✾﷽✾ ═══════💎💎══
🔰احڪــ🔎ــام نگــــ👀ــــاه
💢 نگاه اتفاقی به نامحرم🤔
📥 سوال :
❓ در اماکن عمومی یا در منزل، انسان چشمش بطور اتفاقی به نامحرم می افتد که حجاب خود را کاملاً رعایت نکرده، حکم اینگونه نگاه ها چیست ؟
📤 پاسخ :
✍🏼 آن چیزی که حرام است نگاه کردن است نه نگاه افتادن - لذا انسان آنچه را که به طور اتفاقی می بیند اشکال ندارد ولی باید بلافاصله نظر را برگرداند تا حکم نگاه کردن پیدا نکند.
--
📚 کتاب احکام روابط زن و مرد ( سید مسعود معصومی )
⚜️ @Ahkaam ⚜️
✾﷽✾ ═══════💎💎══
🔰احڪـــ🔎ـــام نمــ📿ــاز
💢 اقتدا بهڪسیڪهنمازقضامیخواند
📥 سوال :
❓ آیا می توان به کسی که در حال خواندن نماز قضا می باشد، اقتدا کرد؟ اگر نه، تکلیف نمازهای گذشته که از این حکم خبر نداشته ایم، چیست؟
📤 پاسخ :
✍🏻 اگر امام جماعت، نمازی می خواند که یقینا آن نماز قضا شده است ، می توان به او اقتدا کرد، ولی اگر نماز امام، قضای احتیاطی باشد (یعنی قضا شدن آن قطعی نیست)، نمی توان به او اقتدا کرد. البته نمازهای قبلی اگر رکنی از آنها، کم یا زیاد نشده باشد، به صورت فرادا صحیح است.
🖥بخش استفتائات پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری
#احکام_نماز
#نماز_جماعت
⚜️ @Ahkaam ⚜️
📜 #استفتائات_موسسه
#️⃣ #احکام_معاملات_شغلها
👈 پرسیده شده از: دفتر آیت الله العظمی خامنهای؛
❓پرسش: آیا صاحب سوپر مارکت می تواند عوض جنسی که نسیه ای فروخته به جای تعیین زمان پرداخت بدهی، کارت یارانه را در اختیار فروشنده قراردادن تا بدهی را با واریز یارانه برداشت کند؟ این نسیه صحیح است؟ (با توجه به اینکه زمان و مبلغ واریز یارانه ها مشخص است).
✅ پاسخ: اگر زمان پرداخت یارانه معلوم باشد، اشکال ندارد.
#احکام_فرهنگی_و_اجتماعی
#آموزش_احکام
#نهضت_احکام_آموزی
⚜️ @Ahkaam ⚜️
❓#پرسش_های_احکام
❓پرسش: آیا خواندن نماز در خانهای که مدت اجاره آن تمام شده و صاحب خانه راضی به حضور در آن نیست و اصرار بر تخلیه دارد، صحیح است؟
▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️
✅ پاسخ: آیتالله خامنهای: لازم است برای صحت نماز به نحوی رضایت صاحبخانه را کسب کنید.
آیتالله سیستانی: بدون رضایت مالک، جایز نیست.
آیتالله مکارم: تصرّفات مستأجر در صورت عدم رضایت موجر، جایز نیست؛ مگر در موارد ضرورت و اضطرار، آن هم به مقدار ضرورت و اضطرار.
▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️
📚 منابع: استفتا از سایت دفتر رهبر معظم انقلاب، استفتا از سایت آیتالله مکارم، استفتا آنلاین از مرکز ملی پاسخگویی به سؤالات دینی
#احکام_نماز
#احکام_اجاره
#احکام_غصب
#آموزش_احکام
#نهضت_احکام_آموزی
⚜️ @Ahkaam ⚜️
🍀🌼🍀🌼🍀🌼🍀🌼
❓نگاهكردن به بدن زن نامحرم (مثل دختردایی وقتی آستینکوتاه میپوشه)، البته بدون قصد لذت و گناه چه حكمى داره؟
💡 همه مراجع عظام تقلید:
حرامه عزیزم؛ حتی اگه بدون قصد لذت باشه.
#احکام_بانوان
#نگاه_حرام
🌼🍀🌼🍀🌼🍀🌼🍀
📖 توضيحالمسائل مراجع، م2433
⚜️ @Ahkaam ⚜️
💠در رحم اجاره ای که نطفه از صاحب رحم و شوهرش نیست،آیا رشد جنین در رحم زن موجب محرمیت بچه به این زن وشوهر وسایر محارم نسبی میشود؟
🌼نسبت به صاحب رحم از حیث محرمیت احتیاط رعایت شود.
