☑️نظر اسلام در مورد فال و فالگیری
💢 #فال و #فال_گیری ؛ یکی از شیوههایی بوده و هست که برخی از انسانها بهوسیلهی آن میخواهند از رویدادهای فردا و آیندهی خویش آگاهی یابند، و بدانند چه رخدادهای نیک و یا بدی در انتظار آنها است.
💢 بدون شک فال نیک و بد، اثر طبیعى و تکوینی ندارند، ولى داراى آثار روانى هستند؛ چرا که فال نیک امید آفرین است، در حالیکه فال بد موجب نومیدى و ناتوانى میشود. از اینرو، دین #اسلام از فال نیک نهى نکرده، ولى فال بد را به شدّت محکوم کرده است.
💢 تطیّر و فال بد؛ بیشتر به حالت نفسانی خود افراد بازگشت میکند که برای نجات از آن، پیشوایان معصوم(ع) راهحلهایی؛ همچون بیاعتنایی، توکل بر خدا و دعا را ارائه دادهاند.
💢 علاوه بر تفأل به #قرآن کریم (استخاره)، تفأل به دیوان حافظ نیز میان مردم رواج دارد، که به بیان صاحب جواهر؛ «تفأّل به غیر قرآن [از قبیل دیوان شعرا همچون دیوان حافظ] اگر منجر به صدور حکم قطعى و جزمى نگردد، جایز است»؛ هر چند به پای استخارهی شرعی با قرآن کریم نمیرسد، اما باید توجه داشت؛ عادت نمودن به استفاده از فال حافظ چندان صحیح به نظر نمیرسد. جایی که انسان باید از نیروی عقل و خرد استفاده نماید و یا از تجارب و آگاهی دیگران با مشورت از ایشان بهره گیرد، باید بر طبق آن عمل نماید. توقّع ما از حافظ آن است که با شیرینی سخنانش، اندیشهای نو و معرفتی تازه در قالب ادبیات فارسی به ما بیاموزد. رویکرد ما به دیوان حافظ، باید رویکردی از سر اخلاص و محبت به کسی باشد که چون معلمی عزیز میتواند گره از مشکلات فکری بگشاید و در این راه هیچگاه نباید حد اعتدال و میانهروی را در استفاده از آن فراموش کرد.
⚜ @Ahkaam ⚜
کسی که نمی داند از سال های قبل (سال های اولیه تکلیف) #نماز_قضا دارد یا نه و حتی نمی تواند حدس بزند که مثلاً چقدر نماز قضا دارد، تکلیفش چیست؟
✅پاسخ
اگر کسی نمی داند که آیا #نماز قضایی بر عهده اش است یا خیر، چون یقین به #قضا شدن ندارد، چیزی بر عهده او نبوده و بجا آوردن نماز قضا بر او واجب نیست. اما اگر یقین به داشتن نماز قضا داشته، ولی مقدار آن را نمی داند (و نمی تواند حدس بزند) اگر مقدار کمتر را بخواند کافی است.
⚜ @Ahkaam ⚜
💠مواردی که تأخیر نماز بهتر است💠
☘مستحب است که انسان نماز را در اول وقت بخواند و هرچه به اول وقت نزدیک تر باشد هم بهتر است اما تأخیر آن در مواردی از جهاتی گاهی لازم و گاهی بهتر است که عبارت اند از:
▫️1: تأخیر #نماز ظهر و عصر برای خواندن نافله های آنها .
▫️2: کسی که به واسطه ی عذری برای نماز #تیمم می کند ولو میتواند در اول وقت نماز بخواند ولی بهتر است نماز را به تأخیر بیندازد تا شاید عذرش برطرف شد .
▫️3: کسی که حالت اقبال یا توجه یا همان حضور قلب را در اول وقت را ندارد بهتر است نماز را به تأخیر بیندازد تا بتواند حضور قلبش را در نماز حس کند مثلا کسی که در اول وقت خوابش می آید که این شخص بهتر است نماز را به تأخیر بیندازد تا خوابش رفع شود البته نه طوری که نماز قضا شود .
▫️4: برای انتظار نماز جماعت یا بیشتر شدن مأمومین و ...
