هدایت شده از قاصدک
📊 کانال رسمی سایت نبض بورس در ایتا
🔹 تحلیل روز بازار سرمایه
🔸 آموزش بورس
🔹 اخبار روزانه بورسی
🔸 تحلیل بنیادی و تکنیکال
🔹 آمار روزانه و هفتگی
🔸بسته خبری روزانه
🔹خلاصه بازار
🔸مهمترین های کدال
🔺https://eitaa.com/joinchat/835125250Ce7ebe37b34
#ماه_مبارک_رمضان
🔴 فضیلت #افطاری دادن
▪️از #امام_کاظم سلام الله علیه روایت شده که فرمودند ؛
#إفطاری دادن به برادر روزه دارت از روزه داری تو برتر است .
📚کافی ۴ / ۶۸ .
⚜️ @Ahkaam ⚜️
احکام رمضانیه (2).mp3
4.18M
💎 #احکام رمضانیه؛
🔻حجتالاسلاموالمسلمین وحیدپور
🎙 دختران دقیقا از چه سنی باید روزه بگیرند؟
در شناسنامه های فرزندان ما علاوه بر سال شمسی، سال قمری هم نوشته می شود؛ اما اگر خانواده ای گفت که سال قمری در شناسنامه نیست، باید بگوییم که 9 سال قمری حدودا مطابق است با هشت سال و هشت ماه و 18 روز شمسی(با دو سه روز کمتر و بیشتر).
•┈┈••✾••┈┈•
⚜️ @Ahkaam ⚜️
🔻 #مستحبات و #مکروهات را بشناسیم ....
💢 #استحباب صله رحم کردن
حضرت صادق سلام الله علیه فرمود: صله رحم کردن و با همسایگان نیکو سلوک کردن، خانه ها را آبادان می کند و عمرها را زیاد می کند.
از حضرت رسول صلیاللهعلیهوآله منقول است: هیچ عملی ثوابش زودتر از صله رحم نمی رسد.
در حدیث حسن از حضرت صادق سلام الله علیه منقول است: ما چیزی را نمی دانیم که عمر را زیاد کند مانند صله رحم، تا آن که گاه است که شخصی سه سال از عمرش مانده است، به سبب صله رحم، سی و سه سال می شود؛ گاه هست که کسی از عمرش سی و سه سال مانده است،به سبب قطع صله رحم سه سال می شود.
📚 کتاب #حلیه_المتقین
باب دهم فصل اول
#آداب_معاشرت
#سیره_اهلبیت_سلام_الله_علیهم
⚜️ @Ahkaam ⚜️
امام على عليه السلام:
أشَدُّ النّاسِ نَدامَةً و أكثَرُهُم مَلامَةً: العَجِلُ النَّزِقُ الّذي لا يُدرِكُهُ عَقلُهُ إلاّ بَعدَ فَوتِ أمرِهِ
سخت ترين پشيمانى و بيشترين سرزنش دامنگير كسى مى شود كه شتابكار و بى فكر است و وقتى كار از كار گذشت تازه به سر عقل مى آيد
غررالحكم حدیث3308
⚜️ @Ahkaam ⚜️
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیمِ
«اللهمّ قوّنی فیهِ علی إقامَةِ أمْرِکَ واذِقْنی فیهِ حَلاوَةَ ذِکْرِکَ و أوْزِعْنی فیهِ لأداءِ شُکْرَکَ بِکَرَمِکَ واحْفَظنی فیهِ بِحِفظْکَ و سِتْرِکَ یا أبْصَرَ النّاظرین»
«خدایا نیرومندم نما در آن روز به بپا داشتن فرمانت، و بچشان در آن شیرینی یادت را، و مهیا کن مرا در آن روز برای انجام سپاسگزاریت، به کرم خودت نگهدار مرا در این روز به نگاه داریت و پرده پوشی خودت، ای بیناترین بینایان.»
آیتالله مجتهدی تهرانی در شرح دعای روز چهارم ماه مبارک رمضان درباره «اللهمّ قوّنی فیهِ علی إقامَةِ أمْرِکَ» میگوید: خدایا به من قوه بده تا در ماه رمضان بتوانم به خوبی عبادت و امر تو را اطاعت کنم، عبادت قوه میخواهد و قوه عبادت غیر از قوه جسمانی است.
