دستورالعملهای مرحوم آيتالله قاضی درباره ماههای «رجب المرجب»، «شعبان المعظم» و «رمضان الکریم»
🔸 دستورالعمل اول؛
«عليكم بالفرائض في أحسن أوقاتها» (بر شما باد بر ادای واجبات در بهترین زمان آن)! دستورالعمل آن است كه نمازهای واجب را در بهترين اوقات خودش انجام دهيد؛ همراه با نوافل آن! (مجموعاً ۵۱ ركعت) اگر نتوانستيد ۴۴ ركعت. اگر شواغل دنيا شما را منع كردند، «صلاة أوّابين» را كه همان نماز ظهر است، ترک نكنيد؛ چون خيلی اهمّيّت دارد! خصوص نماز ظهر خيلی اهميت دارد و آن به واسطه وقت آن و خصوصيت و موقعيت آن در بين اوقات ديگر است! «صلاة وسطی» را كه در قرآن آمده، تفسير به نماز ظهر كردهاند و «صلاه اوّابين» يعنی آنها كه خيلی به پروردگار توجه دارند، يعنی رجوع كنندگان به خدا؛ زيرا رجوع كنندگان به خدا به آن تمسک میكنند.
🔹 دستورالعمل دوم؛
نوافل شب را هيچ چارهای نيست، مگر آن كه آنها را بهجا آوريد؛ نه خيال كنيد نماز شب ساقط است و آن سد سكندری است كه هيچ شكسته نمیشود! عجب از كسانی كه قصد دارند، دنبال كنند مرتبهای از كمال را در حالی كه شبها قيام نمیكنند؛ ما نشنيدهايم كسی به مرتبهای از كمال برسد، مگر به قيام شب و نماز شب.
🔸 دستورالعمل سوم؛
«عليكم بقرائة القرآن»! بر شما باد به قرائت قرآن كريم با صوت حزين و با آهنگ و غنا! يعنی با صدای خوش بخوان كه تو را تكان دهد و در روايات داريم كه قرآن را با تغنّی بخوانيد. امام زينالعابدين علیه السلام تغنّی به قرآن میكردند. اين تغنی در قرآن برای انسان بسيار مفيد است. بهطور كلی غنای صوتی حرام است و اين اصلاً در تحت غنای حرام نيست؛ زيرا غنای حرام آن است كه انسان را به سوی لهو و لعب بكشاند.
🔹 دستورالعمل چهارم؛
بر تو باد زيارت مشهد أعظم در هر روز! (كه منظور از مشهد أعظم أميرالمؤمنين علی علیهالسلام است؛ چون مرحوم قاضی در نجف بودهاند) و زيارت مساجد معظمه! (كه منظور كوفه و سهله است) و در بقيه مساجد عبادت خود را بهجا آوريد! چون مؤمن در مسجد مثل ماهی است در آب؛ همانطور كه حيات ماهی به آب است، حيات مؤمن هم در مسجد است. اگر ماهی را از آب بيرون اندازند، میميرد.
🔸 دستورالعمل پنجم؛
بعد از نمازهای واجب، تسبيح حضرت صديقه طاهره سلاماللهعلیها را ترک نكنيد! زيرا كه آن ذكر كبيره شمرده شده و لااقل بعد از هر نماز يک بار بگوييد و اگر توانستيد دو يا سه بار بگوييد؛ بهتر است!
🔹 دستورالعمل ششم؛
از لوازم مهم، دعا برای فرج حضرت حجت بقيةالله الأعظم علیهالسلام است در قنوت نماز وتر؛ و از آن گذشته در هر روز و در جميع دعاها برای حضرت علیهالسلام دعا كنيد.
🔸 دستورالعمل هفتم؛
زيارت جامعه را روزهای جمعه بهجا آوريد! مقصود، زيارت جامعه معروف است؛ «زيارت جامعه كبيره»!
🔹 دستورالعمل هشتم؛
قرآن كه میخوانيد، در اين سه ماه از يک جزء كمتر نباشد؛ در هر روز يک جزء!
🔸 دستورالعمل نُهم؛
زيارت و ديدار برادران خود را زياد كنيد! (مقصود رفقای طريق هستند) خيلی آنها را زيارت كنيد و ببينيد؛ زيرا اينها هستند برادران طريقی شما كه در طريق و عقبات نفْس و تنگناها كه انسان گير میكند، به انسان کمک میكنند و نجات میدهند.
