🌷بسم الله الرحمن الرحیم🌷
🎙️بیان احکام در حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها
احکام #حلال_و_حرام
جلسه سیزدهم: حلال و حرام در قرض۳
✍️ در آیات و روایات فراوان به کسانی که باعث از بین رفتن کار نیک در جامعه می شوند هشدار داده شده و مانعین خیر را به شدت توبیخ نموده است.
🖌️بستن راه خدا
در قرآن کریم، بسته شدن راه خیر با واژه «صد عن سبیل الله» آمده است و در آیات متعددی آثار سوء و عذاب های فراوانی را برای کسانی که راه خدا را مسدود می کنند بیان شده است. مانند:
📗 اشْتَرَوْا بِآياتِ اللَّهِ ثَمَناً قَليلاً فَصَدُّوا عَنْ سَبيلِهِ إِنَّهُمْ ساءَ ما كانُوا يَعْمَلُونَ (توبه/9). آيات خدا را به بهاى اندك فروختند و مردم را از راه خدا باز داشتند و بد كارى كردند.
📗 الَّذينَ يَصُدُّونَ عَنْ سَبيلِ اللَّهِ وَ يَبْغُونَها عِوَجاً وَ هُمْ بِالْآخِرَةِ كافِرُونَ (اعراف/45). ستمگران كسانى هستند كه مردم را از راه خدا بازمىدارند و مىخواهند و مسير مستقيم آن را كج كردند و آنان به آخرت كافر هستند.
📗 يا أَيُّهَا الَّذينَ آمَنُوا إِنَّ كَثيراً مِنَ الْأَحْبارِ وَ الرُّهْبانِ لَيَأْكُلُونَ أَمْوالَ النَّاسِ بِالْباطِلِ وَ يَصُدُّونَ عَنْ سَبيلِ اللَّهِ وَ الَّذينَ يَكْنِزُونَ الذَّهَبَ وَ الْفِضَّةَ وَ لا يُنْفِقُونَها في سَبيلِ اللَّهِ فَبَشِّرْهُمْ بِعَذابٍ أَليمٍ (توبه/34). اى اهل ايمان! بسيارى از دانشمندان و راهبان اهل كتاب، اموال مردم را از طريق باطل مى خورند و مردم را از راه خدا بازمى دارند. آنانى كه طلا و نقره را ذخيره مىكنند و در راه خدا انفاق نمى نمايند، آنها را به عذاب دردناك الهى بشارت ده.
📗 وَ ما لَهُمْ أَلاَّ يُعَذِّبَهُمُ اللَّهُ وَ هُمْ يَصُدُّونَ عَنِ الْمَسْجِدِ الْحَرامِ وَ ما كانُوا أَوْلِياءَهُ إِنْ أَوْلِياؤُهُ إِلاَّ الْمُتَّقُونَ وَ لكِنَّ أَكْثَرَهُمْ لا يَعْلَمُونَ (انفال/34). چرا خداوند آنها را عذاب نكند در حالى كه مانع رفتن مردم به مسجد الحرام مىشوند و هيچ گاه آنان سرپرستان مسجد الحرام نبودهاند ؛ بلكه سرپرستان آن پرهيزكارانند؛ ولى بسيارى از آنها نمى دانند.
👈 لعنت خدا بر قطع کنندگان راه خیر
در روایات نیز به این مسئله مهم اشاره شده است. امام صادق علیه السلام فرمودند: لَعَنَ اللَّهُ قَاطِعِي سُبُلِ الْمَعْرُوفِ قِيلَ وَ مَا قَاطِعُو سُبُلِ الْمَعْرُوفِ قَالَ الرَّجُلُ يُصْنَعُ إِلَيْهِ الْمَعْرُوفُ فَيَكْفُرُهُ فَيَمْتَنِعُ صَاحِبُهُ مِنْ أَنْ يَصْنَعَ ذَلِكَ إِلَى غَيْرِهِ.
📚 الكافي، ج4، ص: 33.
خدا لعنت كند كسانى را كه راه نيكى كردن را مى بندند ؛ يعنى كسى كه به وى خوبى مى شود ، اما او ناسپاسى مى كند و در نتيجه ، نيكوكار را از نيكى كردن به ديگران باز مى دارد.
🖌️مصادیق بستن راه خیر
👈 بستن راه مسجد و راه دین داری مردم، بستن حرم های اهل بیت علیهمالسلام و راه زیارت و تعطیل کردن مجالس ذکر و دعا و توسل از مصادیق «صد عن سبیل الله» است که ممکن است باعث دلسردی و نا امیدی عده ای از مردم شود و در قرآن کریم و روایات، وعده عذاب دردناک به مسدود کنندگان راه خدا داده شده است.
