♦ حکم پوشش نزد پزشک غیر همجنس ♦
✅ پاسخ :
در صورتی که برای مداوای زن لازم باشد پزشک جاهایی غیر از صورت و کف دست های او را نگاه کند یا به صورت و بدنش دست بزند، بانوان فقط در موارد زیر می توانند به پزشک مرد مراجعه نمایند:
1⃣. پزشک زن در دسترس نباشد.
2⃣. پیدا کردن پزشک زن مشقّت داشته باشد.
3⃣. مهارت پزشک مرد به طور قابل توجّهی بیش تر باشد.
#احکام_بیماری
#احکام_نامحرم
#احکام_پزشک
➖➖➖➖➖
مرکز نشر احکام دین
🆔 @ahkamdin
⛔️❌ حکم شرعی باینری آپشن
⁉️ کسب درآمد از طریق باینری آپشن* چه حکمی دارد؟
✅ پاسخ: سود حاصل را مالک نمیشود.
⛔️ شخص با تحلیل و طبق سابقه و تخصصی که دارد، اقدام به تحلیل بازار ارز می کند و تخمین می زند که در زمان مقرر، قیمت فلان ارز به مقدار معین رشد می کند، اگر تحلیل و تخمین درست باشد، حدود ۵۰ تا ۸۰ درصد سود خواهد کرد، وگرنه متضرر خواهد شد.
-----------------------------
💻 سایت آیت الله خامنه ای/ استفتائات جدید (مهر ماه 98)
🔸مرکز نشر احکام دین
💠 http://eitaa.com/ahkamdin
⛔️❌ کسب درآمد از طریق پیش بینی سهام
⁉️ دربعضی سایت ها مقداری پول میگذاریم و پیش بینی می کنیم که نمودار سهام در یک یا چند دقیقه آینده رشد خواهد کرد، اگر پیش بینی درست باشد، به ما سود تعلق میگیرد وگرنه، ضرر میکنیم، آیا چنین درآمدی حلال است؟ ( ضمنا پول معامله شامل دلار یا یورو و...میباشد)
✅ پاسخ: سود حاصل را مالک نمیشود.
-----------------------------
💻 سایت آیت الله خامنه ای/ استفتائات جدید (مهر ماه 98)
🔸مرکز نشر احکام دین
💠 http://eitaa.com/ahkamdin
💠 🌀 💠 🌀 💠
➖احکام معاملات ➖
❓سوال:
⚜ ده میلیون تومان دارم می خواهم به کسی بدهم و از او سود بگیرم چطور معامله کنم که سود حلال باشه؟
💠 پاسخ:
👈🏼 ابتدا باید از کسی که می خواهیم پول را به او بدهیم بپرسیم که برای چکاری به این پول نیاز دارد.
😯 اگر قرض بدهیم به شرط سود ربا و حرام است ⛔️.همینطوری هم ده میلیون بدهیم و 12 بگیریم هم حرام است 📛 مگر اینکه در قالب یک قرارداد شرعی باشد که توضیح آن در ذیل می آید:
✌️🏻عقود از نظر شرعی بر دو قسم هستند:
✍🏻 1- قراردادهایی که در همان ابتدای قرارداد می شود سود قطعی را شرط کرد مثل فروش نسیه یا اجاره به شرط تملیک و ..
✍🏻 2- قراردادهایی که تعیین سود قطعی صحیح نیست.🔻 مثل وکالت مضاربه و مشارکت.
🤔 مثلا اگر او گفت برای خرید خانه یا خودرو یا امثال اینها به پول نیاز دارد می توانیم با اوقرارداد فروش اقساطی ببندیم به این معنا که به او بگوییم با این ده میلیون یک دانگ خانه را به نیت من بخر و بعد از طرف من به خودت یکساله به 12 میلیون بفروش این سود بابت فروش اقساطی است و می شود قطعی شرط کرد و مشکلی ندارد.
↙️ اما اگر نیاز او خرید کالا نیست بلکه برای تولید یا تجارت یا احداث به پول نیاز دارد می توانیم به 2 نوع با او معامله کنیم.