▫️5: مسافری که در اول وقت باید با عجله نماز بخواند ، که دراین صورت بهتر این است که نماز را به تأخیر بیندازد تا عجله اش از بین رود.
▫️6:تأخیر نماز عصر و عشاء به ، اول وقت فضیلتشان .
▫️7: تأخیر نماز مغرب برای کسی که روزه بود و گرسنگی و تشنگی به او فشار آورده و یا اینکه کسی منتظر اوست .
▫️8: به تأخیر انداختن نماز برای کسی که نیازمند به تخلی یا همان دستشویی رفتن در اول وقت است .
▫️9: اگر وقت نماز وسعت دارد و طلبکار هم طلب خود را مطالبه میکند در صورتی که ممکن است با ید اول قرض خود را بدهد بعد نماز بخواند و همچنین است اگر کار واجب دیگری را که با ید فورا آن را انجام بدهد پیش آید مثلا ببیند که مسجد نجس است که در این صورت باید اول مسجد را تطهیر کند و بعد نمازش را بخواند ولی اگر اول نمازش را بخواند بعد مسجد را تطهیر کند هرچند که معصیت کرده ولی نمازش صحیح است.
⚜ @Ahkaam ⚜
لطفا درباره کارتهای اعتباری بانک پارسیان نظر خود (حضرت آیت الله خامنه ای) را اعلام فرمائید.
1. خرید کالا با این کارتها چه حکمی دارد؟
2. نقد کردن این کارتها چگونه است؟
(در هر دو صورت مبلغی بیش از اعتبار کارتها باید به صورت اقساط پرداخت شود. در صورت نقد کردن 2% بیشتر)
پاسخ
آن مقدار پول که در حساب موجود است و از آن در حین استفاده برداشت مىکنید، بلااشکال است ولى مقدارى که به حساب اعتبار و بدون داشتن وجه در حساب به شما داده مىشود، اگر به عنوان قرض بوده و بر آن سود تعلق مىگیرد اصل قرض صحیح ولى مقدار مازاد ربا مىباشد و حرام است.
⚜ @Ahkaam ⚜
اگر در جهت اصلاح سیستم بانکی پیشنهاد گردد که بانکی تاسیس گردد که تنها از مردم قرض الحسنه سپرده قبول نماید.تنها قرض الحسنه وام پرداخت نماید واگر بانک به عنوان جایزه، افراد قرض داده را در اولویت دریافت وام قرار دهد آیا این پیشنهاد اشکال شرعی دارد و آیا این اولویت حکم ربا را دارد یا خیر؟
پاسخ
مقام معظم رهبری در این باره فرموده اند:"اگر دادن پول به صندوق به این عنوان باشد که آن پول براى مدّتى نزد صندوق به صورت قرض بماند، به این شرط که صندوق هم بعد از آن مدّت، وامى در اختیار او قرار دهد و یا وام دادن صندوق مشروط به این شرط باشد که او قبلًا مبلغى را در صندوق گذاشته باشد، این شرط در حکم ربا بوده و شرعاً حرام و باطل است، ولى اصل قرض نسبت به هر دو طرف صحیح مىباشد."
و همچنین است اگر بانک برای دادن وام و قرض، دادن یک مبلغ زیادی را شرط کند، البته این زیاده اعم است از زیاده عینی یا حکمی. زیاده حکمی آن است که مثلا قرض دهنده شرط کند که در قبال این قرض، مثلا مقروض یک روز برای او کار کند و... .
بنابر این پیشنهاد مذکور بر فرض مطابقت با موارد فوق خالی از اشکال خواهد بود.
⚜ @Ahkaam ⚜
اخذ وام تسهیلات مسکن با نرخ 11%و همچنین وام خرید خودرو با سود 12% از حیث ربا با قانون فعلی کشور چگونه است؟
پاسخ
دفتر حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (مدظله العالی): به طور کلى عملیات بانکى که مطابق قوانین مصوّب مجلس شوراى اسلامى و مورد تأیید شوراى محترم نگهبان، انجام مىگیرد، بىاشکال است.
دفتر حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مدظله العالی): وام گرفتن از بانک ها مانعى ندارد، و در صورتى که طبق عقود شرعیّه باشد مبلغ اضافى را که مى پردازد ربا نیست، ولى وام را براى هر کارى مى گیرند باید مطابق قرارداد عمل کنند.
