✳ س 1082: اگر کارکنان ادارات و مؤسسات در محل کار خود ارتکاب تخلفات اداری و شرعی را توسط مسئولین مافوق مشاهده کنند، چه وظیفه ای دارند؟
✳️ اگر کارمندی خوف داشته باشد که در صورت مبادرت به نهی از منکر ضرری از طرف مسئولین بالاتر متوجه او شود، آیا تکلیف از او ساقط می شود؟
✅ ج: اگر شرايط امر به معروف و نهى از منکر وجود داشته باشد، بايد امر به معروف و نهى از منکر کنند، در غير اين صورت تکليفى در آن مورد ندارند. همچنين با وجود خوف از ضرر قابل توجه هم تکليف از آنان ساقط می شود، اين حکم در مواردى است که حکومت اسلامى حاکم نباشد. ولى با وجود حکومت اسلامى که اهتمام به اجراى اين فريضه الهى دارد، بر کسى که قادر بر امر به معروف و نهى از منکر نيست، واجب است که نهادهاى مربوطه را که از طرف حکومت براى اين کار اختصاص يافته اند، مطلع نمايد و تا کندهشدن ريشه هاى فاسد که فسادآور هم هستند، موضوع را پيگيرى کند.
📚 اجوبه الاستفتائات مقام معظم رهبری - مسائل متفرقه امر به معروف و نهی از منکر
نحوۀ جبران غیبت
سؤال: اگر در مورد شخصی #غیبت کرده باشیم، آیا می توان با اهدا ثواب اعمال مستحبی و واجب، گناه آن را جبران کنیم؟
جواب: اهداء ثواب اعمال کافی نیست، بلکه اگر زنده است و طلب #حلالیت از او ممکن هست و مفسده ندارد، بايد از او حلالیت بطلبید و اگر در قيد حيات نيست يا #طلب_حلالیت از او امکان ندارد، برايش استغفار کنید.
#احکام_گناهان
📚 تغییر نیت نماز
💠 سؤال: آیا #تغییر_نیت_نماز از واجب به مستحب همیشه جایز است یا فقط برای رسیدن به جماعت؟
✅ جواب: عدول از نماز واجب به نماز مستحبی فقط در دو مورد جایز است:
اول: نماز ظهر روز جمعه برای کسی که قرائت سوره جمعه را فراموش کرده و مشغول سورۀ دیگری شده و به نصف رسيده و يا از آن گذشته است، در این صورت می تواند نیت کند نمازش نافله باشد و نماز را تمام کند و نماز ظهرش را با سوره جمعه بخواند.
دوم: موردی که شخص نماز واجب را شروع کند و #نماز_جماعت برپا شود و بترسد به جماعت نرسد، در این صورت می تواند نمازش را نافله قرار دهد و نماز را دو رکعتی تمام کند تا به جماعت برسد.
📚 قرض به شرط زیاده
💠 سؤال: به یکی از دوستانم پولی #قرض دادم و ایشان پس از چند ماه که قرض خود را برگرداند، مبلغی هم به عنوان هدیه به من دادند و پیشنهاد این کار و مبلغ هم از خودش بود آیا دریافت #مبلغ_اضافه #ربا محسوب می شود؟
✅ جواب: اگر بر اساس پیشنهاد #قرض_گیرنده مبنی بر اهداء مبلغی هدیه، قرض داده باشید، دریافت مبلغ بیش از مقدار #تورم جایز نیست ـ هر چند شما شرط نکرده باشید ـ ، اما در صورتی که بدون شرط یا قرار قبلی، قرض گیرنده مبلغی اضافه پرداخت کند، اشکال ندارد، هر چند دریافت آن مکروه است.
