📚 قلمه يا پاجوش گرفتن از درختان پارک و خيابان
💠 سؤال: در پارک یا در خیابان یا در حیاط ادارات #درخت هایی کاشته شده است یا خود رو سبز شده اند، آیا #قلمه_گرفتن یا در آوردن #پاجوش از آنها اشکال دارد؟
✅ پاسخ: در مانند پارک و خیابان تابع #قوانین و #مقررات #شهرداری و در ادارات تابع قوانین اداره می باشد.
#قوانین_و_مقررات #درختکاری
#راه_بندگی
https://eitaa.com/joinchat/2600796193C1b58d3a993
💬 سوال: درصورتی که هدیه برای چشم پوشی و تغافل و عدم مخالفت و یا برای جلب موافقت مسئول نسبت به انجام بعضی از امور باشد، قبول هدیه چه حکمی دارد؟
🔹 پاسخ: قبول اين قبيل هديه ها اشکال دارد و بلکه ممنوع است. بهطور کلّی اگر تقديم هديه به قصد دستيابی به هدفی خلاف شرع و قانون و يا به منظور ايجاد تمايل در مسئول قانونی به موافقت با چيزی که حق موافقت با آن را ندارد، صورت بگيرد، گرفتن آن هديه جايز نيست بلکه واجب است از قبول آن خودداری شود و بر مسئولين هم واجب است از آن جلوگيری نمايند.
-----------------
🌎 پایگاه اطلاع رسانی مقام معظم رهبری، احکام هبه.
#راه_بندگی
https://eitaa.com/joinchat/2600796193C1b58d3a993
خروج از زندان و طىّ الارض
مرحوم شیخ صدوق و دیگر بزرگان آورده اند:
پس از آن که چون هارون الرّشید حضرت ابوالحسن ، امام موسى کاظم علیه السلام را از زندان بصره به بغداد منتقل کرد، تحویل شخصى به نام سندى بن شاهک یهودى داده شد.
و در زندان بغداد، حضرت بسیار تحت کنترل و فشار بود؛ و زیر انواع شکنجه هاى روحى و جسمى قرار گرفت ، تا جائى که حتّى دست و پا و گردن آن امام مظلوم علیه السلام را نیز به وسیله غل و زنجیر بستند.
امام حسن عسکرى علیه السلام در این باره فرموده است :
جدّم ، حضرت موسى بن جعفر علیه السلام سه روز پیش از شهادتش ، زندان بان خود - مسیّب - را طلبید و اظهار نمود:
من امشب به مدینه جدّم ، رسول خدا صلى الله علیه و آله مى روم تا با آن حضرت تجدید عهد و میثاق نمایم و آثار امامت را تحویل امام بعد از خودم دهم .
مسیّب عرض کرد: اى مولاى من ! شما در میان این غل و زنجیر و آن همه ماءمورین اطراف زندان ، چگونه قصد چنین کارى را دارى ؟
و من چگونه زنجیرها و درب هاى زندان را باز کنم ، در حالى که کلید قفل ها نزد من نیست ؟!
امام علیه السلام فرمود: اى مسیّب ! ایمان و اعتقاد تو نسبت به خداوند متعال و هچنین نسبت به ما اهل بیت عصمت و طهارت سُست است .
و سپس حضرت افزود: همین که مقدار یک سوّم از شب سپرى گردید، منتظر باش که چگونه خارج خواهم شد.
مسیّب گوید: من آن شب را سعى کردم که بیدار بمانم و متوجّه حرکات امام موسى کاظم علیه السلام باشم ؛ ولى خسته شدم و خواب چشمانم را فرا گرفت ؛ و لحظه اى در حال نشسته ، خوابم برد.
ناگهان متوجّه شدم که حضرت با پاى مبارکش مرا حرکت مى دهد، پس سریع از جاى خود برخاستم ؛ و هر چه نگاه کردم اثرى از دیوار و ساختمان و زندان ندیدم ، بلکه خود را به همراه حضرت در زمینى هموار مشاهده نمودم .
و چون گمان کردم که آن حضرت مرا نیز به همراه خود از آن ساختمان ها بیرون آورده است ، گفتم : یاابن رسول اللّه ! مرا نیز از شرّ این ظالم نجات بده .
حضرت اظهار نمود: آیا مى ترسى تو را به جهت من از بین ببرند و بکُشند؟
و سپس افزود: اى مسیّب ! در همین حالى که هستى ، آرام باش ، من پس از مدّتى کوتاه باز مى گردم .
مسیّب با تعجّب سؤال کرد: یاابن رسول اللّه ! غل و زنجیرى که بر دست و پاى شما بود، چگونه گشودى ؟!
امام علیه السلام فرمود: خداوند متعال به جهت ما اهل بیت ، آهن را براى حضرت داود علیه السلام ملایم و نرم کرد؛ و این کار براى ما نیز بسیار سهل و ساده است .
آن گاه حضرت از نظرم ناپدید گشت و با ناپدید شدنش دیوارها و ساختمان زندان با همان حالت قبل نمایان گردید.