برخی دیگر از مصادیق بستن راه خدا و راه نیک عبارت است از:
🖌️ کسی که خانه خود را به نیازمندی اجاره می دهد و مستأجر با خسارت زدن به خانه و اذیت و آزار صاحبخانه باعث می شود که او از اینکه مجدداً خانه خود را به نیازمند دیگری اجاره دهد پشیمان شود.
🖌️ کسی که به نیازمندی قرض میدهد و بدهکار با پرداخت نکردن بدهی خود یا تأخیر فراوان در پرداخت بدهی، او را از این که به دیگری قرض دهد منصرف میکند.
✍️ شکستن نماز واجب و پرداخت بدهی
شکستن نماز واجب حرام است، اما در برخی مواقع جایز است. به عنوان مثال اگر کسی بدهی دارد و در حال خواندن نماز است و طلبکار از او درخواست طلب خود را می کند، اگر بدهکار می تواند در حال نماز بدهی خود را بدهد باید این کار را بکند و اگر نمی تواند و وقت نماز هم وسعت دارد، باید نماز خود را رها کند و طلب طلبکاران را پرداخت نماید.
📚 توضیح المسائل مراجع تقلید، جلد ۱، مسئله ۱۱۶۱.
🌸 حق طلبکار
امام سجاد علیه السلام در رسالة الحقوق خویش می فرمایند: وَ أَمَّا حَقُ غَرِيمِكَ الَّذِي يُطَالِبُكَ فَإِنْ كُنْتَ مُوسِراً أَعْطَيْتَهُ وَ إِنْ كُنْتَ مُعْسِراً أَرْضَيْتَهُ بِحُسْنِ الْقَوْلِ وَ رَدَدْتَهُ عَنْ نَفْسِكَ رَدّاً لَطِيفا.
📚من لا يحضره الفقيه، ج2، ص: 624
و امّا حقّ طلبكارت كه از تو مطالبه می كند اين است كه اگر توانگر باشى طلبش را بپردازى، و اگر در تنگدستى باشى با زبان خوش او را خشنود سازى، و با لطف و محبّت از سوى خود بازگردانى.
#حلال_و_حرام
🌷اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ فَرَجَهُمْ ولعن أعدائهم اجمعین🌷
http://eitaa.com/ahkamharam
🌷بسم الله الرحمن الرحیم🌷
🎙️بیان احکام در حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها
احکام #حلال_و_حرام
جلسه چهاردهم: حلال و حرام در قرض۴
🚐 سفر شخص بدهکار
س. فردی که به خویشان و یا دوستان بدهکار است، آیا میتواند به زیارت اربعین مشرف شود؟
ج. اگر زمان ادای قرض نرسیده و یا قرض دهنده به او مهلت برای پرداخت قرض بدهد اشکالی ندارد؛ و در صورتی که زمان ادای آن رسیده و بتواند بدهی خود را بدهد، و طلبکار هم مطالبه کند، اول قرض خود را پرداخت نماید و اگر مکلف به قصد ترک واجب مثل نپرداختن دینی که وقت پرداختش رسیده است به سفر برود، نمازش تمام است؛ اما اگر بدون این قصد سفر میرود، هر چند مستلزم ترک واجب میشود، نماز شکسته است.
🖥️ پایگاه اطلاعرسانی دفتر مقام معظم رهبری
🖌️ بنابراین سفرهای زیارتی با شرایط زیر صحیح است:
۱ . اگر یقین داشته باشد که طلبکار راضی است که بدهکار ابتدا به زیارت رفته و سپس قرض او را بدهد (نه این که بگویید انشاء الله بعداً او را راضی میکنم)، اشکال ندارد.
۲ . از طلبکار اجازه و رضایت بگیرد.
۳ . بازپرداخت موعد داشته باشد و زمان آن دورتر از این ایام باشد (فرصت برای بازپرداخت تا تاریخ مقرر باقی باشد).
۴ . سفر زیارتی، هزینهای نداشته باشد.
۵ . هزینهی سفر را دیگری بپردازد. حال چه ببخشد و چه قرض دهد.
👈 اما اگر بدهکار پولی دارد که میتواند آن را برای زیارت و یا سایر مستحبات هزینه نماید، و طلبکاری دارد که منتظر دریافت طلب خود است، تردیدی نیست که باید ابتدا دِین و قرض خود را ادا نماید.