#احکام_قرض #احکام_ربا
@ahkamerouzz
🔰 هدیه و عیدی ارباب رجوع به کارمندان
❓هدایایی که بعضی از افراد یا شرکت ها به کارمندان دولت در زمان عید نوروز به عنوان عیدی می دهند و هیچ گونه توقّعی در برابر پرداخت آن ندارند، چه حکمی دارد؟
🔹 هدیه در محیط کار و از جانب ارباب رجوع، یکی از خطرناک ترین چیزها است، و هر چه بیشتر از آن اجتناب کنید، به صرفه دنیا و آخرت شما، خواهد بود. فقط در یک صورت، دریافت آن جایز است و آن، این است که هدیه دهنده، با اصرار زیاد و با امتناع مأمور از قبول، بالآخره به نحوی آن را اهداء کند. آن هم بعد از انجام کار و بدون مذاکره و حتّی توقّع قبلی.
@ahkamerouzz
📚 #چشیدن_غذا برای روزه دار
🔴 #سوال:
آيا #جويدن_غذا براى کودک و #چشيدن_غذا در طول روز برای شخص #روزه_دار اشکال دارد؟
🔵 #جواب:
جويدن غذا براى کودک و چشيدن غذا و مانند آن كه معمولاً به #حلق نمى رسد، #روزه را باطل نمى كند، اگر چه اتفاقاً (بى اختيار) به حلق برسد؛ ولى اگر از اول مى داند كه به حلق مى رسد، چنانچه فرو رود، روزه باطل مى شود.
@ahkamerouzz
هدایت شده از حسینیه حضرت علی اکبر(ع)
🗳 آیا زنان برای شرکت در انتخابات باید از شوهر خود اجازه بگیرند؟
❓ پرسش:
با توجه به این که زن جهت شرکت در انتخابات میبایست از منزل خارج شود آیا واجب است از شوهر اجازه بگیرد؟ و اگر شوهر به همسرش اجازه شرکت در انتخابات را ندهد یا رضایت نداشته باشد تکلیف زن چیست؟
💡 پاسخ رهبر معظم انقلاب:
شرکت در انتخابات منوط به اذن شوهر نیست.
📚 آزمایش کرونا
💠 سوال: آیا انجام #تست_کرونا که بوسیله نمونه گیری از حلق و بینی با داخل کردن چیزی شبیه گوش پاک کن انجام میگیرد، موجب باطل شدن روزه می شود؟
جواب: مجرد آزمایش کرونا - تا زمانی که چیزی از حلق پایین نرود - موجب باطل شدن #روزه نمی شود.
#احکام_روزه #تست_کرونا_هنگام_روزه #pcr
@ahkamerouzz
بیان احکام روزه(قسمت۵).mp3
4.19M
✅بیان احکام روزه(قسمت۵)
1⃣حکم تزریق آمپول و کشیدن دندان و اهدای خون در ماه رمضان چیست؟
2⃣آیا استفاده از قطره چشم و خوردن قرص در شرایط اضطرار روزه را باطل می کند؟
🎙حجتالاسلام جهاد ثامری
#بیان_احکام
#ماه_رمضان
#ماه_مبارک_رمضان
سؤال: آیا کفاره روزه و سایر صدقات واجب و مستحبی غیر سادات را میتوان به سادات مستحق داد؟
حضرت آیت الله خامنهای:
در غیر زکات اشکال ندارد.
حضرت آیت الله فاضل لنکرانی:
مانعی ندارد، ولی بهتر است به غیر سید بدهند.
حضرت آیت الله صافی گلپایگانی:
صدقات مستحبی اشکال ندارد، و در کفارات واجبه احتیاط ترک است.
حضرت آیت الله مکارم شیرازی:
صدقات مستحب اشکال ندارد، ولی صدقات واجب و کفارات اشکال دارد.
حضرت آیت الله سیستانی:
جایز است.
حضرت آیت الله بهجت:
در غیر زکات و مال و فطره، احتیاط مستحب این است که داده نشود.
حضرت آیت الله تبریزی:
زکات مال و زکات فطره غیر سید برای سید جایز نیست. به غیر آن دو، از کفارات و صدقات گرفتن آن، برای سید مانعی ندارد.
@ahkamerouzz