⁉️زن باردارى که به جهت حمل و شیردهى نتوانسته روزه ماه رمضان و قضاى آن را تا سال بعد بگیرد؛ آیا تکلیف قضا از او ساقط مىشود و حکم مریض را دارد؟
همه مراجع: خیر، هر زمان توانایى پیدا کرد، باید روزهها را قضا کند و حکم مریض را ندارد.[ بهجت، وسیلهالنجاة، ج 1، م 1157؛ مکارم، استفتاآت، ج 2، س 443؛ خامنهاى، اجوبهالاستفتاآت، 747 و دفتر: همه مراجع.]
@ahkamerouzz
#بیان_احکام
❇ آیا بیدار کردن اعضای خانواده به خصوص بچه ها و همسر برای نماز صبح بر ما واجب است ؟ ❇
➖➖➖➖
⬅ آیت الله خامنه ای: اگر به نحوی باشد که بیدار نکردن آنان موجب سبک شمردن نماز باشد لازم است.
⬅ آیت الله مکارم شیرازی: واجب نیست مگر اینکه آنها عادت به ترک نماز صبح کنند و آن را سبک بشمارند، در این صورت واجب است به نحو مطلوبی آنها را بیدار کنند.
⬅ آیت الله فاضل لنکرانی: اگر خود آن ها مراقب نماز هستند و بعضی وقت ها بیدار نشوند بیدار کردن آن ها واجب نیست لیکن اگر خودشان مراقب نیستند از باب امر به معروف و نهی از منکر باید آن ها را برای نماز بیدار کنید.
⬅ آیت الله سیستانی: بیدار کردن فرزندان تحت تربیت واجب است
⬅ آیت الله شبیری زنجانی: اگر خواب ماندن شخص باعث می شود به این امر عادت کند یا به جهتی دیگر بیدار کردن او احسان به وی به حساب آید- مانند اینکه خواب ماندن وی بدون عذر باشد - بیدار کردن اشکال ندارد حتی اگر اذیت شود، ولی اگر خواب ماندن به صورت اتفاقی باشد و جهت راجحی نیز برای بیدار کردن نباشد، بیدار نمودن وی اگر مستلزم ایذا شود جایز نیست. نسبت به بیدار کردن کسانی که بالغ نشده اند در صورتی که تربیت وی متوقف بر این کار باشد حتی اگر اذیت شوند بیدار کردن آن ها اشکال ندارد.
🌐منبع: استفتاء از سایت مراجع عظام
#نماز_بیدار_کردن_فرزندان_والدین
@ahkamerouzz
📚 روزۀ زن شیرده
💠 اگر زن شیرده (خواه مادر بچّه یا دايه، با اجرت باشد يا بدون اجرت) به دلیل ترس از کم یا خشک شدن شیر، می ترسد روزه برای کودک ضرر داشته باشد، روزه بر او واجب نیست و باید برای هر روز فدیه بدهد و قضای روزه را هم بعداً بگیرد، اما اگر روزه برای خود زن ضرر داشته باشد، بنابر احتیاط فدیه واجب است.
رساله نماز و روزه، مسئله ٩٥٥
@ahkamerouzz
🔻 حکم چشیدن مزه غذا برای روزهدار چیست؟
💠 اگر به گونهای است که معمولا به حلق نمیرسد:
▫️همه مراجع: اگرچه اتّفاقاً به حلق برسد روزه را باطل نمیكند.
💠 اگر انسان از اول بداند كه غذا به حلق میرسد:
▫️آیات عظام امام، فاضل، مظاهری: اگر وارد حلق نشود روزه صحیح است و چنانچه فرو رود، روزهاش باطل میشود و قضا و کفاره دارد.
▫️آیات عظام سیستانی، خامنهای: بنا بر احتیاط واجب روزه باطل میشود هر چند به حلق نرسد و اگر به حلق رسيده، كفّاره هم بر او واجب است.
▫️بقیه مراجع: روزهاش باطل میشود هر چند به حلق نرسد و بايد قضای آن را بگيرد و اگر به حلق رسيده، كفّاره هم بر او واجب است.
#احکام
#ماه_رمضان #رمضان
@ahkamerouzz
✋
جویدن آدامس در حال روزه
🔷 جویدن آدامس و مکیدن کندر برای روزه دار چه حکمی دارد؟
🔸جواب: اگر چیزی وارد حلق نمیشود مانعی ندارد، ولی مکیدن کُندر روزه را باطل میکند.
🔺 آرایش صورت و چشم در حال روزه
🔷 آیا آرایش صورت و چشم در حال روزه گناه است و آیا روزه را باطل می کند؟
🔸جواب: آرایش صورت، برای خانم ها در صورتی که در معرض دید نامحرم قرار گیرد جایز نیست، حال فرقی نمی کند که در حال روزه باشد یا خیر. اما در هر حال این کار جزو مبطلات روزه نیست. البته درباره سرمه، گفته می شود اگر مزه یا بوی آن به حلق برسد، برای روزه دار مکروه می باشد.
📕منبع: leader.ir
@ahkamerouzz
✋
قرآن به سر گرفتن با تلفنهمراه
🔷سوال:
آیا در شب های قدر استفاده از تلفن همراه و تبلت و لبتاپ و امثال آن در صورتی که نرم افزار قرآن آن باز باشد، و روی صفحه تلفن همراه باشد، به جای کتاب قرآن قابل استفاده می باشد؟ البته در زمان سر گرفتن قرآن.
🔸جواب:
در فرض سؤال، حکم قرآن را ندارد.