⚜ @Ahkaam ⚜
حکم ربا و مصادیق ربا چیست؟ آیا تمام کسانی که در بانک کار می کنند مرتکب ربا می شوند؟ برای فرار از ربا (برای کارمندان بانکی) چه کار باید کرد؟
پاسخ
همه انواع ربا و مصادیق آن از نظر اسلام حرام است و تنها چند مورد استثنا شده است که عبارتند از:
1-ربا گرفتن مسلمانان از کفارى که در پناه اسلام نیستند.
2- ربا گرفتن پدر و فرزند از یکدیگر.
3- ربا گرفتن زن و شوهر از یکدیگر.
اگر کار در بانک در قسمتی باشد که به معاملات ربوى مرتبط باشد و به نحوى در تحقق آن موثر باشد، جایز نیست در آنجا کار کند . اما کار کردن در بخشهاى بانکى مذکور و گرفتن حقوق در برابر آن اگر به نحوى با معاملاتى که شرعاً حرام هستند مرتبط نباشد، اشکال ندارد. بنا براین کارمندان بانک هایی که با ربا سر وکار دارند برای فرار از ربا باید خود را به قسمت های دیگر که با معاملات ربوی سر و کار ندارند منتقل کنند.
⚜ @Ahkaam ⚜
#احکام_نامحرم
☑️سئوال
آیا #چت_کردن دختر و پسر اشکال دارد؟
✅پاسخ
از نظر شرع مقدس اسلام هر گونه ارتباط بین #دختر و #پسر، قبل از ازدواج، اعم از ارتباط مستقیم و غیر مستقیم، اگر با قصد لذت (جنسی) باشد و یا خوف فتنه و ترس افتادن به گناه در آن وجود داشته باشد، جایز نبوده و اشکال دارد. با نگاهی به پاسخ مراجع عظام تقلید به برخی از استفتاءات، این مطلب روشن می شود:
▫️سؤال1: آیا در گفتگوی زن و مرد نامحرم، فرقی بین گفت و گوی مستقیم و از راه دور هست؟
همه مراجع: خیر، هیچ تفاوتی در حکم نمی کند و در هر دو مورد، اگر با قصد لذت و ترس افتادن به حرام باشد، اشکال دارد.
▫️سؤال2: چت کردن با جنس مخالف و رد و بدل کردن صحبت های معمولی، چه حکمی دارد؟
همه مراجع: در صورتی که خوف فتنه و کشیده شدن به گناه وجود داشته باشد. جایز نیست.
▫️سؤال3: آیا سلام کردن مرد به زن نامحرم و زن به مرد نامحرم، جایز است؟
همه ی مراجع: اگر بدون قصد لذت و ترس افتادن به حرام باشد، اشکال ندارد.
▫️سؤال4: شوخی کردن با نامحرم چه حکمی دارد؟
همه ی مراجع: اگر با قصد لذت (جنسی) باشد و یا بترسد به گناه بیفتد، جایز نیست.
▫️سؤال5: آیا ارتباط صمیمی بین دختر و پسر در هنگام همکاری یا مهمانی اشکال دارد؟
همه ی مراجع: دوستی بین دختر و پسر جایز نیست؛ چون ترس افتادن به گناه در میان است. اما ارتباط شغلی، اگر باعث #مفسده نشود و موازین شرع در آن رعایت شود، اشکال ندارد.
▫️سؤال6: نامه نگاری با #نامحرم و طرح مسائل شهوانی از طریق ایمیل، چه حکمی دارد؟
همه ی مراجع: طرح مسائلی که باعث ایجاد فتنه و فراهم آوردن زمینه فساد است، اشکال دارد.
☘از مجموع مطالب و مسائل مطروحه ی فوق نتیجه می گیریم که: هر گونه ارتباط بین دختر و پسر، قبل از ازدواج، اعم از ارتباط مستقیم و غیر مستقیم، اگر با قصد لذت (جنسی) باشد و یا خوف فتنه و ترس افتادن به گناه در آن وجود داشته باشد، جایز نبوده و اشکال دارد.
اما ارتباط شغلی و حرفه ای و علمی و تحصیلی، اگر باعث فتنه و مفسده نشود و موازین شرع در آن رعایت شود، اشکال ندارد.