و چون ساعتى گذشت ناگهان دیدم دیوارها و ساختمان زندان به حرکت درآمد و در همین حالت ، مولا و سرورم حضرت موسى بن جعفر علیهما السلام را دیدم که به زندان بازگشته است و همانند قبل غل و زنجیر بر دست و پاى مبارک حضرت بسته مى باشد.
از دیدن این معجزه ، بسیار تعجّب کردم و به سجده افتادم .
بعد از آن امام علیه السلام به من فرمود: اى مسیّب ! برخیز و بنشین ؛ و ایمان خود را تقویت و کامل گردان ، و سپس افزود: من سه روز دیگر از این دنیا و محنت هاى آن خلاص خواهم شد و به سوى خداوند متعال و مهربان رهسپار مى گردم
51- عیون اءخبارالرّضا علیه السلام : ج 1، ص 100، ح 6، هدایة الکبرى : ص 265، عیون المعجزات : ص 107، مناقب ابن شهرآشوب : ج 4، ص 303.
#راه_بندگی
https://eitaa.com/joinchat/2600796193C1b58d3a993
💬 سوال: كسى كه در دوران تحصيل در مدرسه يا دانشگاه استفاده بىمورد از وسايل اعم از گچ و ماژيك و آب و…كرده و همچنين كارهايى را انجام داده كه باعث آسيب رساندن به بيتالمال مىشود (مانند نوشتن روى ميزها و…) براى اداى دين چه كارى بايد انجام دهد؟ باتوجه به اينكه انجام اين كارها به دليل عدم آگاهى بوده و هم چنين مقدار ضررى كه به بيتالمال زدهايم براى ما نامعلوم است.
🔹 پاسخ: ضامن است و مقدار ضرر يقينى را بايد به بيتالمال بازگرداند.
-----------------
پی نوشت:
[1]. پایگاه اطلاع رسانی مقام معظم رهبري رهبری، احکام دین و قرض.
#راه_بندگی
https://eitaa.com/joinchat/2600796193C1b58d3a993
💬 سوال:
من پسر بزرگ خانواده هستم. آیا واجب است برای خواندن نمازهای قضای پدرم، تا زنده است از او تحقیق کنم یا این که بر او واجب است مرا از مقدار آن آگاه نماید؟ در صورتی که مرا مطلع نکند، تکلیف من چیست؟
🔹 پاسخ:
تفحص و سؤال بر شما واجب نيست، ولى بر پدر واجب است تا فرصت دارد خودش بخواند و اگر نتوانست وصيت نمايد. به هرحال پسر بزرگ مکلّف است که بعد از فوت پدرش، آن مقدار از نماز و روزه هايى را که يقين دارد از پدرش فوت شده است، قضا نمايد.
-------------
🌎 پایگاه اطلاع رسانی آیت الله خامنه ای / احکام موضوعی/ احکام نماز
#راه_بندگی
https://eitaa.com/joinchat/2600796193C1b58d3a993
📚 شستن ظاهر بدن در غسل
💠 سؤال: آیا در #غسل، #شستن_ظاهر_بدن کفایت می کند؟ آیا قرار دادن گوشگیر در گوش ـ هنگام غسل ـ برای جلوگیری از نفوذ آب به گوش جایز است؟
✅ جواب: در غسل شستن داخل چشم و بينى و گوش و غير اينها واجب نيست؛ بنابر این اگر بدنه گوشگیر کاملا داخل گوش قرار می گیرد و قسمت پیدا و آشکار گوش را نمی پوشاند، اشکال ندارد.
#احکام_غسل #شستن_باطن_بدن_در_غسل
#راه_بندگی
https://eitaa.com/joinchat/2600796193C1b58d3a993
💬 سوال: رابطه با اشخاصی که در گذشته مرتکب اعمال حرامی مانند شرب خمر شده اند، چگونه باید باشد؟
✅ پاسخ: معيار وضعيت فعلى اشخاص است، اگر از آنچه انجام داده اند، توبه کرده باشند، معاشرت با آنان مانند معاشرت با ساير مؤمنين است. ولى کسى که در حال حاضر هم مرتکب حرام مى شود، بايد او را از طريق نهى از منکر از آن کار منع کرد، و اگر از انجام فعل حرام اجتناب نمى کند مگر با دورى جستن از او، قطع رابطه و ترک معاشرت با وى از باب نهى از منکر واجب مى شود.
🌎 منبع: پایگاه اطلاع رسانی مقام معظم رهبری، کیفیت امر به معروف و نهی از منکر.
#راه_بندگی
https://eitaa.com/joinchat/2600796193C1b58d3a993
11M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
مراقب این شکل از کلاهبرداری باشید
‼️ اقسام غسل
1⃣ واجب:
✅مشترک میان مردان و زنان:
🔸غسل پس از جنابت
🔸غسل پس از مس میت
🔸غسل میت
🔸غسل در هنگامی که نذر و عهد کرده یا قسم خورده باشد که غسل کند
✅مخصوص بانوان:
🔸غسل پس از پایان عادت ماهیانه (حیض)
🔸غسل پس از قطع شدن خون زایمان (نفاس)
🔸غسل در اثنای خونریزیهای زنان (استحاضه)
2⃣ مستحب، مانند غسل جمعه.
📕منبع: رساله آموزشی امام خامنهای