💯 1- قرارداد وکالت: بگوییم تو از طرف من وکیل با پول من کار کن و هر مقدار سود بدست آوردی دستمزدت را بردار (مثلا ده درصد) دستمزد تو و مابقی سود را به من برگردان.
💯 2- قرارداد مشارکت که هم برای تولید و هم برای تجارت و .. کاربرد دارد
به او بگویید من ده میلیون را به شما می دهم و در این فعالیت تولیدی یا تجاری با شما شریک می شوم هر مقداری از پول من سود بدست آمد سود را براساس توافق قبلی تقسیم می کنیم(مثلا بگوییم نصف نصف یا بگوییم یک سوم تو دوسوم من و غیره)
👌🏻چند نکته:
✳️ 1- در این دو قرارداد سود انتظاری است و تعیین سود قطعی صحیح نیست ولی به نحو علی الحساب تعیین شود و بعد حساب دقیق یا مصالحه شود مشکلی ندارد.
✳️ 2- در این دو دسته قرارداد(وکالت و مشارکت) تضمین اصل سرمایه اشکالی ندارد.یعنی می توان به کسی که به او پول می دهیم شرط کنیم اگر ده میلیون را تلف کردی باید آن را از مال خودت جبران کنی. ولی سود را نمی شود تضمین کرد مثلا نمیشود گفت اگر سود کردی یا نکردی باید مثلا 20 درصد به من سود بدهی.
📚 منبع: رساله مراجع احکام فروش نسیه وکالت و مشارکت
#سود #معاملات #قرض #قرارداد
http://eitaa.com/ahkamdin
⚪️ صرف پول دیه تصادف فرزند در غیر از احتیاجات وی
❓ سوال: پول ديه ناشى از تصادف فرزند (شكستن پا) را پدر او مى تواند صرف تامين مخارج زندگى خود و خانوادهاش نمايد يا خير و آيا لازم است براى آن فرزند نگهدارى نمايد و يا بعداً به او برگرداند و يا براى او خرج نمايد؟
💠 پاسخ: فقط در صرف براى احتياجات بچه مجاز است و در غير آن جايز نيست. [1]
🌹 حدیث: امام علی (علیه السلام):
"حق فرزند بر پدرش این است که نام نیک برایش انتخاب کند و خوب تربیتش نماید، و قرآن را تعلیمش دهد." [2]
✅ نکته: تعليم و تربيت فرزندان و وادار كردن آنان به كارهاي نيك و درست و باز داشتن آنها از كارهاي زشت، وظيفه ي سنگين پدر مي باشد. زيرا اين مسأله به دنيا و آخرت آنان و سعادت وشقاوت آنان، ارتباط دارد.
🌹 بر هر پدر مسلمان لازم است كه فرزند خود را ازابتداي كودكي، علم دين بياموزد، علمي كه راه وروش زندگي و سعادت دنيا وآخرت را براي آنان بيمه كرده و تأمين نمايد.
💠 #صرف_پول_دیه
💠 #تصادف_فرزند_احتیاجات_وی
----------------------
🔻 پی نوشت: 👇👇
[1]. پایگاه اطلاع رسانی مقام معظم رهبری، احکام دیات.
[2]. نهج البلاغه، کلمات قصار، شماره 399.