⚜ @Ahkaam ⚜
1. اگر شخصی اعلام کند "هرکس یک میلیون تومان به من قرض بدهد، در پایان دویست هزار تومان به او می دهم" این جعاله صحیح است؟ 2. شهرداری؛ ساخت یک بزرگراه را بین شرکتهای راه سازی به مناقصه می گذارد آیا این مناقصه جعاله است؟ چرا؟
پاسخ
حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (مد ظله العالی):ج1. اگر قرض دهنده با چنین شرطى قرض دهد ربا محسوب شده و جایز نیست ولى اگر قرض پرداخت شود هر چند اگر مبلغ زائد پرداخت نشود]و قرض دهنده هم قبول داشته باشد[ مانع ندارد.
ج2. تابع چگونگی قرارداد است.
حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):1-جایز نیست.
2-جعاله است چون دادن پول در مقابل کار است که همان ساخت پروژه است.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):1ـ این کار جایز نیست و ربا محسوب می شود.
2ـ مناقصه جعاله نیست.
حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):صورت اولی ظاهراً قرض بشرط سود است نه جعاله و اشکال دارد ولی در صورت دوم اگر بگوید کسی این بزرگراه را بسازد و تحویل دهد این مبلغ را می دهم جعاله صحیح است.
⚜ @Ahkaam ⚜
سلام. من مدیر وبلاگی هستم که در زمینه دکوراسیون و سبکهای مدرن چیدمان و وسایل مدرن فعالیت دارد .آیا کار من باعث ترویج تجملگرایی و مصرفگرایی میشود؟ لطفاً راهنمایی کنید.
پاسخ
این موضوع با توجه به آموزههای دینی و نیز مقتضیات اقتصاد مُدرن باید مورد بررسی و تحقیق بیشتری قرار گیرد، اما در این مرحله میتوان گفت که کارآفرینی و اشتغال در چنین فعالیتهایی از دو نگاه قابل تحلیل است:
الف. اگر فرض را بر این بگیریم که در جامعهای امکان اشتغال به کارهای مختلف و مفیدی وجود داشته و افراد با آنکه چنین امکانی برای اشتغال به کارهای مفیدتر - گرچه به سوددهی کمتر – را دارند با انگیزه ثروتاندوزی بیشتر به دنبال فعالیتهایی میروند که بیشتر مردم نیازمند آن نبوده و حتی آنانی که مشتری این کارها هستند در بیشتر موارد تنها نیازی کاذب دارند و در عمل، چنین فعالیتهایی نیاز واقعی هیچ گروهی از جامعه را برآورده نمیسازد.
طبیعتاً با چنین فرضی، فعالان در این زمینههای کاری – حتی اگر مرتکب حرام نشده باشند - تنها مروّج مصرفگرایی کاذب در جامعه بهشمار خواهند آمد.
ب. از نگاهی دیگر؛ اگر چنین نیاز واقعی و یا کاذبی خواه ناخواه در جامعه وجود داشته باشد و مشتریان چنین کارهایی حتی اگر نیاز خود را از داخل تأمین ننمایند به نهادهای خارجی فعال در چنین زمینههایی رو خواهند آورند. از طرفی، موج بیکاری جامعه را فرا گرفته باشد و امکان اشتغال در شغل دلخواه – حتی با سود کمتر - برای تمام افراد فراهم نباشد. در چنین شرایطی، فعالان در این زمینهها با کارآفرینی و اشتغال چند هموطن تلاش نمودهاند تا ثروت ملی از کشور خارج نشده و علاوه بر افزایش تولید ناخالص ملی، زمینه را برای اشتغال افراد زیادی فراهم سازند و محصولات تولید شده توسط آنان گرچه نیاز واقعی و اصلی بیشتر مردم جامعه نیست، اما دست کم این امتیاز را دارد که به اشتغال افراد زیادی انجامیده و آنان را از معضل بیکاری نجات بخشیده تا بجای آنکه دستشان در برابر نهادهای حمایتی دراز شود، با هزینه از حاصل دسترنج خویش به نوعی خودباوری برسند.
