🚫 سقط جنين ناقص الخلقه چه حكمي دارد؟🚫
💠 آیت الله خامنه ای: سقط جنين شرعاً حرام است مگر آنکه استمرار حاملگى براى حيات مادر خطرناک باشد که در اين صورت سقط جنين قبل از ولوج روح، اشکال ندارد، ولى بعد از دميدن روح جايز نيست حتّى اگر ادامه حاملگى براى حيات مادر خطرناک باشد، البته اگر استمرار باردارى، حيات مادر و جنين هر دو را تهديد کند و نجات زندگى طفل به هيچ وجه ممکن نباشد ولى نجات زندگى مادر به تنهايى با سقط جنين امکان داشته باشد، سقط جنين جايز است.
💠 آیت الله مکارم شیرازی: سقط جنین تنها در صورتى جایز است که جان مادر در خطر باشد. همچنین اگر بیمارى شدیدى مادر را تهدید کند، و جنین هنوز به مرحله دمیدن روح نرسیده باشد. و نیز اگر تشخیص قطعى داده شود که جنین به گونه اى ناقص است که براى پدر و مادر و اطرافیان سبب عسر و حرج شدید مى شود، مشروط بر اینکه روح در آن دمیده نشده باشد. در این سه صورت، ختم حاملگى جایز است. و اگر راه منحصر به طبیب مرد باشد، در این صورت مانعى ندارد. و احتیاط آن است که پدر و مادر، طبیب را نسبت به دیه تبرئه کنند.
💠 آیت الله سیستانی: سقط جنین جایز نیست مگر اینکه نگه داشتن آن برای مادر ضرری باشد یا مشقّت زیاد داشته باشد که در اینصورت سقط آن ما دامیکه و لوج روح نشده باشد مانعی ندارد.
تنها بدین جهت که جنین ناقص الخلقه و یا پس از تولد، فقط مدت کوتاهی زنده خواهد بود، مجوز سقط جنین نمی شود پس مادر نمی تواند اجازه چنین کاری را به پزشکان بدهد و آنان نیز نمی توانند جنین را خارج کنند و دیه بر عهده کسی است که عملاً به چنان کاری دست زده است.
➖➖➖
برگرفته شده از سایت مراجع
⚜️ @Ahkaam ⚜️
🔻 #مستحبات و #مکروهات را بشناسیم ....
💢 #کراهت قرار دادن نان در زیر کاسه
به سند صحیح و غیر صحیح از امام جعفر صادق سلام الله علیه منقول است که:
نان را زیر کاسه مگذارید.
📚 کتاب #حلیه_المتقین
باب سوم
#آداب_غذا_خوردن
#سیره_اهلبیت_سلام_الله_علیهم
⚜️ @Ahkaam ⚜️
🌘 ثواب روزه سه روز آخر ماه شعبان
🔻امام صادق عليهالسلام:
مَنْ صامَ ثَلاثَةَ أَيّامِ مِنْ اخِرِ شَعْبانَ وَ وَصَلَها بِشَهْرِ رَمَضانَ كَتَبَ اللّه ُ لَهُ صَـوْمَ شَهْـرَيْنِ مُتَتـابِعَـيْنِ
❇️ هركس سه روز آخر ماه شعبان را روزه بگيرد و به روزه ماه رمضان وصل كند، خداوند ثواب روزه دو ماه پیدرپى را برايش محسُوب میكند.
📚 وسائل الشيعه، ج 7، ص 375، ح 22
⚜️ @Ahkaam ⚜️
سؤال: حجاب مرد را در برخورد با زن نامحرم بیان فرمایید؟ یا مردان در مقابل زنان چه مقدار از بدن خود را باید بپوشانند؟
✅ پاسخ:
مردان مى توانند سر و گردن و مقدارى از پاها و دستها و سینه را در مقابل نامحرم نپوشانند، ولى بقیّه بدن را باید بپوشانند.
بنابراین نگاه زن به بدن مرد نامحرم به آن مقدار، اگر به قصد لذّت نباشد و مایه فساد و گناه نگردد اشکال ندارد.
⚜️ @Ahkaam ⚜️
سوال: معاشرت و رفت و آمد با شخص بی نماز
🔷 پاسخ: 👇
استفاده از اموال و معاشرت با کسی که نماز نمی خواند، در صورتی که تأیید کار او نباشد، اشکال ندارد. اما اگر ترک معاشرت موجب عمل به واجب و نماز خواندن او می شود، به عنوان امر به معروف و نهی از منکر (با وجود شرایط)، باید رفت و آمد با او را ترک کنید.
⚜️ @Ahkaam ⚜️