امام علی (علیه السلام ) نمیتوانست نان خشک را بشکند؛ اما قلعه خیبر را فتح کرد، پرسیدند که یا علی (علیه السلام ) تو شجاعی و قلعه خیبر را فتح کردی، چگونه است که نمیتوانی نان خشک را بشکنی؟ و در پاسخ فرمود: «فتح قلعه خیبر به قوه روحانی بود که متفاوت از قوه جسمانی است. قوه ولایت و قوه روحانی و قوه ولایتی با قوه بدن فرق دارد و من قوه بدن ندارم.» ممکن است شخصی ۶۰ سال سن داشته باشد؛ اما قوه عبادتش از جوانان بیشتر باشد
باید دعا کنیم که در ماه رمضان خدا به ما قوه عبادت عطا کند، در دعای کمیل هم آمده که خدایا قوه بده به من با جوارحم در خدمت تو باشیم.
در این دعا میخوانیم «واذِقْنی فیهِ حَلاوَةَ ذِکْرِکَ» یعنی خدایا شیرینی عبادت را به ذائقه ما بچشان تا قرائت دعاهای افتتاح و کمیل و توسل و روزه و نماز به ما مزه کند.
«وأوْزِعْنی فیهِ لأداءِ شُکْرَکَ بِکَرَمِکَ» خدایا به کرمت کاری کن که من ادای شکرت را بکنم، شکر خدا، تنها گفتن الهی شکر نیست، اگر من از نعمتهای خدا به جا استفاده کنم، خدا را شکر کردهام، اگر چشمم نامحرم را نبیند و گوشم آواز حرام نشود، نعمت چشم و گوش را به جا آوردهام.
«واحْفَظنی فیهِ بِحِفظْکَ وسِتْرِکَ» خدایا در این ماه رمضان من را از انجام گناه حفظ کن، مردم این را میخوانند، اما معنیاش را نمیدانند، باید این دعا برای مردم معنا شوند. روایت است که اگر گناه بو داشت، دو نفر پیش هم نمینشستند و اگر مردم از عیب هم با خبر بودند، کسی مردهای را دفن نمیکرد.
ایمان هم «بو» دارد. پیامبر اسلام (ص) وارد خانه شد و گفت: «من بوی اویس را میشنوم»، اویس چون مادرش اجازه نداده بود، منتظر نماند تا پیامبر (ص) به مدینه باز گردد؛ اما بوی خوشش در منزل پیامبر (ص) مانده بود.
قدیم همه مردم زیبا بودند، چون همه اهل نماز شب بودند و چهرهای نورانی داشتند، اما الآن چون نماز شب نمیخوانند، چهرهها به زیبایی گذشته نیست.
«یا أبْصَرَ النّاظرین» ای خدا که از همه کسانی که نظر میکنند، تو بصیرتر و بیناتری، ای خدایی که تو بینا به همه اعمال ما هستی، به ما توفیق بده که در ماه رمضان گناه نکنیم، به حفظ و ستر خودت.
⚜️ @Ahkaam ⚜️
سوال: آیا با شروع اذان مغرب می توان افطار نمود؟
❇️ پاسخ: اگر با شروع اذان مغرب، یقین حاصل شود که وقت داخل شده، افطار اشکال ندارد؛ منتها اگر شک یا گمان دارد که آیا واقعا وقت داخل شده یا نه، افطار جایز نیست.
📚 منبع: کتاب «آموزش مصور احکام» مطابق با فتاوای آیت الله العظمی خامنه ای، احکام عبادات، بخش روزه، ص ۳۴۸-۳۴۷۷٫
⚜️ @Ahkaam ⚜️
🔻 #مستحبات و #مکروهات را بشناسیم ....
💢 #استحباب گفتن بسم الله در ابتدای خوردن هر طعام ، در موقع خوردن چند طعام باهم
در حدیث معتبر منقول است که روزی حضرت امیرالمؤمنین سلام الله علیه فرمود:
من ضامنم از برای کسی که «بِسْمِ اللَّهِ» بر طعام بگوید که آزارش نکند. ابن کوا گفت: یا امیرالمؤمنین! دیشب طعام خوردم و «بِسْمِ اللَّهِ» گفتم و آزار کشیدم. حضرت فرمود: شاید چند رنگ طعام خورده باشی؛ بر بعضی «بِسْمِ اللَّهِ» گفته باشی و بر بعضی نگفته باشی ای احمق.
📚 کتاب #حلیه_المتقین
باب سوم
#آداب_غذا_خوردن
#سیره_اهلبیت_سلام_الله_علیهم
⚜️ @Ahkaam ⚜️
﷽ #احکام_متفرقه
❓پرسش
اگر شخصی در طول دوران دانشگاه یکی از درس هایش را با تقلب پاس کند و بعد مدرک بگیرد و با آن مدرک به سر کار برود حقوقش چه حکمی دارد؟
ــــ اگر حلال نباشد راهی برای حلال کردن آن وجود دارد؟
✅ جواب: تقلب كردن و نمره قبولی گرفتن گرچه كار حرام وغیر جائزی است، ولی اگر كسی تقلب كرد و قبول شد و بعد با این نمره قبولی در كاری و شغلی استخدام شد و قرار داد كار كردن با شركت یا با دولت بست، حقوقی كه میگیرد اشكالی ندارد، چون این حقوق تابع قراردادی است كه بسته شده است.