با مروری در زندگی اصحاب معصومان(ع) هم مشاهده میکنیم که گاه آنان به فعالیتهایی چون رنگرزی و ایجاد نقش و نگار در لباسها اشتغال داشتهاند که نیاز اولیه و ضروری جامعه – دست کم در آن زمانها – نبوده است.
بر این اساس و با توجه به نکات فوق، نمیتوان به صورت مطلق، فعالیت در چنین زمینههایی را تشویق نموده و یا مورد سرزنش قرار داد، بلکه مثبت یا منفی بودن اشتغال به این فعالیتها تا حد زیادی وابسته به هدف افراد و نیز واقعیات موجود در اجتماع دارد.
⚜ @Ahkaam ⚜
برخی بانکها و مؤسسات، اقدام به جذب سرمایه مشتریان جهت اجرای طرحهای اقتصادی (در غالب عقود شرعی) کرده و مقدار سودی را به عنوان علی الحساب برای این عقود اعلام مینمایند. ولی در پایان، صرفاً همان سود علیالحساب را به مشتریان پرداخت کرده و میگویند به جهت طولانی بودن این طرحها و عقود، توان محاسبه سود قطعی نمیباشد. حال، آیا میتوان گفت، همان سود علیالحساب حکم سود قطعی را داشته و آیا این امر به لحاظ شرعی اشکالی دارد؟
پاسخ
در هر حال، اکتفا به سود علی الحساب، قرارداد را باطل نمیکند. حال اگر سود حاصل از سرمایه گذاری معلوم است باید پس از کسر حق الوکاله بانک، به مشتری پرداخت گردد و در صورت عدم پرداخت، مسئولین بانک ضامن هستند. ولی اگر سود کاملاً مشخص نیست، لازم است در اینباره با مشتری مصالحه شود. پس اگر دریافت سود على الحساب با توافق و رضایت طرفین باشد، اشکالی ندارد.
حضرت آیت الله العظمی خامنهای (مد ظله العالی): اگر با توافق و رضایت طرفین باشد، دریافت سود على الحساب نیز مانعى ندارد.
حضرت آیت الله العظمی شبیری زنجانی (مد ظله العالی): اکتفا به سود علی الحساب مانع حلیت قرارداد نیست و اگر اجازه چنین کاری را در چنین فرضی از مشتری گرفته باشند اشکالی ندارد در غیر اینصورت در فرض شک در باقی ماندن مقداری از حق مشتری، باید با وی مصالحه کنند.
حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی): اگر سود حاصل از سرمایهگذاری معلوم است باید پس از کسر حق الوکاله بانک، به مشتری پرداخت گردد و در صورت عدم پرداخت مسئولین بانک ضامن هستند و اما اگر سود حاصل کاملاً مشخص نیست با مشتری نسبت به مازاد یا کسری آن مصالحه نمایند.
حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی): اگر پرداخت مبلغ به صورت علی الحساب باشد مانعی ندارد ولی لازم است در پایان مورد محاسبه قرار گیرد در غیر اینصورت باید مورد مصالحه واقع شود.
⚜️ @Ahkaam ⚜️
هدایت شده از ℳ𝒶𝓇𝒴𝒶𝓂
🔴توجه توجه 🔴
اینجا #حراج زده روسري قواره بزرگ فقط ۶۰ تومان
واما😱🔰🔰🔰
🦋#کیفیت👌+تضمین #اجناس 😎
🍂🍁پاییزه های #شیک_جذاب رسید🎉🎉
❣تنها #فروشگاه_ ایتاکه
#ارسالش_راااایگانه✈️✈️
❣خاص بودن رو بسپار به نیلوفر
🧕در هر مجلس زیبا بدرخشید 👇
http://eitaa.com/joinchat/2331246625C19d6f9a597
#همراه_شگفتانه_های_جدید😍👆
سپردن پول به حساب قرض الحسنه بانکها و یا مؤسسات خصوصى، به قصد دریافت جوایز (بدون شرط شرکت در قرعهکشى)، چه حکمى دارد؟ آیا در صورت برنده شدن دریافت کردن جوایز از بانک جایز است؟
پاسخ
مراجع عظام تقلید در اینباره میگویند: اگر هنگام گذاشتن پول شرط سود یا شرکت در قرعهکشی نشود، اشکال ندارد.