✍️ درس های عاشوراء
موسى بن عمير از پدرش نقل مى كند كه امام حسین عليه السلام در روز عاشورا به من فرمودند: نادِ أَنْ لا يُقْتَلَ مَعي رَجُلٌ عَلَيْهِ دَيْنٌ وَ نَادِ بِها فِي الْمَوالي فَإِنّي سَمِعْتُ رَسُولَ اللّهِ صلى الله عليه وآله يَقُولُ: مَنْ ماتَ وَ عَلَيْهِ دَيْنٌ أُخِذَ مِنْ حَسَناتِهِ يَوْمَ الْقِيامَةِ؛ ميان همه يارانم اعلام كن هر كس قرضی بر عهده دارد با من كشته نشود ؛ زيرا كه من از رسول خدا صلى الله عليه وآله شنيدم که فرمودند: هر كس از دنيا برود و بدهى داشته باشد، از حسنات وى در فرداى قيامت برداشته مى شود.
در نقل ديگرى آمده است كه عمير انصارى گفت: امام عليه السلام به من فرمودند:
نادِ فِى النّاسِ أَنْ لا يُقاتِلَنَّ مَعي رَجُلٌ عَلَيْهِ دَيْنٌ، فَإِنَّهُ لَيْسَ مِنْ رَجُل يَمُوتُ وَ عَلَيْهِ دَيْنٌ لا يَدَعُ لَهُ وَفاءً إِلاّ دَخَلَ النّارَ؛ ميان مردم اعلام كن هر كس بدهكار است در ركاب من پيكار نكند، زيرا هر كس از دنيا برود در حالى كه دينى بر عهده اش باشد كه چاره اى براى آن نكرده باشد گرفتار دوزخ مى شود.
مردى برخاست و گفت: همسرم پذيرفت كه از طرف من بپردازد. امام عليه السلام پاسخ دادند:
وَ ما كِفالَةُ امْرَأَة، وَ هَلْ تَقْضي إِمْرَأَةٌ؛ كفالت آن زن چه فايده اى دارد؟ آيا او قدرت دارد چنين كند؟.
📚 احقاق الحق، ج 19، ص 429.
عجيب است كه انسانى در بحرانى ترين شرايط، حتّى به بدهكارى هاى اصحاب و ياران خود به مردم توجّه داشته باشد و راضى نشود بدهكاران همراه او پيكار كنند و شهيد شوند ؛ مبادا حقوق مردم از دست برود.
اين برنامه را با كار كسانى مقايسه كنيد كه سراسر زندگى آنها انباشته از حرام و حقوق مردم بوده و كمترين اهمّيّتى براى آن قائل نبودند، اصلا چيزى را به نام «حقّ الناس» باور نداشتند.
👈 بنابراین، ادای قرض تا این حد واجب است و اولویت دارد، چه رسد به این که کسی بدهکار باشد و توان پرداخت بدهی خود را داشته باشد و عمداً به تأخیر اندازد!
🔗 تقاص از بدهکار
سؤال: اگر بدهکار بدهی خود را نپردازد و در ادای آن کوتاهی نماید، آیا جایز است طلبکار از مال او تقاص نماید مثلاً حق خود را بهطور پنهانی یا به طریق دیگر بردارد؟
پاسخ: اگر بدهکار بدهی خود را انکار کند و یا بدون عذر در پرداخت آن کوتاهی نماید، طلبکار می تواند از اموال او تقاص نماید. لکن در صورتیکه شخص مزبور خود را بدهکار نمیداند و یا نمیداند که طلبکارش واقعاً حقّی بر گردن او دارد یا نه، در این صورت تقاص طلبکار از او محلّ اشکال است بلکه جایز نیست.
📚 استقتائات مقام معظم رهبری، س 1765.
#حلال_و_حرام
#اهل_بیت علیهم السلام
🌷اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ فَرَجَهُمْ ولعن أعدائهم اجمعین🌷
http://eitaa.com/ahkamharam
🌸تسبیح به دستان یا علی🌸
🌱 در شب و روز جمعه گروهی، دسته جمعی، فردی یا خانوادگی
صلوات بر محمد و آل محمد همراه با و عجل فرجهم
🌴 هر نفر ۱۰۰ صلوات برای سلامتي و فرج آقای عالمیان حضرت بقیة الله الاعظم عجل الله تعالی فرجه الشریف.