مطلع انوار: ج۲، ص ۱۰۵ تا ۱۱۳ (با کمی ویرایش) به نقل از «تذکرة الاولیاء»
✅ ﻋﻼﻣﻪ ﻃﺒﺎﻃﺒﺎﯾﯽ ره:⬇️
🔸👈ﻫﯿﭻ ﮐﺲ ﺑﻪ ﻫﯿﭻ ﻣﺮﺣﻠﻪ ﺍﯼ ﺍﺯ ﻣﻌﻨﻮﯾﺖ ﻧﺮﺳﯿﺪ، ﻣﮕﺮ ﺩﺭ ﺣﺮﻡ ﻣﻄﻬﺮ ﺍﻣﺎﻡ ﺣﺴﯿﻦ علیه السلام ﻭ ﯾﺎ ﺩﺭ ﺗﻮﺳﻞ ﺑﻪ ﺁﻥ.
_____________________
🌷السّلامُ علیک یااَباعبدالله🌸
@ن.all_mizan/joinchat
@ahkam_feqh_pooya
💠 تقسیم ارث، در صورتی که فقط شوهر در طبقه اول است
💬 سؤال:
اگر خانمی از دنیا برود و هیچ وارثی به جزء شوهر ندارد، تکلیف تقسیم ارث، از نظر شرعی چگونه است؟
✅ پاسخ:
🔹 در فرض سؤال نصف اموال زن، به شوهر میرسد و نصف دیگر اگر در طبقات دوم و سوم ارث، وارثی وجود دارد بر طبق قانون ارث به او میرسد و اگر هیچ وارثی غیر شوهر نیست، مابقی ارث هم به شوهر میرسد.
📚 پینوشت:
بخش استفتائات پایگاه اطلاعرسانی دفتر آیتالله خامنهای.
ن.ahkam_din
.
احکام:
💠#غسل_مس_میت
💬 سوال: كسى كه به بدن مرده قبل از غسل دست بزنه، آيا بدن و لباسش هم نجس مىشه و بايد آب بكشه، يا باید فقط غسل كنه؟
🔹 همه مراجع (به جز مكارم): اگر دست يا لباس خودش يا بدن ميت مرطوب باشه، محل تماس نجس مىشه و بايد تمیز و پاک بشه؛ اما اگر خشک باشن، مستحبه که محل تماس شسته بشه.
🔺 امام، فاضل، نورى، تعليقات على العروة، فى غسل الميت، م20؛ بهجت، وسيلة النجاة، ج1، م325؛ تبريزى، منهاج الصالحين، ج1، م333؛ وحيد، منهاج الصالحين، ج2، م333؛ دفتر: خامنهاى.
🔹 آيتاللَّه مكارم: اگر دست يا لباس خودش يا بدن ميت مرطوب باشه، محل تماس نجس مىشه و بايد تمیز و پاک بشه؛ اما اگر خشک باشن، بنابر احتياط واجب، باید محل تماس شسته بشه.
🔺 مكارم، تعليقات على العروة، فى غسل الميت، م20.
⭕️ نکته: احتیاط واجب یعنی در این مسئله میشه به نظر بقیه مراجع عمل کرد که فتوای قطعی دارند.
📚 ن:/ahkam_din
🟢كليد شخصيت امام حسين عليه السلام
✅ ادعاى اينكه كسى بگويد من كليد شخصيت كسى مانند على(ع) يا حسين بن على(ع) را به دست آورده ام، انصافاً ادعاى گزافى است و من جرأت نمى كنم چنين سخنى بگويم،
✅ اما اين قدر مى توانم ادعا كنم كه :
در حدودى كه من حسين را شناخته
و تاريخچه زندگى او را خوانده ام...مى توانم اينطور بگويم كه :
✅ از نظر من كليد شخصيت حسين حماسه است،
شور است،
عظمت است،
صلابت است،
شدت است،
ايستادگى است،
حق پرستى است.
▪️مجموعه آثار استاد شهيد مطهرى (حماسه حسينى(1 و 2))، ج17، ص: 46-45- با تلخیص و ویرایش -
https://eitaa.com/shakhes1340
༻﷽༺
میلاد حسین نوگل زهرا شده امشب
گیتى ز رخش طور تجلا شده امشب
ده مژدهى جانبخش بعالم ز قدومش
زیرا که دَرِ رحمت حق واشده امشب...
السلام علی الحُسیْن
وعلی علی بن الحُسیْن
و علی اولاد الحُسیْن
وعلی اصحاب الحُسیْن
میلاد امام حسین(ع) مبارک
@ن.Qaraati313_ir
.
@ahkam_feqh_pooya