تبصره 1. بین انگیزه و شرط تفاوت وجود دارد. بنابراین، اگر کسی پول را به انگیزه شرکت در قرعهکشى پس انداز کند، اشکال ندارد و آنچه که اکنون در بانکها و مؤسسههاى خصوصى رایج است، به همین صورت است.
تبصره 2. از نظر آیت اللّه سیستانى، مشتریان میتوانند جایزه را بگیرند، ولى باید نصف آنرا به فقیر متدین بدهند.
⚜ @Ahkaam ⚜
آیا سود سپرده حج تمتع که هنگام اعزام به فرد پرداخت می شود اشکال دارد؟
پاسخ
بنا به گفته مسئولین امور حج و زیارت و مسئولین بانکی، مبلغی که بانک جهت ثبت نام حج تمتع یا عمره مفرده اخذ می نماید، به شکل یکی از عقود شرعی (مانند مضاربه) می باشد، در ذیل، نظر برخی مراجع عظام تقلید درج شده است:
«اگر بانک وکیل باشد که از سوى سپرده گذار (از طریق اجراى عقود شرعى) معامله شرعى انجام دهد، گرفتن سود اشکال ندارد ، ولى اگر س پرده به صورت قرض به شرط سود باشد، دریافت سود حرام است».
آیت الله بهجت: گرفتن سود سپردهگذارى، ربا و حرام است مگر آن که با بانک معامله شرعى انجام شود.
آیت الله وحید: اگر در آن شرط سود نشود و خود را طلبکار نداند، دریافت آن اشکال ندارد هر چند [بداند] بانک سود مىدهد.
⚜ @Ahkaam ⚜
من یک کارمند دولت هستم و معاش ما ماهانه به یکی از بانک های خصوصی انتقال می شود. و گاهاً ما دیرتر از بانک معاش می گیریم و یا مبلغی در بانک در حساب ما می ماند. بانک به صورت اتومات طبق قانونی که دارد، یک درصدی را بالای حساب ما علاوه می کند. آیا این پول سود می شود یا خیر؟
پاسخ
نظر اکثر مراجع عظام تقلید به شرح زیر می باشد:
اگر بانک وکیل باشد که از سوى سپرده گذار (از طریق اجراى عقود شرعى) معامله شرعى انجام دهد، گرفتن سود اشکال ندارد، ولى اگر سپرده به صورت قرض به شرط سود باشد، دریافت سود حرام است.
آیت الله بهجت و وحید: گرفتن سود سپردهگذارى، ربا و حرام است مگر آن که با بانک معامله شرعى [حقیقی] انجام شود. براى مثال بانک جنسى را [هر چه که باشد] به مبلغ سود سپرده به مشترى بفروشد به شرط این که مبلغى را تا مدت معیّنى به بانک قرض بدهد.
⚜ @Ahkaam ⚜
*📌دست دادن با نامحرم❌*
❤️ آقا رسول الله "ص" :
«اگر با *میخ آهنی* در سر یکی کوبیده شود بهتر است از این که *زن غیرمحرم* را لمس کند»
💢متاسفانه چیزی که در جامعه کنونی ما به وفور پیدا میشه *دست دادن با نامحرمه!*
⛔ و بلااستثناء همه یک بهونه بیشتر ندارن👇🏻
« دلمون پاکه، مهم نیت آدماس»
‼️انگاری قلبشون از قلب رسول خدا صلوات الله علیه پاکتره !😏
میگه که :
- *برادر شوهرمه* دیگه، اشکالی نداره!
- با *زن داییم* این حرفا رو نداریم!
- بابا دلت پاک باشه، *پسرخاله* که از خودمونه!
- تو *اداره همکاریم* ، اشکالی که نداره!
⭕یه عده هم هستن که خیلی راحت با *نامحرم* دست میدن و اسمش رو میذارن *روشنفکری* که باید عرض کنیم این جماعت از *اعراب جاهلی* عقب افتاده ترن‼️
❤️حضرت فرمودند :
🔥هر کس با *نامحرم* دست بدهد، روز قیامت در *غل* و *زنجیر* به محشر وارد میشود و خداوند دستور میدهد که او را به *آتش جهنم* بیفکنند.