============
💻 مرکز نشر احکام دین
⚪️ http://eitaa.com/ahkamdin
🔘 #گرفتن_اجرت برای #تراشیدن_ریش و شیوه جبران آن
⏺ سوال: آیا اجرتی که آرایشگر بابت تراشیدن ریش می گیرد، حرام است؟ و بر فرض حرمت، اگر با مال حلال مخلوط شود، آیا واجب است هنگام تخمیس آن، خمس آن را دوبار بپردازد یاخیر؟
🔴 پاسخ: بنا بر احتياط، گرفتن اجرت در برابر تراشيدن ريش، حرام است و امّا در مورد مال مخلوط به حرام، اگر مقدار حرام و مالک آن را بشناسد واجب است آن را به او برگرداند و يارضايت وی را جلب کند و اگر مالک آن را هرچند درتعداد محصوری نشناسد، واجب است آن را به فقيران صدقه بدهد و اگر مقدار مال حرام را نداند ولی مالک آن را بشناسد واجب است به نحوی رضايت او را بهدست آورد و اگر مقدار آن را نداند و مالک را هم نشناسد واجب است #خمس آن را بپردازد تامالش از حرام پاک شود و در صورتی که مقدار باقیمانده بعد از پرداخت خمس، از مؤونه سال زياد بيايد، پرداخت خمس آن به عنوان ادای خمس منفعت کسب، واجب است. [1]
🌹 حدیث: امام کاظم (علیه السلام): مال حرام رشد نمی کند. اگر هم رشد کند، برکتی در آن نیست. آدمی آنچه را هم که از حرام انفاق کند، پاداشی ندارد و آنچه را هم که باقی گذارد، ره توشه او به سوی آتش جهنم است. [2]
✔️ نکته: در آموزههای اسلامی تحصیل مال مشروع و طیب همانند جهاد در راه خدا دانسته شده است؛ زیرا پاسخ گویی به نیازهای مادی و جنبههای دنیوی، امری لازم و ضروری است و انسانها در سایه اقتصاد سالم، میتوانند بسترهای رشد کمالی خود را فراهم آورند. از سویی مال حرام به سبب آنکه تاثیر شگرف منفی در زندگی بشر دارد، یکی از مباحث مهم در فقه زندگی است. احکام بسیاری در منابع اسلامی برای تبیین این مهم وجود دارد؛ چرا که انسان باید در این حوزه بیشترین توجه و دقت را داشته باشد تا زندگی پاک و سالمی در دنیا داشته و مسیر کمالی خود را به خوبی بپیماید. کسانی که دنیاگرا هستند، به مال و منال دنیا دل میبندند و میکوشند تا از هر راهی هرچند نامشروع آن را به دست آورند.
-------------------
پی نوشت: ⬇️
[1]. پایگاه اطلاع رسانی مقام معظم رهبری، احکام تراشیدن ریش.
[2]. مسند الامام الکاظم(ع)، ج2، ص379.
💻 مرکز نشر احکام دین
⚪️ http://eitaa.com/ahkamdin
👤 جدا شدن از جماعت 👥
❇️ سوال:
آیا در نماز جماعت صحیح است از همان ابتدا قصد كنيم ركعت دوم نماز را فردا بخوانیم؟
🔰 پاسخ:
✍🏼 آیت الله خامنه اس: فرادی کردن نماز جماعت در اثناء، مانعی ندارد ولی احتیاط مستحب ترک این کار است مگر زمانی که عذر شرعی یا عرفی مهمّی برایتان پیش آید.
✍🏼 آیت الله مکارم شیرازی: بدون عذر نمى توان از جماعت جدا شد و نیّت فرادى کرد، خواه از اوّل تصمیم بر این کار داشته باشد، یا در اثناء نماز.
✍🏼 آیت الله وحید: عدول از جماعت به فرادى در حال تشهّد قبل از سلام امام در صورتى كه از اوّل قصد عدول نداشته اشكال ندارد ، و همچنين است قبل از تشهّد در صورتى كه معذور باشد ، و در غير اين دو صورت محلّ اشكال است ، چه از اوّل نيت عدول داشته باشد يا در اثناء قصد عدول كند ، ولى اگر به وظيفه منفرد عمل كرده نمازش صحيح است ، و همچنين اگر بعد از گذشتن محلّ قرائت عدول كرده و از اوّل قصد انفراد نداشته نمازش از جهت ترك قرائت صحيح است.
✍🏼 آیت الله سیستانی: به احتیاط واجب جایز نیست.
