نکنند و لا اقل خود را به مرز قدرت بزرگ جهان نرسانند، آسوده خواهند بود؟ هم اکنون اگر #آمریکا یک کشور اسلامی را به بهانه حفظ منافع خویش با خاک یکسان کند، چه کسی جلوی او را خواهد گرفت؟ پس راهی جز #مبارزه نمانده است، و باید چنگ و دندان ابرقدرتها و خصوصاً آمریکا را شکست، و الزاماً یکی از دو راه را انتخاب نمود: یا #شهادت یا #پیروزی؛ که در مکتب ما هر دوی آنها پیروزی است.
#امام_خمینی
٢۹ تیر ۱۳۶۷
@sahifeh_noor
هدایت شده از کالاناپ | محصولات کاربردی
حدیث های خیالی در مجمع البیان.pdf
3.24M
🌼 #تفسیر 🌼
💠 #علوم_قرآنی
📚 حدیث های خیالی در مجمع البیان
💠 نقد سندی بر احادیث مجمع البیان
✍ نعمت الله صالحی نجف آبادی
کد ۲۹۲۷
🙌 #کانال_کفایة_المبلّغین
🌸 #کتابخانه_دیجیتال_طلاب 🌸
✅ @tabliq_alemaneh 👈💝
#یازهرا 🌾
🌺 بسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ 🌺
🗓 امروز دوشنبه:
13 مردادماه 1399
13 ذی الحجه1441
4 (اوت) 2020
🌹حدیث روز: رضایت به قضای الهی🌹
عَلِيُّ بْنُ إِبْرَاهِيمَ عَنْ أَبِيهِ عَنِ ابْنِ أَبِي عُمَيْرٍ عَنْ جَمِيلِ بْنِ صَالِحٍ عَنْ بَعْضِ أَشْيَاخِ بَنِي النَّجَاشِيِّ عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ علیه السلام قَالَ:
رَأْسُ طَاعَةِ اللَّهِ الصَّبْرُ وَ الرِّضَا عَنِ اللَّهِ فِيمَا أَحَبَّ الْعَبْدُ أَوْ كَرِهَ وَ لَا يَرْضَى عَبْدٌ عَنِ اللَّهِ فِيمَا أَحَبَّ أَوْ كَرِهَ إِلَّا كَانَ خَيْراً لَهُ فِيمَا أَحَبَّ أَوْ كَرِهَ.
امام صادق عليه السّلام فرمود:
سر طاعت خدا صبر است و راضى بودن از خدا نسبت به آنچه بنده دوست داشته يا ناپسند داشته باشد، و هيچ بنده اى از خدا نسبت به آنچه دوست يا ناپسند دارد، راضى نباشد، جز آنكه خيرش باشد در آنچه دوست يا ناپسند داشته است.
📚الكافي (ط - الإسلامية)، ج2، ص: 60
❇️ آیت الله خامنه ای حفظه الله ❇️
[ نشانه های انسان با تقوا 2⃣ ]
🔵 《 وَالْكَاظِمِينَ الْغَيْظَ 》
و فرو برندگان خشم . فرو برندگان خشم یعنی چه ؟ یعنی براساس احساس کار نمیکنند ، همه جا عقل . اما گاهی عقل هم با خشم های درست همراه است ، نمیبینید در قرآن می گوید : 《أَشِدَّاءُ عَلَى الْكُفَّارِ رُحَمَاءُ بَيْنَهُم 》. اینی که می گویند《 وَالْكَاظِمِينَ الْغَيْظَ 》 معنایش این نیست که شما خیال کنید میخواهیم بگوییم خشم یک ملت ، خشم یک انسان ، خشم یک جامعه ، علیه آن کسانی که باید بر آنان خشم گرفت ، نیست و نابود باد ، نه . قرآن هم نمیگوید که این خشمها را فرو بخورید ، می گوید براساس خشم ، کاری انجام ندهید . 《 وَالْكَاظِمِينَ الْغَيْظَ 》کظم کنندگان ، فرو برندگان . نه فراموش کنندگان ؛ فرو برندگان غیظ و خشم . که وقتی خشم فرونشست ، انسان می تواند با عقل با درک ، آنچه راکه شایسته است انجام بدهد .
📚 طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن ، ص41
#طرح_کلی_اندیشه_اسلامی_در_قرآن 1⃣1⃣
📍 "کانال اطلاع رسانی و نشر آثار استاد ادیبی لاریجانی"
🔗 eitaa.com/adibi_larijani
نشریه الکترونیکی صدق شماره 1 مرداد ماه 1399.pdf
2.12M
📌اولین نسخه ماهنامه الکترونیکی
علمی_تبیینی صدق منتشر شد.
📍ماهنامه صدق_ سال اول
شماره یکم_ مرداد ماه 1399
💎کاری از معاونت پژوهش مرکز علمی و تحقیقاتی بیان الصدق
پایگاه اطلاع رسانی بیان الصدق
https://eitaa.com/joinchat/623771694C94b4840412
محمدمحسن بن علی منزوی تهرانی معروف به آقابزرگ تهرانی (۱۲۹۳ق-۱۳۸۹ق) فقیه و کتابشناس شیعی امامی بود. از او آثار متعددی به جا مانده است که مهمترین آنها دو کتاب دائره المعارفی الذریعة الی تصانیف الشیعة در معرفی کتابها و آثار شیعه و طبقات اعلام الشیعه در شرح احوال و آثار عالمان و رجال شیعه از قرن چهارم تا چهاردهم قمری است.