ــــ كارفرما میتوانست با او قرارداد نبندد و حالا كه قرارداد بسته و شخص بر اساس قرارداد عمل مینماید، مزدی كه میگیرد حلال است. [۱]
🚫 تقلب حرام است ولی اگر تخصص و مهارت لازم را برای کاری که برای آن استخدام شده دارد و مقررات استخدام رعایت شده، استخدام و دریافت حقوق اشکال ندارد. [۲]
📚 پینوشت:
۱. آیت الله فاضل، جامع المسائل، ج ۱، س ۲۱۹۳ به بعد؛ آیت الله مكارم، استفتائات جدید، ج ۱، س ۱۶۰۸
۲. آیت الله خامنهای، پاسخ سؤالهای مورد ابتلا شماره ۷۹. و امام خمینی، استفتائات، ص ۴۶؛ آیت الله صافی، جامع الاحکام، ج۲ ، ص ۱۱۰، س۱۵۳۱. و آیت الله بهجت، استفتاات، ج۳، س ۴۱۳۷ و ۴۱۵۱.
⚜️ @Ahkaam ⚜️
.
﷽؛
🏷 روزه، شرایط و نتایج!
🔅 #پیامبر_اکرم_(ص) :
🔸 «هر كس ماه رمضان را روزه بدارد و پاك دامنى ورزد و زبانش را حفظ كند و آزارش را به مردم نرساند، خداوند گناهان گذشته و آينده او را مىآمرزد و از آتش آزادش مىكند و در سراى ابدى جايش مىدهد و شفاعت او را درباره موحّدان گنهكار به تعداد كوه هاى به هم پيوسته، مى پذيرد» .
🔹 «مَن صامَ شَهرَ رَمَضانَ فَحَفِظَ فَرجَهُ ولِسانَهُ وكَفَّ أذاهُ عَنِ النّاسِ، غَفَرَ اللّهُ لَهُ ذُنوبَهُ ما تَقَدَّمَ مِنها وما تَأَخَّرَ، وأعتَقَهُ مِنَ النّار، وأحَلَّهُ دارَ القَرارِ، وقَبِلَ شَفاعَتَهُ في عَدَدِ رَملِ عالِجٍ مِن مُذنِبي أهلِ التَّوحيدِ» .
📚 امالی صدوق ص ٧١ ح ٣٨
⚜️ @Ahkaam ⚜️
AUD-20210416-WA0131.mp3
4.31M
🔰 سؤال: دختری که تازه به سن #بلوغ رسیده، اگر به واسطه روزه گرفتن دچار #ضعف_شدید شود، نسبت به #روزه تکلیف دارد؟
✅ جواب:
الف) اگر وضعیت مکلف به گونه ای است که به خاطر ضعف جسمانی یا طولانی بودن روز، روزه گرفتن به خودی خود ـ حتی با ترک فعالیت و مراعات تغذیه ـ سختی فوق العاده داشته باشد، در این صورت بنا بر احتیاط روزه بگیرد و وقتی به سختی فوق العاده افتاد، #افطار کند و قضای آن را بگیرد
ب) اما اگر سختی فوق العاده داشتن ادامۀ روزه به دلیل فعالیت مانند اشتغال به کار یا تحصیل و مطالعه باشد، در این صورت بنابر فتوا باید روزه بگیرد و هر گاه به سختی فوق العاده افتاد، افطار کند و قضای آن را بگیرد.
#احکام_روزه
⚜️ @Ahkaam ⚜️
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸🔶 دعای روز پنجم ماه مبارک رمضان
اللَّهُمَّ اجْعَلْنِي فِيهِ مِنَ الْمُسْتَغْفِرِينَ وَ اجْعَلْنِي فِيهِ مِنْ عِبَادِكَ الصَّالِحِينَ الْقَانِتِينَ وَ اجْعَلْنِي فِيهِ مِنْ أَوْلِيَائِكَ الْمُقَرَّبِينَ بِرَأْفَتِكَ يَا أَرْحَمَ الرَّاحِمِينَ
خدایا مرا در این روز از استغفار کنندگان قرار ده و از بندگان صالح مطیع خود مقرّر فرما و هم در این روز مرا از دوستان مقرّب درگاه خود قرار ده به حق رافتت (مهربانیت) ای مهربانترین مهربانان
⚜️ @Ahkaam ⚜️