✍🏼 آیت الله صافی گلپایگانی:بنابر احتیاط واجب جایز نیست مگر سلام آخر نماز
------------
💻 استفتا از سایت مراجع عظام
#احکام_نماز
#نیت_نماز_جماعت
#جدا_شدن_از_جماعت
💻 مرکز نشر احکام دین
⚪️ http://eitaa.com/ahkamdin
🔘 محاسبه چند برابری ساعت اضافه کاری توسط مسئول و حکم وجوه دریافتی
🔻❔سوال: اگر کارمندی هر ماه در حدود سی یا چهل ساعت در اداره اضافهکاری نماید، آیا جایز است مسئول اداره برای تشویق کارمندان ساعات اضافه کاری آنان را دوبرابر حساب کند، مثلاً هر ماه برای آنان صد و بیست ساعت محاسبه کند؟ و در صورتی که اشکال داشته باشد، اجرتی که برای اضافهکاریهای قبلی گرفته شده چه حکمی دارد؟
📝 پاسخ: نوشتن گزارش های غيرواقعی و دريافت پول در برابر ساعات اضافه ای که کاری در آنها انجام نشده جايز نيست و واجب است پول های اضافه ای که کارمند مستحق دريافت آنها نبوده، بازگردانده شود، ولی اگر قانونی وجود داشته باشد که به مسئول اداره اجازه دهد تا ساعات اضافه کاری کارمندی را که اضافه کاری انجام داده، دو برابر نمايد جايز است اين کار را انجام دهد و در اين صورت دريافت اجرت توسط کارمند طبق گزارشی که مسئول اداره از ساعات اضافه کاری او نوشته، جايز است. [1]
🔍📌 حدیث: پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله):
"رها كردن لقمه اى حرام، پيش خدا محبوبتر است از دو هـزار ركعت نماز مستحبى." [2]
🔍 #محاسبه_چند_برابری_ساعت_اضافه_کاری
🔻 #مسئول_وجوه_دریافتی
✅ نکته: در دین اسلام به فرد مسلمان، اجازه داده نمیشود که از هر طریقی کسب کرده و مالی بدست آورده و مایحتاج خود و خانواده خویش را تامین کند بلکه مسلمان باید از مسائل مربوط به کسب و کار اطلاع داشته باشد و تنها از راههای حلال (به معنای جایز و روا) کسب داشته باشد. با نگاه به آیات قرآن در مییابیم که قرآن هرگز ما را به چشمپوشی از مواهب الهی دعوت نکرده و فقر را ارزش و نعمت به حساب نیاورده است.
----------------------
پی نوشت: 🔻
[1]. پایگاه اطلاع رسانی مقام معظم رهبری، احکام کار در موسسات دولتی.
[2]. تفسيرالمعين، ص 26.
::::::::::::::::::::::
💻 مرکز نشر احکام دین
⚪️ http://eitaa.com/ahkamdin
📚 خمس هدیه
💠 سؤال: اگر شخصی قبل از سال خمسی مبلغی از درآمد کسب خود را به همسرش هدیه بدهد، مبلغ هدیه داده شده خمس دارد؟
✅ جواب: اگر شخصی قبل از سال خمسی مبلغی از درآمد کسب خود را به همسرش هدیه بدهد، مبلغ هدیه داده شده خمس دارد؟
#خمس_هدیه
#احکام_خمس
::::::::::::::::::::
💻 مرکز نشر احکام دین
📡 https://eitaa.com/ask_ahkam
🔶 مالکیت یارانه و مطالبه آن از شوهر
🔸 پرسش: آیا زوجه می تواند یارانه خود را از شوهرش مطالبه کند؟
✍️ پاسخ: یارانه مربوط به کسی است که هزینه های زندگی مانند آب، برق، گاز و ... را می پردازد. [1]
🌱🌼 حدیث: پیامبر اکرم (صلی الله علیه و اله):
"بهترین مردان امت من، آن کسانی هستند که نسبت به خانواده خود خشن و متکبر نباشند و بر آنان ترحم و نوازش کنند و به آنان آزار نرسانند." [2]
⭐️ نکته: تلاش و ممارست برای تأمین رفاه زن در خانواده یکی از تکالیف مهم همسر وی در احکام دین اسلام است، و مرد موظف است مطابق شرع و احکام اسلام، کلیه مخارج زن از خوراک، پوشاک، دارو، درمان و غیره را فراهم کند و در صورت امتناع یا کوتاهی در این وظیفه، نسبت به این مهم مسئول خواهد بود. شاید تصور شود این احکام بر علیه مردان و در جهت منافع زنان تبیین گردیده و عملا مردان را در خدمت زنان گمارده است. و حتی در مقابل برخی افراد روشنفکرنما نیز با نگاهی بدبینانه و به ظاهر در حمایت از حقوق زنان معتقدند که دریافت نفقه زن از مرد به مفهوم جیرهخواری، اسارت و بردگی وی در زیر جور و حاکمیت مرد است. در صورتی که دین اسلام با یک نگاه واقع بینانه، حکیمانه و جامع این قوانین را وضع و تبیین نموده است.
