💬 پوشیدن روسری با رنگ روشن با رعایت حجاب کامل و چادر اشکال دارد؟
👈 پاسخ :
لباس های رنگی برای خانم ها باید به حدی باشد که جلب توجه نامحرم نکند.
♨️جلب توجه در اینجا بدین معناست که باعث نشود که نامحرم نگاه خاصی به خانم کند و تحریک کننده باشد وهمچنین اگر باعث انگشت نما شدن نشود مشکلی ندارد
--------------------------------
ادامه سوال🔽
به نظر شما روسری رنگی باچادر باعث این مسائل می شود؟ نظرها متفاوت است و ما قادر به تشخیص نیستیم. یعنی خانم ها جز رنگ مشکی هیچ رنگ دیگری نباید استفاده کنند؟👇
✅پاسخ :
بسته به عرف محل زنگی شماست اگر عرف است و جلب توجه نمیکند مشکلی ندارد
⚜️ @Ahkaam ⚜️
💠 #احکام شرعی | فهماندن مطلبی به دیگران هنگام نماز
◻️ رهبر معظم انقلاب نظر خود را پیرامون «فهماندن مطلبی به دیگران هنگام نماز» اعلام کرد.
⚜️ @Ahkaam ⚜️
📌دست گذاشتن بر روی زانو در حال #رکوع :
✅پاسخ:
🔺مشهور مراجع: دست گذاشتن بر روی زانو در حال رکوع واجب نیست وهمین که نمازگزار به اندازه رکوع خم شود کافی است .
🔺آیات عظام مکارم، سبحانی، رهبری : بنابراحتیاط واجب نمازگزار باید در حال رکوع دستها را بر زانو بگذارد.
📚توضیح المسائل 16 مرجع مسئله 1023
⚜️ @Ahkaam ⚜️
💢 حکم وضو با اثر چسب زخم
💠 سوال:
مدام سرُم و آمپول می زنم و اثر چسب زخم روی دستم هیچ وقت کاملا پاک نمی شود و برطرف کردن آن مشقت زیادی دارد. آیا برای وضو اشکالی پیش می آید؟
پ✍🏻 پاسخ :
اگر پاک کردن خیلی سخت باشد، هنگام وضو روی همان چسب به عنوان «جبیره» وضو بگیرید. [1]
✅ آیت الله بهجت: باید به دستور جبیره عمل کنید و احتیاط مستحب است که هم تیمم و هم وضوی جبیره ای را انجام دهید. [2]
✅ آیت الله سیستانی: وظیفه شما تیمم است؛ مگر آن که چسب در مواضع تیمم باشد که در این صورت لازم است بین وضو و تیمم جمع کنید (یعنی هر دو را انجام دهید). [3]
✅ آیت الله صافی: باید به دستور جبیره عمل کنید و بنابر احتیاط واجب اگر چسب هیچ قسمتی از اعضای تیمم را فرانگرفته یا تنها بعضی از محل تیمم را گرفته، تیمم هم بنمایید. [4]
----------------
🔺 پی نوشت:
[1]. امام، توضیح المسائل، م 338؛ سبحانی، توضیح المسائل، م 333؛ مکارم، العروه الوثقی مع تعلیقات، ج1، احکام الجبائر، م 14 و استفتائات جدید، ج1، با استفاده از س 69 و ج3، س 141 و استفتا.
[2]. بهجت، توضیح المسائل، م 342 و وسیله النجاه، م 169.
[3]. سیستانی، توضیح المسائل، م 337 و المسائل المنتخبه، الجبائر، م 132 و منهاج الصالحین، ج1، م 104.
[4]. صافی، توضیح المسائل، م 344.
>>> برگرفته از کتاب رساله مصور، ج 1، ص 158
⚜️ @Ahkaam ⚜️
📌حکم جابجا گفتن ذکر رکوع و سجده به طورعمدی
✅ پاسخ:
🔺مشهور مراجع: جابجا گفتن #ذکر رکوع و سجده به طورعمدی اشکالی ندارد.( #نماز گزار می تواند هر ذکری را که به اندازه سه سبحان الله باشد در #رکوع و #سجده بگوید).
🔺آیات عظام گلپايگاني زنجاني مكارم سبحانی: جابجا گفتن ذکر رکوع و سجده به طورعمدی بنابراحتیاط واجب جایز نیست.