مرکز تخصصی حدیث حوزه
محمدمحسن بن علی منزوی تهرانی معروف به آقابزرگ تهرانی (۱۲۹۳ق-۱۳۸۹ق) فقیه و کتابشناس شیعی امامی بود
💠 بندۀ شاکر و تربیت شدۀ اهل بیت (ع)
[به مناسبت 13ذيالحجة سالروز وفات فقیه، محقق و کتابشناس بزرگ شیعه، حاج شیخ آقا بزرگ تهرانی، صاحب دائرةالمعارف بزرگ «الذریعة»]
❖از بیانات آیتاللهالعظمی شبیری زنجانی: 🔻
📝 اینکه حاج شیخ آقا بزرگ تهرانی خیلی استثنایی بود، قابل انکار نیست.
آقای شیرازی میگفت: آشیخ آقابزرگ در اواخر عمر پوست و استخوان شده و چشمش عارضهای پیدا کرده بود که پیوسته از آن اشک جاری میشد.
در آن حال ضعف و ناتوانی پرسیدم: حال شما چطور است؟
گفت: خیلی حالم خوب است. اشخاص دیگر در این سنین کسالتهایی دارند که الحمدلله من هیچ یک از آنها را ندارم. نه بیماری قند دارم و نه فشارخون و نه دیگر کسالتها. تنها مشکل من چشم من است که چون میخواهم مطلبی بنویسم، باید کاغذ را مقابل خودم بگیرم تا قطرههای اشک روی آن نریزد و این دشوار است وگرنه هیچ ناراحتی دیگری ندارم. خیلی خدا را شکر میکنم!
❖ــــــــــــــ❖
ايشان خيلى شاكر و تربيتشدۀ اهلبيت عليهمالسلام بود. من در نجف، زياد خدمت حاج آقا بزرگ مىرسيدم و گاهى مطلبى علمی را به ايشان تذكّر مىدادم و ايشان هم متواضعانه يادداشت مىكرد.
📚 جرعهای از دریا، ج2، ص593
@zanjani_net
🌺 بسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ 🌺
🗓 امروز سه شنبه:
14 مردادماه 1399
14 ذی الحجه1441
4 (اوت) 2020
🌹حدیث روز: فضیلت دعا🌹
مُحَمَّدُ بْنُ يَحْيَى عَنْ أَحْمَدَ بْنِ مُحَمَّدٍ عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ إِسْمَاعِيلَ وَ ابْنِ مَحْبُوبٍ جَمِيعاً عَنْ حَنَانِ بْنِ سَدِيرٍ عَنْ أَبِيهِ قَالَ:
قُلْتُ لِأَبِي جَعْفَرٍ علیه السلام أَيُّ الْعِبَادَةِ أَفْضَلُ فَقَالَ مَا مِنْ شَيْءٍ أَفْضَلَ عِنْدَ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ مِنْ أَنْ يُسْئَلَ وَ يُطْلَبَ مِمَّا عِنْدَهُ وَ مَا أَحَدٌ أَبْغَضَ إِلَى اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ مِمَّنْ يَسْتَكْبِرُ عَنْ عِبَادَتِهِ وَ لَا يَسْأَلُ مَا عِنْدَهُ.
سديد گويد: به امام باقر عليه السلام عرض كردم: كدام عبادت بهتر است؟ فرمود: چيزى نزد خداى عز و جل بهتر از اين نيست كه از او درخواست شود و از آنچه نزد او است خواسته شود و كسى نزد خداى عز و جل مبغوضتر نيست از آن كس كه از عبادت او تكبر ورزد (و سرپيچى كند) و آنچه نزد او است درخواست نکند.
📚 الكافي (ط - الإسلامية)، ج2، ص: 466
زمانی که بحث #عمل_جوانحی مطرح میشود، خیال میکنیم عمل جوانحی مساوی با عزلت، گوشهنشینی، خمودگی و بیعملی است. از این جهت حضرت #آیت_الله_سعادت_پرور مرتب تکرار میکردند که عمل جوانحی با سیروسلوک، خوردن و آشامیدن، همسر داشتن، کار کردن، خدمات اجتماعی داشتن و حکومت و سیاست منافاتی ندارد؛
البته اگر کسی ظرفیت و استعداد ندارد، باید تشخیص دهد که کجا میتواند درست عمل کند؛ مثلاً اگر کسی توانایی حکومتداری ندارد با اینکه ممکن است عالم یا مرجع تقلید باشد، نباید سراغ سیاست و حکومت برود. اما اگر کسی توانایی انجام وظیفه دارد، در جامعه بودن و حتی حکومتداری کردن منافاتی با توجهات معنوی و سیروسلوک ندارد.
✍️برگرفته از کتاب #رهآورد_آسمان در #شرح_حدیث_معراج
💐💐💐💐💐💐
@rasmevafa