🌷اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ فَرَجَهُمْ ولعن أعدائهم اجمعین🌷
1_950468409.pdf
1.77M
🌸خطبه شعبانیه🌸
🌴بیانات گهربار رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم پیرامون ماه مبارک رمضان.
✍️ ویژگی های ماه مبارک رمضان
✍️ وظایف بندگان خدا در این ماه
#اهل_بیت علیهم السلام
#معرفی_کتاب
🌷اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ فَرَجَهُمْ ولعن أعدائهم اجمعین🌷
http://eitaa.com/ahkamharam
حلال و حرام۱.mp3
10.22M
📗 احکام حلال و حرام
🌸 جلسه اول
♦️ اهمیت حلال و حرام
♦️ معیار شناخت حلال و حرام
#حلال_و_حرام
#صوت_احکام
🌷اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ فَرَجَهُمْ ولعن أعدائهم اجمعین🌷
http://eitaa.com/ahkamharam
هدایت شده از احکام حرم
#معرفی_کتاب
🌹نرم افزار احکام روزه🌹
نرم افزار احکام روزه را دریافت کنید👇
https://cafebazaar.ir/app/ir.roozeh
🔍برخی مطالب نرم افزار :
💠 چهل حدیث در مورد روزه
🌴 فوائد روزه گرفتن
📜 تعریف روزه و اقسام آن
🖌️ شرائط وجوب روزه
🤔 احکام نیت روزه
🥣 مبطلات روزه
🌙 راه های اثبات اول ماه
#معرفی_کتاب
کانال احکام حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها در ایتا👇👇
http://eitaa.com/ahkamharam
🌷بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ🌷
🌹 #سبک_زندگی_اسلامی و مقایسه آن با #سبک_زندگی_غربی
💎 #اقتصاد_اسلامی و💰 #اقتصاد_غربی
🎙️ بیان احکام در حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها
مسجد اعظم، جلسه هشتم
⚙️ معارف اقتصاد اسلامی
برخی واژه ها و اصطلاحات در اقتصاد اسلامی قرار دارد که اقتصاد غربی با آن واژه ها کاملا بیگانه است. شناخت این معارف و معتقد شدن به آن، دیدگاه انسان را نسبت به رزق و روزی به طور کامل دگرگون می سازد. برخی از معارف اقتصادی اسلام عبارتند از:
۱. کسب حلال
در فرهنگ اقتصادی اسلام درآمدها به حلال و حرام تقسیم می شود. همان طور که مشاغل نیز به شغل های حلال و حرام تقسیم می شود. یک مسلمان مجاز نیست هر شغلی را انتخاب و یا هر درآمدی را کسب کند، چرا که خداوند متعال روزی انسان را از حلال مقدر نموده و فرموده است: وَ رَزَقَكُمْ مِنَ الطَّيِّباتِ لَعَلَّكُمْ تَشْكُرُون. انفال/ 26. و از روزي هاى حلال و پاك شما را بهرهمند ساخت تا شايد شكر نعمتش را بجای آوريد.
💠 امام محمد باقر علیه السلام فرمودند: هر کس از مال حرام استفاده کند به همان اندازه از روزی حلالش کم می شود. عَنْ أَبِي جَعْفَرٍ علیه السلام قَالَ: لَيْسَ مِنْ نَفْسٍ إِلَّا وَ قَدْ فَرَضَ اللَّهُ لَهَا رِزْقَهَا حَلَالًا يَأْتِيهَا فِي عَافِيَةٍ وَ عَرَضَ لَهَا بِالْحَرَامِ مِنْ وَجْهٍ آخَرَ فَإِنْ هِيَ تَنَاوَلَتْ شَيْئاً مِنَ الْحَرَامِ قَاصَّهَا مِنَ الْحَلَالِ الَّذِي فَرَضَ لَهَا وَ عِنْدَ اللَّهِ سِوَاهُمَا فَضْلٌ كَثِيرٌ وَ هُوَ قَوْلُهُ عَزَّ وَ جَلَ وَ سْئَلُوا اللَّهَ مِنْ فَضْلِه.
وسائل الشيعة ؛ ج17 ؛ ص45.
خداوند براى هر كسى روزى حلالى مقرّر داشته كه به سلامت به او خواهد رسيد . از طرف ديگر، روزىِ حرام را نيز در دسترس او قرار داده است، كه اگر انسان روزى خود را از آن حرام به دست آورد، خداوند در عوض، روزىِ حلالى را كه براى او مقدّر كرده بود از وى باز ستاند و غير از اين دو روزى (حلال مقدّر و حرام در دسترس) روزى هاى فراوان ديگرى نيز نزد خداوند هست.
