💬 سوال:
🔰 اینجانب دانشجو هستم و با اصرار زیاد والدین چادر می پوشم، آیا می توان پوشش مناسبی جایگزین چادر کرد؟
✅ پاسخ:
✍ در هر صورت چادر حجاب برتر است و انسان خردمند در هر چیزی، بهترین را انتخاب میکند.
🌏 پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری
♨️ @ahkamdin 👈
🔷 @andisheyehbartar 👈
💬سوال:
🔰حکم برگزاری مجلس سوگواری در مسجد چیست؟
✅پاسخ:
🔹 اگر مسجد را برای عزاداری چادر بزنند و فرش کنند و پارچه سیاه نصب کنند، و وسایل چای و پذیرایی به مسجد ببرند، در صورتی که این کارها به مسجد ضرر نرساند و با جهت وقف منافات نداشته باشد و نیز مانع نماز خواندن نشود، اشکال ندارد.
🔹 آیت الله بهجت: و موجب نجس شدن مسجد هم نشود
منبع: https://b2n.ir/78524
♨️ @ahkamdin 👈
🔷 @andisheyehbartar 👈
💬سوال:
🔰 سفر برای تفریح یا خرید مایحتاج زندگی با فرض فراهم نبودن مکانی برای نماز و مقدمات آن در مسافرت، چه حکمی دارد؟
✅پاسخ:
✍ اگر بداند که در مسافرت مبتلا به ترک بعضی از واجبات نماز میشود، احوط اين است که به آن سفر نرود، مگر آنکه ترک آن برای او ضرر يا مشقّت داشته باشد. در هر صورت جايز نيست نماز را در هيچ حالی ترک نمايد.
منبع: پایگاه اطلاع رسانی مقام معظم رهبری
♨️ @ahkamdin 👈
🔷 @andisheyehbartar 👈
💬 سوال:
🔰 تکلیف کسی که نمی تواند نماز را یاد بگیرد چیست؟
✅ پاسخ:
✍ انسان باید نماز را یاد بگیرد که غلط نخواند و کسی که به هیچ روشی نمی تواند نماز را بطور صحیح یاد بگیرد، باید هر طور که می تواند، بخواند و احتیاط مستحب آن است که نماز را به جماعت به جا آورد.
🔹 آیت الله سیستانی: انسان باید قرائت نماز را صحیح بخواند و کسی که به هیچ وجه نمی تواند همه سوره حمد را صحیح بخواند، باید به هر شکلی که می تواند بخواند؛ البته اگر مقداری که صحیح می خواند، قابل توجه باشد؛ اما اگر این مقدار ناچیز باشد، باید بنابر احتیاط واجب مقداری از بقیه قرآن (سایر سوره هایی که از قرآن آموخته است) را که صحیح می خواند، به آن ضمیمه کند. لیکن کسی که به کلی نمی تواند سوره را صحیح بخواند، لازم نیست چیزی عوض آن بخواند و در هر صورت احتیاط مستحب آن است که نماز را به جماعت به جا آورد.
منبع:http://yon.ir/vFTMO
♨️ @ahkamdin 👈
🔷 @andisheyehbartar 👈
💬 آیا کاشت ناخن مانع غسل و وضو است؟
✅ پاسخ:
✍ طبق نظر آیت الله خامنه ای
ناخن مصنوعی و موادّ استفاده شده در فرایند کاشت، مانع رسیدن آب به اعضای وضو وغسل است و باید قبل از وضو یا غسل، هرچند مستلزم هزینه یا زحمت باشد برطرف شود، مگر آن که برطرف کردن آن در وقت نمازحرج و مشقت غیرقابل تحمل داشته باشد، که در این صورت باید وضو و غسل به صورت جبیره ای انجام شود، ولی پس از رفع عذر باید برای وضو و غسل بعدی مانع را برطرف کند، در هر حال با توجه به زینت بودن آن، باید از نامحرم پوشانده شود.
🌎 پایگاه اطلاع رسانی آیت الله خامنه ای
♨️ @ahkamdin 👈
🔷 @andisheyehbartar 👈
🌸 اگر می توانستم خودم در صحنه کمکرسانی به سیلزدگان حاضر میشدم
🔻آیتاللهالعظمی صافی گلپایگانی در دیدار اعضای ستاد مردمی کمک رسانی به سیل زدگان:
🔹اگر می توانستم خودم در صحنه برای کمک رسانی به سیل زدگان حاضر می شدم، وضعیت خیلی سخت است. هر چه کوتاهی شود برای ما ننگ و عیب است.
🔹همه باید عرض وجود کنند. زن و مرد ندارد. دنیا باید این گرهگشایی و نوع دوستی مسلمانان و شیعیان را ببیند.
🔹کار شما بسیار مهم است. یک امتحان بزرگ است. هویّت دینی، اسلامی و انسانی خود را نشان دهید. اولین کسی که از این خدمات و زحمات شما خوشحال می شود حضرت ولی عصر عج است.