👈 #مالکیت_یارانه_مطالبه_شوهر
------------------------
پی نوشت: 👇👇
[1]. پایگاه اطلاع رسانی آیت الله مکارم، وظایف حکومت اسلامی.
[2]. مکارم الاخلاق، ص 216.
💻 مرکز نشر احکام دین
📡 https://eitaa.com/ask_ahkam
🔷 «قضای نمازهای آیات»
🔹 #قضای_نماز_آیات
〰️🔹〰️🔹〰️🔹〰️
🔷 سوال: چند سال به علت #سهل_انگاری نمازهای آیات خود را به جا نیاورده ام، و #تعداد آنها را نمی دانم تکلیف چیست ؟
🔷 پاسخ: 👇
«انجام آن مقدار از نمازهایی که #یقین دارید به #عهده شما آمده است واجب است و نسبت به مقدار #مشکوک #وظیفهای ندارید.»
⬅️ مثلا بین 3 و 5 شک دارید، 3 بار خواندن نماز آیات به نیت #مافی_الذمه کافی است.
〰️🔹〰️🔹〰️🔹〰️
🔷 پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری leader.ir
💻 مرکز نشر احکام دین
📡 https://eitaa.com/ask_ahkam
💠 به جا آوردن #نماز_قضای_پدر_بزرگ
◀️❓سوال: آیا نماز هایی را که فرزند بزرگ باید از طرف پدر می خوانده ولی نخوانده است، باید توسط فرزند پسر بزرگ بجا آورده شود؟
🛑 پاسخ: ⬇️⬇️
✴️ امام خامنه ای: در فرض مذکور، اگر پسر بزرگ میت بجا نیاورد، بر دیگران واجب نیست. [1]
✴️ آیت الله مکارم: در فرض سوال پسر باید نمازهای قضا پدر بزرگش را بجا آورد، البته در نظر داشته باشید بر پسر بزرگتر واجب است نمازها و روزه هايي که والدين بر اثر عذر شرعي ترک کرده و توانايي بر قضا داشته ولي موفق بر قضاي آن نشده اند را بجا آورد، و نسبت به غير آن وظيفه ندارد. مگر اينکه وصيتي کرده باشند که مطابق آن بايد عمل کرد. هر چند در صورت امکان شايسته است ساير فرزندان نسبت به آنچه بر آنها واجب نيست نيز اقدام کنند. [2]
✴️ آیت الله سیستانی: واجب نیست. [3]
✴️ آیت الله شبیری زنجانی: بنابر احتیاط باید قضا کند. [4]
✴️ آیت الله فاضل: اگر پسر بزرگ نماز پدر مرحومش را نخوانده باشد، قضای آن بر پسر بزرگترش واجب نیست، یعنی قضای نماز پدر بزرگ بر پسر بزرگ بابا واجب نیست. [5]
---------------------
🛑 پی نوشت: ⬇️
[1]. استفتاء اینترنتی پایگاه اطلاع رسانی آیت الله خامنه ای، شماره استفتاء: 644516.
[2]. استفتاء اينترنتی پايگاه اطلاع رسانی حضرت آيت الله مکارم، کد رهگیری: 9501270069.
[3]. استفتاء اينترنتی پايگاه اطلاع رسانی حضرت آيت الله سیستانی، کد استفتاء: 469302.
[4]. استفتاء اينترنتی پايگاه اطلاع رسانی حضرت آيت الله شبیری زنجانی، شماره سوال: 29005.
[5]. استفتاء اينترنتی پايگاه اطلاع رسانی حضرت آيت الله فاضل لنکرانی، کد رهگیری: 9500238.
==========
💻 مرکز نشر احکام دین
📡 https://eitaa.com/ask_ahkam