۲. رزق معین و مقسوم
در فرهنگ اقتصادی اسلام، روزی هر انسانی از جانب خداوند متعال معین شده و مقدار آن بنا به مصالح اشخاص کم یا زیاد تعیین می شود، و البته هر شخص باید با تلاش خود آن را تحصیل کند. اعتقاد به این موضوع آرامش خاصی به انسان می دهد.
💠 رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم فرمودند: هر انسانی تا آخرین سهمیه روزی خود را دریافت و مصرف نکند از دنیا نمی رود.
💠 امام صادق علیه السلام نیز می فرمایند: گاهی اوقات خداوند متعال به افراد نادان و احمق روزی فراوانی می دهد تا افراد زیرک گمان نکنند با زرنگی و زیرکی می توان روزی خود را زیاد نمود.
عن رسول الله صلی الله علیه و آله: لَا تَمُوتُ نَفْسٌ حَتَّى تَسْتَكْمِلَ رِزْقَهَا و قَالَ أَبَا عَبْدِ اللَّهِ علیه السلام يَقُولُ إِنَّ اللَّهَ تَعَالَى وَسَّعَ فِي أَرْزَاقِ الْحَمْقَى لِيَعْتَبِرَ الْعُقَلَاءُ وَ يَعْلَمُوا أَنَّ الدُّنْيَا لَيْسَ يُنَالُ مَا فِيهَا بِعَمَلٍ وَ لَا حِيلَةٍ.
الكافي؛ ج5 ؛ ص83.
به یک نادان چنان روزی رساند که صد دانا در آن حیران بماند.
۳. برکت
یکی از مهم ترین معارف اقتصادی اسلام، برکت است. برکت مربوط به کیفیت رزق و روزی است نه کمیت آن و به معنای فایده ثابت و ماندگار، فزونی و نیک بختی است. چه بسا درآمد کم اما با برکت فراوان که کارایی بیشتری دارد، اما بالعکس مال و ثروت بسیار، ولی بدون برکت که کارایی چندانی ندارد. از نشانه های مال حرام آن است که برکت نداشته و در راه معصیت مصرف می شود.
قَالَ أَبُو عَبْدِ اللَّهِ علیه السلام: إِذَا رَأَيْتَ الرَّجُلَ يُخْرِجُ مِنْ مَالِهِ فِي طَاعَةِ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ فَاعْلَمْ أَنَّهُ أَصَابَهُ مِنْ حَلَالٍ وَ إِذَا أَخْرَجَهُ فِي مَعْصِيَةِ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ فَاعْلَمْ أَنَّهُ أَصَابَهُ مِنْ حَرَامٍ.
الكافي؛ ج5 ؛ ص311.
اگر دیدی مردی مالش را در مسیر طاعت خدای عزوجل خرج می کند، بدان که از راه حلال به دست آورده است و اگر دیدی در مسیر معصیت و نافرمانی خداوند خرج می کند، بدان که از راه حرام به دست آورده است.
🌴 عوامل افزایش برکت
👈 برخی عوامل افزایش برکت، عبارت است از: راضی و قانع بودن به روزی خدا، صدقه دادن، مدارا با مشتری، جنس را به نفع مشتری سنگین تر وزن کردن و...
👈 نتیجه آشنایی با معارف اقتصادی اسلام، بهبود وضعیت اقتصادی فرد و جامعه است، همان گونه که عمل نمودن به نسخه های اقتصادی غرب، تأثیر فراوانی در ایجاد مفاسد اقتصادی دارد.
#اقتصاد_اسلامی
#اقتصاد_غربی
🌷اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ فَرَجَهُمْ ولعن أعدائهم اجمعین🌷
http://eitaa.com/ahkamharam
🌷بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ🌷
🌹 #سبک_زندگی_اسلامی و مقایسه آن با #سبک_زندگی_غربی
💎 #اقتصاد_اسلامی و💰 #اقتصاد_غربی
🎙️ بیان احکام در حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها
🕌 مسجد اعظم، جلسه نهم
💠 راه های رسیدن به کمال
تلاش انسان در زندگی برای آن است که به رشد و کمال برسد. به همین دلیل دانستن راه های کمال ضروری است.