⚜ @Ahkaam ⚜
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎦 ذبح اسلامی بدون وحشیگری علیه قربانی و برای اطعام فقرا اسمش میشه «جنایت علیه حیوانات»
ولی رفتار وحشیانه و زجرکش کردن حیوان برای جذب توریست و تماشاگر اسمش میشه «تفریح سالم وجذاب»
#سراب_غرب
⚜ @Ahkaam ⚜
آیا به نظر آیة الله خامنه ای می توانم پولی را که اندوخته ام به عنوان قرضه دولتی در بانک تلقی کنم در این صورت سودی که می گیرم حکمش چیست؟
پاسخ
دفتر حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (مد ظله العالی): اگر بانک متعلق به مسلمانان باشد، در صورتى که بر طبق یکى از عقود صحیح شرعى به شما سود بدهد، اشکال ندارد و اگر بانک متعلق به کفار باشد، سود گرفتن از کفار اشکال ندارد.
⚜ @Ahkaam ⚜
#احکام_نامحرم
☑️سئوال
آیا #چت_کردن دختر و پسر اشکال دارد؟
✅پاسخ
از نظر شرع مقدس اسلام هر گونه ارتباط بین #دختر و #پسر، قبل از ازدواج، اعم از ارتباط مستقیم و غیر مستقیم، اگر با قصد لذت (جنسی) باشد و یا خوف فتنه و ترس افتادن به گناه در آن وجود داشته باشد، جایز نبوده و اشکال دارد. با نگاهی به پاسخ مراجع عظام تقلید به برخی از استفتاءات، این مطلب روشن می شود:
▫️سؤال1: آیا در گفتگوی زن و مرد نامحرم، فرقی بین گفت و گوی مستقیم و از راه دور هست؟
همه مراجع: خیر، هیچ تفاوتی در حکم نمی کند و در هر دو مورد، اگر با قصد لذت و ترس افتادن به حرام باشد، اشکال دارد.
▫️سؤال2: چت کردن با جنس مخالف و رد و بدل کردن صحبت های معمولی، چه حکمی دارد؟
همه مراجع: در صورتی که خوف فتنه و کشیده شدن به گناه وجود داشته باشد. جایز نیست.
▫️سؤال3: آیا سلام کردن مرد به زن نامحرم و زن به مرد نامحرم، جایز است؟
همه ی مراجع: اگر بدون قصد لذت و ترس افتادن به حرام باشد، اشکال ندارد.
▫️سؤال4: شوخی کردن با نامحرم چه حکمی دارد؟
همه ی مراجع: اگر با قصد لذت (جنسی) باشد و یا بترسد به گناه بیفتد، جایز نیست.
▫️سؤال5: آیا ارتباط صمیمی بین دختر و پسر در هنگام همکاری یا مهمانی اشکال دارد؟
همه ی مراجع: دوستی بین دختر و پسر جایز نیست؛ چون ترس افتادن به گناه در میان است. اما ارتباط شغلی، اگر باعث #مفسده نشود و موازین شرع در آن رعایت شود، اشکال ندارد.
▫️سؤال6: نامه نگاری با #نامحرم و طرح مسائل شهوانی از طریق ایمیل، چه حکمی دارد؟
همه ی مراجع: طرح مسائلی که باعث ایجاد فتنه و فراهم آوردن زمینه فساد است، اشکال دارد.
☘از مجموع مطالب و مسائل مطروحه ی فوق نتیجه می گیریم که: هر گونه ارتباط بین دختر و پسر، قبل از ازدواج، اعم از ارتباط مستقیم و غیر مستقیم، اگر با قصد لذت (جنسی) باشد و یا خوف فتنه و ترس افتادن به گناه در آن وجود داشته باشد، جایز نبوده و اشکال دارد.
اما ارتباط شغلی و حرفه ای و علمی و تحصیلی، اگر باعث فتنه و مفسده نشود و موازین شرع در آن رعایت شود، اشکال ندارد.
⚜ @Ahkaam ⚜
هدایت شده از KHAMENEI.IR
▫️ قرائت زیارت اربعین، همنوا با رهبر انقلاب
📅 پنجشنبه ۱۷ مهر، ساعت ۱۰
📲 پخش زنده از شبکه یک و شبکههای اجتماعی KHAMENEI.IR