خاطرنشان می شود: این مرجع تقلید همچنین صرف یک سوم از سهم امام برای کمک به سیلزدگان را مجاز دانستند.
منبع: yon.ir/HcHRh
♨️ @ahkamdin 👈
🔷 @andisheyehbartar 👈
🌹میلاد امام حسین (ع) مبارک🌹
🔹میلاد گل رسول و زهرا و علی است
🔸زیرا که جهان خجسته زین نور جلی است
🔹ما را دگر از روز جزا بیمی نیست
🔸چون بر دل ما عشق حسین بن علی است
♨️ @ahkamdin 👈
🔷 @andisheyehbartar 👈
💬سوال:
🔰 عده ای از افراد خیّر، برای خرید اجناس مورد احتیاج مسجد مبالغی را به هیأت امنای مسجد داده اند، آیا می توان از آن اجناس برای کارهای خیر در خارج از مسجد استفاده نمود؟
✅پاسخ:
✍ استفاده از امکانات مسجد به چگونگی و کیفیت وقف یا نذر آن امکانات بستگی دارد؛ لذا اگر برای خصوص همان مسجد وقف کرده اند یا چیزی خریداری کرده اند، استفاده از آن اشیاء و امکانات در غیر احتیاجات همان مسجد جایز نیست؛ و در صورتی هم که واقف به عمومیت استفاده از آن اموال تصریح کرده باشد باید تحت نظر متولی شرعی از آنها استفاده شود.
منبع: b2n.ir/27782
♨️ @ahkamdin 👈
🔷 @andisheyehbartar 👈
💬سوال:
🔰 آیا حرکت های مختصر هنگام خواندن نماز باعث اشکال در نماز می شود؟
✅پاسخ:
✍چنانچه به صورت غیر اختیاری یا اشتباهی (برای لحظات کوتاهی) صورت بگیرد که نگویند: استقرار لازم در نماز به هم خورده است، اشکالی ندارد.
توجه: موقع گفتن تکبیرةالاحرام، چنانچه بی اختیار و به اشتباه حرکت کند، بنابر احتیاط واجب باید اول عملی که نماز را باطل می کند (مانند رو برگرداندن از قبله) انجام دهد و دوباره تکبیر بگوید.
منبع:http://yon.ir/FwrwI
♨️ @ahkamdin 👈
🔷 @andisheyehbartar 👈
💬 سوال:
🔰 روي اعضاي وضوي بدنم جوش است كه خوني شده و با اينكه آب مي كشم دوباره خون روي آنها خشك مي شود من براي وضو و غسل چه كار كنم با توجه به اينكه در پشتم نيز است؟ آيا با تيمم بدل از غسل مي توان به مسجد رفت؟
✅ پاسخ:
✍ در فرض مسئله شما بايد يكي از دو كار را انجام دهيد: اگر ممكن است تا وقتي جوش هايي كه در اعضاي وضو است خوب نشده وضوي ارتماسي بگيريد يعني در حوض و يا طشت پر از آبي آن عضو را فرو ببريد و دست را روي زخم فشار دهيد تا يك آن خونش بند آيد و با رعايت ترتيب از بالا بپايين عضو را از آب خارج كنيد و اگر هميشه اين كار ممكن نيست يك مرتبه روي زخم را آب بكشيد و يك چسب روي آن بزنييد و وضوي جبيره اي بگيريد و اما نسبت به جوش هايي كه در پشت يا جاهاي ديگر بدن است اگر خون کمتر از يک درهم (تقريبا به اندازه دو ريالي) در لباس يا بدن نمازگزار باشد، نماز خواندن با آن اشکال ندارد. همين طور اگر خون بيشتر باشد ولي آب كشيدن آن درهر بار خيلي مشقت دارد تا وقتي خوب نشده با همان حال نماز بخوانيد، اشكال ندارد.
منبع: توضيح المسائل 12 مرجع، ج1 م 279 و 325 و849.
♨️ @ahkamdin 👈
🔷 @andisheyehbartar 👈
💬 سوال:
🔰در رکوع چه ذکری را باید بگوییم؟
✅ پاسخ:
✍ ذکر رکوع عبارت است از یک بار گفتن « سبحان ربی العظیم و بحمده» یا سه بار گفتن «سبحان الله». گفتن هر ذکری در رکوع کافی است، ولی باید تعداد حروف و کلمات به همین مقدار یا بیشتر باشد.
🔹 آیت الله بهجت (ره): گفتن هر ذکری در رکوع (حتی کمتر از مقدار ذکر رکوع) جایز است، ولی احتیاط مستحب است که سه مرتبه «سبحان الله» یا یک مرتبه «سبحان ربی العظیم و بحمده» را بگوید.
🔹 آیات عظام: سبحانی و مکارم: ذکر رکوع، بنابر احتیاط واجب آن است که سه مرتبه «سبحان الله» یا یک مرتبه «سبحان ربی العظیم و بحمده» بگوید.
منبع:https://b2n.ir/56426
♨️ @ahkamdin 👈
🔷 @andisheyehbartar 👈