🌸 امام محمد باقر علیه السلام فرمودند: الْكَمَالُ كُلُ الْكَمَالِ التَّفَقُّهُ فِي الدِّينِ وَ الصَّبْرُ عَلَى النَّائِبَةِ وَ تَقْدِيرُ الْمَعِيشَةِ.
📚 الكافي ؛ ج1 ؛ ص32.
انتهای درجه كمال، در سه خصلت است: فهم دقیق دين، صبر به هنگام رسيدن بلا، و اندازه نگاه داشتن در معيشت.
🌸 امام صادق علیه السلام نیز فرمودند: اصلاح امور مؤمن جز با داشتن خصلت های فوق امکان پذیر نیست.
📚 وسائل الشيعة ؛ ج17 ؛ ص65.
لَا يُصْلِحُ الْمَرْءَ الْمُسْلِمَ إِلَّا ثَلَاثَةٌ التَّفَقُّهُ فِي الدِّينِ وَ الصَّبْرُ عَلَى النَّائِبَةِ وَ حُسْنُ التَّقْدِيرِ فِي الْمَعِيشَةِ.
🌸 حضرت امام رضا علیه السلام نیز فرمودند: بنده به حقيقت ايمان دست نمى يابد، مگر هنگامى كه از این سه خصلت برخوردار باشد.
📚 بحار الأنوار؛ ج75 ؛ ص339.
لَا يَسْتَكْمِلُ عَبْدٌ حَقِيقَةَ الْإِيمَانِ حَتَّى تَكُونَ فِيهِ خِصَالٌ ثَلَاثٌ التَّفَقُّهُ فِي الدِّينِ وَ حُسْنُ التَّقْدِيرِ فِي الْمَعِيشَةِ وَ الصَّبْرُ عَلَى الرَّزَايا.
⚙️ کمال اقتصادی
برای رسیدن به اقتصاد اسلامی که اقتصاد مطلوب و سالم است، پیاده نمودن خصلت های فوق در کسب و کار و تجارت لازم است.
۱. فهم دقیق احکام تجارت
دانستن مسائل اقتصادی اسلام نقش مؤثری در جلوگیری از مفاسد اقتصادی دارد. مردی به امیرالمؤمنین علیه السلام گفت: می خواهم به کار تجارت بپردازم. آن حضرت فرمودند: آیا احکام آن را آموخته ای؟ عزض کرد برخی از آن را می دانم. حضرت علی علیه السلام فرمودند: وای بر تو! اول یادگیری درست احکام سپس کسب و تجارت. زیرا کسی که مسائل حلال و حرام را نداند و به خرید و فروش مشغول شود، گرفتار ربا و نزول خواری می شود.
📚 مستدرك الوسائل و مستنبط المسائل ؛ ج13 ؛ ص247.
عَنْ أَمِيرِ الْمُؤْمِنِينَ علیه السلام: أَنَّ رَجُلًا قَالَ يَا أَمِيرَ الْمُؤْمِنِينَ إِنِّي أُرِيدُ التِّجَارَةَ قَالَ أَ فَقِهْتَ فِي دِينِ اللَّهِ قَالَ يَكُونُ بَعْدَ(بعض)ذَلِكَ قَالَ وَيْحَكَ الْفِقْهَ ثُمَّ الْمَتْجَرَ فَإِنَّهُ مَنْ بَاعَ وَ اشْتَرَى وَ لَمْ يَسْأَلْ عَنْ حَرَامٍ وَ لَا حَلَالٍ ارْتَطَمَ فِي الرِّبَا ثُمَّ ارْتَطَم.
#اقتصاد_اسلامی
#اقتصاد_غربی
🌷اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ فَرَجَهُمْ ولعن أعدائهم اجمعین🌷
http://eitaa.com/ahkamharam
حلال و حرام ۲.mp3
13.04M
📗 احکام حلال و حرام
🌸 جلسه دوم
♦️ تأثیر بیان حلال و حرام
♦️ نابودی اعمال صالحه با حرام خواری
♦️ تصرف ناحق در اموال موقوفه از مصادیق حرام خواری
#حلال_و_حرام
#صوت_احکام
🌷اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ فَرَجَهُمْ ولعن أعدائهم اجمعین🌷
http://eitaa.com/ahkamharam
🖌️ احکام نموداری روزه
👈 مواردی که فقط قضای روزه لازم است.
🔹طبق نظر حضرت آیت الله خامنه ای
#احکام_روزه
🌷اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ فَرَجَهُمْ ولعن أعدائهم اجمعین🌷
http://eitaa.com/ahkamharam