📚توضیح المسائل 16 مرجع مسئله1028
⚜️ @Ahkaam ⚜️
animation.gif
5.6K
✅پرسش: حکم گوشدادن به #موسیقی حرام و نحوهی تشخیص آنرا بیان کنید؟ و حکم موسیقیهایی که از رسانهها پخش میشود چیست؟
👇👇👇
✍️پاسخ: آنچه در اسلام حرام گردیده غنا است. و غنا به معنای «کشیدن صدا»، بلکه به معنای هرگونه صدا و آواز است.و به تعبیر شیخ انصاری «کاملا روشن و بدیهی است که هیچیک از این مفاهیم حرام نیستند»،به همین جهت و ادلهای که در جای خود آمده است، همهی فقها «لهوی بودن» را قید غنای حرام میدانند؛ یعنی، غنای لهوی حرام است. (واژهی «لهو» را به فراموشی یاد خداوند و فرو غلطیدن در ابتذال معنا نموده و گفتهاند غنا و آوازی حرام است که مناسب مجالس لهو و لعب و فساد و خوشگذرانی باشد).
🔹بعضی از فقها علاوه بر «لهوی بودن» قید «مطرب» را نیز بر آن افزودهاند. «طرب» به حالت سبک عقلی گفته میشود که در اثر شنیدن آواز یا آهنگ در نفس آدمی پدید میآید و او را از حد اعتدال خارج میکند. و در مورد موسیقی (آهنگی که از آلات پدید آید) نیز اکثر فقها نوعی را که «لهوی» باشد حرام میدانند و بعضی استماع موسیقی مطرب را حرام میدانند.
🔸 در رابطه با ملاک تشخیص موسیقی حلال از حرام، همهی مراجع گفتهاند: در تعیین و تشخیص موسیقی حرام و حلال، باید به عرف عام مراجعه کرد.
🔹همچنین مراجع معظم تقلید در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه گاهی از صدا و سیما و یا نوار ضبط صوت، آهنگهایی پخش میشود که به نظر میرسد مناسب با مجالس لهو و خوشگذرانی است؛ در حالی که در نظر دیگران این چنین نیست! آیا میتوانیم آنان را از گوشدادن به آن منع کنیم؟، فرمودهاند: بر شما واجب است به آن گوش ندهید، ولی نهی دیگران؛ مبتنی بر این است که آنان هم آن موسیقی را حرام بدانند.
🔸 تبصره: یکی از شرایط وجوب فریضهی امر به معروف و نهی از منکر، آن است که حرام بودن منکر، دربارهی انجام دهندهی آن ثابت باشد و یا او بر گناه اصرار ورزد. فرض بر این است که موسیقی یادشده، در نظر دیگران از نوع موسیقی حلال است؛ در نتیجه نهی از منکر در اینجا ساقط میشود.
🔹 نتیجه آنکه ملاک تشخیص موسیقی حلال از حرام، عرف عام(طبق نظر فقیهان، کارشناسان موسیقی و نهادهای فرهنگی) و بسته به نظر مکلف است و صرف پخش از صدا و سیما و دارا بودن مجوز توزیع از مراکز مربوطه ... مجوزی برای گوشدادن به آن نمیشود.
⚜️ @Ahkaam ⚜️
📌 نیت فرادا کردن در بین نماز #نماز_جماعت :
👈آیات عظام امام ،رهبری ، اراکی ، فاضل ، نوری ، بهجت ، زنجاني ، مظاهری : مأموم در بين نماز جماعت مي تواند نيّت فرادي كند.
👈 آیات عظام وحید ، گلپايگاني، صافي: احتياط واجب آن است كه مأموم در بين نماز جماعت تا ناچار نشود، نيّت فرادي نكند.
👈آیات عظام خوئي، تبريزي: اگر مأموم قبل از شروع نماز قصد فرادا کردن نماز را داشته است، بنابراحتیاط واجب فرادا کردن جایز نیست.
👈آیت الله سيستاني: اگر مأموم در بين نماز بدون عذر قصد انفراد نمايد، بنابراحتیاط واجب جماعتش باطل است ولي نمازش صحيح است .
👈 آیات عظام مكارم ، سبحانی: مأموم در بین نماز جماعت بدون عذر نمی تواند نیت فرادی کند خواه از اول قصد داشته باشد یا نه.
📚 توضیح المسائل 16 مرجع مسئله1423
⚜️ @Ahkaam ⚜️