📚امام خامنه ای/ پاسخ به سوالات جامعه الزهرا جزوه محرمیت ورضاع/ص۳۰۱
#رحم_اجارهای
#محرم
#امام_خامنه_ای
⚜️ @Ahkaam ⚜️
✾﷽✾ ═══════💎💎══
🔰احڪـ🔎ــام نمــ📿ــاز
💢کاشت ناخن مانع غسل و وضو🤔
📥 سوال :
❓ آیا کسی که کاشت ناخن برایش ضرورت ندارد و به دلیل عدم امکان یا ضرر یا مشقت زیاد، هنگام وضو یا غسل، ناخن مصنوعی را برنخواهد داشت، جایز است اقدام به کاشت ناخن کند؟
📤 پاسخ :
✍🏼 کاشت ناخن جایز نیست، اگر برداشتن ناخن مصنوعی ممکن باشد، وضو یا غسل با آن باطل است و در نتیجه نماز هم باطل است و چنانچه برداشتن آن تا پایان وقت نماز ممکن نباشد یا مشقت غیر قابل تحمل داشته باشد، باید علاوه بر وضو یا غسل جبیره ای، تیمم کند و بعد از برداشتن ناخن، بنا بر احتیاط واجب قضای نمازها را نیز بخواند.
#احکام_نماز
#کاشت_ناخن
---------------
🏷 پی نوشت :
بخش استفتائات پایگاه اطلاعرسانی دفتر آیتالله خامنهای
⚜️ @Ahkaam ⚜️
📜 #مسئله | #احکام_معاملات_شغلها
🔖 آیتالله خامنهای: اگر کالا از حالت بستهبندی اولیه درکارخانه، خارج شود، جایز نیست ظاهرش را مانند پلمپ کارخانه کرد و به همین عنوان فروخت و اگر مشتری پس از خرید متوجه این کار شود، حق فسخ دارد.
آیتالله سیستانی: اگر عرفاً عیب حساب نشود، مشکلی ندارد.
آیتالله مکارم: چنانچه این کار در عرف بازار نوعی تقلب محسوب شود، جایز نیست؛ مگر اینکه به مشتری اطلاع دهید.
▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️
📚منابع: استفتا تلفنی از دفتر رهبر معظم انقلاب، استفتا از سایت آیتالله مکارم، استفتا آنلاین از مرکز ملی پاسخگویی به سؤالات دینی
#احکام_فرهنگی_اجتماعی
#آموزش_احکام
#نهضت_احکام_آموزی
⚜️ @Ahkaam ⚜️
❓#پرسش_های_احکام
❓پرسش: در ییلاق منزلی🏡 ساختم که معمولاً آخر هفته به آنجا میروم (از اواسط بهار تا آخر تابستان) و قصد وطن هم نکردم، نماز و روزه من در آنجا به چه صورت است؟
▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️
✅ پاسخ: آیتالله خامنهای: اگر قصد دارید برای همیشه یا سالیان متمادی، سالی حداقل سه چهار ماه (مانند تابستان و ایام تعطیل) در آن مکان زندگی کنید، نماز در آنجا کامل بوده و روزه، صحیح است؛ اما اگر مدت اقامت در آن مکان به مقداری نباشد که عرفاً آنجا، محل استقرار و زندگی شما محسوب شود، نماز در آنجا قصر بوده و روزه، صحیح نیست.
آیتالله سیستانی: کسی که در دو محل زندگی میکند، مثلاً شش ماه در شهری و شش ماه در شهر دیگر میماند، هر دو محل، وطن اوست و نیز اگر بیشتر از دو محل را برای زندگی خود انتخاب کرده باشد، همۀ آنها وطن او محسوب میشود؛ مثل اینکه سه شهر عرفاً به عنوان وطن فرد به حساب آید و فرد در چهار ماه از سال که هوا گرم است در شهر اوّل سکونت میکند و در چهار ماه که هوا سرد است در شهر دوّم ساکن میشود و در بقیّۀ سال در شهر سوّم ساکن میگردد.
آیتالله مکارم: چنانچه هفتهای حداقل سه روز در آنجا بمانید و اين کار برای مدت حداقل دو سال ادامه داشته باشد، آنجا در حکم وطن خواهد بود و نيازی به قصد ده روز ندارید و نماز در آن محل کامل و در بين راه شکسته است. ولی اگر کمتر از دو سال باشد، حکم کثير السفر را دارید و نماز و روزه در بين راه و در آن محل، کامل است.
▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️
📚 منابع: استفتا سایت دفتر رهبر معظم انقلاب، توضیح المسائل جامع آیتالله سیستانی، جلد۱، مسئله ۱۷۶۹، استفتا از سایت آیتالله مکارم
#احکام_نماز
#احکام_مسافر
#آموزش_احکام
#نهضت_احکام_آموزی
⚜️ @Ahkaam ⚜️