🔺 إحیاء در مسجد یا منزل
🔷سوال:
آیا احیا گرفتن شب قدر، در خانه ثواب زیادی دارد؟ یا حتماً باید در مسجد صورت گیرد؟
🔸جواب:
حضور در مسجد فضیلتی دارد، که در خانه، آن فضیلت نیست.
📕منبع: leader.ir
@ahkamerouzz
✋
روزه و کلیه سنگساز
🔷سوال:
کلیه هام سنگ ساز هستن با توجه به اینکه طبق دستور پزشک نیاز است مدام آب بخورم تکلیف روزه برای من چیست؟
🔸جواب:
اگر از گفته پزشک متدین و امین، گمان عقلائی حاصل کنید که روزه برای شما ضرر دارد و یا بترسید ضرر داشته باشد، روزه گرفتن بر شما واجب نبوده، بلکه صحیح نیست و اگر تا قبل از ماه رمضان آینده، بیماری برطرف شد، باید قضای آن را بگیرید و اگر برطرف نشد، قضای روزه ساقط است، ولی باید برای هر روز یک مُد طعام (تقریبا 750 گرم گندم یا برنج و مانند آن) به عنوان فدیه به فقیر بپردازید.
🔺 باطل کردن روزه به جهت نهی والدین
🔷سوال:
اوائل سن تکلیف والدین به جهت لاغر بودن مرا قانع کردن که روزه ماه رمضان برایم ضرر دارد، نسبت به قضا و کفاره روزه چه وظیفه ای دارم؟
🔸جواب:
اگر منظورتان از قانع شدن این است که مطمئن شدید برای خوردن روزه، مجوز شرعی دارید، قضای روزه واجب است ولی کفّاره ندارد.
@ahkamerouzz
✋
زکات فطره دانشجـو، سرباز و زندانی و مانند اینها که دولت خرجی آنها را میدهد، به عهده چه کسی است؟
🔹 دولت تکلیف ندارد؛ درنتیجه این افراد اگر نانخور شخص خاصی مثل پدر هستند، زکات فطره بر آن شخص خاص لازم است و اگر شرائط در خودشان جمع است:
🔻آیات عظام امام، رهبری، سیستانی، فاضل، بهجت، نوری:
🔸زکات فطره را خودشان بپردازند.
🔻آیات عظام مکارم، صافی:
🔸بنابر احتیاط واجب، زكات فطره را خودشان بپردازند.
✋
زمان کنار گذاشتن فطره
💠 زمان کنار گذاشتن فطره و پرداخت آن چه موقع است؟
🔸 جواب:
بعد از اثبات حلول ماه شوّال می توانید آن را کنار بگذارید و اگر نماز عید فطر می خوانید، بنابر احتیاط واجب باید پیش از نماز پرداخت کنید یا کنار بگذارید و اگر نماز عید نمی خوانید، تا ظهر روز عید فطر مهلت دارید.
@ahkamerouzz
*🔴حــــکم فـــــــطریه مــــــیهمان*
✍طبق نظر آیات عظام ،سیستانی، خویی، تبریزی: اگر میهمان شب درمنزل میزبان بماند(هرچند غذا نخورد) فطریه اش بر میزبان است.
اگرمهمان بعد از غروب بیایدوشب هم بماند درصورتی که نانخور او محسوب شود فطریه اش بنابراحتیاط واجب بر میزبان است اگر یک شب بماند نانخور محسوب نمی شود
✍طبق نظر آیت الله وحید خراسانی : اگر میهمان قبل از غروب وارد شود و شب درمنزل میزبان بماند(هرچند غذا نخورد) فطریه اش بر میزبان است. اگر بعد از غروب آمده باشد فطریه برعهده خودش است
✍طبق نظر آیات عظام بهجت ،صافي گلپایگانی ،نوری همدانی: در صورتی که قبل از غروب شب عید وارد شود و آنجا غذا بخورد فطریه اش برعهده میزبان است حتی اگر فقط یک شب باشد
✍طبق نظر آیات عظام امام، فاضل ، خامنه ای ، مظاهری،سبحانی،مکارم،شبیری زنجانی : اگر میهمان یک شب یا دو شب می ماند فطریه اش برعهده خودش است. اگر سه چهار شب قبل یا بعد از عید بماند که نانخور محسوب شود فطریه اش برعهده میزبان است
🔴در موردی که فطریه برعهده میزبان باشد میهمان میتواند از میزبان اجازه بگیرد و خودش فطریه را پرداخت نماید.
@ahkamerouzz
💢 خمس واحدهای اضافی منزل
💠 سوال:
🔷 اگر شخصی، خانۀ کلنگی خود را تحویل دهد تا در محل آن، چند واحد آپارتمان احداث شود و در مقابل خانه، دو واحد آپارتمان دریافت کند؛ آیا واحد اضافی که مورد استفاده شخصی نیست، خمس دارد؟
✍🏻 پاسخ:
◀️ اگر قصد تجارت (فروش واحد اضافی) داشته و مشتری برای خرید آن موجود باشد، مقدار افزایش قیمت پس از کسر تورم، متعلق خمس است. اما اگر قصد فروش نداشته و تنها قصد اجاره دادن داشته باشد، تا زمانی که نفروخته، خمس ندارد و پس از فروش، افزایش قیمت آن (پس از کسر اصل و مقدار تورم)، جزء درآمد سال فروش خواهد بود.
🔺 بخش استفتائات پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری
📎 #احکام
📎 #احکام_خمس
📎 #خمس_خانه
@ahkamerouzz